Atalanta BC – Cagliari 5:2 (kon.) | Benevento – Bologna 1:0 (kon.) | Lazio – Inter 1:1 (kon.)
Parma – Hellas Verona 1:0 (kon.) | AC Milán – Spezia 3:0 (kon.) | Juventus – Neapol 3:0 (kont.)
kontumace
Juventus FC
3:0 (-:-)
SSC Neapol
Neděle 04.10.2020, 20:45 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování 3. kola italské Serie A, u zápasu mezi Juventusem a Neapolem.
     
    Juventus FC

    Vládce italské ligy posledních let, Juventus, v letošní sezóně útočí na 10. vítězství v lize v řadě. A Stará dáma určitě je největším favoritem na prvenství, avšak určitě to nebude mít jednoduché, na šanci bude čekat Inter, Atalanta nebo třeba právě Neapol. Úvod sezóny Pirlovým svěřencům vyšel, Sampdorii porazili 3:0. Následně ztratili na stadiónu AS Řím, na konečných 2:2 vyrovnával Ronaldo i navzdory početní nevýhodě.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté Neapole prožívají parádní úvod sezóny. Na dobrou formu poukázali již dva přípravné zápasy, Teramo i Pescaru porazili stejným výsledkem 4:0. V prvním kole Gattusova družina zavítala do Parmy, odkud si odvezla tři body za vítězství 2:0, na domácím hřišti o týden později deklasovali 6:0 Janov.
     
    Dnešní zápas se s největší pravděpodobností neodehraje a skončí kontumačním vítězstvím Juventusu! Neapolský klub totiž ohlásil nákazu koronavirem v týmu, jenže nepředložil od úřadů potvrzení o zákazu cestování a vedení ligy tedy nedělní termín potvrdilo, odložení odmítlo. A protože podle informací z médií místní hygienická stanice uvalila na celý neapolský tým karanténu, lze očekávat kontumaci ve prospěch Staré dámy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Informace potvrzena. Neapol nepříjela na stadión Juventusu z důvodu nakažení koronavirem čtyř členů týmu. Fotbalisté Staré dámy jsou na hřišti, ale dnes si nezahrají. Vedení soutěže předem odmítlo odložení střetnutí, zápas skončí kontumačním vítězstvím 3:0 Pirlovy družiny. Čeká se jen na oficiální prohlášení.
     
    Podle posledních zpráv to vypadá, že vedení soutěže změnilo názor a zápas odložila. To by byla výborná zpráva pro Neapol, které dokonce hrozil odpočet jednoho bodu.
     
    Tak nakonec došlo k další změně, utkání bylo kontumováno výsledkem 3:0 pro Juventus a Neapol byla navíc potrestána odebráním jednoho bodu!

    Podle disciplinární komise Serie A neměl klub z Neapole dostatečný důvod neodcestovat k utkání. (15:53:59)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Juventus FC a SSC Neapol.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté Neapole se momentálně nacházejí na páté pozici ligové tabulky, což by v konečném důsledku znamenalo základní skupinu Evropské ligy. Situace ovšem může být ještě lepší, v případě vítězství se totiž Neapol klidně může dostat až na třetí pozici, kde momentálně okupuje místo Bergamo, které má pouze o dva body víc. Neapol z posledních pěti ligových duelů dokázala hned čtyřikrát vyhrát, právě tyto čtyři výhry jsou navíc řadě. Poslední ztráta bodů tak přišla před více než měsícem, tehdy Neapol po divoké přestřelce nakonec remizovala se Sassuolem poměrem 3:3.
     
