NY Islanders – Washington 1:0 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Philadelphia – Boston 2:4 (kon.)
Carolina – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Tampa 4:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:5 (kon.)
Detroit – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:5 (kon.)
Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Dallas Stars
Středa 07.04.2021, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi Chicagem a Dallasem!
     
    Dallas Stars

    Texasané už pár týdnů bojují o holé přežití v boji o play-off. V Centrální divizi se posunuli před Columbus, ale i tak jsou až šestí a na čtvrté postupové místo do play-off ztrácí s třemi zápasy k dobru pět bodů. Na konci týdne se Dallasu povedlo porazit Nashville a v jednom případě i Carolinu. Odvetu s Hurricanes však prohrál, když nedal Petru Mrázkovi ani jeden gól. Už dlouhodobě mají Stars velkou marodku. Jen z útočných řad chybí Dickinson, Kiviranta, Radulov a Seguin. Drobné potíže zužují i českého útočníka Radka Faksu. Z covidového protokolu se vrátil brankář Anton Chudobin.

    Nejproduktivnější hráči:
    • J. Pavelski – 34 bodů (15+19)
    • J. Klingberg – 25 bodů (6+19)
    • R. Hintz – 24 bodů (11+13).
     
    Chicago Blackhawks

    V první polovině základní části hrálo Chicago nadevšechna očekávání a s velkým přispěním brankářského nováčka Lankinena sídlilo na příčkách zajišťujících postup do play-off. V posledních týdnech se však Jestřábům přestalo dařit. V minulých pěti duelech jednou porazili Carolinu, ale jinak vůbec nebodovali. Sobotní střetnutí na ledě Nashvillu prohráli 0:3. V Centrální divizi se Blackhawks propadli právě za Predátory na páté místo, z něhož ztrácí dva body. Tři body dozadu už je Dallas a Columbus. Chicagu se paradoxně vylidnila marodka. Mimo jsou už "jen" Nylander, Shaw a Smith. Z neupřesněných důvodu celý rok schází i kapitán Toews.

    Nejproduktivnější hráči:
    • P. Kane – 49 bodů (13+36)
    • A. DeBrincat – 36 bodů (19+17)
    • D. Kubalík – 27 bodů (12+15).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vzájemné zápasy

    12.03.2021 Dallas – Chicago 2:4
    10.03.2021 Dallas – Chicago 6:1
    10.02.2021 Dallas – Chicago 1:2 pr.
    07.02.2021 Dallas – Chicago 1:2 pr.
     
    Česká a slovenská stopa

    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
    Andrej Sekera (DAL)
    Radek Faksa (DAL).
     
    Úvodní sestavy:

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Boqvist, Keith (A), Kalynuk, de Haan – P. Kane (A), Dach, DeBrincat (A) – Hinostroza, Kurashev, D. Kubalík – D. Strome, Suter, Janmark – Carpenter, Kämpf, Hagel.

    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Gardner, Cogliano – Dellandrea, Kero, Dowling.

    Rozhodčí: Chmielewski, Hanson – Alphonso, Pancich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Na zahajovacích vhazování uspěl Radek Faksa, nad jehož startem visel až do poslední chvíle otazník. Chicago se provinilo icingem.
     
    00:32
    David Kämpf se pokoušel o první zakončení, ale od Oleksiaka se kotouč odrazil na tribuny. Poté předvedl Dallas rychlý kontr s nepřesnou ranou Hintze.
     
    01:05
    Velká chyba Heiskanena a Lindella, kteří nechali volnou cestu Patricku Kaneovi po výtečné přihrávce Dacha. Největší hvězda Chicaga vykoupala Oettingera a forhendovým blafákem chladnokrevně otevřela skóre.
     
    01:05
    Platnost gólu ještě není definitivní. Zkoumá se, zda Kirby Dach nevjel před svou třetí asistencí v sezóně do postavení mimo hru.
     
    01:00
    Trenérská výzva Dallasu byla úspěšná! Dach skutečně vjel do ofsajdu, takže gólová trefa Patricka Kanea je anulovaná.
     
    02:05
    Zakázané uvolnění Chicaga stěhuje hru před Kevina Lankinena, který se dnes opět postavil do brankoviště domácího mužstva.
     
