New Jersey – Washington 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Toronto 1:2 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 3:2 (kon.)
Colorado – St. Louis 3:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 0:3 (kon.)
Boston – Pittsburgh 7:5 (kon.) | Tampa – Detroit 2:1 (kon.) | Nashville – Chicago 3:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:0 (0:0, 2:0, 0:0) Stav série: 1:0
BK Mladá Boleslav
Sobota 03.04.2021, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Marcinko vyhrál buly, ale následnou Ševcovu střelu zblokoval právě třinecký centr. Následně se ještě před prázdnou hostující brankou snažil poslat puk do odkryté sítě Kurovský, ale nebyl úspěšný.
     
    58:02
    Jan Růžička míří na střídačku a hosté budou pokračovat v šesti proti pěti.
     
    51:24
    Hosté drželi puk v útočném pásmu, kotouč se dostal zpoza branky na Pavla Kousala, který byl u levé tyče osamocen, ale třinecký brankář tam včas dokázal posunout svůj beton a výtečným zákrok nedovolil hostům skórovat.
     
    46:41
    Roman ztratil v útočném pásmu puk, Jääskeläinen jej vyvezl a Cienciala následně přebruslil Jaroměřského. Třinecký odchovanec střílel přes obránce Ocelářů a jeho střela jen těsně minula levou třineckou tyč.
     
    44:43
    Flynn byl v obrovské šanci, ale neměl to moc snadné. Šťastný se dostal na puk na pravý kruh, nevystřelil, ale poslal puk na Flynna, který měl před sebou úplně prázdnou třineckou branku. V té Kacetl sice chyběl, ale mladoboleslavský forvard byl ve velkém úhlu a přestřelil.
     
    43:18
    Trochu frustrovaný Matěj Stránský (TRI) zastavil ve středním pásmu nedovoleně Marise Bičevskise a hosté tak mají k dispozici početní výhodu.
     
    40:40
    Martin Růžička byl v ideální pozici na slotu proti Janu Růžičkovi. Druhý jmenovaný ze souboje tváří v tvář vyšel jako vítěz.
     
    39:31
    Oceláři zle dotírali na Růžičkovu branku. Hostující brankář ležel na břiše, už to vypadalo, že jej Matěj Stránský přehodí, ale nepodařilo se mu to. Vypadalo to, že byl v klíčovém okamžiku seknul do hole, což poté reklamoval u rozhodčích.
     
    38:54
    Mladoboleslavští byli dva na dobrém místě – v předbrankovém prostoru. Šťastný posunul puk z levé strany na Zbořila, který najížděl na pravý kruh a jeho střela z první orazítkovala tyč Kacetlovy branky.
     
    36:30
    Špačkova střela z vrcholu pravého kruhu zacinkala na brankové konstrukci Jana Růžičku.
     
    36:24
    Nadějnou akci Mladé Boleslavi ukončil Martin Růžička, který obral Zbořila o puk. Se Stránský se snažili založil akci, nakonec dostal puk Vrána, kterého při průniku do nebezpečného prostoru před Růžičku sekl Martin Pláněk (MBL).
     
    32:37
    Nakonec je vyloučen domácí útočník Tomáš Marcinko (TRI), který dostává menší trest za nedovolené bránění, a hostující útočník Jan Stránský (MBL), jenž je potrestán dvěma minutami za hrubost. Vypadá to, že Marcinko dostal trest za sražení Bernada a Stránský za následnou odplatu. Hraje se čtyři na čtyři.
    28:32 Michal KOVAŘČÍK - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    28:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už je rozhodnuto – gól platí. Po přezkoumání je oznámeno, že k porušení pravidel nedošlo a rozhodnutí rozhodčích na ledě platí. Za střelce branky je označen MICHAL KOVAŘČÍK. Asistence: Ralfs Freibergs, Martin Růžička. Stav utkání 2:0.
     