    Juventus FC

    Na opačné straně stojí papírový favorit tohoto zápasu, kterým je Juventus. Stará dáma bude muset pořádně zabrat, nachází se totiž na netradičním čtvrtém místě, přičemž na vedoucí Inter v tuto chvíli ztrácí propastných dvanáct bodů. Juventus v posledních dvou duelech nedokázal ani jednou vyhrát, nejprve totiž na domácím stadionu senzačně podlehl Beneventu, a sice výsledkem 0:1. V minulém kole jsme pro změnu sledovali turínské derby na půdě místního FC. K vidění nakonec byly čtyři branky, přičemž zápas nakonec skončil nerozhodným výsledkem 2:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Buffon – Danilo, de Ligt, Chiellini (C), Sandro – J. Cuadrado, Bentancur, Rabiot, Chiesa – Morata, Ronaldo.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Demiral, Di Pardo, Dybala, Dragusin, Ramsey, Arthur, Kulusevski, McKennie, Frabotta, Fagioli.

    SSC Neapol: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Hysaj – Ruiz, Demme – Lozano, P. Zieliński, L. Insigne (C) – D. Mertens.
    Náhradníci: Contini, Ospina – Bakayoko, Cioffi, Rui, Politano, Osimhen, Nikola Maksimović, Manolas, Elmas, Lobotka, Petagna.

    Rozhodčí: Doveri – Meli, Bindoni.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se k míči dostal domácí obránce Chiellini, který pouze odkopával na opačnou stranu, kde se nacházel hostující Rrahmani.
     
    3
    Tutovka pro Juventus! Moratovi se povedlo udržet míč, načež se na pravém křídle dostal k centru Danilo, po jehož nabídce hlavičkoval úplně vedle Ronaldo.
    3. Ronaldo mířil vedle.
     
    5
    Neapol se poté musela vypořádat se smečkou napadajících hráčů, přičemž to nekompromisním způsobem provedl Insigne, který trefil nohu protihráče.
     
    6
    Hosté navíc podnikli hezký ofenzivní manévr, při kterém měl mraky prostoru a času Zieliński, který ránu pravou nohou poslal vysoko nad branku.
     
    7
    Juventus si posléze vybojoval svůj první rohový kop, a sice z levé strany. Rozehrávka po zemi nakonec nepřinesla nic, Cuadrado byl zastaven čistě.
     
    8
    Ve středu hrací plochy se povedlo rozehrávku vystihnout domácímu Bentancurovi, který se s míčem vydal na útočnou polovinu, kde ho zastavil Ruiz.
     
    9
    Stará dáma tak pokračovala rozehrávkou volného kopu, při kterém jsme sledovali přenesení hry směrem na Ronalda, který měl k míči dost daleko.
     
    10
    Míč se snesl pouze do zámezí a Meret tak mohl rozehrávat od své branky. Rozehrávku po zemi nakonec poslal přímo na kopačku Rrahmaniho.
     
    11
    Neapoli se sice povedlo odvrátit centrovanou nabídku, jenomže jako první se k volnému míči dostal dobíhající Chiesa, který ovšem trefil pouze Rrahmaniho.
     
    12
    Juventus si tak vybojoval druhý rohový kop, který byl mnohem nebezpečnější. Nejvýše do vzduchu se totiž dostal Rabiot, který ovšem mířil vedle branky.
     
    13
    Juventus právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Domácí se dostali ke kombinaci, při které to famózním způsobem na pravém křídle provedl Chiesa, který si doslova pohodil dvojici protihráčů. Poté se mu v pokutovém území povedlo najít CRISTIANA RONALDA, který zakončil naprosto přesně.
    13. Cristiano RONALDO - 1:0
     
    15
    Neapol tak najednou bude muset pořádně zabrat, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času k případné otočce.
     
    16
    Neapol se po rozehrávce volného kopu usadila s míčem na útočné polovině, kde ovšem velice nepřesně nahrával Demme, který našel pouze de Ligta.
     
    17
    Posléze se dokonce míč dostal až na kopačku zkušeného Buffona, který na jistotu rozehrál po zemi nakrátko na Chielliniho, jenž pro změnu ještě roztáhl hru.
     
