Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | St. Louis – Vegas 3:1 (kon.)
Minnesota – Colorado 8:3 (kon.) | Los Angeles – Arizona 4:3 (kon.)
konec
Minnesota Wild
8:3 (3:0, 2:3, 3:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 08.04.2021, 03:07 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Minnesotou a Coloradem.
     
    Minnesota Wild

    Hokejisté Minnesoty mají výborně zaděláno na postup do play-off. V 37 zápasech posbírali solidní počet 48 bodů, který je řadí na třetí místo Západní divize, přičemž náskok na páté St. Louis, které má ještě o jedno utkání odehráno více, čítá deset bodů. Svěřenci kouče Evasona se dobrými výkony moou pochlubit i v poslední době, v předešlých osmi utkáních zvítězili hned pětkrát, jednou prohráli až po prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Kirill Kaprizov s 31 body.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado byl před sezónou pasováno mezi největší favority a tyto předpoklady zatím tento klub naplňuje do puntíku. Úvod sezóny sice od Avalanche nebyl ideální, ale postupně hráči tohoto celku našli správnou notu a momentálně se drží na vítězné vlně, na přemožitele čekají už pět zápasů a náskok v čele Západní divize stále navyšují, na Vegas mají aktuálně dobru čtyři body. Týmovou produktivitu vede Nathan MacKinnon s 45 body.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Greenway – Bonino, V. Rask, Fiala – Zuccarello, Hartman, Ma. Johansson – Rau, Johnson, Parise (A).

    Colorado Avalanche: Grubauer (48. J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, MacDonald, Burroughs – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Brien, Bellemare, Compher.

    Rozhodčí: Dunning, Kozari – Gawryletz, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Minnesotou a Coloradem začal! Favoritem je určitě hostující celek, ale i domácí tým letos předvádí velmi pěkné výkony a není radno jej předem odepisovat.
     
    00:32
    První útok patřil domácím. Jordan Greenway si několikrát vyměnil kotouč s Kaprizovem, nakonec pálil z pravého úhlu. Grubauer zasáhl vyrážečkou.
     
    00:51
    Před brankou Colorada došlo mimo dění hry ke stranici mezi Devonem Toewsem a Joelem Erikssonem Ekem. Rozhodčí poslal obě horké hlavy na trestnou lavici.
     
    01:21
    Velkou rychlost nabral po pravém křídle Nathan MacKinnon. Mezi kruhy nakonec hledal kapitána Landeskoga, jemuž ale nevyšlo zpracování.
     
    01:46
    Rychlý brejk na druhou stranu založil Kevin Fiala. Místo očekávané nahrávky volil zakončení na bližší tyč, gólman zasáhl levým betonem.
     
    02:01
    Domácí budou mít k dispozici minutovou přesilovku čtyř proti třem. Velkou rychlost znovu nabral Fiala, jehož drobným háčkem vyvedl z rovnováhy Nathan MacKinnon.
     
    02:53
    Před brankou zůstal nikým nepokrytý Kirill Kaprizov. Ruský útočník byl při zakončení příliš zbrklý, z první poslal touš jen do brankáře. Už se hraje pět na čtyři.
     
    03:35
    Norský útočník Mats Zuccarello nahazoval před bránu, kde cíleně hledal hokejku Nicka Boninu. Tu ovšem zvládl zablokovat Cale Makar.
     
    03:47
    Přesilovou kombinaci tentokráte zakončil sám Zuccarello. Vzrůstem malý forvard střílel z vrcholku levého kruhu zápěstím, Grubauer zakročil lapačkou.
     
    04:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí skórují vteřinu před návratem MacKinnona z trestné lavice! Rask měl hlavu nahoře a z pravé strany nahrál před branku KIRILLU KAPRIZOVOVI, jenž z první poslal touš za záda marně se přesunujícího Grubauera. Asistence: Victor Rask a Jared Spurgeon.
    04:00 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    04:35
    Hosté mají okamžitě možnost odpovědět, budou hrát sami přesilovou hru. Na lavici hanby odjíždí Jordan Greenway, provinil se nedovoleným bráněním proti Girardovi.
     