    02:27
    První minuty jsou hodně rozkouskované. V tomto případě musela být přerušena přechodová fáze Blackhawks.
     
    03:01
    Oettinger s jistotou vykopl Kalynukovu střelu z dálky. Proti Hagelovi už tak přesvědčivě nezasáhl, pomalou střelu nešikovně pouze vyrazil.
     
    03:51
    Stars zatím jenom nahazují ze středního pásma, čímž de facto odevzdávají kotouč obraně aktivnějšího Chicaga.
     
    04:12
    Jamie Oleksiak očividně zahákoval Kirbyho Dacha, který nohama napřed tvrdě narazil do mantinelu. Obránce Stars inkasuje menší trest.
     
    04:23
    Strome a Dach byli na brankovišti připraveni dorážet střelu z pravého kruhu. Ani jeden z nich však kotouč za Oettingera nepropašoval.
     
    05:06
    Boqvist nahrál Stromeovi do prostoru vedle brány. Někdejší trojka draftu se couváním posunula do lepšího úhlu, ale zblízka Oettingera nepřekonala.
     
    05:10
    Dylan Strome vyhrál vhazování na modrou čáru. Kane okamžitě pálil zpoza levého kruhu, ale domácí gólman dobře zakročil lapačkou.
     
    05:43
    Stars vyhazují a z jejich oslabení tak zbývá posledních třicet vteřin. Zároveň mají dost času na střídání.
     
    06:01
    Slovenský veterán Andrej Sekera zablokoval Kubalíkovu ránu příklepem z pravého kruhu a puk znovu letěl přes celé hřiště až k Lankinenovi.
     
    06:12
    Hosté v plném počtu.
     
    07:16
    Texasané si nevypracovali první střelu na branku ani na začátku osmé minuty. Během domácí akce zase vypadl puk ze hřiště.
     
    07:33
    Dominik Kubalík promáchl v mezikruží, kam zprava posouval kotouč Kurashev. Na druhé straně Lankinena poprvé protáhl Kero.
     
    08:16
    Čárový rozpažil a nehodlal pískat domácí zakázané uvolnění. Heiskanen musel rozehrávat a udělal to velmi dobře. Vytvořil šanci pro rozjetého Gurjanova.
     
    08:45
    Murphyho nahození od modré srazil Heiskanen. Chicago se vrátilo na vlastní polovinu, ale po špatné rozehrávce kotouč neudrželo.
     
    09:12
    Kevin Lankinen vyrazil Coglianovu střelu do rohu, takže blížící se Comeau nemohl dorážet. Na tahu jsou domácí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:44
    Pavelskiho rána z levého mantinelu byla nepřesná. Sekera ještě vracel puk do ohně, jenže Robertson zblízka Lankinena nepokořil.
     
    10:01
    Dylan Strome odpověděl parádní individuální akcí, kterou rovněž překazil až zákrok brankáře Jakea Oettingera.
     
    11:01
    Esa Lindell nahodil přesně ze středu kluziště na Lankinena, který se rozhodl přerušit hru. Následuje reklamní přestávka.
     
    11:22
    Oettinger zvládl rozehrávku před Hinostrozou, který absolvuje svá první střídání po návratu do Chicaga z nepovedeného angažmá u Panthers.
     
    12:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé minuty připravil KIRBY DACH gólovou šanci Kaneovi, který mu nyní přihrávku za obranu se vším všudy vrátil. Mladý útočník se zjevil sám před Oettingerem a zkušeně zvedl puk nad levou nohu do sítě. První gól v sezóně po prosincovém zranění zápěstí! Asistence: Patrick Kane, Connor Murphy.
    12:13 Kirby DACH - 1:0
     
    13:25
    Adam Boqvist převzal nahrávku od Keitha a posunul se dovnitř pravého kruhu, odkud přidělal zasahujícímu Oettingerovi další práci.
     
    13:53
    Radek Faksa posunul puk po prknech za bránu, jenže tam si obrana Chicaga rychle a snadno sjednala pořádek.
     
    14:11
    Suter neseřídil mířidla. Domácí ale nepustili soupeře z obranného pásma a je to de Haan, který se nezvykle ocitl až za bránou.
     
    14:45
    Hagel pouze ztečoval prudkou přihrávku de Haana nad mantinely. Závěrečná část první třetiny bude následovat po reklamní pauze.
     
