Montreal – Edmonton 3:2 (po pr.) | Boston – Philadelphia 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Ottawa 4:3 (kon.)
St. Louis – Vegas 1:6 (kon.) | Minnesota – Colorado 4:5 (kon.) | Calgary – Toronto 3:5 (kon.)
Los Angeles – Arizona 2:5 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:5 (0:0, 1:2, 2:3)
Toronto Maple Leafs
Úterý 06.04.2021, 03:37 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:22:03)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 30 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 25 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:09
    Jack Campbell (TOR) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 59:13

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Auston Matthews (TOR) – 2+0
    2. Rasmus Andersson (CGY) – 0+0
    3. John Tavares (TOR) – 1+1
     
    Toronto na ledě Calgary zvítězilo i podruhé v řadě. O svém vítězství 5:3 rozhodlo až v závěrečné desetiminutovce základní hrací doby.

    Domácí vstupovali do třetího dějství s jednobrankovým mankem, které už ve 45. minutě smazal Mikael Backlund. Hosté s odpovědí dlouho neotáleli, o tři minuty později vrátil hokejistům Maple Leafs vedení Wayne Simmonds. Avšak uběhly další tři minuty a Mikael Backlund přidal druhý gól, když v oslabení skvěle vyřešil přečíslení společně s Lindholmem. Bohužel pro Calgary, soupeř ve stále probíhající přesilové hře počtvrté udeřil, Auston Matthews napodobil Backlunda, i on vstřelil druhý gól v utkání. Pojistku na vítězství favorita dal v 53. minutě John Tavares gólovou střelou z mezikruží. Domácí bojovali srdnatě, ale konec nadějím dal čtyřminutový trest Mangiapaneho za hru vysokou holí, Toronto náskok bez problémů uhlídalo až do závěrečné sirény.

    Svěřenci kouče Keefeho navýšili náskok v čele Severní divize na šest bodů. Calgary zůstává šesté o skóre za Vancouverem, osm bodů pak ztrácí na čtvrtý Montreal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Z prakticky nulového úhlu zkusil brankáře překvapit Johnny Gaudreau. Hostující strážce svatyně mezeru zakryl včas a postaral se o další přerušení hry.
     
    59:19
    Domácí zkouší i v oslabení hru bez gólmana! Dobrou příležitost si okamžitě vypracoval Matthew Tkachuk, proti bekhendovému blafáku a střele do horních pater brány zasáhl Campbell lapačkou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:53
    Švédský gólman ve službách Calgary nyní musel hru přerušit. Nahození Dermotta s klidem zachytil do výstroje, rozehrávku mu znemožnil před brankou stojící Matthews.
     
    58:19
    Jacob Markström zmenšil střelecký úhel Marnerovi, zakončení směřující do levého horního rohu vyškrábl lapačkou nad břevno. Toronto pokračuje v kombinaci v útočném pásmu.
     
    57:43
    Domácí hokejisté zvládli situaci po buly. Derek Ryan posunul černou gumu za sebe na Michaela Stonea, ten Flames bez problémů osvobodil.
     
    57:17
    Pravou stranou zavezl kotouč do útočné třetiny Jason Spezza. Následovala nahrávka na modrou čáru Muzzinovi, jehož zakončení přizvedl do ochranné sítě Giordano.
     
    56:41
    Na druhý gól v oslabení zaútočil Mikael Backlund. Na hattrick švédský útoční zatím nedosáhl, pokus zápěstím zachytil Campbell do lapačky.
     
    56:00
    Wayne Simmonds je na ledě, startuje dlouhá přesilová hra Toronta. Lze očekávat, že hosté nebudou tolik tlačit na pilu, spíše se pokusí co nejvíce šetřit čas.
     
    55:43
    Konec nadějí. Andrew Mangiapane se vkleče pokusil o udržení puku v útočném pásmu, ale místo toho trefil hokejkou do obličeje Hymana, v jehož obličeji je viditelné krvavé zranění. Trest tak je čtyřminutový.
     
    55:23
    Americký zadák Noah Hanifin naznačil střelu, ale nakonec nahrál k levému mantinelu Backlundovi, Jeho nahození podržel ve výstroji Campbell.
     
    54:46
    Sean Monahan se povedenou kličkou zbavil Marnera. Následně napříč pásmem nahrál do pravého kruhu Tkachukovi, rána z první prosvištěla vysoko nad.
     
    54:05
    Úvod oslabení zvládli hokejisté Toronta bezchybně. Auston Matthews vyhrál buly za sebe na Riellyho, jenž odpálil hrací předmět přes všechny čáry.
     
    53:58
    Šance pro Calgary. Za zbytečný zákrok ve středním pásmu odjíždí na lavici hanby Wayne Simmonds. Pokud chtějí domácí pomýšlet na body, musí přesilovku využít.
     
    53:22
    Kanadský útočník Jason Spezza nastartoval po pravém mantinelu Joea Thorntona. Následovala střele od pravého mantinelu přes obránce, kterou gólman pokryl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Mangiapane (Hanifin, E. Lindholm), 45. Backlund (S. Bennett), 51. Backlund (E. Lindholm) – 24. Spezza (Kerfoot, Dermott), 28. Matthews (W. Nylander, Brodie), 48. Simmonds (Engvall), 51. Matthews (Tavares, Hyman), 53. Tavares (Muzzin, W. Nylander)


    Calgary Flames: Markström (Rittich) – R. Andersson, Giordano (C), Ch. Tanev, Hanifin, Mi. Stone, N. Nestěrov – Dubé, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – B. Ritchie, Monahan (A), J. Gaudreau – Mangiapane, Backlund, Lucic – S. Bennett, D. Ryan, Nordström.
    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Hutchinson) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Dermott – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), Galchenyuk – Spezza, Kerfoot, J. Thornton – Simmonds, Engvall, I. Michejev.

    Rozhodčí: Furlatt, Skilliter – Brisebois, Cherrey
    ocianews.com