AC Milán – Sampdoria 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Udinese 3:2 (kon.) | Benevento – Parma 2:2 (kon.)
Cagliari – Hellas Verona 0:2 (kon.) | Janov – Fiorentina 1:1 (kon.) | Lazio – Spezia 2:1 (kon.)
Neapol – Crotone 4:3 (kon.) | Sassuolo – AS Řím 2:2 (kon.) | Turín – Juventus 2:2 (kon.)
Bologna – Inter 0:1 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
0:2 (0:0)
Hellas Verona
Sobota 03.04.2021, 15:00 • Sardegna Arena (Cagliari) • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (17:07:19)
     
    Hellas Verona v rámci 29. kola italské Serie A potvrdil roli mírného favorita, na stadiónu Cagliari zvítězil především zásluhou výborně odehraného druhého poločasu 2:0.

    První poločas příliš fotbalové krásy nepobral. Oba celky spoléhaly na zabezpečené obrany a jedinou šanci tak měl Miguel Veloso střelou z volného přímého kopu, kterou dokázal vyrazit Cragno. Klíčový moment střetnutí přišel v 54. minutě, kdy napřáhl ke střele ještě za velkým pokutovým územím Antonín Barák, který se trefil neomylně k levé tyči.

    Vstřelený gól hosty viditelně uklidnil, ale jejich vedení nemuselo trvat příliš dlouho, v 65. minutě ovšem Giovanni Simeone mířil jenom do tyče. Domácí otevírali hru čím dál tím více, čehož v nastaveném čase využil k druhé brance hostujícího mužstva Kevin Lasagna, jenž v úniku napálil balón do protipohybu gólmana.

    Svěřenci kouče Juriće se díky vítězství vyhoupli na pěkné osmé místo před Sassuolo. Trápení Cagliari pokračuje, zůstává v sestupovém pásmu s jednobodovou ztrátou na Turín, který však má odehráno o dvě utkání méně.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:18.
     
    90+9
    Konec zápasu.
    90+9. Kevin LASAGNA - 0:2
     
    90+9
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Domácí hráli vabank, čehož hosté využili ke vstřelení druhého gólu. Za obranu obdržel ideální pas KEVIN LASAGNA, který v koncovce zachoval chladnou hlavu, padajícímu brankáři Cragnovi poslal míč do protipohybu.
     
    90+7
    Zdravotníci stoperovi obvázali na zbývající vteřiny střetnutí hlavu jednou vrstvou obvazu. Ceccherini bojuje i navzdory otřesení, nechce nechat spoluhráči v deseti.
     
    90+6
    Utkání pokračuje přes čas. Důvodem je polehávání Federica Ceccheriniho, který dostal úder loktem do hlavy od Nainggolana a nyní leží na trávníku.
     
    90+5
    V posledních vteřinách utkání mohl navýšit vítězství Hellasu Eddie Salcedo. Po nahrávce z pravé strany zůstal proti brankáři úplně sám, ale kulatý nesmysl umístil hodně špatně, Cragno balón dokázal vytěsnit na tyč.
     
    90+4
    Kartónek žluté karty inkasoval Darko Lazović. Kousek před polovinou hřiště šel do skluzu, v němž minul balón, nikoliv však nohy Simeoneho.
     
    90+3
    Přetažený centr Zappy z pravé strany chtěl zachránit Leonardo Pavoletti, ale i přes svou výšku prodloužil míč pouze za sebe do autu.
     
    90+2
    Takticky faul vyrobil na útočné polovině Federico Dimarco. Prohrál hlavičkový souboj s Marinem, téhož hráče jemným zatažením za dres dostatečně vyvedl z míry.
     
    90+1
    Místo domácí snahy o vyrovnání sledujeme kombinační hru hostujícího Hellasu. Ten si zatím bez problémů hlídá těsný jednobrankový náskok.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Hostující trenér Ivan Jurić hrubě protestoval proti odpískanému zákroku, kterého se dopustil jeho svěřenec Sturaro. Doveri si s chorvatským stratégem nebral servítky. Udělil mu červenou kartu a vykázal ho na tribunu.
     
    88
    Stefano Sturaro ještě na útočné polovině cíleně skopl k zemi Diega Godína, který měl rychlost a snahu založit rychlý brejk. Po sestřelení protihráčem ale skončil na trávníku. Arbitr Doveri Italovi bez váhání ukázal kartu žluté barvy.
     
    87
    Ale mizerně zahraná. Marco Davide Faraoni dobře předpokládal, že míč půjde na Godína, před nějž natlačil tělo a kulatý nesmysl nechal doletět mimo hrací plochu.
     
    86
    Velmi dobrou práci odvedl Leonardo Pavoletti. Středem si hodil míč mezi dva protihráče a Marinem byl nedovoleně podražen k zemi. Standardka pro Cagliari.
     
    85
    João Pedro nevěřícně kroutí hlavou. Dnes si vypracoval již několik slibných příležitostí, ale ani jednu nepřetavil gól. Nyní technickým pokusem těsně minul pravou tyčku.

    Milan Huppert

    Branky: 54. Barák (Veloso), 90+9. Lasagna (Bessa)

    Karty:   25. Klavan (CAG) – 6. Lovato (VRN), 88. Sturaro (VRN), 90+4. Lazović (VRN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 9:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 17:18.
    Cagliari Calcio: Cragno – Rugani, Klavan (61. Pereiro), Godín – Zappa, Nández (72. Marin), Nainggolan, Duncan (82. Pavoletti), Lykogiannis (62. Asamoah) – Cerri (62. Simeone), João Pedro (C).
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Asamoah, Calabresi, Carboni, Deiola, Marin, Pavoletti, Pereiro, Simeone, Walukiewicz.

    Hellas Verona: Silvestri – Ceccherini, Lovato (78. Magnani), Dimarco – Tameze (54. Sturaro), Lazović, Veloso (C), Faraoni – Zaccagni (78. Salcedo), Barák (67. Bessa) – Lasagna.
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Amione, Bessa, Colley, Ilić, Magnani, Rüegg, Salcedo, Sturaro, Udogie.

    Rozhodčí: Doveri – Costanzo, Tolfo
    thejrc.org