NY Islanders – Washington 1:0 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Philadelphia – Boston 2:4 (kon.)
Carolina – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Tampa 4:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:5 (kon.)
Detroit – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:5 (kon.)
Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
Florida Panthers
Středa 07.04.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:59:17)
    Pozápasová vítězná děkovačka s fanoušky
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 36 | Přesilová hra: 2/4 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (CAR) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 60:00
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 59:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:50
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 21:21

    Tři hvězdy utkání

    1. Vincent Trocheck (CAR) – 1+1
    2. Jordan Staal (CAR) – 2+0
    3. Petr Mrázek (CAR) – 34 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 987 diváků.
     
    Carolina zvládla třetí třetinu fantasticky. Vstřelila v ní čtyři góly, jimiž zcela překlopila utkání ve svůj prospěch, Floridu na domácím stadiónu porazila výsledkem 5:2.

    Důležitou vyrovnávací trefu na 2:2 vstřelil v pokračující přesilovce z konce druhé třetiny Dougie Hamilton. Rozhodující okamžik nastal ve 49. minutě, kdy domácí šťastně dokonali obrat. Střela Jordana Staala Bobrovskému vypadla, ale puk zastavil Gudas, jenž chtěl vyhodit, avšak trefil pouze brusli spoluhráče, od níž se černý guma odrazila za brankovou čáru. Panteři bojovali o navrácení stavu do vyrovnané podoby, ovšem Hurikáni si vítězství pohlídali a při hře soupeře bez gólmana ještě přidali další dva góly, prosadil se podruhé kapitán Jordan Staal a také Jesper Fast.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili podruhé v řadě a vyšvihli se v tabulce Centrální divize na druhé místo před Tampu. Floridská série vítězství se zastavila na šestce, Panteři zůstávají v čele tabulky rozdílem jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Zápas se pouze dohrává, o vítězi je jasno. Za vlastní branku ujel obránce Haydn Fleury, hokejisté v bílém již vzdali snahu o napadání.
    59:04 Jesper FAST - 5:2
     
    59:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Florida opět hrála bez gólmana, domácí poslali puk do prázdné brány i podruhé! Aho zachoval klid a přihrávkou na střed oslovil JESPERA FASTA, na nějž čekala snadná práce. Asistence: Sebastian Aho.
     
    58:45
    Vrátit Pantery na kontakt mohl Riley Stillman. Do nahrávky od Cartera Verhaegheho se položil z první, ale Mrázek se skvěle přesunul a zasáhl levým ramenem.
    58:20 Jordan STAAL - 4:2
     
    58:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! JORDAN STAAL přebruslil pasivně hrajícího Patrica Hörnqvista a přes padajícího obránce poslal puk do odkryté klece. Asistence: Warren Foegele.
     
    57:45
    Hosté se usadili v útočném pásmu, a to je signál pro Sergeje Bobrovského. Ruský gólman opouští bránu, hosté zkouší powerplay!
     
    57:13
    Český zadák Radko Gudas nastřelil černou gumu do útočného pásma a Panteři v něm zůstali. Ale na na dlouho, čitelnou nahrávku Barkova totiž vystihl Aho.
     
    56:39
    Brady Skjei dlouhou nahrávkou oslovil Nina Niederreitera, který projel do útočného pásma a v rohu kluziště pošetřil několik cenných vteřin.
     
    56:21
    Bekhendovou nahrávku Owena Tipetta zpracoval Frank Vatrano až nadvakrát. Mezitím se k němu stáhl Pesce, jenž soka čistým způsobem obral.
     
    55:36
    Gustav Forsling zabral a udržel na zádech Warrena Foegeleho. Napříč obranným pásmem našel MacKenzieho Weegera, Florida může pokračovat v honbě za vyrovnáním.
     
    55:09
    Z nulového úhlu vypálil Nino Niederreiter. Sergeje Bobrovského trefil, ruskému brankáři následně znemožnil rozehrávku Jake Bean.
     