    05:11
    Nathan MacKinnon nabral velkou rychlost, s pukem projel až do útočné třetiny. Následně z levé strany nahrával napříč pásmem Landeskogovi, jemuž přeskočil puk přes hokejku.
     
    05:44
    Skvělou práci odvedl Nick Bonino, který do poslední chvíle vydržel bruslit s Rantanenem. Nahrávku na střed navíc vystihl a odpálil puk přes všechny čáry.
     
    06:17
    Netrvalo dlouho a hokejisté v bílých dresech byli znovu v útočné třetině. Po sérii nahrávek střílel Devon Toews, úspěšný blok zaznamenal Jared Spurgeon.
     
    06:35
    Hráči Colorada, na rozdíl od soupeře, první přesilovou hru nevyužili. Poslední vteřiny ve čtyřech přežila Minnesota bez problémů zásluhou dalšího úspěšného vyhození v podání Sutera.
     
    07:21
    Ještě ze střední třetiny prověřil pozornost Philippa Grubauera obránce Jonas Brodin. Německý gólman odpálil puk do ochranné sítě.
     
    07:39
    Rozehrávajícího Jareda Spurgeona dostal pod tlak forčekující Liam O'Brien. Bek nevymýšlel nic složitého, kotouč poslal na domácí střídačku mimo hru.
     
    08:12
    Individuální akce Valerije Ničuškina neměla dlouhého trvání. Odvážná snaha ruského útočníka prokličkovat se mezi trojicí soupeřů nebyla zdařilá.
     
    08:30
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou kanadský gólman Cam Talbot. Za okamžik se první třetina přehoupne do své druhé poloviny a domácí strážce svatyně nemá na kontě jediný zákrok.
     
    09:21
    Kirill Kaprizov si vyměnil kotouč se Spurgeonem, načež obtočil bánu a bekhendem zkusil zasunout puk k bližší tyči. Proti byl Grubauer.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:40
    Útok Avalanche zastavil hvizd čárového rozhodčího, na vině je postavení mimo hru Nathana MacKinnona, který vyvinul větší rychlost než s pukem jedoucí Rantanen.
     
    10:12
    Stejný prohřešek stejného týmu, ale trochu jinak. Ofsajd tentokráte způsobil Brandon Saad, jenž nebyl příliš dobře orientovaný, nahrávku převzal až za modrou.
     
    10:22
    Domácí byli blízko druhému gólu! Zuccarello vymyslel parádní nahrávku na Ryana Hartmana, jenž orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    09:39
    Trefil tyčku, o pár vteřin později bude pykat za hrubost. Frustrovaný Ryan Hartman si za brankou počkal na Kadriho, jehož atakoval nepovoleným způsobem.
     
    11:38
    V oslabení se Cam Talbot dočkal prvního zákroku. S nahozením Caleho Makara neměl příliš práce, pravým betonem touš vykopl do rohu kluziště.
     
    11:54
    V minisouboji Carson Soucy přetlačil Nathana MacKinnona. Bek dlouho neváhal a po mantinelu poslal kotouč do útočného pásma.
     
    12:21
    Při vlastním oslabení zaútočil švýcarský útočník Kevin Fiala. V klíčový moment mu ale sjel puk z čepele hole, proto vůbec nevystřelil.
     
    12:42
    S koncem Hartmanova trestu znovu zahrozili domácí. Zach Parise dostal parádní nahrávku před bránu, kotouč však nezvedl nad beton Grubauera.
     
    13:01
    Aktivní pojetí hry v podání Minnesoty pokračuje. Luke Johnson kličkou do bekhendu obelstil Brandona Saada, načež příklepem těsně přestřelil.
     
    13:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Evasona odskakují na rozdíl dvou branek! Rau viděl mezi kruhy nikým nepokrytého LUKEA JOHNSONA, a ten uspěl střelou nad lapačku do pravého horního rohu, čímž zaznamenal svůj první kariérní gól v NHL. Asistence: Kyle Rau a Carson Soucy.
    13:15 Luke JOHNSON - 2:0
     
    14:20
    Blíží se vítězná série Colorado ke konci? Zatím to tak vypadá. Hosté mají obrovské problémy s dobře pracující defenzivou soupeře, doposud vystřelili dvakrát.
     