    28:32
    Oceláři v početní výhodě střílejí druhou branku! Puk končí v Růžičkově síti po Freibergsově střele od modré, před brankou clonil Marcinko, který byl po brance povalen na led. Za střelce gólu je označen Michal Kovařčík, hostující trenéři si však vyžádali trenérskou výzvu na přezkoumání situace. Má být přezkoumáno pravidlo o brankovišti a nedovoleném bránění brankáři při vstřelení gólu.
     
    25:39
    Rodewald držel na pravé straně útočného pásma puk a dojíždějící Ondřej Najman (MBL) jej zasáhl krvavě ve tváři. Z toho je automaticky čtyřminutový trest a 51 sekund oslabení tři na pět – komplikovaná situace pro hosty.
    25:02 Martin RŮŽIČKA - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    25:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům přesilovková kombinace moc nelepila, ale nakonec se domácí dokázali prosadit. MARTIN RŮŽIČKA zakončoval po Vránově přihrávce skrz brankoviště do poloodkryté sítě hostujícího Jana Růžičky. Vránovi puk posunul Hrňa, který do své pozice nedostal ideální puk a nemohl střílet z první. Asistence: Petr Vrána, Erik Hrňa. Stav utkání 1:0.
     
    24:30
    Třinečtí si komplikovali situaci při rozehrávce, ale pak se k puku dostal Martin Růžička, který byl při přechodu do útočného pásma seknut Pavlem Kousalem (MBL). Domácí mají 33 sekund převahy pět na tři k dispozici.
     
    23:03
    Matěj Stránský ve středním pásmu sražen Petrem Šidlíkem (MBL), který se stává prvním vyloučeným hráčem hostujícího týmu v utkání. První přesilovka Ocelářů v sérii.
     
    16:32
    První třinecký útok v dobré šanci. Stránský vybojoval puk za brankou, nabil na modrou Kundrátkovi. Jeho střela byla spíše pobídkou na teč. Jan Růžička kotouč vyrazil do strany, odkud zkoušel dorazit Matěj Stránský. Růžička byl na místě.
     
    11:22
    Šance Ocelářů! Po levém křídle unikal Rodewald! Přestože měl na své úrovni ještě obránce Bernada, zkusil vystřelit a Růžička musel být na místě.
     
    10:16
    Prvním vyloučeným semifinálové série je Daniel Kurovský (TRI), který je vykázán na dvě minuty za podrážení.
     
    09:06
    Velká šance Michala Kovařčíka! Ten se vyháčkoval po přihrávce od Rodewalda ze středního pásma až do velké šance. Byl sám na pravém kruhu, ale jeho střela šla těsně vedle pravé Růžičkovy tyče.
     
    06:43
    Obrovská šance Mladé Boleslavi! Kurovský nedostal puk z obranného pásma a po nahození od modré se na slotu v nebezpečné šanci zjevil Šťastný. Jeho pokus Kacetl vyrazil do strany, odkud se snažil dorážet Kotala, ale trefil jen boční síť.
     
    05:41
    Velká šance prvního třineckého útoku. Znova po Douderově střele závar před Růžičkou. Třinecký útočník tohoto jména zakončoval po otočce po zemi, ale mladoboleslavský brankář nesoucí toto příjmení byl na zemi včas.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 26. Martin Růžička (P. Vrána, Hrňa), 29. M. Kovařčík (Freibergs, Martin Růžička)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – O. Kovařčík.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Šidlík, Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Dlapa – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk – Lhotský, J. Svoboda
    Třinec 4 3 Mladá Boleslav
    #1 Sobota 03.04.2021 • 15:00
    Třinec - Mladá Boleslav 2:0
    #2 Neděle 04.04.2021 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 1:3
    #3 Středa 07.04.2021 • 19:00
    Mladá Boleslav - Třinec 1:3
    #4 Čtvrtek 08.04.2021 • 19:00
    Mladá Boleslav - Třinec 3:1
    #5 Neděle 11.04.2021 • 14:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    #6 Úterý 13.04.2021 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 4:2
    #7 Čtvrtek 15.04.2021 • 19:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    bahis siteleri