    54:43
    V akci i druhý z Čechů hájící barvy Caroliny, a sice Petr Mrázek. Za bankou zastavil nahození Marchementa, načež kotouč přenechal Slavinovi.
     
    54:12
    Martin Nečas našel mezi kruhy Vincenta Trochecka, který může pomýšlet na hattrick. Zápěstím vystřelil o pár čísel nad horní tyčku, Bobrovskij měl štěstí.
     
    53:30
    Domácí zastavil v rozletu hvizd čárového rozhodčího. Postavení mimo hru způsobil Sebastian Aho, který před modrou udělal zbytečnou kličku navíc, čímž zaskočil Svečnikova.
     
    53:03
    Za brankou získal kotouč Aleksander Barkov. Elitní finský centr zkusil obtočení kolem brány, které mu nevyšlo, v klíčovou chvíli mu sjel puk z čepele.
     
    52:38
    Panteři se usadili v útočném pásmu, ale kýženého vyrovnání nedosáhli. Pokus Luostarinena z vrcholku levého kruhu Mrázek zpacifikoval.
     
    52:12
    Rychlost nabral po pravém křídle Jordan Martinook. Z poměrně velkého úhlu vystřelil cíleně do gólmana, vybojoval vhazování v útočném pásmu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:56
    V permanenci musel být rovněž Petr Mrázek. Nahrávka Huberdeaua napříč pásmem prošla k Marchemntovi, jehož projektil z první český gólman vyrazil vyrážečkou.
     
    51:23
    Pod tlakem hrající Jordan Martinook od levého mantinelu vyprodukoval zajímavý střelecký pokus zápěstím k bližší tyči. Bobrovskij zasáhl s velkým obtížemi pravým betonem.
     
    50:46
    Důležité buly v obranném pásmu po zakázaném uvolnění Aleksander Barkov zvládl vítězně. Matt Kiersted následně poslal touš do střední třetiny, hráči v bílém mohou vystřídat.
     
    50:12
    Velkou rychlost vyvinul Martin Nečas, jenž natlačil tělo před Lammikka, ale z pravého křídla se až před bránu natlačit přes Weegara nedokázal.
     
    49:30
    Florida je rázem v nové situaci, kdy prohrává a musí dohánět jednogólové manko. Do konce základní hrací části navíc zbývá posledních deset minut, času moc není.
    48:52 Jordan STAAL - 3:2
     
    48:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Velmi kuriózní branka, kterou si hosté vstřelili sami! Střela JORDANA STAALA z levého kruhu Bobrovskému vypadla a směřovala do brány, ale Gudas zareagoval a na brankové čáře kotouč zastavil. Jenže vzápětí při snaze o vyhození trefil brusli dojíždějícího spoluhráče, od níž se puk odrazil za brankovou čáru. Trefa je připsána domácímu kapitánovi. Bez asistence.
     
    48:21
    Jaccob Slavin si vyměnil kotouč s Geekiem a rázem byl v dobré palebné pozici. Mířil do horních pater, gólmana trefil do levého ramene.
     
    47:45
    S rozehrávkou vypomohl Sergej Bobrovskij, který se nenechal rozhodit forčekujícím Paquettem a druhou stranou nahrál volnému Strälmanovi.
     
    47:23
    Petr Mrázek vyjel více z brány, aby zabránil dalšímu samostatnému nájezdu konkurenta. Před Wennbergem touš přikryl lapačkou.
     
    46:44
    Hattrick chtěl zkompletovat Aleksander Barkov. Najel si mezi kruhy na přihrávku Huberdeaua, načež příklepem trefil pravý beton brankáře.
     
    46:16
    Sám proti třem měl Warren Foegele minimální šanci na úspěch. Akce dopadla podle předpokladů, útočník srze beky neprojel.
     
    45:58
    Akce Panterů pokračovala. Patric Hörnqvist v předbrankovém prostoru mírně tečoval nahození Kiersteda, avšak na Mrázka si nepřišel, gólman schoval puk v lapačce.
     
    45:20
    Čárový rozhodčí rozpažil, průjezd hráčů Floridy do útočného pásma byl v rámci pravidel. Alexander Wennberg střílel od pravého mantinelu těsně nad.
     
