Martin – Spišská N. Ves 2:6 (kon.) | Vlci Žilina – Dubnica 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
2:6 (0:4, 2:1, 0:1) Stav série: 0:1
HK Spišská Nová Ves
sk Středa 24.03.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Mosnár (tréner HK Spišská Nová Ves): "Ťažili sme z výborného úvodného vstupu do zápasu, prakticky až do samotného záveru stretnutia. Pripravovali sme sa na semifinále ako také. Vedeli sme, že Martin má svoju kvalitu. Nie nadarmo sa hovorí o výhode domáceho prostredia, čo som pochopil v druhej tretine. Stretnutie sme ale dotiahli do víťazného konca. V prípade zranenia Rapáča je ešte predčasné hovoriť o jeho návrate, uvidíme zajtra. Play-off je úplne iná súťaž. Dnes bol Martin viac pod tlakom, my sme mohli hrať uvoľnenejšie. Samozrejme, ešte pred samotným zápasom sa veľa písalo o mojom pôsobení v Martine na začiatku sezóny. Vôbec by som to ale nepreceňoval, víťazstvo je ešte len prvým krokom. Viac by som sa k tomu nechcel vyjadrovať. Niektorých hráčov z Martina poznám, nastala tu však hráčska obmena. Sústreďujeme sa na náš tím, nie na súpera. Dnešné stretnutie si ešte necháme uležať v hlavách. Zajtra je nový deň, nové stretnutie. Začíname od začiatku, nerozhodného stavu. Samozrejme, všetky záležitosti spoločne konzultujeme s trénerom Spišákom a jednotlivé rozhodnutia robíme spoločne. O jeho skúsenosti sa takisto opieram pri svojej práci."

    Miroslav Chudý (tréner HK Martin): "O zápase sa rozhodlo v úvodných desiatich minútach. Z tohto pohľadu sa mi preto stretnutie hodnotí veľmi ťažko. Hostia vstúpili do stretnutia vynikajúco a po niekoľkých minútach hry bolo vymaľované. Spišská Nová Ves hrala presne to, čo sme vyžadovali pred zápasom od našich hráčov. Hrať sebavedome, začať aktívne a s emóciami. To, že sa hrá play-off, naši hráči zistili v polovici druhej tretiny. Žiaľ, vtedy už bolo neskoro. Chytili sme sa síce dvoma využitými presilovými hrami, ďalší gól už ale na našej strane nepadol. Stúpla aspoň bojovnosť, začali sme hrať agresívnejšie. Prichádzali chvíle, kedy sme dostávali súpera pod tlak. Dnes toho ale bolo z našej strany málo a nemohlo to stačiť. Zápas ovplyvnil jeho začiatok, dúfam však, že takáto facka padne vhod. Chalani musia zistiť, že takto sa hrať nedá. Spišská Nová Ves bola na stretnutie oveľa lepšie pripravená, za víťazstvom išla od úvodu. My sme len čakali a zostali napokon prekvapení. Zameškaný začiatok sa už následne len veľmi ťažko doháňa. Po treťom góle musel prísť zákonite impulz. Striedali sme brankárov. Dnes to však nebolo o brankárovi, ale o vstupe a chybách v úvode zápasu. Dnes to bolo o emóciách, adrenalíne a tímovej práci. Za svoju nepripravenosť sme dnes kruto zaplatili. Teší nás návrat Janka Tabačeka do tímu. Jeho skúsenosti sú pre nás veľmi cenné. Jeden hráč ale nevyhráva zápasy, iba tím. Dnes sme mali v hre príliš veľa hluchých miest. Na ľade musíme prezentovať odhodlanie, chuť po víťazstve. Zlý vstup do zápasu ale takisto zohral svoju úlohu. V tejto chvíli to vyzerá tak, že nám uškodila dlhšia predzápasová prestávka. Rovnako dlhú prestávku mal ale aj súper. Skôr sme podcenili úvod zápasu, hostia nás prekvapili. Boli mimoriadne efektívni. Veľa o vývoji zápasu napovedalo už prvé striedanie počas ktorého sme sa dopustili troch zakázaných uvoľnení a nemohli striedať. Súper sa chytil, jeho sebavedomie rástlo. Namiesto diktovania tempa sme sa dostali pod tlak, z ktorého sme sa nevedeli dostať. Ťažko sa už potom hrá. Zajtra je ale nový deň, na stretnutie sa musíme lepšie pripraviť."

    Matej Giľák (útočník HK Spišská Nová Ves): "Ešte pred samotným zápasom sme si povedali, že musíme hrať jednoducho. Vieme, ako sa tu hrá, je to veľmi náročné. O výsledku rozhodla úvodná tretina, pričom nám súper ponúkol tri brejkové situácie, ktoré sme využili. Tu sa to celé zlomilo. Hrali sme zodpovedne dozadu, vyčkávali sme na vystreľované puky. Tieto sme zbierali. Nechceli sme vymýšľať nič nové, keďže Martin má pomerne technické mužstvo. Chceli sme čo najjednoduchšie prechádzať modrú čiaru, zároveň sme chceli hrať tvrdo do tela, čo domácim hráčom nevyhovuje. Výsledok len potvrdzuje, že nám tieto úlohy vychádzali. Že sme to nemali vôbec jednoduché potvrdzuje i šrám, kedy som nešťastne inkasoval hokejkou do tváre. Play-off ale bolí, siahli sme si na dno svojich síl. Štvrťfinále sme odohrali bez vážnejšieho zranenia. Následne prišli dva dni voľna a opäť tréning. Nie je určite jednoduché vrátiť sa do zápasového rytmu po jeden a pol týždni, ale zvládli sme to. Zajtra chceme takisto hrať svoju hru a neprispôsobovať sa súperovi. Nemôžeme sa nechať vyprovokovať a hrať to, čo máme naordinované. Myslím, že ak toto dodržíme, bude to viac ako dobré."