    15:32
    Nikita Zadorov ztratil puk za Lankinenem, ale Hawks následnou pranici v rohu obranného pásma stejně zvládli vítězně.
     
    16:26
    Gurjanov se na pravém křídle zbavil Duncana Keitha. Z kruhu ještě přihrával k brankovišti, ale od Benna se puk za Lankinenova záda neodrazil.
     
    17:12
    Sekerovo nahození skončilo u Comeaua, který ustál souboj v rohu. Stars se v útočném pásmu přesto neusadili.
     
    17:29
    Blackhawks ale předvedli nevynucené zakázané uvolnění, takže se musí ještě jednou vracet před vlastní branku. Týká se to Suterovy formace.
     
    17:46
    Jason Robertson zachytil puk u modré čáry, ale znegoval to nepřesnou přihrávku. Oběma týmům teď kazí plány velký počet ztrát.
     
    18:15
    Klingberg dobře vyhodnotil situaci u levého mantinelu. Posunul puk k hokejce Lindella, který se ale nedokázal trefit mezi tři tyče.
     
    18:27
    Mattias Janmark se zkusil prosmýknout mezi Lindellem a Heiskanenem, jenže si dal puk daleko od hokejky a utekl mu až k Oettingerovi.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Ryan Carpenter změnil trajektorii Boqvistovy střely od modré čáry. Oettinger si ale poradil přichystaným levým betonem, stejně jako na druhé straně Lankinen proti Gurjanovovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Poměrně roztahaná první třetina nabídla první gól už na začátku druhé minuty, jenomže ofsajdová kontrola u videa zásah Patricka Kanea anulovala. Spolupráce mezi ním a Dachem se o deset minut později ale opakovala a z toho těžil největší talent v sestavě Chicaga, který se po zranění ruky dočkal první trefy v sezóně. Dallas čekal docela dlouho na první střelu. Nakonec jich posbíral devět, ale většinou nešlo o nic zásadního.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 10 – 9
    Zablokované střely soupeře: 6 – 7
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 50 % – 50 %
    Bodyčky: 11 – 15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Přestávka utekla jako mládí a my jsme zpátky ve hře. Dallas se několik desítek vteřin marně snažil protlačit před Lankinena.
     
    21:02
    Pavelski rozdal puk Hintzovi, který udělal manévr do mezikruží, ale přes pozorné obránce až na bránu nedostřelil.
     
    21:50
    Andrew Cogliano z pravého mantinelu hledal Comeaua, ale ten se kotouče ani nedotkl a Kevin Lankinen zůstal opět bez práce.
     
    22:11
    Zakázané uvolnění nenadělalo Dalalsu žádné problémy. Gardner naopak našlápl na levé straně, byť se zakončením to moc slavné nebylo.
     
    22:37
    Až Johnu Klingbergovi se povedlo ohrozit Lankinena, který po střele od modré nenabídl Texasanům žádnou dorážku. Na tu čekal Cogliano.
     
    22:50
    Propadlý kotouč skončil před hokejkou rozjetého Hinostrozy, jenž se zničehonic objevil u Oettingera. Střela na střed brány na gól ale nestačila.
     
    23:20
    Dominik Kubalík dostal nabito od Kurasheva, jenže Gardner přesměroval ránu golfákem mimo hostující brankoviště.
     
    23:53
    Další icing Dallasu, který díky vyhranému vhazování Gardnera přesto mohl rychle odjet na vzdálenou střídačku.
     
    24:18
    Kane nechal puk Boqvistovi, který tentokrát nešel do střely. Místo toho přihrával doleva, jenže pro DeBrincata to nebylo přesné.
     
    24:48
    Nyní už mohl DeBrincat zaútočit na svůj dvacátý gól v sezóně. Na levé straně nabral dobrou rychlost, ale Oettinger nepříjemný projektil nohou vytěsnil.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jason Robertson – 2 min., hákování).
     
    25:37
    Strome uspěl na buly. Kane nic nevymýšlel a střílel tahem, nicméně Dallas i tento moment ustál. Později zvládl vyhodit.
     
    26:03
    Blake Comeau oloupil váhajícího Boqvista, ale pak se až moc přiblížil Lankinenovi, přes kterého neprohodil puk do sítě.
     
