NY Islanders – Washington 1:0 (kon.) | NY Rangers – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Philadelphia – Boston 2:4 (kon.)
Carolina – Florida 5:2 (kon.) | Columbus – Tampa 4:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:5 (kon.)
Detroit – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | Chicago – Dallas 4:2 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:5 (kon.)
Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Edmonton Oilers
Středa 07.04.2021, 23:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    59:59
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Nakonec jsme se dočkali hattricku, který střílí LEON DRAISAITL ze středního pásma do opuštěné brány! Německý útočník tak pečetí zisk dvou bodů do hrsti hostujícího týmu. 2:4. Asistence: Connor McDavid.
    53:54 Connor MCDAVID - 2:3
     
    53:54
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí už hráli téměř ve stoje. Hosté měli sil dostatek, a proto po pořádném kolotoči znovu odskakují do vedení. CONNOR MCDAVID předvedl v útočném pásmu několik skvělých nabídek, až si nakonec najel na přihrávku Leona Draisaitla a dokázal puk dostat těsně před Högbergem pod horní tyč. Hvězdné duo tak má podíl na všech brankách Oilers. 2:3. Asistence: Leon Draisaitl a Tyson Barrie.
    41:02 Connor BROWN - 2:2
     
    41:02
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí tým načíná třetí třetinu tak, jak začal tu druhou. Je opět srovnáno, tentokrát zásluhou CONNORA BROWNA. Mike Reilly předal forvardovi domácích kotouč mezi kruhy, odkud Brown přesně zamířil do horního růžku. 2:2. Asistence: Mike Reilly a Arťom Zub.
    37:26 Leon DRAISAITL - 1:2
     
    37:26
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Podruhé v utkání se prosazuje LEON DRAISAITL, který dává branku z téměř nulového úhlu. Connor McDavid počkal a přistrčil puk svému spoluhráči ještě více do strany. Draisaitl znovu vystřelil z první a u přední tyče našel prostor. 1:2. Asistence: Connor McDavid a Ethan Bear.
    20:25 Josh NORRIS - 1:1
     
    20:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté vyrovnávají hned po pětadvaceti sekundách druhé třetiny. JOSH NORRIS si na počátku akce vyměnil puk s Tkachukem a následně se do kombinace zapojil i Thomas Chabot. Obránce Ottawy obkroužil bránu a zpoza ní našel hůl Norrise. Ten touš zastrčil pod beton. 1:1. Asistence: Thomas Chabot a Brady Tkachuk.
    12:18 Leon DRAISAITL - 0:1
     
    12:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Ale Edmonton má dvě útočná esa, která se teď podepsala na úvodní brance. Connor McDavid přidržel puk na levém kruhu a poté brilantním pasem oslovil přes celou šíři útočné třetiny LEONA DRAISAITLA. Německý forvard vypálil bez přípravy, Marcus Högberg se nestačil přesunout. 0:1. Asistence: Connor McDavid a Tyson Barrie.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 21. Norris (Chabot, B. Tkachuk), 42. Co. Brown (Reilly, Zub) – 13. Draisaitl (McDavid, Barrie), 38. Draisaitl (McDavid, Bear), 54. McDavid (Draisaitl, Barrie), 60. Draisaitl (McDavid)


    Ottawa Senators: M. Högberg (A. Forsberg) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Reilly, J. Brown, Coburn – N. Paul (A), Norris, B. Tkachuk (A) – Batherson, Tierney, Stützle – Co. Brown, C. Bishop, Dzingel – Dadonov, Anisimov, Formenton.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Barrie, Nurse, A. Larsson (A), K. Russell, Bear, Jones – Puljujärvi, McDavid (C), Draisaitl – Yamamoto, Nugent-Hopkins (A), Kahun – Chiasson, Turris, Kassian – J. Archibald, Khaira, D. Shore.

    Rozhodčí: Meier, Joannette – Nansen, Barton
    thejrc.org