AC Milán – Sampdoria 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Udinese 3:2 (kon.) | Benevento – Parma 2:2 (kon.)
Cagliari – Hellas Verona 0:2 (kon.) | Janov – Fiorentina 1:1 (kon.) | Lazio – Spezia 2:1 (kon.)
Neapol – Crotone 4:3 (kon.) | Sassuolo – AS Řím 2:2 (kon.) | Turín – Juventus 2:2 (kon.)
Bologna – Inter 0:1 (kon.)
konec
SSC Neapol
4:3 (3:1)
FC Crotone
Sobota 03.04.2021, 15:00 • Stadio Diego Armando Maradona, Neapol • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 13:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:17. (16:53:44)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Neapole, která svého soupeře porazila poměrem 4:3. Crotone vstoupilo do druhého poločasu ukázkově a povedlo se mu snížit na rozdíl jediné branky. Navíc po chybě domácí obrany bylo srovnáno a Neapol tak musela znovu začít hrát. Domácí celek měl na případnou další branku ještě hodně času, nakonec se mu jí povedlo vstřelit a z tohoto složitého zápasu nakonec bere tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Salvatore Molina, přichází Samuel Di Carmine.
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Sebastiano Luperto, přichází Luca Marrone.
     
    90+2
    Cordaz mohl odkopávat od své branky, přičemž to zkoušel vysokým pasem na opačnou stranu hrací plochy, kde se prosadil domácí Petagna.
     
    90+1
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Victor Osimhen, přichází Andrea Petagna.
     
    90+1
    Insigne měl v pokutovém území celkem dost místa na zakončení, to nakonec zakroutil kousek vedle pravé šibenice.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je dost možná rozhodnuto, avšak ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Luis Rojas (FC Crotone).
     
    87
    Neapol si nyní vybojovala standardní situaci z velice zajímavé vzdálenosti od branky. Nakonec to na sebe vzal Insigne, který zakončoval vysoko nad branku.
     
    85
    Rui se ovšem v souboji jeden na jednoho nedostal přes Rojase, který naopak raději na jistotu odkopával míč mimo šestnáctku, kde ale fauloval Luperto.
     
    84
    Na pravou stranu hrací plochy si dokázal seběhnout domácí Ruiz, který nakonec centroval do pokutového území, kde se mu povedlo najít kolegu Ruie.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Neapol stále vede pouze o jednu branku, navíc svého soupeře nepouští do žádných příležitostí.
     
    81
    Střídání v týmu FC Crotone: ze hřiště odchází Niccolò Zanellato, přichází Luis Rojas.
     
    80
    Insigne si znovu za pokutovým územím potáhl míč na pravou nohu, avšak trefil pouze obětavého protihráče, od kterého se balón odrazil do bezpečí.
     
    79
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl hostující Vulić, který nakonec dokázal odcentrovat směrem do pokutového území, kde nad branku hlavičkoval Messias.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Pedro Pereira (FC Crotone).
     
    77
    To přineslo pohotovou centrovanou nabídku z nohy Benaliho, který se pokoušel na zadní tyči najít Messiase, před kterým se ale povedlo zakročit Manolasovi.
     
    76
    Poprvé se do kombinace zapojil také střídající Zieliński, který pouze roztáhl hru do strany na volného Di Lorenza, který ovšem nenavázal na tuto přesnost.

    David Suchý

    Branky: 19. L. Insigne (Di Lorenzo), 22. Osimhen (L. Insigne), 34. D. Mertens, 72. Di Lorenzo (Elmas) – 25. Simy (Benali), 48. Simy (Messias), 59. Messias

    Karty:   19. Rispoli (COE), 67. Benali (COE), 78. P. Pereira (COE), 87. Rojas (COE)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:4. Střely mimo: 13:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 5:17.
    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Manolas, Nikola Maksimović, Rui – Bakayoko (62. Elmas), Ruiz – Politano (62. Lozano), D. Mertens (73. P. Zieliński), L. Insigne – Osimhen (90+1. Petagna).
    Náhradníci: Contini, Ospina – Cioffi, Elmas, Costanzo, Zedadka, P. Zieliński, Petagna, Rrahmani, Lozano, Lobotka, Hysaj.

    FC Crotone: Cordaz – Djidji, Golemić, Luperto (90+2. Marrone) – Rispoli (46. P. Pereira), Messias, Benali, S. Molina (90+2. Di Carmine), Únás (46. Vulić) – Zanellato (81. Rojas), Simy.
    Náhradníci: Crespi, Festa – Cigarini, Cuomo, Di Carmine, Henrique, Vulić, Rojas, Rivière, P. Pereira, Magallán, Marrone.
    thejrc.org