Washington – New Jersey 4:0 (kon.) | St. Louis – Anaheim 1:4 (kon.) | Arizona – San Jose 5:2 (kon.)
Calgary – Winnipeg 2:3 (kon.) | Boston – Buffalo 3:2 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.)
Colorado – Vegas 2:3 (po pr.) | Detroit – Columbus 3:1 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
New York Rangers
Sobota 27.03.2021, 18:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:48:03)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 37 – 25 | Přesilová hra: 1/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (PHI) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0%, odchytal 59:54
    Igor Šesťorkin (NYR) – 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6%, odchytal 58:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 13:16
    Libor Hájek (NYR) – 0+0, -1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 9:44
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 11:33

    Tři hvězdy utkání

    1. Samuel Morin (PHI) – 1+0
    2. Nolan Patrick (PHI) – 1+0
    3. Igor Šesťorkin (NYR) – 35 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 069 diváků.
     
    Hokejisté Philadelphie oplatili New Yorku Rangers dva dny starou porážku z domácího stadiónu. V o poznání méně gólovém střetnutí zvítězili 2:1.

    Utkání zahájili lépe hosté, kteří získali vedení v 11. minutě, přesilovou hru přetavil ve vedoucí gól v dobré formě hrající Mika Zibanejad. Odpověď Letců přišla ve druhé třetině, rovněž v početné převaze. Střelcem vyrovnávacího gólu byl Nolan Patrick, který mimo dosah Šesťorkina tečoval nahození od modré čáry. Rozhodující moment střetnutí přišel v 56. minutě, o vítězství Philadelphie rozhodl svým premiérovým gólem v NHL obránce Samuel Morin.

    Svěřenci kouče Vigneaulta poskočili v tabulce Východní divize před dnešního soupeře na pátou příčku. Ztráta na Boston ale zůstává tříbodová, Medvědi totiž v souběžně hraném zápase porazili trápící se Buffalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kanadského útočníka nevyužitá šance mrzet nemusí, protože Letci vyhrají! Poslední útok Rangers zastavil hvizd čárového rozhodčího, Stromea vystavil do ofsajdu Kakko.
     
    59:14
    Naději hostujícího mužstva na body drží Jacob Trouba. Americký obránce zastavil střelu Konecnyho do prázdné brány, stejný hráč následně dostal druhou možnost, z velkého úhlu minul.
     
    58:40
    Artěmij Panarun nabruslil s kotoučem do útočného pásma, což je jasný signál pro jeho krajana Šesťorkina, který zamířil na střídačku. Hosté hrají v šesti.
     
    58:11
    Definitivně rozhodnout mohl Travis Sanheim. Přečíslení dvou na jednoho ovšem podržel až příliš, přes Foxe nahrávku na van Riemsdyka nedostal.
     
    57:36
    Letci hrají hodně zkušeně. Kombinují v útočném pásmu soupeře, čímž soupeři neumožňují sáhnout k odvolání brankáře a čas stále běží.
     
    57:05
    Jakub Voráček si vyměnil kotouč s Ivanem Provorovem a vypálil z vrcholku levého kruhu. Puk prosvištěl vedle levé tyče, Šesťorkin měl štěstí.
     
    56:30
    Hosté musí zbytky sil vrhnout do útoku. Čas hraje proti nim, do konce základní hrací doby zbývá posledních 210 sekund. Lze očekávat i poweplay.
    55:33 Samuel MORIN - 2:1
     
    55:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí dokonávají obrat a výrazně se přiblížují vítězství! Velký moment pro SAMUELA MORINA, který od modré čáry prostřelil Šesťorkina a zaznamenal svůj premiérový zásah v kanadsko-americké soutěži. Asistence: Nicolas Aube-Kubel a Michael Raffl.
     
    55:05
    Brendan Smith si rozmyslel rychlou rozehrávku, neboť spoluhráči střídali. Nakonec hrál po pravé straně Panarinovi, jenž dostal kotouč alespoň do střední třetiny.
     
    54:30
    Na brusle dostal nahrávku Michael Raffl. Pravačkou si touš předkopl až moc před sebe, čehož využil k zisku kotouče Strome. Před Rakušanem ujel za vlastní bránu.
     
    54:08
    K'Andre Miller mohl střílet, ale zvolil nahrávku parťákovi z obrany Troubovi. Střela po ledě byla pro Elliotta snadným soustem, touš podržel v rukavici.
     
    53:45
    Další zakázané uvolnění domácího mužstva. Rozjetý Kevin Hayes na nahrávku od Provorova nedosáhl, ačkoli vyvinul hodně úsilí.
     
    53:23
    Z velkého úhlu vyzkoušel štěstí Alexis Lafreniere. Mířil pod břevno, ale vedení na stranu Rangers nevrátil, trefil Elliotta do masky.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Patrick (Gostisbehere, Couturier), 56. Morin (Aube-Kubel, M. Raffl) – 11. Zibanejad (R. Strome, Fox)


    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Braun, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, Morin, Gostisbehere – Konecny, Couturier (A), J. van Riemsdyk – Farabee, K. Hayes, Giroux (C) – Voráček, Patrick, Lindblom – Aube-Kubel, Laughton, M. Raffl.
    New York Rangers: Šesťorkin (Kinkaid) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Lemieux.

    Rozhodčí: South, O'Rourke – Kovachik, Gibbons

    Diváci: 3 069
    thejrc.org