NY Islanders – Washington 1:0 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Philadelphia – Boston 2:4 (kon.)
Carolina – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Tampa 4:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:5 (kon.)
Detroit – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:5 (kon.)
Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Dallas Stars
Středa 07.04.2021, 02:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:53 Patrick KANE - 4:2
     
    59:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Šťastný odraz Hintze udržel Dallas v naději. Pavelskiho střela zpoza levého kruhu ale byla nepřesná a Benn minul pokus o dorážku z nulového úhlu. Díky dobré práci Kämpfa s DeBrincatam se puku zmocnil PATRICK KANE a jednoduše ho dovezl do nehlídané branky. Velká úleva pro Blackhawks! Asistence: Alex DeBrincat, David Kämpf.
    53:46 Radek FAKSA - 3:2
     
    53:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars mažou další část původně třígólového manka! Comeau vrátil puk na modrou čáru, odkud přiletěla nepřesná střela Lindella. RADEK FAKSA mezitím pozorně sledoval odraz od zadního mantinelu a zblízka zavěsil ze svého pohledu do pravého horního rohu. Asistence: Esa Lindell, Blake Comeau.
    41:29 Andrew COGLIANO - 3:1
     
    41:29
    Dallas právě vstřelil branku!
    Trefa v oslabení dramatizuje tento duel! Boqvistova rána švihem byla nepřesná. Švédský obránce pak propadl na útočné modré čáře a pustil do brejku ANDREW COGLIANA, který bekhendovým blafákem zasunul kotouč mezi roztažené nohy slajdujícího gólmana. Asistence: Blake Comeau.
     
    40:15
    David Kämpf byl před hostující střídačkou podražen Oleksiakem, který podruhé v utkání smutně odjíždí na trestnou lavici.
    39:05 Alex DEBRINCAT - 3:0
     
    39:05
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestřábi ustáli po gólu Kubalíka několikaminutový nápor a chvíli před druhou pauzou naopak odskočili už na rozdíl tří branek! Dachovu možnost po Kanově přihrávce z krátkého mantinelu zastavil dobře postavený Faksa. Vyčerpaný Sekera ale zkolaboval v rohu a posunul puk ALEXI DEBRINCATOVI, který si sjel do levého kruhu a tam švihem zavěsil nad pravé rameno brankáře. Bez asistence.
     
    33:44
    Jamie Benn přitvrdil v souboji s Kanem. Na stejném místě pak de Haan poslal na zem Faksu a je z toho další početní výhoda Stars.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Nikita Zadorov – 2 min., nedovolené bránění).
    29:39 Dominik KUBALÍK - 2:0
     
    29:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Stars po tyčce Gardnera doplatili na pravidlo nedáš – dostaneš! Navrátilec Vinnie Hinostroza v přečíslení dvou na jednoho poslal puk na DOMINIKA KUBALÍKA a ten pohotovou střelou z levé strany zakončil mezi obě pravé končetiny přesouvajícího se Oettingera. Asistence: Vinnie Hinostroza, Adam Boqvist.
     
    29:03
    Comeau našel z krátkého mantinelu Gardnera, který se zjevil v jedné z největších šancí Dallasu, jenže trefená tyčka mu znemožnila vyrovnání.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jason Robertson – 2 min., hákování).
    12:13 Kirby DACH - 1:0
     
    12:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé minuty připravil KIRBY DACH gólovou šanci Kaneovi, který mu nyní přihrávku za obranu se vším všudy vrátil. Mladý útočník se zjevil sám před Oettingerem a zkušeně zvedl puk nad levou nohu do sítě. První gól v sezóně po prosincovém zranění zápěstí! Asistence: Patrick Kane, Connor Murphy.
     
    04:12
    Jamie Oleksiak očividně zahákoval Kirbyho Dacha, který nohama napřed tvrdě narazil do mantinelu. Obránce Stars inkasuje menší trest.
     
    01:00
    Trenérská výzva Dallasu byla úspěšná! Dach skutečně vjel do ofsajdu, takže gólová trefa Patricka Kanea je anulovaná.
     
    01:05
    Velká chyba Heiskanena a Lindella, kteří nechali volnou cestu Patricku Kaneovi po výtečné přihrávce Dacha. Největší hvězda Chicaga vykoupala Oettingera a forhendovým blafákem chladnokrevně otevřela skóre.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 13. Dach (P. Kane, C. Murphy), 30. D. Kubalík (Hinostroza, Boqvist), 40. DeBrincat, 60. P. Kane (DeBrincat, Kämpf) – 42. Cogliano (Comeau), 54. Faksa (Lindell, Comeau)


    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – C. Murphy, Zadorov, Boqvist, Keith (A), Kalynuk, de Haan – P. Kane (A), Dach, DeBrincat (A) – Hinostroza, Kurashev, D. Kubalík – D. Strome, Suter, Janmark – Carpenter, Kämpf, Hagel.
    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Pysyk, Sekera – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Faksa, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Gardner, Cogliano – Dellandrea, Kero, Dowling.

    Rozhodčí: Chmielewski, Hanson – Alphonso, Pancich
    bahis siteleri