    44:39
    Střetnutí probíhá v rychlém tempu, od vyrovnávací branky s prakticky nepřerušuje. Velkou rychlost nabral Aho, zápěstím minul prostor u pravé tyčky.
     
    44:12
    Další útok Hurikánů táhl po pravém mantinelu Jordan Martinook. Zkusil se procpat za záda Gudase, ten však soka čistým způsobem přišpendlil na hrazení.
     
    43:44
    Do defenzivy příkladně zabojoval také Noel Acciari. Vykryl pohyb Haydna Fleuryho, jehož nepustil za obrannou modrou čáru.
     
    43:35
    Rychle na druhou stranu. Jordan Staal hledal zpoza brány Foegeleho, ale našel pouze obránce Gudase. Následovalo vyhození do středního pásma.
     
    42:45
    Petr Mázek čaruje, fanoušci šílí! Na českého gólmana ujížděl Noel Acciari, střelu po ledě k pravé tyči český strážce svatyně zastavil betonem!
     
    42:13
    Nyní už český gólman ve službách Caroliny musel být v pozoru! Dobře přečetl, že Vatrano půjde do forhendové kličky, střelu vykryl pravým betonem.
     
    41:30
    Hosté opět zkusili bleskovou odpověď, ale byli neúspěšní. Aleksander Barkov pálil příklepem vysoko nad bránu, Mázek mohl zůstat klidným.
    40:45 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    40:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, skóre je znovu nerozhodné! A opět v tom měl prsty Trocheck, který tentokráte našel na modré čáře DOUGIEHO HAMILTONA. Nahození kanadského obránce zasáhlo brankáře do pravého boku, puk se od něj následně odrazil do sítě. Asistence: Vincent Trocheck a Sebastian Aho.
     
    40:10
    Hurikáni vstupují do třetí třetiny v početní převaze, která by měla trvat, pokud nepadne gól, ještě minutu a čtvrt. V první šanci Svečnikov trefil levé rameno gólmana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:05.
     
    Prostřední dějství přineslo po gólu na každé straně, do kabin tak znovu odešla Florida s jednobrankovým vedením v zádech. Domácí byli ve druhé třetině lepším týmem a ve 35. minutě dotlačili puk do sítě, ale zásah Aha nemohl platit, protože ještě předtím rozhodčí zapískal do píšťalky, neboť ztratil puk z dohledu. Domácí tento moment nesložil a trefa z 39. minuty již platila, Vincent Trocheck skóroval v přesilové hře. Ale vyrovnaný stav vydržel pouze sedmadvacet sekund, posléze Verhaeghe našel Aleksandera Barkova, který dnes podruhé rozvolnil síť za Mrázkem.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 23 – 26
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:17
    Podruhé v utkání je na lavici hanby poslán Frank Vatrano. Americký útočník v tomto případě nedovoleně atakoval po pravém mantinelu projíždějícího Beana.
     
    39:02
    Dvakrát v krátkém časovém sledu nyní Caroliny zastavil ofsajd. Nejprve Staala, posléze Aha. Vhazování tak proběhne ve středním pásmu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:30 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    38:30
    Florida právě vstřelila branku!
    Parádní odpověď v podání Panterů, vyrovnaný stav nevydržel ani půl minuty. Marchment sice proti dvojici protihráčů neuspěl, ale touš sebral Verhaeghe, jenž našel v pravém kruhu ALEKSANDERA BARKOVA, Fin střelou z první propálil marně se přesunujícího Mrázka. Asistence: Carter Verhaeghe a Mason Marchment.
     
    38:03
    Porada byla krátká, gól platí!
     
    38:03
    Rozhodčí ještě budou zkoumat, zda při skórování nedošlo k porušení pravidel, kdy Trocheck pravou bruslí sice trefil beton gólmana, ale ve výsledku tento kontakt podle všeho neměl vliv na gól.
    38:03 Vincent TROCHECK - 1:1
     
    38:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    VINCENT TROCHECK potvrdil, že na Floridu prostě umí! Před branku dostal nahrávku od Aha a puk zdárně dostrkal až za záda Bobrovského, tomu kotouč projel mezi betony. Asistence: Sebastian Aho a Andrej Svečnikov.
     