    18
    Ze druhé vlny se nakonec do míč opřel hostující Ruiz, který sice zakončoval z velice dobré pozice, jenomže zakončení přesto poslal vysoko nad branku.
     
    19
    Před malým momentem jsme sledovali autové vhazování z levé strany, které si vzal na starost hostující Hysaj, kterému přispěchal na pomoc Demme.
     
    20
    Příliš ostrým způsobem vletěl do souboje o míč domácí Bentancur, který nakonec dle výroku sudího fauloval a soupeř tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se před malým momentem postaral domácí Ronaldo.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    23
    Hosté se znovu pouštělo do ofenzivního výpadu, a sice po levém křídle. Insigne si potáhl míč na pravou nohu, avšak jeho centr si dokázal najít Chiellini.
     
    24
    Z útočné poloviny rozehrávat volný kop domácí Rabiot. Stará dáma to nakonec zkoušela rozehrávkou po zemi, přičemž jsme sledovali nahrávku na Danila.
     
    25
    Neapol se čistým způsobem dostala zpět k míči, přičemž se vydala do rychlého protiútoku, který ovšem poměrně zbytečně naprosto zabrzdil Insigne.
     
    26
    Buffon trochu zahnal vedle stojícího de Ligta, kterému se ještě na dlouhou nohu povedlo roztáhnout hru na Danila, avšak ten nahrávkou našel pouze Zielińskiho.
     
    27
    Nekompromisním způsobem jednal domácí kapitán Chiellini, který v pokutovém území dokázal zastavit centr, o který se postaral ofenzivní zadák Di Lorenzo.
     
    28
    Pokračovalo se vhazováním od levé autové lajny. Alex Sandro dokázal najít svého kolegu Rabiota, který další zpětnou nahrávkou hledal Bentancura.
     
    29
    Hysaj si to to namířil podél autové lajny, kde mu ovšem naprosto senzačním skluzem doslova přijel pod kopačky Cuadrado, od kterého šel míč směrem do zámezí.
     
    30
    Po delší době se k míči dostal také nevýrazně hrající Morata, který ovšem operoval mezi smečkou protihráčů, a proto musel raději ještě nahrávat za sebe.
     
    31
    Je za námi třetina zápasu, která nám stále nabídla jedinou branku. Oba celky hrají poměrně dost vyrovnaně, navíc sledujeme celou řadu osobních soubojů.
     
    33
    Do volného prostoru si poté sbíhal Morata, který byl ovšem v souboji příliš pozdě. Nakonec to přineslo nedovolený zákrok a rozehrávat tak bude Koulibaly.
     
    34
    Domácí celek se znovu poměrně jednoduše dostal s míčem na opačnou stranu, kde se do kombinace zapojil také Ronaldo, kterému se povedlo přenést hru.
     
    35
    Neapol nyní podcenila útok soupeře, při kterém jsme sledovali nahrávku směrem do pokutového území, kde byl hodně podezřele zastaven domácí Chiesa.
     
    36
    Na opačné straně dokráčel k hranici pokutového území hostující Lozano, který se dokonce dostal do zakončení, avšak trefil pouze protihráče před sebou.
     
    37
    Při hlavičkovém souboji si nakonec ve vzduchu počínal nedovoleně hostující Rrahmani, čehož si všiml také hlavní sudí a nařídil tak další standardní situaci.
     
    39
    Stará dáma poměrně dlouho pracovala s míčem na polovině soupeře. Nakonec se hezkým průnikem dostal až do vápna Cuadrado, jenž mířil doprostřed.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Insigne se před malým momentem dostal k zajímavému střeleckému pokusu, při kterém to zkoušel ke vzdálenější tyči, jenomže míč poslal nad břevno.
     
    44
    Neapol se v závěru prvního poločasu drží s míčem na opačné polovině. Juventus si tak pořádně zahrává, jenomže domácí obraně se daří eliminovat útoky.
     