    14:44
    Mimo hlavního dění hry zůstal ležet na ledě Ryan Hartman, který inkasoval tvrdý hit od MacDonalda. Po neúspěšném zakončení Fialy bekhendem jeden z rozhodčích přerušil hru.
     
    15:11
    Přečíslení tří proti dvěma nevyřešili hosté vůbec dobře. Vše pokazil hned Valerij Ničuškin, jehož nahrávku na střed vystihl Bonino.
     
    15:33
    Na druhý zásah v utkání zaútočil Kirill Kaprizov. Ruský útočník vypálil forhendem v plné rychlosti, touš proletěl o kousek vedle levé tyčky.
     
    16:24
    Jonas Brodin zabojoval a kotouč udržel v útočném pásmu. U pravého mantinelu našel Hartmana, jehož pokus proletěl vysoko nad břevnem.
     
    16:56
    Nahození Gabriela Landeskoga po mantinelu za bránou zastavil Cam Talbot. Rozhlédl se a odvážnou nahrávkou středem uvolnil Soucyho.
     
    17:20
    Útok vpřed pozastavil Mikko Rantanen, který nahrál dozadu Gravesovi. Obránce nahrál na modrou MacKinnona, toho zradilo zpracování.
     
    17:29
    Na druhé straně museli muži v pruhovaném odpískat zakázané uvolnění. Liam O'Brien zabral, ale pas MacDonalda nestihl, v rychlostním souboji následně prohrál se Spurgeonem.
     
    17:51
    Rozhodčí posílají Colorado do čtyř z důvodu, že hokejisté v bílých dresech příliš zdržovali před vhazováním v obranné třetině. Trest odpyká André Burakovsky.
     
    18:08
    V úvodním dějství je hodně vidět švýcarský forvard Kevin Fiala. Ten nabral velkou rychlost po levém křídle, přesto na přihrávku Zuccarella nedosáhl.
     
    18:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    KEVIN FIALA je za svou aktivitu odměněn povedeným gólem! Z levé strany natáhl ke střele k protější tyči a puk zaplaval nechytatelně do šibenice, Grubauer neměl šanci zakročit. Asistence: Jared Spurgeon a Victor Rask.
    18:38 Kevin FIALA - 3:0
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:03
    V poslední minutě úvodního dějství je poslán na trestnou lavici Carson Soucy za krosček na Kadriho před bránou. Krátce před tím Talbot předvedl výborný zákrok pravým betonem proti Compherovi.
     
    19:46
    Pohlednou kombinaci hokejistů Avalanche zakončil finský forvard Mikko Rantanen pokusem z pravého kruhu, který Spurgeon zblokoval do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 9 – 4
     
    Hokejisté Minnesoty zažili pohádkovou první třetinu, během níž nasázeli lídrovi Západní divize tři branky, přičemž žádnou neinkasovali. Skóre střetnutí otevřel už ve 4. minutě Kirill Kaprizov, jenž využil přesilovou hru. Náskok posléze navýšil svým premiérovým gólem v NHL Luke Johnson a současnou podobu dal výsledku Kevin Fiala, který, podobně jako Kaprizov, skóroval v početní převaze. Nutno vyzdvihnout i skvělou defenzivní činnost Wild v úvodním dějství, soupeře pustili k pouhým čtyřem střelám na bránu.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Buly opanoval Ryan Hartman, ten přetlačil Tysona Josta. Minnesota může zaútočit na navýšení stavu.
     
    20:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Talbot v dnešním utkání čisté konto neudrží. V pokračující přesilové hře z konce první třetiny vstřelil gól NATHAN MACKINNON, jenž vypálil puk mezi nohy Dumby, gólman se za pukem letícím po pravici natahoval marně. Asistence: Cale Makar a Mikko Rantanen.
    20:34 Nathan MACKINNON - 3:1
     
    20:47
    A pozor, přichází další vyloučení domácího hráče! Brandon Saad zastavil pohyb a kličkou zkusil obelstít Ryana Hartmana, ten soka podrazil pravou bruslí.
     
