NY Islanders – Washington 1:0 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Philadelphia – Boston 2:4 (kon.)
Carolina – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Tampa 4:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:5 (kon.)
Detroit – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:5 (kon.)
Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
Florida Panthers
Středa 07.04.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:04 Jesper FAST - 5:2
     
    59:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Florida opět hrála bez gólmana, domácí poslali puk do prázdné brány i podruhé! Aho zachoval klid a přihrávkou na střed oslovil JESPERA FASTA, na nějž čekala snadná práce. Asistence: Sebastian Aho.
    58:20 Jordan STAAL - 4:2
     
    58:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! JORDAN STAAL přebruslil pasivně hrajícího Patrica Hörnqvista a přes padajícího obránce poslal puk do odkryté klece. Asistence: Warren Foegele.
    48:52 Jordan STAAL - 3:2
     
    48:52
    Carolina právě vstřelila branku!
    Velmi kuriózní branka, kterou si hosté vstřelili sami! Střela JORDANA STAALA z levého kruhu Bobrovskému vypadla a směřovala do brány, ale Gudas zareagoval a na brankové čáře kotouč zastavil. Jenže vzápětí při snaze o vyhození trefil brusli dojíždějícího spoluhráče, od níž se puk odrazil za brankovou čáru. Trefa je připsána domácímu kapitánovi. Bez asistence.
    40:45 Vincent TROCHECK - 2:2
     
    40:45
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, skóre je znovu nerozhodné! A opět v tom měl prsty Trocheck, který tentokráte našel na modré čáře DOUGIEHO HAMILTONA. Nahození kanadského obránce zasáhlo brankáře do pravého boku, puk se od něj následně odrazil do sítě. Asistence: Vincent Trocheck a Sebastian Aho.
    38:30 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    38:30
    Florida právě vstřelila branku!
    Parádní odpověď v podání Panterů, vyrovnaný stav nevydržel ani půl minuty. Marchment sice proti dvojici protihráčů neuspěl, ale touš sebral Verhaeghe, jenž našel v pravém kruhu ALEKSANDERA BARKOVA, Fin střelou z první propálil marně se přesunujícího Mrázka. Asistence: Carter Verhaeghe a Mason Marchment.
    38:03 Vincent TROCHECK - 1:1
     
    38:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    VINCENT TROCHECK potvrdil, že na Floridu prostě umí! Před branku dostal nahrávku od Aha a puk zdárně dostrkal až za záda Bobrovského, tomu kotouč projel mezi betony. Asistence: Sebastian Aho a Andrej Svečnikov.
    11:19 Aleksander BARKOV - 0:1
     
    11:19
    Florida právě vstřelila branku!
    První gól střetnutí střílí Panteři z Floridy! Barkov našel z levé strany mezi kruhy Weegera, jehož bekhendovou střelu po ledě vyrazil Mrázek před sebe. Volného puku se chopil ALEKSANDER BARKOV, jenž bekhendem poslal touš nechytatelně do levého horního rohu. Asistence: MacKenzie Weegar a Carter Verhaeghe.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 39. Trocheck (Aho, Svečnikov), 41. D. Hamilton (Trocheck, Aho), 49. J. Staal, 59. J. Staal (Foegele), 60. Fast (Aho) – 12. Barkov (Weegar, Verhaeghe), 39. Barkov (Verhaeghe, Marchment)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bean, H. Fleury – Fast, Aho, Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Martinook (A) – Lorentz, Geekie, Paquette.
    Florida Panthers: Bobrovskij (Driedger) – Weegar, Forsling, Gudas, Yandle (A), Strälman, Kiersted, Stillman – Verhaeghe, Barkov (C), Marchment – Hörnqvist (A), Wennberg, Huberdeau – Tippett, Acciari, Vatrano – Lammikko, Luostarinen.

    Rozhodčí: Morton, McCauley – Schrader, Sericolo

    Diváci: 4 987
    thejrc.org