Mladá Boleslav – Příbram 0:0 (kon.) | Zlín – Karviná 1:2 (kon.) | Plzeň – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
Brno – Slavia 0:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:2 (1:1)
MFK Karviná
Neděle 04.04.2021, 14:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! FORTUNA:LIGA už je opět v plném proudu, dnes nás tak čekají poslední čtyři duely 25. kola. V jednom z nich na sebe narazí Zlín a Karviná. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    FC Fastav Zlín
    Zlín se nachází ve velké herní pohodě, protože bodoval ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech a dokonce si připsal tři vítězství. V těchto duelech navíc inkasoval pouze jednou, třikrát tak udržel čisté konto. Povedlo se to proti Olomouci, Bohemians a Českým Budějovicím, ačkoliv proti pražskému celku bral jen jeden bod za bezbrankovou remízu. Díky tomu se tak Fastav nachází na dvanáctém místě a hrozbu sestupu dost odehnal, stále ale nesmí usínat na vavřínech, protože udržení nemá stoprocentně jisté.

    Poslední tři utkání
    Zlín vs. České Budějovice – 3:0
    Zlín vs. Bohemians – 0:0
    Olomouc vs. Zlín – 0:1
     
    MFK Karviná
    Karviná má na kontě o tři body méně než Zlín, i když její poslední forma není vůbec dobrá. Dnešní hosté se totiž z výhry neradovali už skoro dva měsíce, naposledy se tak stalo na začátku února proti Opavě. Od té doby má Karviná na kontě čtyři porážky a dvě remízy, nyní navíc padla dvakrát po sobě, a to když nestačila na Bohemians a Olomouc. I proti Zlínu je outsiderem, určitě ale opět zkusí zlomit špatnou bilanci v nedávné době.

    Poslední tři utkání
    Karviná vs. Olomouc – 0:1
    Bohemians vs. Karviná – 2:0
    Karviná vs. Brno – 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Fantiš, Simerský, P. Buchta, Procházka – Y. Dramé, Hlinka, Janošek, Čanturišvili – Poznar (C), Potočný.
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Matejov, Vraštil, Martínez García, Toutou Mpondo, Janetzký.

    MFK Karviná: Ciupa – Mikuš, Santos, Šindelář, Mazáň – Mangabeira, Smrž – Čmelík, Herc, Bartošák – Papadopulos (C).
    Náhradníci: Bolek – Ostrák, Haša, S. Dramé, Tavares, Janečka, Siňavskij.

    Rozhodčí: Petřík – Hrabovský, Vlček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop patřil domácím fotbalistům, ale ti se hned prezentovali velmi špatným nákopem, po kterém hosté vhazují na pravé straně.
     
    2
    Rajmund Mikuš dostal velmi slibnou přihrávku na pravou stranu, avšak centr nedostal přes nejbližšího protihráče, ale získal tak aspoň roh.
     
    3
    Fastav podniká svůj první útok až nyní. Youba Dramé se tak pokoušel o centr, ale trefil jen prvního beka před sebou.
     
    4
    Stanislav Dostál v klidu kryje nepřesný nákop druhého brankáře na hřišti, jeho rozehrávka ale také není zrovna nejpřesnější.
     
    6
    Antonín Fantiš si velmi dobře splnil své obranné povinnosti, nakonec se ale nemusel činit vůbec, protože jeden z protihráčů byl v ofsajdovém postavení.
     
    7
    Rajmund Mikuš byl při souboji příliš tvrdý, takže si na své konto připisuje první nedovolený zákrok dnešního duelu.
     
    8
    Youba Dramé svým pokusem o kličku soupeře neoblafnul, takže obránce odkopl míč do autu a na chvíli tak uklidnil hru.
     
    9
    Vachtang Čanturišvili se po naražení se spoluhráčem už napřahoval k zakončení, jenže rána mu nebyla dovolena a následně se ještě dopustil nedovoleného zákroku.
     
    10
    Vachtang Čanturišvili je v posledních minutách hodně aktivní, tentokrát se pokusil o centr, který byl ale sražen obranou na rohový kop.
     
    11
    Zlín z rohu nic nezískal, to vzápětí platí také o Karviné. Oba celky si zatím velmi dobře střeží své pokutové území.
     