    26:52
    Dylan Strome dobře viděl v pravém kruhu Kanea, ale lídr bodování Chicaga v tomto případě ztroskotal na krásném semaforu Jakea Oettingera!
     
    27:02
    Mattias Janmark shodil puk na levou stranu, odkud přiletěla další navštívenka od Kurasheva, ovšem Oettinger tentokrát nemusel vytáhnout žádný světoborný zákrok.
     
    27:31
    Hosté v plném počtu.
     
    27:35
    Keithova dělovka zlomila Sekerovi hokejku. Stars v podčíslení nevyhodili a ještě čelili možnosti Janmarka z pravého kruhu, která předcházela icingu.
     
    28:00
    Třikrát za sebou odhodili Stars kotouč na zakázané uvolnění. Faksova formace zůstává na ledě, kde však Faksa vítězí na dalším vhazování.
     
    28:26
    Pavelski v mezikruží zablokoval nahození Murphyho. Chicago setrvalo v náporu a již zmíněný obránce s pětkou na zádech napodruhé vyprášil Oettingerovu lapačku.
     
    28:35
    Gólman Dallasu je v těchto minutách ve velké permanenci. Hned po vhazování na něj ostře vypálil kotouč i český kanonýr Dominik Kubalík.
     
    29:03
    Comeau našel z krátkého mantinelu Gardnera, který se zjevil v jedné z největších šancí Dallasu, jenže trefená tyčka mu znemožnila vyrovnání.
     
    29:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Stars po tyčce Gardnera doplatili na pravidlo nedáš – dostaneš! Navrátilec Vinnie Hinostroza v přečíslení dvou na jednoho poslal puk na DOMINIKA KUBALÍKA a ten pohotovou střelou z levé strany zakončil mezi obě pravé končetiny přesouvajícího se Oettingera. Asistence: Vinnie Hinostroza, Adam Boqvist.
    29:39 Dominik KUBALÍK - 2:0
     
    29:58
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Nikita Zadorov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:05
    Důležitá přesilovka pro Dallasu. Benn ji zahájil vyhraným vhazováním. Heiskanenovu střelu z pravého křídla pak ale Lankinen vyrazil.
     
    30:35
    David Kämpf ukázal, proč je tak cenný při hře v oslabení. Klingbergův pokus ztečoval až nad zadní mantinel.
     
    30:55
    Connor Murphy golfákem odpálil puk co nejdál od brány Chicaga, jehož první oslabení už se dostává do druhé poloviny.
     
    31:18
    Kevin Lankinen raději přikryl kotouč, který se Pavelski snažil posunout z nulového úhlu do lepší pozice.
     
    31:46
    Esa Lindell asi nabízel puk na teč, ale Murphy nic takového nepovolil. Blackhawks se ve čtyřech dobře brání.
     
    31:58
    Domácí v plném počtu.
     
    32:12
    Puk je mimo hřiště, takže se hra automaticky přerušuje. Pokračovat se bude po reklamní pauze.
     
    32:39
    Oleksiakova rána od modré neprošla přes Duncana Keitha.
     
    33:15
    Gurjanov nechal puk za sebou, když už byl v zajímavé pozici na ose hřiště. Dallas každopádně zůstává v útočném pásmu.
     
    33:44
    Jamie Benn přitvrdil v souboji s Kanem. Na stejném místě pak de Haan poslal na zem Faksu a je z toho další početní výhoda Stars.
     
    34:15
    Chicago bylo úspěšnější na buly, takže mohlo okamžitě poslat puk do bezpečí. Třicet vteřin z oslabení je okamžitě pryč.
     
    34:33
    Lankinen dobře monitoroval pokus Klingberga a Duncan Keith mohl před střídáním v pohodě odvézt kotouč až k červené čáře.
     
    34:56
    Jamie Benn zleva tlačil puk na přední tyč, ale Lankinen mu do cesty postavil pravý beton. Dallas znovu ztrácí útočnou třetinu.
     
    35:20
    Gurjanov se na základě Lindellovy pobídky opřel do střely z první. Tím vznikl závar na brankovišti a po přerušení Lankinena i menší potyčka.
     
    35:33
    David Kämpf vyhazuje a to už je téměř jisté, že ani tuhle početní výhodu mužstvo z Texasu nevyužije.
     