    Ján Tabaček (obranca HK Martin): "O svojich pocitoch pri návrate na ľad nemôžem hovoriť. Prevláda vo mne sklamanie, ani nie tak z prehry ako z toho, akým spôsobom sa prehralo. Dá sa určite prehrať, nie však takto a v takejto fázy súťaže. Toto určite nie je play-off, aké by sme si boli predstavovali. Začalo to ešte úvodným striedaním. Za stavu 0:4 sa pozitívne emócie hľadajú v tíme len veľmi ťažko. Rozhodlo sa ešte v úvodnej tretine, čo je pre vývoj zápasu ten najhorší možný scenár. Na strelený gól vôbec nemyslím. Máme tu semifinále play-off, kde nerozhodujú individuálne úspechy, ale úspechy tímu. Viac by tešilo, ak by sa jednalo o vyrovnávajúci gól, respektíve sa podarilo vyrovnať. Nasledoval by iný priebeh stretnutia, a to i v prípade, ak by sme sa dokázali na súpera dotiahnuť na rozdiel jedného či dvoch gólov. Bol by to určite signál smerom do ďalších zápasov. Toto sa nám ale nepodarilo dosiahnuť, jeden či dva strelené góly dnes nemali veľký vplyv na zápas. Či tím zvíťazí alebo prehrá ovplyvní výslednú emóciu. Tím sa raduje alebo smúti, čo platí len do polnoci. Ak však nechceme mať v pondelok po sezóne, zajtra musí nastúpiť úplne iný tím." (21:38:28)
     
    Martin doma podľahol Spišskej Novej vsi 2:6. Góly: 27. Tabaček (Poliaček, Fafrák), 37. Špirko (Shepelev, Themár) – 4. Džugan (Giľák, Černý), 5. Rapáč (Lahtinen, Hančák), 9. Pichnarčík (Giľák, Černý), 12. Tyczynski (Lahtinen), 21. Tyczynski (Fabian, Rapáč), 50. Lahtinen (Hvila, Fabian).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Boris Česánek (SNV) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    59:16
    Fafrák prenikajúci po pravej strane. Nedostal sa do zakončenia.
     
    58:51
    Piačka svoje sólo nezakončil. Obišiel si bránku, nestihol už ale ani prihrať.
     
    58:09
    Martin Barto (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    58:09
    Ivan Novák (SNV) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    58:09
    Gól domácich bol dosiahnutý po odpískaní hry. Po konzultácii s rozhodcami padá jednoznačný verdikt.
     
    57:59
    Ordzovenský posiela puk na zakázané uvoľnenie. Do konca zápasu už zostávajú len posledné dve minúty.
     
    57:19
    Burzík prechádzajúci okolo Hančáka. Lahtinen napokon zvláda celú situáciu a domáci útočník zostáva bez puku.
     
    56:57
    Dvořákova príležitosť. Ocitol sa medzi kruhmi.
     
    56:23
    Ligas sa stihol včas vrátiť. Zabránil Džuganovi v zakončení.
     
    55:59
    Čížek odstavuje Giľáka. Puk majú na hokejkách domáci hráči.
     
    55:29
    Melicherčík stihol prikryť puk pred Murčekom. Domáci tak nevyužijú túto príležitosť.
     
    54:57
    Domáci v plnom počte. Ligas na ľadovej ploche.
     
    54:26
    Burzík oslobodzuje svoj tím. Zdá sa, že domáci hru v oslabení tentoraz zvládnu.
     
    53:54
    Hvila posiela puk na Džugana. Pred ním však zasahuje Dírer.
     
    53:25
    Moučka prichádza o pásmo. Kukumberg toho využíva a vyváža puk.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 27. Tabaček (Poliaček, Fafrák), 37. Špirko (Shepelev, Themár) – 4. Džugan (Giľák, Černý), 5. Rapáč (Lahtinen, Hančák), 9. Pichnarčík (Giľák, Černý), 12. Tyczynski (Lahtinen), 21. Tyczynski (Fabian, Rapáč), 50. Lahtinen (Hvila, Fabian)


    HK VITAR Martin: Bernát (Krasanovský) – Shepelev, Čížek – Tabaček, Perrott – Burzík, Cebák – Dvořák, Ligas – Fafrák, Murček, Poliaček – Themár, Špirko, Kukumberg – Barto, Toma, Dírer – Antonov, Babka, Murtazin
    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík (Surák) – Pichnarčík, Dow – Hančák, Fabian – Česánek, Ordzovenský – Romaňák, Chovan – Džugan, Černý, Giľák – Rapáč, Tyczynski, Lahtinen – Moučka, Vartovník, Hvila – Novák, Češík, Piačka

    Rozhodčí: Adamec, Smrek – Junek, Hajnik, Jonák (inštruktor)
    Martin 2 4 Spišská N. Ves
    #1 Středa 24.03.2021 • 17:00
    Martin - Spišská N. Ves 2:6
    #2 Čtvrtek 25.03.2021 • 17:00
    Martin - Spišská N. Ves 2:1 po prodl.
    #3 Neděle 28.03.2021 • 18:00
    Spišská N. Ves - Martin 2:5
    #4 Pondělí 29.03.2021 • 18:00
    Spišská N. Ves - Martin 2:0
    #5 Čtvrtek 01.04.2021 • 17:00
    Martin - Spišská N. Ves 1:3
    #6 Sobota 03.04.2021 • 18:00
    Spišská N. Ves - Martin 4:1
    thejrc.org