    21:25
    Na rozdíl jednoho gólu chtěl Avalanche přiblížit Joonas Donskoi. Z pravého kruhu střílel z první, touš poslal do výstroje Talbota.
     
    21:46
    Dobrou práci odvedl Nick Bonino, jenž vyhrál buly za sebe na Ryana Sutera, americký zadák bez rozmyšlení odpálil puk do bezpečí.
     
    22:13
    Netrvalo dlouho a hráči Colorada byli zpět v útočném pásmu. Štěstí zkusili dva Finové, ale jak Donskoi, tak Rantanem mířili nepřesně.
     
    22:47
    Ryan Hartman je zpět na ledové ploše, hosté druhou přesilovou hru v řadě nevyužili. Následně Jacob MacDonald nepovedeným pasem způsobil zakázané uvolnění.
     
    23:09
    Situaci dva na dva si hokejisté v tmavě zelených dresech bezpečně pohlídali. Matt Dumba kopíroval pohyb Gravese, pas na střed zachytil.
     
    23:44
    Útok Wild pro změnu zastavil čárový rozhodčí. Kiril Kaprizova nabral velkou rychlost, ale Johansson bez puku ještě větší. Postavení mimo hru.
     
    24:02
    Jared Spurgeon na obranné modré čáře čistým způsobem vypíchl puk z pod hole Ničuškina. Zkusil rozjet rychlou akci na druhou stranu, výsledem byl další ofsajd.
     
    24:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hokejisté Minnesoty si berou zpět tříbrankový náskok! Mizernou rozehrávku Toewse vystihl RYAN HARTMAN. Centr třetí lajny nevymýšlel žádné složitosti a střelou zápěstím k pravé tyči prostřelil Grubauera. Bez asistence.
    24:37 Ryan HARTMAN - 4:1
     
    25:00
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Nathan MacKinnon. Tento Kanaďan si ještě bude muset na druhý zásah v utkání počkat, střílel příklepem vysoko nad.
     
    25:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď přichází, a to zásluhou ANDRÉHO BURAKOVSKYHO. Švédský forvard se chopil volného puku před brankou, načež brankáři udělal forhendovou kličku a zvedl kotouč nad jeho pravý beton. Asistence: Jacob MacDonald a Kyle Burroughs.
    25:17 André BURAKOVSKY - 4:2
     
    26:11
    Další nebezpečí prozatím zažehnal Cam Talbot. Zkušený kanadský gólman zmenšil střelecký úhel Donskoiovi, pokus zápěstím schoval v lapačce.
     
    26:33
    MacKinnon ještě udržel puk před útočnou modrou čárou. Bekhendem našel před brankou Landekoga, jehož přízemní střelu gólman vykopl levým betonem.
     
    27:22
    Brandon Saad cíleně nahazoval kotouč před bránu. Adresátem byl Liam O'Brien, ten však přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    27:44
    Rozhodčí vykázal hru do středního pásma. Důvodem je tečovaný pokus Rantanena Landeskogem, puk skončil v ochranné síti.
     
    28:12
    Zády k bráně Pierre-Édouard Bellemare našel v pravém kruhu Valerije Ničuškina. Cam Talbot zmenšil ruskému útočníkovi úhel, střela zamířila vedle pravé tyče.
     
    28:40
    Na lavici hanby odjíždí americký obránce Ryan Suter. Elitní bek Wild mimo dění hry sundal helmu Jostovi, muži v pruhovaném jej vylučují za hrubost.
     
    29:04
    Joonas Donskoi zakvedlal kotoučem, načež nahrávkou o mantinel hledal Gabriela Landeskoga. Nenašel, přes všechny čáry naopak vyhodil Dumba.
     
    29:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Lídr Západní divize je na dostřel! Skrytou střelu MacKinnona po ledě vyrazil Talbot levým betonem pouze k MIKKU RANTANENOVI, ten už měl s dorážkou snadnou práci. Asistence: Nathan MacKinnon a Cale Makar.
    29:42 Mikko RANTANEN - 4:3
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Colorado v průběhu druhé části výrazně zabralo a rázem je Minnesotě na dostřel.
     