    37:41
    Sebastian Aho vymyslel z levé strany skvělou nahrávku pro kapitána Jordana Staala. Kanaďan mířil mezi pravou ruku a tělo gólmana, ten si prostor pokryl.
     
    37:01
    Krátce po buly vypálil od modré čáry Dougie Hamilton. Trest na svou osobu nepotrestal, Sergej Bobrovskij vytěsnil puk pravým ramenem do ochranné sítě.
     
    36:52
    Velká příležitost pro Carolinu v závěru druhé dvacetiminutovky. Na trestnou lavici odjíždí Keith Yandle, který hokejkou zasáhl do obličeje Hamiltona.
     
    36:45
    Petr Mrázek měl velké štěstí, že ho kotouč po přesunu k levé tyči trefil do pravého betonu. Alexander Wennberg byl blízko navýšení skóre.
     
    36:32
    Nedorozumění mezi Yandlem a Bobrovským mohl potrestat Andrej Svečnikov. Zkusil si puk přehodit na forhend, ale krajan v bráně soupeře mu touš vypíchl vyrážečkou.
     
    36:07
    Spoluhráčům se rozhodl vypomoci s rozehrávkou Sergej Bobrovskij. Ruský gólman zastavil nahození Lorentze a po mantinelu našel volného Strälmana.
     
    35:36
    Carter Verhaeghe dokázal tečovat nahození Huberdeaua od modré čáry, ale mezeru mezi betony Petr Mrázek schoval včas.
     
    35:02
    Kanadský zadák Dougie Hamilton hrál cíleně vysokou holí, černou gumu odpálil mimo hrací plochu. Stalo se tak ve středním pásmu, proto nemůže být řeč i vyloučení.
    34:37 Rozhodčí se upískl, gól Aha neplatil
     
    34:37
    Arbitr McCauley okradl Hurikány o vyrovnání. Puk ztratil z dohledu, proto přerušil hru, ale Bobrovskij jej neměl pod kontrolou. Ten se následně odrazil k Ahovi, který skóroval, ale až po hvizdu.
     
    34:31
    Oba vyloučení Finové Aho a Barkov jsou zpět na ledové ploše. Zápas tak pokračuje v pěti na obou stranách a za těsného vedení Panterů.
     
    34:02
    Motory nastartoval Andrej Svečnikov, mladý Rus přebruslil Marchmenta. Před bránu nahrál Niederreiterovi, ani on na skvěl chytajícího Bobrovského nevyzrál.
     
    33:32
    Radko Gudas zabojoval a udržel náskok, kterým disponoval na krajana Martina Nečase. Vzápětí si pomohl nahrávkou o mantinel Forslingovi.
     
    33:11
    Hra tedy pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Carter Verhaeghe měl rychlost, ale ztratil ji při vyhýbání se Slavinovi, posléze neuspěl v minisouboji proti Hamiltonovi.
     
    32:31
    Přesilovka Floridy trvala pouhých sedm vteřin. Na lavici hanby je poslán další finský útočník, a sice Aleksander Barkov za nedovolené bránění.
     
    32:24
    Domácí se vzápětí budou bránit ve čtyřech. Sebastian Aho byl v útočném pásmu příliš důrazný, proti obránci Kierstedovi si pomohl nedovolenými prostředky. Amerického beka z frustrace poslal k ledu, ukázkový krosček.
    32:02 Fasta vychytal levým betonem Bobrovskij
     
    32:02
    Vyrovnání viselo na vlásku! Aho našel na levé straně Svečnikova, který ještě vylepšil palebnou pozici pro Jespera Fasta. Švédský útočník ale nedokázal přehodit natažený levý beton Bobrovského!
     
    31:36
    Za Carolinu zahrozila třetí útočná formace. Jmenovitě Jordan Staal a Warren Foegele, druhý jmenovaný pálil po přihrávce od kapitána těsně vedle pravé tyče.
     
