Real Madrid – Liverpool 3:1 (kon.) | Manchester City – Dortmund 2:1 (kon.)
konec
Manchester City
2:1 (1:0)
Borussia Dortmund
Úterý 06.04.2021, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji Vám za pozornost. (22:57:30)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:8.
     
    Je konec tohoto prvního utkání čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Manchester City a Borussií Dortmund.
    V úvodu utkání se hosté dostali ke své jediné střele na bránu, kterou vyslal Jude Bellingham, ale Ederson si poradil. Následně už začala dominance v podání Citizens a v 19. minutě otevřel brankový účet po skvělém protiútoku Kevin De Bruyne. Ve 29. minutě odpískal sudí Haţegan penaltu na Rodriho, ale nakonec ji po přezkoumání u obrazovky zrušil. Ve 37. minutě se Ederson dopustil velké chyby, ale k jeho štěstí rozhodčí odpískal nedovolený zákrok na něj.
    Do druhé půle vstoupily vosy velmi aktivně, ale Haaland neprostřelil Edersona. V 65. minutě se Foden ocitl v obrovské šanci, ale Hitz se blýskl skvělým zákrokem. O deset minut později mohl zvýšit vedení De Bruyne, ale zakončil jen vedle brány. V 84. minutě tak přišel trest v podobě srovnání, když se po skvělé akci prosadil Marco Reus. Ovšem Manchester City zvýšil tempo a v 90. minutě se už dočkal gólu Phil Foden.
    Manchester City zvítězilo nad Borussií Dortmund 2:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se snažili něco vymyslet na pravém křídle, ale nakonec obrana City opět získala balón na svou stranu.
     
    90+2
    Dnes fantasticky hrající Phil Foden se snažil něco vymyslet na levém křídle, ale nakonec je z toho jen odkop od brány Hitze.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty navíc.
    90. Phil FODEN - 2:1
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí si po šesti minutách berou vedení zpět na svou stranu! Kevin De Bruyne excelentním pasem našel z pravé strany na vzdálenější tyči Ilkaye Gündoğana, který si jej zpracoval, posunul na PHILA FODENA a ten zakončil přízemně do pravé části branky. Asistence: Ilkay Gündoğan.
     
    89
    Phil Foden sice dokázal odcentrovat z levé strany, ale míč, který měl najít Jesuse zastavil stoper Manuel Akanji. City ale zůstává u balónu i nadále.
     
    88
    Posléze ale nakonec přišel jen útočný faul Manchesteru, který hodně znervózněl, protože s remízou 1:1 by jel na Signal Iduna Park, což pro Citizens není vůbec ideální.
     
    87
    Rúben Dias se po centru ze standardní situace snažil zakončit, ale Mats Hummels si s ním poradil a následuje rohový kop z levé strany.
     
    87
    Následný roh sice nic moc nenabídl, ale posléze přišel faul Raphaëla Guerreiry a Citizens získali volný kop z pravé strany.
     
    86
    Nyní ovšem můžeme čekat obrovské tlaky ze strany Manchesteru City, které získalo téměř okamžitě rohový kop.
    84. Marco REUS - 1:1
     
    84
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak tohle je velmi nečekané, jelikož Borussia srovnává na 1:1! Obrovský kus práce udělal Jude Bellingham, který dokázal prostrčit míč na Haalanda, který z první naprosto excelentně vyslal do obrovské šance MARCO REUSE a ten zakončil k pravé tyči, kdy si Ederson sáhl na balón, ale nevyrazil jej. Asistence: Erling Haaland.
     
    83
    Rijád Mahríz se snažil prodrat k balónu v šestnáctce, ale Mats Hummels si s ním zkušeně poradil. Následně se Manchester dostal opět k míči, ale nebylo z toho nic vážnějšího.
     
    82
    Trenér Borussie Edin Teržič reagoval na Phila Fodena, který si poslední minuty dělal na levé straně prakticky cokoliv a nasadil na něj čerstvého Meuniera.

    Michal Raška

    Branky: 19. De Bruyne (Mahríz), 90. Foden (Gündoğan) – 84. Reus (Haaland)

    Karty:   30. Can (DOR), 37. Bellingham (DOR)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Rodri, Gündoğan – Mahríz, De Bruyne (C), Foden – B. Silva (59. Jesus).
    Náhradníci: Steffen, Trafford – N. Aké, García, Laporte, B. Mendy, Zinčenko, Fernandinho, Sterling, Agüero, Jesus, F. Torres.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (81. Meunier), Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Can, Dahoud (81. Delaney) – Knauff (63. Reyna), Haaland, Reus (C).
    Náhradníci: Bürki, Drljača – Meunier, Ł. Piszczek, N. Schulz, Brandt, Delaney, T. Hazard, Passlack, Reinier, Reyna, Tigges.

    Rozhodčí: Haţegan – Șovre, Gheorghe (vš. ROU)
    Středa 14.04.2021
    Dortmund - Manchester City 1:2

    Branky: 15. Bellingham – 55. Mahríz (pen.), 75. Foden (B. Silva)

    Karty:   39. Bellingham (DOR)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:11. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:8.
    bahis siteleri