Bayern – PSG 2:3 (kon.) | Porto – Chelsea 0:2 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
2:3 (1:2)
Paris Saint-Germain
Středa 07.04.2021, 21:00 • Allianz Arena, Mnichov (Německo) • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. PSG ubojovalo velmi dobrý výsledek, vzhledem k tomu, jaký tlak na něj v některých pasážích hry Bayern vyvíjel. Zdálo se, že bude nakonec všechno jinak, když v 60. minutě dokázal skórovat Muller, jenže domácí se dlouho neradovali, o osm minut později o vedení zase přišli, protože svůj druhý gól přidal famózní Mbappé. Bayern tak bude muset v Paříži v odvetě otáčet. A vyhrát rozdílem dvou branek. (22:58:09)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:4.
    Střely mimo: 9:1.
    Rohy: 15:1.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 16:7.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní arbitr nastavil ještě dvě minutky nad rámec hrací doby druhého poločasu.
     
    90
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Rafinha Alcântara.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Eric Choupo-Moting (Bayern Mnichov).
     
    89
    Coman se chtěl dostat do samostatného úniku technickou kličkou, která mu ale vůbec nevyšla. Nakonec mu tak byl jen odkopnut míč.
     
    88
    Thomas Muller se dostal do šance. Obdržel totiž míč do pokutového území, kde okamžitě pálil, ovšem jeho míč odskákal zase těsně vedle pravé tyče.
     
    87
    David Alaba si seběhl k hranici pokutového území. Tam se příhodně pro něj odrazil míč, který Alaba okamžitě usměrnil na branku a jen o milimetry minul levou tyčku!
     
    86
    Julian Draxler si vyžádal míč a poslal nakonec na svatyni Neuera rychle střelu. Míč ale nakonec nabral výšku a domácí branku vůbec neohrozil.
     
    84
    Na stadionu stále padá hustý sníh s deštěm do kupy a podmínky nejsou ideální. Zbývá nám pět minut do konce základní hrací doby. Dokáže ještě Bayern něco udělat?
     
    83
    Choupo-Moting zkusil takticky obejít soupeře, jenže ten se nechtěl nechat a tak si musel forvard mnichovského celku pomoci útočným faulem. Rozhodčí přerušil hru.
     
    82
    Benjamin Pavard nacentroval míč do vápna, ovšem vůbec nenašel žádného ze svých spoluhráčů. Defenzíva pařížského celku míč okamžitě odebrala a nakopla do útoku Neymarovi.
     
    81
    Neymar si vzal opět na starost volný přímý kop. Jenže tomu se dnes prostě proti Neuerovi nedaří. Německý gólman opět míč shrábl přímo ze vzduchu.
     
    80
    David Alaba se dopustil velmi nehezkého podražení a může hlavnímu arbitru děkovat, že mu neudělil žlutou kartu, protože ta by tady byla rozhodně na místě.
     
    78
    Choupo-Moting chtěl napravit předchozí zaváhání. Vyžádal si míč za obranu a chtěl sprintovat do úniku na branku, jenže mu sudí odpískal ofsajd.
     
    77
    Maxim Choupo-Moting mohl mít velmi dobrou příležitost v poutovém území. Bohužel pro Bayern však záskok za Lewandowského nezbystřil přihrávku na malé vápno včas a situaci tak promrhal.
     
    76
    Bayern se opět dostává do tlaku. Vybojoval další standardku v podobě kopu od rohového praporku. Kimmich nacentroval nebezpečně na malé vápno, ale nakonec jeden ze soupeřových hráčů uklidil míč z malého vápna pryč.
     
    75
    Kimmich vybojoval míč od soupeře a okamžitě ho nacentroval do vápna, ale i tento jeho centr neskončil na kopačkách některého z jeho spoluhráčů.

    Jiří Polášek

    Branky: 37. Choupo-Moting (Pavard), 60. T. Müller (Kimmich) – 4. Mbappé (Neymar), 28. Marquinhos (Neymar), 68. Mbappé (Di María)

    Karty:   35. Lucas Hernández (BAY), 70. Kimmich (BAY), 72. J. Boateng (BAY), 89. Choupo-Moting (BAY) – 62. Draxler (PSG)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 9:1. Rohy: 15:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:7.
    Bayern Mnichov: Neuer – Pavard, Süle (42. J. Boateng), Alaba, Lucas Hernández – Goretzka (33. A. Davies), Kimmich – Sané, T. Müller, Coman – Choupo-Moting.
    Náhradníci: Nübel – J. Boateng, A. Davies, Javi Martínez, Musiala, B. Sarr, Kouassi.

    Paris Saint-Germain: Navas – Dagba, Marquinhos (30. A. Herrera), Kimpembe, A. Diallo (46. Bakker) – Danilo Pereira, Gueye – Di María (71. Kean), Neymar (90. Rafinha Alcântara), Draxler – Mbappé.
    Náhradníci: Letellier, S. Rico – Rafinha Alcântara, Bakker, A. Herrera, Kean, Kehrer, Pembele, Sarabia, Gharbi, Kamara, Nagera.

    Rozhodčí: A. Lahoz (Španělsko)
    Úterý 13.04.2021
    PSG - Bayern 0:1

    Branky: 40. Choupo-Moting (Alaba)

    Karty:   55. Dagba (PSG), 90. A. Herrera (PSG) – 52. Alaba (BAY), 68. T. Müller (BAY)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 9:21.
    ocianews.com