    30:32
    Brandon Saad přebruslil Sutera a do levého kruhu nahrál Nazemovi Kadrimu. Ránu zápěstím schytal do chráněných míst Soucy.
     
    31:17
    Na druhé straně Kevin Fiala našel napříč pásmem Joela Erikssona Eka. Švéd při snaze vystřelit zlomil hokejku na dva kusy. Grubauer mohl zůstat klidným.
     
    31:53
    J. T. Compher si hodil puk po levé straně Sutera a chtěl jej objet z druhé strany. Americký zadák se nachytat nenechal, soka za záda nepustil.
     
    32:22
    Tlak Colorada sílí. Tyson Jost dostal pod tlak Nicka Bonina, který raději vyhodil u za cenu zakázaného uvolnění a nemožnosti vystřídat.
     
    32:45
    Volný puk sebral v rohu kluziště Cale Makar. Z velkého úhlu zkusil Talbota překvapit pokusem na přední tyč, ale rozvlnil pouze boční síť.
     
    32:55
    Colorado tlačí, přesto jde do čtyř. Za zbytečný prohřešek v útočném pásmu odjíždí pykat Nathan MacKinnon, ten příliš dlouho osekával Erikssona Eka.
     
    33:07
    O první pokus se v přesilové hře postaral Kevin Fiala. Švýcar si ještě na druhý zásah bude muset počkat, Grubauer jeho ránu nadvakrát zpacifikoval.
     
    33:17
    Po souboji v rohu kluziště vydoloval kotouč ve změti hokejek Pierre-Édouard Bellemare. Francouz vzápětí vyhodil odrazem o mantinel.
     
    33:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Početní převaha využita, domácí odskakují na rozdíl dvou gólů! Fiala od levého mantinelu nahrál do mezikruží KIRILLU KAPRIZOVOVI, jehož bránění nezvládl krajan Ničuškin, následná rána z první prosvištěla Grubauerovi nad levým ramenem. Asistence: Kevin Fiala a Jared Spurgeon.
    33:38 Kirill KAPRIZOV - 5:3
     
    34:01
    Další snahy Wild prozatím zastavil čárový rozhodčí Galloway, jenž odpískal postavení mimo hru Hartmanovi, který převzal nahrávku až po přejetí modré čáry.
     
    34:34
    Zach Parise zkusil proniknout z pravého křídla až před bránu, avšak neuspěl. Stopku mu čistým hitem vystavil Jacob MacDonald.
     
    35:05
    Utkání se hodně kouskuje. Dalí přerušení přichází opět kvůli domácím, jmenovitě Matsu Zuccarellovi, jenž vystavil ofsajdu Iana Colea.
     
    35:36
    Dlouhou rozehrávku Sutera zpoza brány zpracoval nadvakrát Jordan Greenway. Následně vypálil od pravého mantinelu těsně vedle levé tyčky.
     
    36:22
    Zakázané uvolnění pošle hru před Cama Talbota. Jared Spurgeon přecenil rychlostní schopnosti Bonina, ten za pukem natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    36:44
    Cale Makar ustál náraz od Erikssona Eka, na ledě naopak skončil švédský útočník. Kanaďan vzápětí po mantinelu zapojil do akce Gravese,
     
    37:17
    Čtvrtá útočná lajna Wild udržela útočné pásmo jen na pár vteřin. Zach Parise v rohu kluziště neuspěl proti dvojici obránců.
     
    37:47
    Nahrávku Soucyho napříč obranným pásmem zpracoval Fiala těsně před MacKinnonem. Následovalo vyhození do středné třetiny a střídání na obou stranách.
     
    38:26
    Samuel Girard nastartoval po levém mantinelu kapitána Landeskoga. Švéd mezi kruhy uvolnil Rantanena, jeho střela prosvištěla nad břevnem.
     
    38:55
    I další útočná akce Avalanche začala u beka Girarda. Nahrávku tentokráte zamířila středem na Ničuškina, pas na Josty zachytil pozorný Zuccarello.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:26
    Kirill Kaprizov ukázal, že umí zabojovat i do defenzivy. Ukázal výborné čtení hry, když vystihl pas Josta napříč pásmem na v levém kruhu volného Comphera.
     
