Real Sociedad – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Sobota 03.04.2021, 21:30 • Estadio de La Cartuja, Sevilla • Španělský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji dobrou noc! (23:46:24)
    Radost hráčů Realu Sociedad
     
    Kulhající Illarramendi pomalu přinesl pohár ke svým spoluhráčům na pódium na hrací ploše a spolu s nimi ho zvedl nad hlavu. Real Sociedad získává potřetí v historii Španělský pohár!
    Zraněný kapitán Realu Sociedad Asier Illarramendi si jde vyzvednout trofej pro vítěze Španělského poháru
     
    Zraněný Asier Illarramendi s pomocí jednoho z členů realizačního týmu vystoupal po schodech na tribunu ke králi Filipovi VI., který mu odevzdal trofej pro vítěze Španělského poháru 2019/2020.
     
    Iker Muniain šel jako jediný hráč Bilbaa převzít cenu pro tým, který prohrál finále Španělského poháru.
     
    Rozhodčí si přebírají pamětní medaile za řízení finálového zápasu. O chvilku přijdou na řadu fotbalisté.
     
    Mikel Merino si převzal cenu pro nejlepšího hráče finále. Právě on vysunul svou kolmou přihrávkou za obranu Bilbaa Portuguése, kterého fauloval Martínez a nařízenou penaltu následně proměnil na jediný gól utkání Mikel Oyarzabal.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:2.
    Střely mimo: 1:1.
    Rohy: 1:4.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 22:15.
     
    Ve druhém dějství pokračoval obraz hry z prvního dějství, výrazně aktivnějším týmem ale byl Real Sociedad. Dění na trávníku dvakrát výrazně ovlivnil VAR a v obou případech byl hlavní postavou Iñigo Martínez. Hned na úvod druhého poločasu zblokoval Oyarzabalův centr na hranici vlastní šestnáctky rukou, po dlouhém zkoumání ale pokutový kop nařízen nebyl. Ve druhém případě, kdy Martínez fauloval Portuguése, už ale penalta nařízena byla a kapitán Realu Sociedad Mikel Oyarzabal ji rutinérsky proměnil. Pokud někdo čekal, že Bilbao po inkasované brance výrazně zvýší svou aktivitu a brankář Remiro si pořádně zachytá, tak musel být pořádně zklamán. Bilbao bylo směrem dopředu úplně neškodné a těch pár centrů, které letěly do šestnáctky Realu Sociedad, obrana modro-bílých bez problémů vyřešila. Fotbalovou úrovní tak toto finále výrazně zaostalo za očekáváními, to ale rozhodně nebude vadit fanouškům Realu Sociedad, který se potřetí v historii (po letech 1909 a 1987) stal vítězem Španělského poháru.

    Bilbao bude mít šanci na reparát už 17. dubna, kdy se na stejném stadionu v Seville potká ve finále Španělského poháru 2020/2021 s Barcelonou.
    Real Sociedad San Sebastian získává svou první trofej od roku 1987
     
    Real Sociedad San Sebastian se stává vítězem Španělského poháru 2019/2020!
    Obrovská radost Realu Sociedad po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Real Sociedad dokonce podržel míč na útočné polovině, kde fauloval Carlose Fernándeze Vesga. Modro-bílí tak získávají i standardní situaci.
     
    90+6
    Bilbao se rychle vrátilo k šestnáctce Realu Sociedad, dva další nákopy „do ohně“ ale opět obrana modro-bílých vyřešila. Nakonec se týmu ze San Sebastianu povedlo míč i získat po faulu Villalibreho.
     
    90+5
    Vysoký nákop na Martíneze z vlastní poloviny chytil vybíhající brankář Remiro. Ten s rozehrávkou nespěchal a míč odkopl do středu pole, až když se k němu přiblížil Williams.
     
    90+4
    Na centr z pravé strany si nejlépe vyskočil Martínez, jenž už hraje na hrotu útoku Bilbaa. Jeho slabou hlavičkou k zemi bez větších problémů vyřešil gólman Realu Sociedad Remiro.

    Michal Sadlek

    Branky: 63. Oyarzabal (pen.)

    Karty:   71. Merino (RSC) – 35. Dani García (ATB), 62. I. Martínez (ATB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:1. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 22:15.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel (90+3. Elustondo), Zubeldia, Le Normand, Monreal – D. Silva (85. Guevara), Zubimendi, Merino, Portugués (88. Barrenetxea) – Isak (88. C. Fernández), Oyarzabal (C)
    Náhradníci: Ayesa – Elustondo, C. Fernández, Januzaj, Muñoz, Sagnan, Guevara, Barrenetxea, Bautista

    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Berchiche (90+3. Capa) – Berenguer (76. Villalibre), Dani García (76. Vesga), Vencedor (68. Unai López), Muniain (C) – I. Williams, Raúl García
    Náhradníci: Ezkieta – Núñez, Vesga, I. Gómez, Unai López, Lekue, Villalibre, Capa, Balenziaga

    Rozhodčí: Estrada – Alonso, Ayusová
    thejrc.org