    31:01
    Pozornost Petra Mrázka prověřil Gustav Forsling, jenž nahodil od modré čáry. Český strážce svatyně byl v pozoru, touš udržel ve výstroji.
     
    30:44
    Útočný výlet podnikl Dougie Hamilton. Nahrál k levému mantinelu Slavinovi, načež si neporadil se zpětným pasem, černá guma mu projela pod hokejkou.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do druhé poloviny. Zatím byl k vidění jediný gól, který vstřelil Aleksander Barkov, hned třikrát pak zvonila branková konstrukce. Sledujeme svižnou hru, žádné zbytečné zdržování.
     
    29:42
    Z velkého úhlu vystřelil Alexander Wennberg. překvapený Mrázek zasáhl, ani sám nevěděl jak. Puk nakonec spatřil ve své lapačce. Hra přerušena.
     
    29:22
    Český útočník Martin Nečas opět ukázal něco ze svých technických dovedností. Pěknou stahovačkou obelstil Lammikka, načež střelou zápěstím nechal vyniknout Bobrovského vyrážečku.
     
    28:43
    Nino Niederreiter chtěl ujet do protiútoku, jenže se mu nedostalo podpory od spoluhráčů. A sám si proti třem protihráčům netroufl.
     
    28:15
    Brejk Panterů rozjel Jonathan Huberdeau svižným pasem na Barkova. Fin místo nahrávky volnému Verhaegheovi střílel vysoko nad bránu.
     
    27:58
    V obležení dvou protihráčů Sebastian Aho zvládl nahrát Andreji Svečnikovovoi. K Rusovi se stáhli dva beci, s nimiž si neporadil.
     
    27:02
    Za domácí dostala prostor na ledě čtvrté formace. Morgan Geekie způsobil rozruch střelou zápěstím z pravého kruhu, kterou Bobrovskij neudržel. Dorážející Paquette střílel vedle levé tyče.
     
    26:40
    Za vlastní brankou uklidňuje hru Brady Skjei. Do tohoto prostoru ujel před dotírajícím Huberdeauem, oba celky střídají.
     
    26:08
    Vincent Trocheck sice v rychlostním souboji předčil Vatrana, jenže tím jeho světlé chvilky skončily. Čitelnou nahrávku na Nečase vystihl Yandle.
    25:50 Barkov orazítkoval pravou část brankové konstrukce
     
    25:50
    Nechybělo moc, aby Aleksander Barkov přidal do statistik druhou trefu. Podél pravého mantinelu se protáhl kolem Slavina, střelou na zadní tyč trefil brankovou konstrukci.
     
    25:33
    Nino Niederreiter na Gustava Forslinga nevyzrál. Švédský obránce sice podklouzl, přesto nepustil švýcarského konkurenta za záda.
     
    24:55
    V souboji dvou českých hokejistů úspěšnější gólman Petr Mrázek, jenž v rukavici zachytil dělovku Radka Gudase od modré čáry.
     
    24:26
    Martin Nečas viděl před branku najíždějícího Vincenta Trochecka, jemuž adresoval parádní nahrávku do hokejky. Američan ale pouze zametl touš pod levý beton Bobrovského.
     
    23:58
    Odvážná klička na modré čáře Rileymu Stillmanovi vyšla. Následovalo nahození od modré čáry, které Mrázek vyrážečkou vyrazil nad bránu.
     
    23:28
    Velkou rychlost nabral po levé straně Juho Lammikko. Individuální akci zakončil skrytou střelou přes Fleuryho, tu Mrázek udržel ve výstroji.
     
    22:56
    Nahození Hamiltona trefilo rozhodčího kousek vedle levého ramene. Jeho kolegové hru okamžitě přerušili. Naštěstí se zdá, že Dean Morton bude schopen v utkání pokračovat.
     
    22:14
    Situaci dva na dva řešil Martin Nečas nahrávkou na Bretta Pesceho. Obránce z Kanady ztratil rychlost, proto jen nahodil za bránu soupeře a odjel střídat.
     