    39:46
    Jacob MacDonald zkusil založit poslední rychlý útok, avšak nahrávka středem nebyla dobrým řešením, zastavil ji Jonas Brodin. Následovalo vyhození za branku Colorada.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 13 – 18
     
    Druhá dvacetiminutovka byla ještě gólovější, než ta první. Hned v její první minutě snížil manko na rozdíl dvou gólů Nathan MacKinnon, jenž skóroval v přesilové hře. Domácím vrátil tříbrankový náskok Ryan Hartman, ale hráči Avalanche střetnutí nezabalili a zásluhou Andrého Burakovskyho a Mikki Rantanena se dostali na dostřel. Ale do kabin šli hráči Minnesoty s náskokem o dvě branky, neboť zbytečný faul MacKinnona v útočném pásmu potrestal gólem v přesilové hře Kirill Kaprizov.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Rozběhla se závěrečná dvacetiminutovka základní hrací doby. Minnesota disponuje dvoubrankovým náskokem, ale Colorado soupeři určitě nedá vítězství lacino.
     
    40:34
    O první střelecký pokus třetí části se postaral kapitán Avalanche Gabriel Landeskog. Švihem poslal puk vysoko nad branku.
     
    41:23
    Tentokráte již Cam Talbot musel zasahovat. Výborně zmenšil střelecký úhel MacKinnonovi, ránu příklepem schoval do lapačky.
     
    41:45
    Rána Caleho Makara od modré čáry měla daleko k úspěchu. Kanadský zadák trefil hned prvního blokujícího protihráče, jímž byl Kaprizov.
     
    42:13
    Zakázané uvolnění posílá hru před Philippa Grubauera. Samuel Girard nahrával ještě z vlastní poloviny a Compher jeho pas nezachytil.
     
    42:57
    Liam O'Brien se na levém křídle uvolnil podél Raua, avšak před branku se natlačit nedokázal. Carson Soucy jej vytlačil za ni.
     
    43:25
    Přečíslení dvou na jednoho vedl po pravém mantinelu Kirill Kaprizov. K němu se stáhl Girard, ruský útočník nezvládl protlačit touš na Fialu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:57
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Matt Dumba. Na jedničku odcouval s Bellemarem, jehož pokus schytal do chráněných míst.
     
    44:07
    Za branku ujel před forčekujícím Johnsonem obránce Devon Toews. Pas po mantinelu poslal mimo dosah Landeskoga, rozhodčí odpískali icing.
     
    44:24
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Parádní individuální akce KEVINA FIALY výrazně přibližuje Minnesotu vítězství! Švýcarský útočník nejprve zachytil rozehrávku soupeře před modrou čárou, načež si prohodil touš mezi bruslemi Landeskoga a i přesto, že byl těsně bráněný obráncem, vypálil z levého kruhu neomylně k protější tyči do horního rohu. Asistence: Nick Bonino a Ian Cole.
    44:24 Kevin FIALA - 6:3
     
    44:57
    Dvě minuty na útočení ubral spoluhráčům nesmyslným faulem Joonas Donskoi. V souboji se Spurgeonem v útočném pásmu obránce zahákoval.
     
    45:26
    Sedmý gól v síti Philipp Grubauer zatím nepřipustil. Proti zakončení Spurgeona od pravého mantinelu povyjel a zakročil levým betonem.
     
    45:48
    Další zákrok zatím německý gólman předvést nemusel. Nahození Fialy schytal Cale Makar, tentýž hráč posléze Colorado osvobodil.
     
    46:21
    Jacob MacDonald chtěl vyhodit po mantinelu, ale kotouč mu sjel z hole a nechal jej za zády. Napodruhé h převzal správným způsobem a vyhodil středem.
     
    46:57
    Přesilová hra Wild je u konce. S koncem trestu Donskoie brankář Grubauer vůbec nereagoval na nahození Sutera, které k jeho štěstí proletělo nad brankou.
     