    12
    Stanislav Dostál si nebyl zákrokem proti vysokému nákopu vůbec jistý, míč dostal do bezpečí až na druhý pokus.
     
    14
    Antonín Fantiš rozehrává autové vhazování na pravé straně, s čímž si dává hodně na čas. Následně posílá míč k pokutovému území, ale tam hosté rychle zakročili.
     
    15
    Jiří Ciupa se dnes zatím rozhodně nenudí, protože od své klece vymýšlí další přesný nákop, ale příliš se mu to nepovedlo.
    15. Janošek se ujal přímého kopu a míč poslal pouze vysoko nad
     
    16
    Zlín byl při napadání příliš tvrdý, kvůli čemuž se dopustil nedovoleného zákroku a hosté tak rozehrávají poblíž středové čáry.
     
    18
    Tomáš Poznar vede útok do rozhozené obrany soupeře, následně posunul míč na Václava Procházku, který centrem málem našel Dominika Janoška, kterému už ale zakončení nebylo dovoleno.
     
    19
    Michal Papadopulos si nechtěl při hlavičkovém souboji připsat nedovolený zákrok, ale rozhodčí ho stejně odpískal, proti čemuž nemá žádné námitky.
     
    20
    Máme za sebou prvních dvacet minut utkání a stále jsme neviděli žádnou větší příležitost. Dnes tak klidně může rozhodovat jen jeden jediný gól.
     
    21
    Stanislav Dostál byl při rozehrávce pod mírným tlakem, protože k němu dobíhal Michal Papadopulos, ale složitou situaci vyřešil jistou přihrávkou do strany.
     
    21
    Marek Hlinka dost tvrdým skluzem poslal k zemi Christiána Herce, který se svíjí v bolestech a domácí záložník tak i kvůli tomu vidí žlutou kartu.
     
    22
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hosté zničehonic otevírají skóre zápasu! Rajmund Mikuš dokonale zvládl souboj s Vachtangem Čanturišvilim, díky čemuž následně uprostřed šestnáctky našel CHRISTIÁNA HERCE, jenž dokonalým volejem zakončil přímo k pravé tyči. Asistence: Rajmund Mikuš.
    22. Christián HERC - 0:1
     
    24
    Hosté jsou díky prvnímu gólu na koni a usilují o další branku, postup přes pravou stranu se však tentokrát vůbec nepovedl.
     
    25
    Youba Dramé ukázal sílu své levačky, protože vypálil ze středového kruhu a střela nevypadala vůbec špatně, ale nakonec se mezi tyče nevešla.
     
    26
    Martin Šindelář nakopává po pravé straně, kde však tentokrát Rajmund Mikuš nezvládl hlavičkový souboj. Karviná však stejně udržela míč v držení.
     
    27
    Lukáš Bartošák si chtěl na Antonínu Fantišovi vynutit nedovolený zákrok, ale nakonec paradoxně fauloval on sám.
     
    29
    Domácí hrají dost tvrdě, což dalším tvrdým zákrokem potvrdil Vachtang Čanturišvili, který chtěl Rajmundu Mikušovi nejspíš vrátit předchozí asistenci u gólu, což se mu sice povedlo, ale musí se smířit se žlutou kartou.
     
    30
    Zlín tedy po první půlhodině bude muset dotahovat jednobrankovou ztrátu, zatím se ale pořádně nedostal do hry, takže to bude mít hodně složité.
     
    32
    Tomáš Poznar hlavou nevracel míč Romanu Potočnému zrovna nejpřesněji, kvůli čemuž si ho berou zpět hráči Karviné.
     
    33
    Youba Dramé je velmi bedlivě krytý obranou soupeře, vysoký nákop tak k němu nemohl projít.
     
    33
    Lukáš Bartošák je prvním hráčem Karviné, který vidí žlutou kartu. Vysloužil si jí po tvrdém zákroku na Tomáše Poznara.
     
    34
    Youba Dramé kličkuje na pravé straně a následně si navedl balón na levačku, ale jeho pokus zastavil první soupeř v cestě.
     