    35:44
    Domácí v plném počtu.
     
    35:45
    Rozjetý Roope Hintz dostal exkluzivní přihrávku z pravého mantinelu. Poté se asi snažil zakončit mezi nohy Lankinena, ale ten o svůj čistý štít nepřišel.
     
    36:03
    Na finském brankáři si vylámal zuby také Pavelski! Vše uzavřel pokus Heiskanena, který byl sražen mimo hrací plochu.
     
    36:26
    Lindellův projektil po nahrávce Comeaua na překonání jeho krajana v brance Blackhawks také nestačil. Lankinen si pomohl hokejkou.
     
    37:02
    Strome zády brance posunul původní nahrávku Janmarka lépe postavenému Suterovi, jehož střelu z pravého kruhu překazil Pavelski.
     
    37:52
    Sekera se vydal na útočné dobrodružství. Autora 199 brankových nahrávek zastavil u zadního mantinelu až Wyatt Kalynuk.
     
    38:31
    Slovenský obránce si dal repete, ale znovu se k ničemu nedostal. Chicago rychle otočilo hru a Kane už nebezpečně krouží okolo hostující brány.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestřábi ustáli po gólu Kubalíka několikaminutový nápor a chvíli před druhou pauzou naopak odskočili už na rozdíl tří branek! Dachovu možnost po Kanově přihrávce z krátkého mantinelu zastavil dobře postavený Faksa. Vyčerpaný Sekera ale zkolaboval v rohu a posunul puk ALEXI DEBRINCATOVI, který si sjel do levého kruhu a tam švihem zavěsil nad pravé rameno brankáře. Bez asistence.
    39:05 Alex DEBRINCAT - 3:0
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina byla střelecky téměř vyrovnaná, ale opět v ní platilo, že se stavem pohnuli jen hokejisté Chicaga. Těsně před polovinou základní hrací doby zakončil brejk dvou na jednoho Dominik Kubalík, pro kterého to byl třináctý zásah v ročníku. V dalších minutách měl díky dvěma přesilovkám navrch Dallas. Šance ale neproměnil a po chybě Sekery naopak inkasoval od Debrincata na asi rozhodující třígólový rozdíl.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 20 – 19 (10:9, 10:10)
    Zablokované střely soupeře: 14 – 13
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 61 % – 39 %
    Bodyčky: 21 – 25.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    David Kämpf byl před hostující střídačkou podražen Oleksiakem, který podruhé v utkání smutně odjíždí na trestnou lavici.
     
    40:43
    Hezký manévr DeBrinata v levém kruhu nebyl podpořen přesnou střelou. Chicago každopádně pokračuje v přesilovkovém tlalku.
     
    41:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Trefa v oslabení dramatizuje tento duel! Boqvistova rána švihem byla nepřesná. Švédský obránce pak propadl na útočné modré čáře a pustil do brejku ANDREW COGLIANA, který bekhendovým blafákem zasunul kotouč mezi roztažené nohy slajdujícího gólmana. Asistence: Blake Comeau.
    41:29 Andrew COGLIANO - 3:1
     
    42:15
    Hosté v plném počtu.
     
    42:45
    Trest Oleksiaka se hostům paradoxně vyplatil. Cogliano dal jejich první gól po sto dvaceti minutách půstu!
     
    43:01
    Dowling se nesrovnal k zakončení z pravého kruhu. Na druhou stranu mířil Hagel, ale Pavelski ho zkušeně odtlačil na mantinel.
     
    43:40
    Patricku Kaneovi utekl puk do středního pásma. Tam si rozjetí Stars puk vybojovali, ale záhy je zastavil odpískaný ofsajd.
     
    44:15
    Ty Dellandrea už byl celým tělem za oběma obránci Chicaga. Rozhodl se ale zařadit zpátečku a vše se tedy obešlo bez zakončení.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:58
    Radek Faksa projel přes dvě třetiny hřiště a nahozením od modré ukořistil chtěné vhazování v útočném pásmu Stars.
     
    45:08
    Faksa se v průběhu zápasu přesunul z druhé formace do třetí, kde má k sobě sehraná křídla Cogliana a Comeaua. Tito tři nyní nezabránili Janmarkovi vystřelit z pravé stany, pomoct musel až Oettinger.
     