    47:18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, čtyřgólový náskok si domácí ujít nenechají. Parise našel zpoza brány v mezikruží JOELA ERIKSSONA EKA. Švédský útočník zápěstím propálil Grubauera, ten na dnešní střetnutí nebude vzpomínat v dobrém. Asistence: Zach Parise a Jordan Greenway.
    47:18 Joel Eriksson Ek - 7:3
     
    47:18
    Philipp Grubauer má pro dnešek odpracováno. Z osmnácti střel na bránu inkasoval sedm gólů, což není vůbec dobrá statistika. Zbytek zápasu odchytá Jonas Johansson.
     
    47:41
    Na hráčích Colorada je vidět obrovský frustrace. Tu si na Erikssonovi Ekovi vybil Mikko Rantanen, jenž soka poslal k ledu krosčekem. Jasné dvě minuty.
     
    47:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Skvělá ofenzivní podívaná v podání Wild pokračuje. Přesilovou hru využil KEVIN FIALA, jenž střelou zápěstím prostřelil Johanssona pod levým betonem. Švýcar zkompletoval hattrick! Asistence: Kirill Kaprizov a Victor Rask.
    47:56 Kevin FIALA - 8:3
     
    48:30
    Colorado je psychicky dole. Lídr Západní divize dnes utržil tvrdou lekci z efektivity. Prohrává o pět gólů, ačkoli vícekrát vystřelil nad bránu.
     
    48:51
    Po přerušení hry došlo za domácí svatyní k potyčce mezi Mattem Dumbou a Liamem O'Brienem. Oba hokejisté jsou vyloučeni na 2+10 minut za hrubost.
     
    49:21
    Zápas pokračuje ve čtyřech na obou stranách. Jako první chtěli více volného prostoru využít domácí, avšak Carson Soucy završil akci nepřesnou střelou.
     
    49:43
    Kevin Fiala zkusil zaútočit na vlastní pěst, proti třem protihráčům ale svedl předem ztracenou bitvu. Čistým hitem ho sestřelil Devon Toews.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a můžeme říci, že i celého utkání, protože Minnesota disponuje pohodlným pětigólovým náskokem.
     
    50:48
    V momentě, kdy vypršely tresty Dumby a O'Briena, vystřelil zápěstím od modré čáry Cale Makar. Cam Talbot na zakončení dobře viděl, puk udržel ve výstroji.
     
    51:19
    Technické dovednosti ukázal hostující kapitán Gabriel Landeskog. Poskakující puk si zpracoval pravou bruslí, střelou zápěstím následně trefil brankáře do ramene.
     
    51:57
    Nahrávku Josta za branku zastavil těsně před Compherem obránce Carson Soucy. Po mantinelu následně přenesl hru do střední třetiny.
     
    52:11
    Kyle Burroughs ještě udržel touš před útočnou modrou čárou, ale Colorado si žádnou pořádnou příležitost nevypracovalo, Gravese zpacifikoval Bonino.
     
    52:43
    Nahození beka Soucyho protečoval do útočného pásma Luke Johnson, proto nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Forvarda posléze udržel na zádech Makar.
     
    53:12
    Zkušený kanadský útočník Zach Parise si udělal kolečku útočným pásmem, ale prostor k zakončení nenašel. MacDonald vzápětí vystihl nahrávku středem.
     
    53:35
    Střetnutí v současnosti ubíhá rychlým tempem ke konci. Není důvod zdržovat, o vítězi je jasno a Minnesota si dává pozor hlavně do defenzivy.
     
    54:00
    Blízko snížení byl Brandon Saad. Ten úspěšně tečoval nahození Valerije Ničuškina, avšak puk se odrazil od pravé tyčky zpátky do hry.
     
    54:18
    Dvě minuty za podrážení dostává domácí zadák Ian Cole. V důležitou chvíli zabránil faulem ve střele do poloodkryté brány Mikku Rantanenovi.
     
    55:20
    Rozhodčí vykázal hru do středního pásma. Důvod? Přihrávka rukou, kterou si pod tlakem pomohl Brandon Saad, Nathan MacKinnon hrát nemohl, ale učinil tak.
     
    55:44
    Na vrcholek levého kruhu dostal nabito Devon Toews. Křižný projektil mířil do brány, ale skvěle zareagoval Cam Talbot, Kanaďan včas vykopl levý beton.
     