    45
    Nastavuje se minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral domácí Ronaldo. Juventus byl směrem dopředu mnohem nebezpečnější, navíc se dostal k dalším náznakům šancí. Neapol toho směrem dopředu moc nepředvedla, hostující celek se sice několikrát dostal do prostoru pro zakončení, avšak Buffon nemusel ani jedinkrát vážněji zasahovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si nedovoleným způsobem počínal domácí Rabiot. Ten ve středu hrací plochy fauloval Ruize, který se postaral o rozehrávku.
     
    49
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok, tentokráte v podání hostujícího Mertense, který při snaze o zachycení míče trefil nohu Cuadrada.
     
    50
    Nejprve se do dobré pozice pro zakončení dostal Di Lorenzo, který ovšem nevyzrál na Buffona. Následná dorážka pro změnu putovala nad branku.
    50. Buffon musel zasahovat.
     
    51
    Následovala centrovaná nabídka směrem do domácího pokutového území. Míč ovšem přeletěl až do zámezí a Buffon tak bude znovu moci odkopávat.
     
    52
    Buffon poté rozehrával na pravé křídlo, kde to zkoušel vzít na sebe rychlonohý Cuadrado. Toho u postranní lajny nakonec takticky povalil na zem Mertens.
     
    53
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu faulů. Po tom dalším skončil na zemi domácí Bentancur, rozehrávky volného kopu se ujal Alex Sandro.
     
    54
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Hirving Lozano, přichází Matteo Politano.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Aléx Sandro (Juventus FC).
     
    55
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Diego Demme, přichází Victor Osimhen.
     
    56
    Poprvé se po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči Osimhen, kterému se povedlo najít odražený balón, avšak následnou střelu poslal vedle branky.
     
    57
    Do pokutového území se poté dostával právě Osimhen, kterému se sice v pádu povedlo zakončit, jenomže trefil pouze před sebou stojícího domácího hráče.
     
    58
    Neapol se poté marně pokoušela vybojovat pokutový kop, ve hře totiž byla hra rukou. Nakonec z toho hra rukou nebyla a následovat tak bude rohový kop.
     
    59
    Rohový kop ovšem nepřinesl nic nebezpečného a hra se tak rychle přestěhovala na opačnou stranu hrací plochy, kde se jako první k míči dostal Ruiz.
     
    60
    Stará dáma si pořádně zahrává. Nyní se v pokutovém území dokázal s míčem optimálně uvolnit Insigne, kterého posléze vychytal brankář Buffon.
     
    61
    Na opačné straně se pro změnu Moratovi povedlo za obranou vysunout do vyložené šance Chiesu, který se sice natlačil před Mereta, přesto ale šlo o ofsajd.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry, která nám stále zatím nabídla jedinou branku. Juventus je ale ve druhém dějství celkem dost pasivní, nyní bude čelit rohu zprava.
     
    63
    Hra se nám rychle přestěhovala na polovinu hostujícího celku, kde se v obraně povedlo zakročit Rrahmanimu. V opačném případě by šel do šance Ronaldo.
     
    64
    Neapol si následně vybojovala autové vhazování z levé strany, přičemž se o rozehrávku nakonec postaral obránce Hysaj, kterému se povedlo najít Osimhena.
     
    65
    Po odehrání míče šel hodně agresivním způsobem do souboje domácí Chiesa, což se pochopitelně nelíbilo soupeři. V tomto případě se ale o faul nejednalo.
     
    66
    Buffon si také v tomto případě troufl na přízemní rozehrávku, při které se mu povedlo na pravém křídle najít Danila, jenž ještě zkoušel přeposlat na Cuadrada.
     
    68
    Do volného prostoru si poté dokázal naběhnout domácí Danilo, kterému se dokonce v pokutovém území najít Ronalda, jenž se ale nedostal do zakončení.
     
    69
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Juan Cuadrado, přichází Weston McKennie.
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Paulo Dybala.
     
