Česko – Itálie 1:1 (kon.) | Slovinsko – Španělsko 0:3 (kon.) | Maďarsko – Německo 0:3 (kon.)
Rumunsko – Nizozemsko 1:1 (kon.)
konec
Rumunsko
1:1 (1:1)
Nizozemsko
Středa 24.03.2021, 21:00Mistrovství Evropy U21 • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:53:26)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:13.
     
    Je konec! Rumunsko na úvod šampionátu uhrálo s Nizozemskem remízu 1:1. Nizozemsko se do vedení dostalo po čtvrthodině hry, kdy se po rohovém kopu prosadil Perr Schuurs. Vedení Nizozemsku vydrželo jen čtyři minuty. Krásnou střelou z přímého kopu totiž vyrovnal Andrei Ciobanu. Po změně stran se Nizozemsko dlouho tlačilo do útoku. Jedinou velkou šanci měl Teun Koopmeiners, jehož ránu vyškrábl Vlad na roh. Na opačné straně hlavičkoval Pascanu, ale Kjell Scherpen reflexivním zákrokem udržel nerozhodný stav. V poslední minutě nastavení pak ještě pálil Ciobanu, ale brankář Scherpen se stal hrdinou svého mužstva.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Ciobanu a jeho dělovka
     
    90+3
    Rumunsko mohlo v poslední minutě rozhodnout o svém vítězství! Andrei Ciobanu se ve vysoké rychlosti opřel do míče, ale Kjell Scherpen předvedl parádní zákrok!
     
    90+2
    Ještě jedno zakončení pro Rumunsko! Z hranice velkého vápna střílel Marius Marin, ale mířil přímo do míst, kde stál připravený Kjell Scherpen.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Gakpo si v blízkosti velkého vápna našel odražený míč, jenže ihned k němu přistoupil Alec Pașcanu, který rychlonohého fotbalistu nepustil do vápna.
     
    89
    Kjell Scherpen musel znovu zasahovat. Tentokrát jeho pozornost prověřil technickou střelou Marius Marin, ale brankář Nizozemska si připsal dobrý zákrok.
     
    88
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Olimpiu Moruțan, přichází Cătălin Itu.
     
    87
    Adrian Petre si v souboji se soupeřem pomohl loktem, ale rozhodčí nechává pokračovat ve hře. Rumunsko se usadilo na polovině soupeře a sbírá cenné sekundy.
     
    86
    Deyovaisio Zeefuik dostal přihrávku na pravou stranu, ale napadající soupeř jej napadáním odstavil od míče. Rumunsko bude vhazovat na polovině soupeře.
     
    85
    Radu Boboc podpořil útok Rumunska náběhem po pravém křídle. Jeho centr přiletěl na malé vápno, kde musel ve skluzu zasahovat Perr Schuurs.
     
    84
    Brian Brobbey se v pokutovém území dostal do zajímavé pozice, jenže nemohl zakončovat, jelikož si nedal pozor na své postavení. Ofsajd!
     
    83
    Rumunsko nyní skvěle napadá rozehrávku Nizozemska na jeho polovině. Zadáci v černých dresech se sami zahnali až do zámezí.
     
    82
    Rumunsko zahrávalo přímý kop. Jeho exekuce se opět ujal autor vyrovnávací branky Ciobanu, ale tentokrát střelou na přední tyč daroval brankáři snadný zákrok.
     
    81
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Noa Lang, přichází Brian Brobbey.
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází George Ganea, přichází Adrian Petre.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut. Nizozemci soupeři sice prakticky nepůjčují míč, ale stále nemohou najít recept na pozornou obranu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 20. Ciobanu – 16. Schuurs (Kluivert)

    Karty:   40. Olaru (RUM), 45+1. Marin (RUM), 68. Ganea (RUM) – 68. Zeefuik (NED), 77. Koopmeiners (NED)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:13.
    Rumunsko: Vlad – Haruț, Ciobotariu, Pașcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruțan (88. Itu) – Ganea (81. Petre), Mățan (72. Oaidă).
    Náhradníci: Eșanu, Aioani – Chindriș, Dulca, Opruț, Popescu, Vlădoiu, Cîmpanu, Dragusin, Oaidă, Itu, Petre.

    Nizozemsko: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, de Wit, Koopmeiners – Lang (81. Brobbey), Boadu (64. Gakpo), Kluivert.
    Náhradníci: Paes, Bijlow – Kadioglu, Malacia, Ekkelenkamp, Dilrosun, Gakpo, Harroui, Doekhi, Brobbey, Botman.
    thejrc.org