    56:18
    Početní převaha Avalanche je u konce. Těsně před jejím koncem Tyson Jost vybídl ke skórování Gravese, ten těsně minul prostor u pravé tyčky.
     
    56:38
    Fantom Wild zapisuje na konto úspěšný zákrok lapačkou. Cam Talbot si povyjel proti Jacobovi MacDonaldovi, ránu příklepem vyrazil vyrážečkou.
     
    57:23
    Forčekující Nathan MacKinnon měl smůlu, protože Matt Dumba si před soka dal tělo a po mantinelu našel Greenwaye, jenž hru přenesl do střední třetiny.
     
    57:49
    Útočné pásmo navštívili také domácí. Mats Zuccarello našel mezi kruhy najetého Ryana Sutera, jemuž ovšem střela vůbec nesedla.
     
    58:22
    Velkou rychlost nabral Victor Rask, k zakončení ale z jeho strany nedošlo. V souboji jeden na jednoho nepředčil pozičně dobře hrajícího Kylea Burroughse.
     
    58:46
    Dělovku Devona Toewse od modré čáry schytal do chráničů Joel Eriksson Ek. Od nich puk vyletěl vysoko do vzduchu, zastavil se až v ochranné síti.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:14
    Střela od modré v podání Samuela Girarda již doletěla k bráně. Dobře ovšem zareagoval Talbot, který srazil pravou ruku k tělu včas. Výborný zákrok.
     
    59:40
    V samotném závěru ještě jedno vyloučení na domácí straně. Potrestaným hráčem je Ryan Hartman, centr třetí lajny za bránou soupeře krosčekem sestřelil MacDonalda.
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesota v utkání proti lídrovi Západní divize zazářila, Colorado na domácím stadiónu deklasovala výsledkem 8:3.

    Domácí vstupovali do závěrečné dvacetiminutovky s dvoubrankovým vedením v zádech, které ve 45. minutě navýšil Kevin Fiala. Hosté ve snaze ještě s výsledkem něco udělat více otevřeli hru, čehož domácí využili k dalším dvěma zásahům. Nejprve skóroval Joel Eriksson Ek, jenž vyhnal z brány Grubauera, načež ve 48. minutě zkompletoval v přesilové hře hattrick Kevin Fiala. Zbytek střetnutí si hráči Wild pohlídali bez větších problémů.

    Svěřenci kouče Evasona zvítězili potřetí z posledních čtyř utkání a v tabulce Západní divize se přiblížili druhému Vegas na dva body. Colorado prohrálo po pěti vítězstvích v řadě, jeho náskok v čele zůstává čtyřbodový.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 000 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 32 | Přesilová hra: 4/5 – 2/7 | Trestné minuty: 28 – 24

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MNS) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 59:48
    Philipp Grubauer (COL) – 11 zákroků, 7 OG, úspěšnost 61,1%, odchytal 47:14
    Jonas Johansson (COL) – 0 zákroků, 1 OG, úspěšnost 0%, odchytal 12:42

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Kevin Fiala (MNS) – 3+1
    2. Jared Spurgeon (MNS) – 0+3
    3. Kirill Kaprizov (MNS) – 2+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:10:42)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Kaprizov (V. Rask, Spurgeon), 14. Johnson (Rau, Soucy), 19. Fiala (Spurgeon, V. Rask), 25. Hartman, 34. Kaprizov (Fiala, Spurgeon), 45. Fiala (Bonino, Cole), 48. J. Eriksson Ek (Parise, Greenway), 48. Fiala (Kaprizov, V. Rask) – 21. MacKinnon (Makar, Rantanen), 26. Burakovsky (MacDonald, Burroughs), 30. Rantanen (MacKinnon, Makar)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Greenway – Bonino, V. Rask, Fiala – Zuccarello, Hartman, Ma. Johansson – Rau, Johnson, Parise (A).
    Colorado Avalanche: Grubauer (48. J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, MacDonald, Burroughs – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Brien, Bellemare, Compher.

    Rozhodčí: Dunning, Kozari – Gawryletz, Galloway

    Diváci: 3 000
    ocianews.com