    70
    Domácí se nyní dokázali s míčem dostat na druhou stranu hrací plochy, kde ovšem velice nepřesně nahrával Rabiot, který našel pouze nohu protihráče.
     
    71
    Posléze se na jedničku povedlo zakročit pozornému Koulibalymu, který z jedničky odkopával míč do bezpečnějšího prostoru, kde se nacházel domácí hráč.
     
    73
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Ronaldovi se povedlo udržet míč pro domácí celek, poté se v pokutovém území k němu dostal PAULO DYBALA, který si přichystal naprosto nechytatelnou střelu levou nohou, jenž směřovala mimo dosah brankáře.
    73. Paulo DYBALA - 2:0
     
    75
    Neapol to bude mít najednou nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, Neapol ovšem bude muset zabrat.
     
    76
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Elseid Hysaj, přichází Mário Rui.
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Eljif Elmas.
     
    77
    Nyní mohl od své branky odkopávat hostující brankář Meret, kterému se sice na pravém křídle povedlo najít Ruize, avšak ten si v souboji počínal faulem.
     
    78
    Na útočnou polovinu se následně s míčem vydal hostující Rui, kterému se povedlo na levém křídle oslovit Insigneho, jehož centr ale nebyl vůbec přesný.
     
    79
    U postranní lajny navíc špičkou kopačky dokázal vypíchnout míč napadající Sandro. Neapol tak bude moci vhazovat, postará se o to zadák Di Lorenzo.
     
    80
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Chiesa, přichází Arthur.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Amir Rrahmani (SSC Neapol).
     
    82
    Po delší době se do kombinace svého celku zapojil také brankář Meret, kterému se povedlo odehrát míč na opačnou polovinu, kde se nacházel Osimhen.
     
    83
    Do protiútoku se poté pokoušel vydat domácí Rabiot, který se ovšem daleko nedostal, navíc z toho bude pouze autové vhazování pro hostující celek.
     
    84
    Neapol zahrávala standardní situaci kousek za pokutovým územím soupeře. K rozehrávce se nakonec postavil obránce Rui, jehož rána putovala do zdi.
     
    85
    Neapol se přesto s míčem udržela na útočné polovině, kde rozjela kombinaci, která nakonec nabídla centrovanou nabídku, jenž skončila pouze u Buffona.
     
    87
    Stará dáma se ovšem šikovným způsobem dostala ke středovému kruhu, kde se ovšem nahrávku povedlo zablokovat Ruiovi a hrát tak může soupeř.
     
    89
    Penalta pro Neapol!
    89. Penaltový zákrok.
     
    89
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Fabián Ruiz, přichází Andrea Petagna.
     
    90
    Neapol právě vstřelila branku!
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil LORENZO INSIGNE, který to zkoušel tvrdým zakončením k levé tyči, zatímco se brankář Buffon vydal k opačné konstrukci.
    90. Lorenzo INSIGNE - 2:1
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Neapol se znovu s míčem dostala na opačnou polovinu hrací plochy, kde momentálně kombinuje daleko od branky.
     
    90+3
    Stará dáma se v závěru zápasu dostává pod velký tlak, tentokráte to zkušeně provedl de Ligt, kterému se povedlo vysunout Ronalda.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:11.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Juventusu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Neapol ovšem vstoupila do druhého poločasu nesmírně aktivně, v úvodu se totiž dostala do velkého tlaku, který ovšem vyrovnání nepřinesl. To znamenalo trest v podobě další inkasované branky, díky které se Juventus dostal do dvoubrankového vedení. Neapol se sice v závěru tohoto zápasu dostávala k náporu, avšak ten přinesl pouze kontaktní branku a na body to tak nestačilo. (20:37:18)

    David Suchý

    Milan Huppert

    Branky:


    Juventus FC:
    SSC Neapol:

    Rozhodčí: Doveri – Meli, Bindoni
    thejrc.org