    21:39
    Tentokráte již Petr Mrázek musel zasahovat! Levým betonem vykopl pokus Yandlea, ještě lepší zákrok vytáhl lapačkou proti Luostarinenovi.
     
    21:12
    Finský útočník Aleksander Barkov mohl střílet, ale nepochopitelně ještě zkusil obtočit bránu ,v čemuž mu zabránil pozorný Dougie Hamilton.
    20:43 Niederreiter pálil po výměně puku s Foegelem do břevna
     
    20:43
    Nino Niederreiter o mantinel nahrál Foegelemu, oba hráči si pak ještě několikrát touš vyměnili. Nakonec pálil Švýcar, jenž orazítkoval břevno!
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Jordan Staal, ale Jaccob Slavin dlouhým vyhozením způsobil zakázané uvolnění.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    První třetina nabídla jedinou branku, tu vstřelili Panteři z Floridy. Stalo se tak ve 12. minutě, kdy nejprve Weegarovu střelu Mrázek vyrazil, ale na dorážku Aleksandera Barkova už byl krátký. Úvod střetnutí patřil domácím, ale postupem času se hra otočila a druhá polovina třetiny patřila hostům, kteří převahy využili i ve vstřelení vedoucího gólu. Každopádně za námi je teprve první dvacetiminutovka, dělat závěry je předčasné.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 13
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Forčekující Martin Nečas pro Carolinu vybojoval puk, ale jen na chvíli. Nahrál Vincentu Trocheckovi, který nenašel recept na Yandlea.
     
    19:20
    Andrej Svečnikov nahodil puk před branku z vrcholku pravého kruhu. Dorážet zkoušel Sebastian Aho, ale dvojice obránců Fina přetlačila.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    Keith Yandle podklouzl v útočném pásmu, čehož chtěl využít Martin Nečas. Z velkého úhlu vypálil od levého mantinelu, Bobrovskij zasáhl levým betonem.
     
    18:21
    Blok i na domácí straně, postaral se o něj Jaccob Slavin. Americký zadák si počkal na střelu Luostarinena, tu následně zblokoval levou bruslí.
     
    17:39
    Hamilton zkoušel štěstí podruhé v krátkém časovém sledu. V tomto případě byl Sergej Bobrovskij bez práce, úspěšným blokem za něj situaci vyřešil Marchment.
     
    17:11
    Hokejisté v bílých dresech přežili první oslabení bez větších problémů. S koncem trestu pálil Dougie Hamilton, jeho pokus lízl pravou tyčku z vnější strany.
     
    16:55
    Protiútok v oslabení založil Radko Gudas nahrávkou středem na Alexandera Wennberga. Ten vypálil přes obránce Slavina těsně vedle pravé tyčky.
     
    16:12
    Na druhé straně ujížděl po levém mantinelu Warren Foegele. Bez podpory spoluhráčů vypálil příklepem k bližší tyči, gólman včas zakryl mezeru mezi pravou rukou a tělem.
     
    15:11
    Premiérovou přesilovou hru si zahraje rovněž Carolina. Prvním vyloučeným hráčem na hostující straně je útočník Frank Vatrano za hru vysokou holí.
     
    15:02
    Dougie Hamilton nahodil od modré čáry s cílem vybojovat vhazování v útočném pásmu. To mu vyšlo, Bobrovskij si rozehrát netroufl.
     
    14:35
    Veškeré nepříjemnosti zažehnal Petr Mrázek. Český gólman výborně zmenšil střelecký úhel Masonu Marchmentovi, jehož pokus zápěstím ukryl v lapačce.
     
    14:10
    Dvouminutový trest Andreje Svečnikova je u konce. Ruský útočník sprintuje do obranného pásma, kde probíhá kombinace hokejistů v bílých desech.
     
    13:44
    Ve čtyřech mohl zahrozit rovněž Jordan Martinook. Kanadský forvard si najížděl za obranu na dlouhou nahrávku Hamiltona, tu ovšem zpracovat nedokázal.
     
