Ottawa – Edmonton 2:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | St. Louis – Vegas 3:1 (kon.)
Minnesota – Colorado 8:3 (kon.) | Los Angeles – Arizona 4:3 (kon.)
konec
Minnesota Wild
8:3 (3:0, 2:3, 3:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 08.04.2021, 03:07 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    V samotném závěru ještě jedno vyloučení na domácí straně. Potrestaným hráčem je Ryan Hartman, centr třetí lajny za bránou soupeře krosčekem sestřelil MacDonalda.
     
    54:18
    Dvě minuty za podrážení dostává domácí zadák Ian Cole. V důležitou chvíli zabránil faulem ve střele do poloodkryté brány Mikku Rantanenovi.
     
    48:51
    Po přerušení hry došlo za domácí svatyní k potyčce mezi Mattem Dumbou a Liamem O'Brienem. Oba hokejisté jsou vyloučeni na 2+10 minut za hrubost.
    47:56 Kevin FIALA - 8:3
     
    47:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Skvělá ofenzivní podívaná v podání Wild pokračuje. Přesilovou hru využil KEVIN FIALA, jenž střelou zápěstím prostřelil Johanssona pod levým betonem. Švýcar zkompletoval hattrick! Asistence: Kirill Kaprizov a Victor Rask.
     
    47:41
    Na hráčích Colorada je vidět obrovský frustrace. Tu si na Erikssonovi Ekovi vybil Mikko Rantanen, jenž soka poslal k ledu krosčekem. Jasné dvě minuty.
     
    47:18
    Philipp Grubauer má pro dnešek odpracováno. Z osmnácti střel na bránu inkasoval sedm gólů, což není vůbec dobrá statistika. Zbytek zápasu odchytá Jonas Johansson.
    47:18 Joel Eriksson Ek - 7:3
     
    47:18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, čtyřgólový náskok si domácí ujít nenechají. Parise našel zpoza brány v mezikruží JOELA ERIKSSONA EKA. Švédský útočník zápěstím propálil Grubauera, ten na dnešní střetnutí nebude vzpomínat v dobrém. Asistence: Zach Parise a Jordan Greenway.
     
    44:57
    Dvě minuty na útočení ubral spoluhráčům nesmyslným faulem Joonas Donskoi. V souboji se Spurgeonem v útočném pásmu obránce zahákoval.
    44:24 Kevin FIALA - 6:3
     
    44:24
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Parádní individuální akce KEVINA FIALY výrazně přibližuje Minnesotu vítězství! Švýcarský útočník nejprve zachytil rozehrávku soupeře před modrou čárou, načež si prohodil touš mezi bruslemi Landeskoga a i přesto, že byl těsně bráněný obráncem, vypálil z levého kruhu neomylně k protější tyči do horního rohu. Asistence: Nick Bonino a Ian Cole.
    33:38 Kirill KAPRIZOV - 5:3
     
    33:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Početní převaha využita, domácí odskakují na rozdíl dvou gólů! Fiala od levého mantinelu nahrál do mezikruží KIRILLU KAPRIZOVOVI, jehož bránění nezvládl krajan Ničuškin, následná rána z první prosvištěla Grubauerovi nad levým ramenem. Asistence: Kevin Fiala a Jared Spurgeon.
     
    32:55
    Colorado tlačí, přesto jde do čtyř. Za zbytečný prohřešek v útočném pásmu odjíždí pykat Nathan MacKinnon, ten příliš dlouho osekával Erikssona Eka.
    29:42 Mikko RANTANEN - 4:3
     
    29:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Lídr Západní divize je na dostřel! Skrytou střelu MacKinnona po ledě vyrazil Talbot levým betonem pouze k MIKKU RANTANENOVI, ten už měl s dorážkou snadnou práci. Asistence: Nathan MacKinnon a Cale Makar.
     
    28:40
    Na lavici hanby odjíždí americký obránce Ryan Suter. Elitní bek Wild mimo dění hry sundal helmu Jostovi, muži v pruhovaném jej vylučují za hrubost.
    25:17 André BURAKOVSKY - 4:2
     
    25:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rychlá odpověď přichází, a to zásluhou ANDRÉHO BURAKOVSKYHO. Švédský forvard se chopil volného puku před brankou, načež brankáři udělal forhendovou kličku a zvedl kotouč nad jeho pravý beton. Asistence: Jacob MacDonald a Kyle Burroughs.
    24:37 Ryan HARTMAN - 4:1
     
    24:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hokejisté Minnesoty si berou zpět tříbrankový náskok! Mizernou rozehrávku Toewse vystihl RYAN HARTMAN. Centr třetí lajny nevymýšlel žádné složitosti a střelou zápěstím k pravé tyči prostřelil Grubauera. Bez asistence.
     
