Chelsea – West Brom 2:5 (kon.) | Leeds – Sheffield Utd. 2:1 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.)
Arsenal – Liverpool 0:3 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:5 (1:2)
West Bromwich Albion
Sobota 03.04.2021, 13:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:28:45)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:6.
     
    Pro Chelsea je to nečekaná komplikace v boji o Ligu mistrů. Po třiceti kolech zůstává na jednapadesáti bodech a toho může využít pátý West Ham, jenž ztrácí dva body a má zápas k dobru. Předposlední West Bromwich slaví teprve čtvrtou výhru, ztráta na sedmnáctý Newcastle se zmenšila na sedm bodů.
     
    Thomas Tuchel poprvé poznává, jaké je to prohrát zápas Premier League. Jeho svěřenci se v 27. minutě ujali zásluhou Pulisice vedení, jenže vyloučení brazilského stopera Thiaga Silvy všechno změnilo. Hosté ještě do přestávky skóre otočili, když dvakrát skóroval Pereira. Robinson s Diagnem dokonce zvýšili na 4:1 a po snížení Mounta přidal ještě jeden hřebíček do rakve Callum Robinson. Ten dal v lize pátý gól a popáté proti Chelsea. West Bromwich vítězí v ligovém klání na Stamford Bridge poprvé od roku 1978.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Pátý gól posvětili také videorozhodčí. Robinson byl souběžně s obrannou linií, vyčnívala mu pouze horní končetina.
    90+1. Callum ROBINSON - 2:5
     
    90+1
    West Brom právě vstřelil branku!
    Je tady už třetí gól, který Chelsea inkasuje v nastaveném čase! Z hranice ofsajdu vyplaval CALLUM ROBINSON a chladnokrevným obloučkem přeloboval vybíhajícího Mendyho. Vynikající načasování přihrávky od Matheuse Pereiry.
     
    90
    Azpilicueta si ve vlastním pokutovém území vyměnil přihrávky s Mendym. Odvážné kousky pak přidal i Kovačić, jenž neustále hraje na velké riziko.
     
    89
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Matt Phillips, přichází Jake Livermore.
     
    89
    Rozhodčí pustili celou řadu důrazných zákroků. Některé z nich byly i uvnitř pokutového území, kde se dostal do obklíčení Kai Havertz.
     
    88
    Kovačić malinko zahnal Mounta, který se nespojil s Alonsem. Blues každopádně setrvali na útočné třetině hřiště, kde buší do zavřené obrany.
     
    87
    Werner byl zezadu srolován k zemi, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá. Protiakce West Bromwiche ztroskotala na Azpilicuetovi, jenž zastavil dalekonosný pokus Diagneho.
     
    86
    Mason Mount se dostal do těžké pozice u koncové čáry. Proti přesile nevytěžil ani rohový kop a hrát se bude od brány Sama Johnstonea.
     
    85
    Werner z poloviny hřiště vyzval Jamese, který stále piluje pravou lajnu. Na centr si ale nevěřil a Blues se opět vrátili doprostřed ke Kovačićovi.
     
    84
    Havertz vystartoval proti Bartleymu, ale míč pouze srazil do autu. Hned vzápětí byl odpískán faul Masona Mounta, jenž odnesl Ainsley Maitland-Niles.
     
    83
    Svěřenci Sama Allardyce se o míč připravili hned první přihrávkou. Matt Phillips byl na levém křídle chycen do ofsajdové pasti.
     
    82
    Reece james přesně na půlící čáře podrazil Calluma Robinsona, jenž doprovodil svůj pád hlasitým výkřikem. Měl by však být zdravotně v pořádku.
     
    81
    Andreas Christensen se vysvobodil z tlaku napadajících protihráčů odkopem za postranní čáru. Townsend logicky nespěchá s vhozením balonu do hry.

    Michal Břuchanský

    Branky: 27. Pulisic, 71. Mount (Werner) – 45+2. Matheus Pereira (Johnstone), 45+4. Matheus Pereira, 63. Robinson (Furlong), 68. Diagne (Matheus Pereira), 90+1. Robinson (Matheus Pereira)

    Karty:   5. Silva (CHE), 66. Kovačić (CHE) – 14. Diagne (WBA)   29. Silva (CHE)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 7:4. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:6.
    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Silva, K. Zouma – R. James, Jorginho (72. Havertz), Kovačić, M. Alonso – Zijach (33. Christensen), Pulisic (46. Mount) – Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Rüdiger, Christensen, Chilwell, Mount, Gilmour, Havertz, Giroud, Hudson-Odoi.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, O'Shea (24. Ivanović, 37. Robinson), Bartley (C), Ajayi – C. Townsend, M. Phillips (89. Livermore), Yokuşlu, Maitland-Niles – Matheus Pereira, Diagne.
    Náhradníci: Button – Ivanović, Peltier, Livermore, Diangana, Snodgrass, Robson-Kanu, Robinson, Grant.

    Rozhodčí: Coote – Davies, Hopton
    bahis siteleri