    35
    Tomáš Poznar sám nečekal, že k němu propadne centrovaný míč, kvůli čemuž jeho rána hlavou byla velmi pomalá a Jiří Ciupa jí tak v klidu pokryl.
    35. Hlavičce Poznara chyběla patřičná razance
     
    36
    Youba Dramé je dnes velmi aktivní, díky čemuž se dostal do první slibné příležitosti, při které i svou slabší nohou pořádně vystrašil Jiřího Ciupu!
    36. Obrovská příležitost Dramého na vyrovnání! Jeho prudká rána ale v síti neskončila
     
    37
    Zlín už přece jen začíná získávat herní převahu, ale další útočné snažení končí jen nepřesným centrem, který doplachtil do rukavic brankáře hostů.
     
    39
    Karviná samozřejmě usiluje o to, aby první půli dohrála v co největším klidu. Rajmund Mikuš tak po zisku autu s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    40
    Vojtěch Smrž se při svém průniku k zakončení nedostal, což zkusil zachránit nafilmovaným pádem, který hlavní sudí odhalil a udělil mu za něj žlutou kartu.
     
    41
    Fastav směrem dopředu stále příliš nespěchá, nyní se zkouší dostat k zakončení za pomoci klidné kombinace, při které se dostal až ke svému gólmanovi.
     
    42
    Christián Herc při protiútoku viděl příležitost, protože Stanislav Dostál byl vyběhnutý z branky a tak ho zkusil z poloviny hřiště přelobovat, ale moc šancí na úspěch neměl.
     
    43
    Antonín Fantiš podpořil útok se vším všudy, dokonce schytal poměrně tvrdý náraz od protihráče, ale nedovolený zákrok to tentokrát nebyl.
     
    44
    Vojtěch Smrž docela zariskoval obranným skluzem, při kterém nakonec trefil pouze míč, takže druhou žlutou kartu nemohl vidět.
     
    45
    Stanislav Dostál v klidu pokryje nákop Jiřího Ciupy a spoluhráče ještě vybízí k protiútoku, ale těm už se dopředu příliš nechce.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav v samotném závěru prvního poločasu srovnává stav utkání! Youba Dramé si navedl míč na levačku a zkusil si připsat gólovou střelu, která však byla zablokována. Mrzet ho to však nemusí, protože se míč následně odrazil k VÁCLAVU PROCHÁZKOVI, který se štěstím dostal balón přes vybíhajícího Jiřího Ciupu.
    45+1. Václav PROCHÁZKA - 1:1
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:02.
     
    Nakonec odcházíme do šaten za vyrovnaného stavu, i když to skoro nikdo nečekal. Karviná totiž šla poměrně brzo do vedení zásluhou Christiána Herce a těsný náskok následně velmi jistě bránila. Zlín však v samotném závěru našel vyrovnání díky výborné práci Václava Procházky, který si připsal svůj první zásah v sezoně. Vyhrát tak může naprosto kdokoliv.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Christián Herc se překvapivě dostal k hlavičce přes Petra Buchtu, ale z těžké pozice mířil jen vedle levé tyče.
     
    49
    Stanislav Dostál pokazil rozehrávku, protože míč naservíroval na kopačku Lukáše Bartošáka, který to ale následně pokazil špatným centrem.
     
    49
    Rajmund Mikuš z pravé strany vymyslel velmi nadějný pokus, který měl slušné parametry, ale Stanislav Dostál měl dost času na reakci, takže dokázal zasáhnout!
    49. Dostál zkrotil v rukavicích nadějný pokus Mikuše
     
    50
    Karviná si ze ztráty vedení nic nedělá a už mohla skórovat podruhé! Jean Mangabeira se totiž také opřel do míče z velké dálky, přičemž k brance byl ještě blíže než před chvílí jeho spoluhráč, protože orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    51
    Michal Papadopulos zezadu docela tvrdě poslal k zemi Dominika Simerského, může být jedině rád, že neviděl kartu.
     
    52
    Lukáš Bartošák útočí to úplně rozhozené obrany soupeře, ale zase to pokazil, protože nedokázal zakončit a také nenašel cestu k přesné přihrávce.
     