    20:47
    A pozor, přichází další vyloučení domácího hráče! Brandon Saad zastavil pohyb a kličkou zkusil obelstít Ryana Hartmana, ten soka podrazil pravou bruslí.
    20:34 Nathan MACKINNON - 3:1
     
    20:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Talbot v dnešním utkání čisté konto neudrží. V pokračující přesilové hře z konce první třetiny vstřelil gól NATHAN MACKINNON, jenž vypálil puk mezi nohy Dumby, gólman se za pukem letícím po pravici natahoval marně. Asistence: Cale Makar a Mikko Rantanen.
     
    19:03
    V poslední minutě úvodního dějství je poslán na trestnou lavici Carson Soucy za krosček na Kadriho před bránou. Krátce před tím Talbot předvedl výborný zákrok pravým betonem proti Compherovi.
    18:38 Kevin FIALA - 3:0
     
    18:38
    Minnesota právě vstřelila branku!
    KEVIN FIALA je za svou aktivitu odměněn povedeným gólem! Z levé strany natáhl ke střele k protější tyči a puk zaplaval nechytatelně do šibenice, Grubauer neměl šanci zakročit. Asistence: Jared Spurgeon a Victor Rask.
     
    17:51
    Rozhodčí posílají Colorado do čtyř z důvodu, že hokejisté v bílých dresech příliš zdržovali před vhazováním v obranné třetině. Trest odpyká André Burakovsky.
    13:15 Luke JOHNSON - 2:0
     
    13:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Evasona odskakují na rozdíl dvou branek! Rau viděl mezi kruhy nikým nepokrytého LUKEA JOHNSONA, a ten uspěl střelou nad lapačku do pravého horního rohu, čímž zaznamenal svůj první kariérní gól v NHL. Asistence: Kyle Rau a Carson Soucy.
     
    09:39
    Trefil tyčku, o pár vteřin později bude pykat za hrubost. Frustrovaný Ryan Hartman si za brankou počkal na Kadriho, jehož atakoval nepovoleným způsobem.
     
    10:22
    Domácí byli blízko druhému gólu! Zuccarello vymyslel parádní nahrávku na Ryana Hartmana, jenž orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    04:35
    Hosté mají okamžitě možnost odpovědět, budou hrát sami přesilovou hru. Na lavici hanby odjíždí Jordan Greenway, provinil se nedovoleným bráněním proti Girardovi.
    04:00 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    04:00
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí skórují vteřinu před návratem MacKinnona z trestné lavice! Rask měl hlavu nahoře a z pravé strany nahrál před branku KIRILLU KAPRIZOVOVI, jenž z první poslal touš za záda marně se přesunujícího Grubauera. Asistence: Victor Rask a Jared Spurgeon.
     
    02:01
    Domácí budou mít k dispozici minutovou přesilovku čtyř proti třem. Velkou rychlost znovu nabral Fiala, jehož drobným háčkem vyvedl z rovnováhy Nathan MacKinnon.
     
    00:51
    Před brankou Colorada došlo mimo dění hry ke stranici mezi Devonem Toewsem a Joelem Erikssonem Ekem. Rozhodčí poslal obě horké hlavy na trestnou lavici.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Kaprizov (V. Rask, Spurgeon), 14. Johnson (Rau, Soucy), 19. Fiala (Spurgeon, V. Rask), 25. Hartman, 34. Kaprizov (Fiala, Spurgeon), 45. Fiala (Bonino, Cole), 48. J. Eriksson Ek (Parise, Greenway), 48. Fiala (Kaprizov, V. Rask) – 21. MacKinnon (Makar, Rantanen), 26. Burakovsky (MacDonald, Burroughs), 30. Rantanen (MacKinnon, Makar)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Kaprizov, J. Eriksson Ek, Greenway – Bonino, V. Rask, Fiala – Zuccarello, Hartman, Ma. Johansson – Rau, Johnson, Parise (A).
    Colorado Avalanche: Grubauer (48. J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, MacDonald, Burroughs – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Brien, Bellemare, Compher.

    Rozhodčí: Dunning, Kozari – Gawryletz, Galloway

    Diváci: 3 000
    ocianews.com