    13:03
    Domácí při vlastním oslabení ujeli do přečíslení. Sebastian Aho žabičkou našel Martine Nečase, který trefil vyrážečku přesunujícího se Bobrovského.
     
    12:36
    První nepříjemnosti Petr Mrázek vyřešil. Nahození Weegera jenom vyrazil, ale nadvakrát si poradil i s dorážejícím Huberdeauem.
     
    12:10
    A další komplikace pro domácí mužstvo. Andrej Svečnikov zbytečně dohrál Hörnqvista dávno po odehrání kotouče. Rus inkasoval dvě minuty za zásah do oblasti hlavy
    11:19 Aleksander BARKOV - 0:1
     
    11:19
    Florida právě vstřelila branku!
    První gól střetnutí střílí Panteři z Floridy! Barkov našel z levé strany mezi kruhy Weegera, jehož bekhendovou střelu po ledě vyrazil Mrázek před sebe. Volného puku se chopil ALEKSANDER BARKOV, jenž bekhendem poslal touš nechytatelně do levého horního rohu. Asistence: MacKenzie Weegar a Carter Verhaeghe.
     
    11:05
    Icing vrátí hru před Sergeje Bobrovského. Barkov viděl rozjetého spoluhráče Huberdeaua, toho ovšem dokázal udržet na zádech Jaccob Slavin.
     
    11:00
    O zajímavou šanci připravil Martina Nečase rozhodčí. Český forvard byl na hraně ofsajdu a čárový rozhodčí nakonec usoudil, že touš převzal až po přejetí útočné modré čáry.
     
    10:46
    Kličkovaná Cartera Verhaegheho neměla dlouhého trvání. Trochecka sice obelstil, ale hned za ním se zjevil Slavin, ten se už nachytat nenechal.
     
    10:12
    Do defenzivy zabojoval Haydn Fleury, jenž držel na zádech Marchmenta. Následně si pomohl nahrávkou o mantinel, jejímž adresátem byl Hamilton.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:47
    Hokejisty v červených dresech nyní zachránil hvizd čárového rozhodčího. Hosté se provinili ofsajdem, Carter Verhaeghe byl rychlejší než puk.
     
    09:20
    Defenziva Caroliny zaspala, nechala za zády Alexandera Wennberga. Ten na malém prostoru nedokázal Mrázka vymíchat, z bezprostřední blízkosti ho trefil do výstroje.
     
    08:56
    Domácí kapitán Jordan Staal ukázal, že ještě ani zdaleka nepatří do starého železa. V rychlostním souboji přerušil Yandlea, jen těsně před gólmanem nedokázal zvednout puk a trefil ho pouze do betonu.
     
    08:01
    Panteři zničehonic přidali a oni jsou tím aktivnějším týmem posledních vteřin. V levém kruhu si vytvořil prostor pro zakončení Barkov, zápěstím těsně minul.
     
    07:33
    První nepříjemnosti musel řešit český gólman Petr Mrázek! S obtočením Lammikka kolem brány si poradil, následně pravým betonem pokryl i dorážka Huberdeaua.
     
    07:00
    Domácí sice vyhráli buly v útočném pásmu, ale skvěle vystartoval Owen Tippett, jenž puk sebral ještě před Fleurym. Přejel středovou čáru a nahodil touš za bránu.
     
    06:46
    Dobrou práci odvedl v obranné činnosti Keith Yandle. Zaklekl proti střílejícímu Niederreiterovi, zakončení švýcarského soka srazil do ochranné sítě.
     
    06:21
    Martin Nečas naznačil, že půjde do kličky, ale nakonec zadovkou uvolnil Dougieho Hamiltona. Rána kanadského zadáka proletěla mimo prostor tří tyčí.
     
    05:44
    Elitní centr Sebastian Aho hledal naslepo mezi kruhy Andreje Svečnikova. Ruský forvard se zapomněl v defenzivě, adresátem pasu byl dobře postavený bek Strälman.
     
    05:02
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Sergeje Bobrovského. Keith Yandle přecenil rychlostní schopnosti Alexandera Wennberga, jenž natahoval hokejku za pukem marně.
     