    53
    Youba Dramé nečekal, že ho bude při rozehrávce napadat protihráč, kvůli čemuž se dopustil nedovoleného zákroku a Karviná tak má výhodu nebezpečné standardní situace.
     
    54
    Lukáš Bartošák po naznačení Lukáše Čmelíka nakonec centroval do pokutového území, avšak Antonín Fantiš si obranné povinnosti splnil dokonale.
     
    55
    Domácí kombinovali kolem pokutového území a nakonec se k dalekonosnému pokusu odvážil Vachtang Čanturišvili, který ale mířil příliš vysoko.
     
    57
    Stanislav Dostál dostal od Václava Procházky hodně nepřesnou zpětnou přihrávku, díky čemuž Karviná získává roh prakticky z ničeho.
     
    58
    Christián Herc si k zakončení hlavou pomohl jen nedovoleným zákrokem, domácí tak mohou napravit předešlou špatnou kombinaci.
     
    59
    Tomáš Poznar sice nebyl vůbec hlídán, takže na něj mohl přijít nákop, avšak domácí kapitán se chytil do ofsajdové pasti.
     
    60
    Od konce základní hrací doby už nás dělí jen třicet minut a pořád platí vyrovnaný stav. Nyní se tedy bude lámat chleba.
     
    61
    Lukáš Bartošák rozehrává další rohový kop, tentokrát našel hlavu Martina Šindeláře, který zakončoval přímo pod horní tyč, ale Stanislav Dostál stačil zareagovat!
    61. Šindelář zakončoval pod horní tyč, Dostál stačil zareagovat
     
    62
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Róbert Matejov.
     
    63
    Róbert Matejov už se zapojil do hry, ale nezačal zrovna nejlépe, protože náročnou přihrávku neudržel na hrací ploše.
     
    64
    Penalta pro Karvinou!
     
    65
    Hosté mohou jít zpátky do vedení! Antonín Fantiš totiž v pokutovém území nešetrně poslal k zemi Lukáše Bartošáka a hlavní rozhodčí hned ukazuje na penaltový puntík!
     
    67
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná se po chvíli napětí vrací do vedení! Postaral se o to MICHAL PAPADOPULOS, který se z penalty prosadil přízemní střelou do levé části branky. Stanislav Dostál nemohl nic dělat, i když vystihl směr.
    67. Michal PAPADOPULOS - 1:2
     
    69
    Dominiku Janoškovi už možná docházejí nervy, protože docela zbytečně podržel Vojtěcha Smrže a vysloužil si tak kartu žluté barvy.
     
    70
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Jakub Janetzký.
     
    71
    Hosté už samozřejmě nyní hrají na čas, což zatím zvládají na jedničku, protože soupeře drží na jeho polovině a nyní dokonce získali roh.
     
    72
    Martin Šindelář ukončil zmatek před domácí brankou faulem na Stanislava Dostála, který tak může rozehrávat.
     
    73
    Rajmund Mikuš opět zkusil štěstí z dálky, ale tentokrát mířil přímo doprostřed brány, kde byl připravený zlínský gólman.
     
    74
    Zlín hraje pod obrovským tlakem a pokud s tím něco neudělá, nemůže myslet na další vyrovnaní.
     
    75
    Róbert Mazáň si při bránění levé strany pomohl skluzem. Myslel si, že zasáhl pouze míč, ale hlavní rozhodčí ho vyvedl z omylu a píská přímý kop pro ševce.
     
    76
    Fastav se po dlouhé době dostal do pokutového území soupeře, ale ani ze dvou standardek nic nezískal a nakonec se dopustil faulu.
    76. Papadopulos trefil míč z první a poslal ho pouze mimo bránu
     
    77
    Zlín přece jen získává převahu, díky čemuž po přihrávce Youby Dramého vypálil Jakub Janetzký a následně také Roman Potočný, ale ani jeden nebyl úspěšný.
     
    79
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Pedro Martínez García.
     
    79
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Martin Cedidla.
     
    80
    Martin Cedidla se hned po svém příchodu prezentoval dobrým obranným zákrokem, domácí se ale už potřebují dívat hlavně dopředu.
     
    81
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Vojtěch Smrž, přichází Soufiane Dramé.
     