    45:55
    Carpenter to zkusil z pravého mantinelu. Oettinger puk vyrazil a založil tím rychlý brejk, ve kterém nepřesně pálil finský bek Heiskanen.
     
    46:22
    Zadorov odzbrojil Hintze, který ho v samostatném protiútoku hraničním způsobem stáhl k zemi. Hlavní rozhodčí zůstali ticho.
     
    46:51
    Dach rozehrál na DeBrincata, který už byl v situaci dvou na jednoho. Přes Heiskanena adresoval puk Kaneovi, ale ten svou šanci neproměnil.
     
    47:48
    Klingberg ztratil stabilitu a způsobil tím domácí přečíslení tři na jednoho! Hinostroza po pasu Kubalíka ještě nahrával do druhé vlny, nicméně Kurashev při zakončení smolně zlomil hokejku.
     
    47:55
    Lankinen vytěsnil Klingbergův dalekonosný švih do zámezí. Jeho spoluhráči poté poslali puk pro změnu na zakázané uvolnění.
     
    48:22
    Strome vypustil napadání hostující rozehrávky a raději zmizel na střídačku. Pavelski s Hintzem a Robertsonem už zase operují před Lankinenem.
     
    48:59
    Radek Faksa byl na obranné modré nepříjemně forčekován DeBrincatem a Dachem. Puk ale neztratil a Dallas může mířit kupředu.
     
    49:12
    Jamie Benn čistě vyhrál vhazování nad Dachem. Do střely švihem se díky tomu opřel Klingberg, ale rozměry branky mu byly malé.
     
    49:58
    Lankinen si pohlídal Oleksiakovu navštívenku z levého mantinelu. Přesně z druhé strany to předtím neúspěšně zkoušel Cogliano.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Robertsonova střela byla zablokovaná a puk se odrazil ven z útočného pásma Dallasu, kterému zbývá na dva góly posledních deset minut.
     
    51:36
    Klingberg nezaváhal pod tlakem vytvořeným Piusem Suterem. Teď je to trošku hlušší pasáž, při které hostům utíká čas.
     
    52:02
    Právě Suter nezkrotil prudkou nahrávku Stromea z pravého křídla. Klingberg založil akci pro Gurjanova, který narazil na Murphyho.
     
    52:56
    DeBrincat se rozhodl posunout puk na krátký mantinel, kde Dachovi důrazně zahrál do těla Oleksiak. Dallas puk ve velkém boji získal.
     
    53:15
    Snad poprvé o sobě dal více vědět i Pysyk, který pálil zpoza kruhů. Branku netrefil, ale později se s pukem vrátil do útočného pásma.
     
    53:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars mažou další část původně třígólového manka! Comeau vrátil puk na modrou čáru, odkud přiletěla nepřesná střela Lindella. RADEK FAKSA mezitím pozorně sledoval odraz od zadního mantinelu a zblízka zavěsil ze svého pohledu do pravého horního rohu. Asistence: Esa Lindell, Blake Comeau.
    53:46 Radek FAKSA - 3:2
     
    54:30
    Murphyho vysoká pobídka k teči nebyla využita. Puk se zastavil ve velkém provozu v prostoru mezi kruhy.
     
    54:42
    Kurashev uspěl na buly po hostujícím icingu. Ke střele zleva se odhodlal Hinostroza, ale Oettinger zasahovat nemusel.
     
    55:03
    Dramatické vyvrcholení zápasu určitě sluší, protože se jedná o nesmírně vyrovnanou konfrontaci. Oba týmy navíc potřebují každý bod jako sůl.
     
    55:31
    Těsně bráněný Robertson byl donucen přenechat puk Hintzovi, který mu pomohl z druhé vlny. Pak se šikovný Fin přiblížil brance, ale ve finále jej zablokoval klečící Murphy.
     
    56:06
    Stále častěji si Blackhawks pomáhají vyhazováním puku přes celé hřiště. V posledním případě se o icing nejednalo, hosté naopak vjeli do ofsajdu.
     
    56:29
    Janmark s obtížemi přisunul kotouč na Stromea, o kterého se ve spolupráci se Sekerou postaral Mark Pysyk. Stars by však potřebovali hrát na opačném konci kluziště.
     