    04:36
    Na druhou stranu vystartoval do protiútoku Juho Lammikko. Fin místo očekávaného zakončení ještě hledal krajana Luostarinena, tomu projel touš mezi bruslemi.
     
    04:18
    Tlak Hurikánů ještě pokračoval. Martin Nečas našel na vrcholku levého kruhu Slavina, jehož pokus zápěstím zasáhl brankáře do masky.
     
    03:57
    První gólovou šanci měli domácí, kterým patří úvod střetnutí. Za obranu si najel Jordan Martinook, tváří v tvář Bobrovskému trefil gólmanovu vyrážečku.
     
    03:17
    Steven Lorentz u mantinelu neudržel stabilitu a poroučel se k ledu. Radko Gudas tak byl v minisouboji úspěšnější, hru přenesl do středního pásma.
     
    02:46
    Nahození Morgana Geekieho ze středního pásma mířilo do útočné třetiny. Touši se postavil do cesty Matt Kiersted, rukavicí hodil černou gumu na střídačku domácích.
     
    02:20
    Finský útočník Aleksander Barkov uspěl na buly, proto mohli hokejisté v bílých dresech opustit vlastní obrannou třetinu. Vysokým obloučkem to zařídil Yandle.
     
    01:56
    Panteři se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Anton Strälman neriskoval a pod tlakem odpálil touš před Pescem přes všechny čáry.
     
    01:19
    Ve vyvíjení tlaku pokračovala elitní formace Hurikánů. Andrej Svečnikov zkoušel na krajana Bobrovského kličku do forhendu, avšak z velkého úhlu minul.
     
    00:52
    Za nahozením Niederreitera sprintoval Martin Nečas. Český útočník zabránil hvizdu kvůli zakázanému uvolnění, ale za brankou jej obral Radko Gudas.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Floridou začal! Souboj dvou týmů, kterým se v letošní sezóně daří, slibuje velmi dramatickou podívanou. Úvodní buly vládl Vincent Trocheck.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Martinook (A) – Lorentz, Geekie, Paquette.

    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Strälman, Kiersted, Stillman – Verhaeghe, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Acciari, Vatrano – Lammikko, Luostarinen.

    Rozhodčí: McCauley, Morton.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Florida Panthers

    Florida je na tom ještě o něco lépe než její dnešní soupeř. Aktuálně totiž vévodí Centrální divizi se ziskem 56 bodů, na druhou Tampu Bay disponuje dvoubodovým náskokem. Panteři mají ještě lepší formu než Hurikáni, na přemožitele čekají už šest zápasů. Naposledy svěřenci kouče Quennevilleho zvládli domácí dvojzápas s Columbusem, po vítězství 5:2 přidali výsledek 3:0. Týmovou produktivitu vede Jonathan Huberdeau s 42 body.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny v dosavadních 37 zápasech získali 53 bodů, což je řadí na třetí příčku Centrální divize, lepší je pouze Tampa Bay a Florida. Hurikáni po celou dobu sezóny předvádějí stabilní výkony, neměli žádný větší výkyv, během nějž by přišli o velký počet bodů. Momentálně se mohou pochlubit velmi dobrou formou, v předešlých sedmi utkáních prohráli jen dvakrát. V posledním zápase se do brány vrátil po zranění palce Petr Mrázek, který hned udržel čisté konto, Carolina porazila Dallas 1:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 33 body Sebastian Aho.
     
    Všem fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Floridou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Trocheck (Aho, Svečnikov), 41. D. Hamilton (Trocheck, Aho), 49. J. Staal, 59. J. Staal (Foegele), 60. Fast (Aho) – 12. Barkov (Weegar, Verhaeghe), 39. Barkov (Verhaeghe, Marchment)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Martinook (A) – Lorentz, Geekie, Paquette.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Strälman, Kiersted, Stillman – Verhaeghe, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Acciari, Vatrano – Lammikko, Luostarinen.

    Rozhodčí: Morton, McCauley – Schrader, Sericolo

    Diváci: 4 987
    thejrc.org