Stuttgart – W. Brémy 1:0 (kon.) | Union Berlín – Hertha 1:1 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
1:1 (1:1)
Hertha BSC
Neděle 04.04.2021, 18:00 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:59:32)
     
    Berlínské derby mezi Unionem a Herthou nepoznalo vítěze, utkání skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.

    Oba góly padly v průběhu prvního poločasu. Už v 9. minutě vstřelil gól domácí středopolař Robert Andrich, jenž s prosadil přízemní střelou k pravé tyči. Hosté odpověděli krátce po půl hodině hry, kdy nařízenou penaltu přetavil v gól Dodi Lukebakio. Ve druhém poločase kvalita hry výrazně opadla. Aktivnější byli domácí, ale jejich útočné snahy soupeř bez problémů vydržel eliminovat až do závěrečného hvizdu.

    Bod za remízu posunul Union na sedmou příčku, o skóre před Stuttgart. Hertha nadále zůstává v ohrožení sestupu, na osmnáctý Kolín má k dobru pouhé dva body.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Volného prostoru na levé straně Marcus Ingvartsen nevyužil podle představ. Stříleným centrem trefil Starka, který navíc zblokoval míč takovým způsobem, že Union nebude kopat roh, nýbrž házet aut.
     
    90+2
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Jhon Córdoba, přichází Krzysztof Piątek.
     
    90+1
    Domácí opět předvedli pohlednou kombinaci, chyběla jen dobře vyřešená finální fáze. Za psem Kruseho se Joel Pohjanpalo natahoval marně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Marvin Friedrich si narazil s Marcusem Ingvartsenem, ale následně si netroufl jít proti početní přesile. Hru otočil dozadu na Gentnera.
     
    88
    Výbornou práci odvedl Niklas Stark, jenž v poslední chvíli dostihl nabíhajícího Pohjanpala a střílený centr na jeho osobu odpálil mimo hrací plochu.
     
    87
    Hráči Herthy měli pocit, že si stoper Robin Knoche pomohl na polovině hřiště při zpracování pravou rukou. Zřejmě měli pravdu, ale udržel ji u těla, proto hra pokračuje bez přerušení.
     
    86
    U lajny Julian Ryerson obelstil Zeefuika, avšak následný pas mu nevyšel podle představ. Míč poslal za paty Kruseho, v akci byl znovu Schwolow.
     
    85
    Polovysoký lob za obranu zpracoval Joel Pohjanpalo za tělo. Musel tedy udělat jeden dotek navíc, jimž posunul balón před sebe, načež vypálil pravačkou vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    84
    Fotbalisté v červených dresech znovu přesunuli hru na útočnou polovinu. Centr se Maxi Krusemu vůbec nepovedl, míč poslal do rukou brankáře.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Petar Musa, přichází Joel Pohjanpalo.
     
    82
    Na levé straně si v blízkosti rohového praporku vytvořil prostor k centru Christopher Trimmel. Balón poslal na Petara Musu, jenž v záklonu trefil blokujícího Starka, balón následně sebral gólman.
     
    81
    Velké zaváhání Marvina Friedricha zachránil včas vyběhnuvší Andreas Luthe. Malá domů v podání Schlotterbecka byla příliš pomalá, ale druhý ze stoperů přesto pustil míč za sebe. Gólman v poslední chvíli odkopl před Cunhou.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Nadále platí, že Union ve druhé půli hýří velkou aktivitou, zatím si ale nedokázal vytvořit příležitost, z níž by mohl rozhodnout.
     
    79
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Matteo Guendouzi, přichází Sami Khedira.

    Milan Huppert

    Branky: 9. Andrich (Musa) – 35. Lukebakio (pen.)

    Karty:   17. Ryerson (UNB), 28. Prömel (UNB) – 28. Guendouzi (HER), 45. Tousart (HER), 53. Torunarigha (HER), 78. Ascacibar (HER)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 9:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 13:12.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Friedrich, Knoche, N. Schlotterbeck – Trimmel (C), Prömel (73. Ingvartsen), Andrich, Gentner, Ryerson – Musa (83. Pohjanpalo), M. Kruse.
    Náhradníci: Karius – Bülter, Endo, Griesbeck, Hübner, Ingvartsen, Lenz, Pohjanpalo, Teuchert.

    Hertha BSC: Schwolow – Klünter, Stark (C), Torunarigha – Zeefuik, Tousart, Guendouzi (79. S. Khedira), Mittelstädt – Lukebakio (61. Ascacibar), J. Córdoba (90+2. K. Piątek), Cunha.
    Náhradníci: Körber – Alderete, Ascacibar, S. Khedira, Leckie, Pekarík, K. Piątek, Plattenhardt, Radonjić.

    Rozhodčí: Stegemann – Assmuth, Hüwe
    thejrc.org