    57:09
    Kane se spokojil s protečováním puku do středního pásma. Chicago hraje především na jistotu, zatím mu to vychází.
     
    57:30
    Oettinger vystartoval za svou bránu, kam šla přihrávka Zadorova. Za malou chvíli už asi bude mířit na střídačku.
     
    58:09
    Klingbergovo nahození v mezikruží tečoval nebezpečně volný Pavelski, který však bránu netrefil. To už jsou Stars v útočném pásmu v šesti lidech!
     
    58:30
    Klingberg hrál od modré přihrávku doleva na Pavelskiho. Lankinen puk napoprvé neudržel, ale pokusy o dorážky zlikvidoval.
     
    58:53
    Heiskanenův bekhend přistál u Kanea, za jehož svícnem vystartoval Kämpf. Puk doklouzal až na krátký mantinel u prázdné brány.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:10
    Klingberg mizernou rozehrávkou namazal Dachovi. Ten nahrával na levý konec modré čáry DeBrincatovi, přičemž Kane nešikovně vjel do ofsajdu.
     
    59:20
    Po oddechovém času Dallasu musel Oettinger zpátky do branky. DeBrincat v útočném pásmu žádnou paseku nenadělal a raději míří do obrany.
     
    59:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Šťastný odraz Hintze udržel Dallas v naději. Pavelskiho střela zpoza levého kruhu ale byla nepřesná a Benn minul pokus o dorážku z nulového úhlu. Díky dobré práci Kämpfa s DeBrincatam se puku zmocnil PATRICK KANE a jednoduše ho dovezl do nehlídané branky. Velká úleva pro Blackhawks! Asistence: Alex DeBrincat, David Kämpf.
    59:53 Patrick KANE - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Dallas prohrál další klíčový duel v honbě za čtvrtou postupovou příčkou do play-off. Na ledě Chicaga dlouho dojížděl na nulovou efektivitu, která ho doprovázela i na stadionu Caroliny. Blackhawks si během prvních dvou třetin vybudovali třígólový náskok. Prvním gólem v sezóně otevřel skóre Kirby Dach, na kterého navázali Kubalík a DeBrincat. Stars se probudili až díky proměněnému úniku Cogliana ve vlastním oslabení. Faksa šest minut před koncem dokonce snížil na rozdíl jediného gólu, ale závěrečný tlak už vyrovnáním neskončil. Patrik Kane navíc stihl dopravit puk do prázdné brány a upravit konečný stav na 4:2.
     
    Stars stále mají tři zápasy k dobru, ale jejich šance na postup do play-off to příliš nenavyšuje. V Centrální divizi opět spadli za Columbus na předposlední sedmé místo, kde ztrácí na čtvrtý Nashville už sedm bodů. Chicago po dvou porážkách naopak zabralo a s hratelným dvoubodovým mankem sídlí na páté příčce.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 28 – 27 (10:9, 11:10, 7:8)
    Zablokované střely soupeře: 17 – 16
    Trestné minuty: 4 – 6
    Využité přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Góly v oslabení: 0 – 1
    Vyhraná vhazování: 56 % – 44 %
    Bodyčky: 29 – 41.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Kevin Lankinen (CHI)
    – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 60:00
    Jake Oettinger (DAL) – 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 58:35.
     
    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (CHI)
    – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:48
    Dominik Kubalík (CHI) – 1+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:38
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:27
    Radek Faksa (DAL) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:07.
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Patrick Kane (CHI)
    1+1
    2. Andrew Cogliano (DAL) 1+0
    3. Kirby Dach (CHI) 1+0.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:53:23)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 13. Dach (P. Kane, C. Murphy), 30. D. Kubalík (Hinostroza, Boqvist), 40. DeBrincat, 60. P. Kane (DeBrincat, Kämpf) – 42. Cogliano (Comeau), 54. Faksa (Lindell, Comeau)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Boqvist, Keith (A), Kalynuk, de Haan – P. Kane (A), Dach, DeBrincat (A) – Hinostroza, Kurashev, D. Kubalík – D. Strome, Suter, Janmark – Carpenter, Kämpf, Hagel.
    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Gardner, Cogliano – Dellandrea, Kero, Dowling.

    Rozhodčí: Chmielewski, Hanson – Alphonso, Pancich
    thejrc.org