    82
    Lukáš Čmelík míří do rychlého protiútoku, při kterém si obešel Pedra Martíneze Garcíu, ale následný pas už nebyl přesný.
     
    83
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Čmelík, přichází Tomáš Ostrák.
     
    84
    Soufiane Dramé je na hřišti jen pár minut a už vidí žlutou kartu, protože poměrně tvrdě sestřelil Martina Cedidlu.
     
    85
    Tak to je neuvěřitelné, co teď Martin Cedidla zahodil! Po šťastném odrazu se totiž ocitl za obranou, ale to sám nečekal, takže míč poslal jen hodně mimo bránu!
    85. Cedidla zahodil obrovskou šanci na vyrovnání!
     
    86
    Žlutou kartu dostává Eduardo Santos (MFK Karviná).
     
    86
    Se žlutými kartami se protrhl pytel, dočkal se jí také kapitán Karviné Michal Papadopulos, který ji vidí za příliš ostré protesty.
     
    88
    Po špatném pokusu o zakončení rozehrává Jiří Ciupa, kterému míč na odkop postavil Youba Dramé, ale stejně toho nevyužil a dává si samozřejmě na čas.
     
    89
    Tomáš Poznar končí po souboji s Róbertem Mazáňem na zemi, ale faul to nebyl, domácí kapitán se dokonce provinil proti pravidlům, protože hrál rukou.
     
    90
    Lukáš Bartošák rozehrává přímý kop poblíž vápna soupeře a samozřejmě nikam nespěchá, hosté už to chtějí udržet až do konce.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+2
    Zlín dostává poměrně dlouhé nastavení a ještě tak může myslet na rozehrávku. To by ale musel dostat míč na útočnou polovinu, což se mu zatím absolutně nedaří.
     
    90+3
    Jean Mangabeira zastavil útok soupeře jen za cenu autu, určitě mu to ale za to stálo.
     
    90+4
    Dominik Simerský se nakonec po několika odrazech dostal k zakončení, které však přišlo z otočky, kvůli čemuž se nevešlo ani mezi tyče.
     
    90+4
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Christián Herc, přichází Marek Janečka.
     
    90+5
    Lukáš Bartošák dovedl míč až do rohu hřiště, kde získal další cenné vteřiny, avšak následně soupeři odevzdal autové vhazování.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Zlínu končí úspěšná série a poprvé po čtyřech duelech prohrává. Karviná se díky tomu v tabulce bodově dotáhla na Fastav, se kterým se tak nyní dělí dvanácté a třinácté místo. Dnes hosté vyhráli naprosto zaslouženě, protože po většinu času byli lepším týmem, také se prosadili jako první, díky čemuž kontrovali vývoj hry. Nervozita na ně nepřišla ani po zlínském vyrovnaní, takže ve druhé půli jejich vítězství mohl z penalty zajistit Michal Papadopulos.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:15.
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek sváteční neděle. (15:55:34)

    Lukáš Mihal

    Branky: 45+1. Procházka – 22. Herc (Mikuš), 67. Papadopulos (pen.)

    Karty:   21. Hlinka (ZLN), 29. Čanturišvili (ZLN), 69. Janošek (ZLN) – 33. Bartošák (KAR), 40. Smrž (KAR), 84. S. Dramé (KAR), 86. Santos (KAR), 86. Papadopulos (KAR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:15.
    FC Zlín: S. Dostál – Fantiš (79. Cedidla), Simerský, P. Buchta, Procházka – Y. Dramé, Hlinka (79. Martínez García), Janošek (70. Janetzký), Čanturišvili (62. Matejov) – Poznar (C), Potočný.
    Náhradníci: Rakovan – Cedidla, Matejov, Vraštil, Martínez García, Toutou Mpondo, Janetzký.

    MFK Karviná: Ciupa – Mikuš, Santos, Šindelář, Mazáň – Mangabeira, Smrž (81. S. Dramé) – Čmelík (83. Ostrák), Herc (90+4. Janečka), Bartošák – Papadopulos (C).
    Náhradníci: Bolek – Ostrák, Haša, S. Dramé, Tavares, Janečka, Siňavskij.

    Rozhodčí: Petřík – Hrabovský, Vlček
    thejrc.org