Petrohrad – CSKA Moskva 3:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
3:1 (1:0, 1:0, 1:1) Stav série: 1:3
CSKA Moskva
Čtvrtek 08.04.2021, 18:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • Play-off KHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který tak odvrátil konec sezony a povedlo se mu snížit na 1:3 na zápasy. Petrohrad vstoupil i do třetí třetiny velice aktivně, tentokráte ovšem nedokázal vstřelit ani jednu branku. Pro změnu se totiž prosadil soupeř, který měl poměrně dost času na případné vyrovnání, které se nakonec nekonalo. Petrohrad totiž hrál po zbytek zápasu nesmírně chytře a zkušeně a svého soupeře tak nepustil do žádné vyložené šance, navíc sám ještě jednou skóroval do prázdné. (20:47:10)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 26:18.
    Zblokované střely – 16:4.
    Vyloučení – 2:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 0/2.
    Vhazování – 31:26.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Vasilij PODKOLZIN - 3:1
     
    59:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí dnes zvítězí! Ve vlastním pásmu se totiž ke kotouči dostal VASILIJ PODKOLZIN, kterému se povedlo velice přesně trefit prázdnou hostující branku!
    Asistence: Dinar Chafizullin.
     
    59:14
    CSKA to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    58:20
    V závěru zápasu se hostující celek přeci jenom dostává k tlaku, který ovšem zatím nic nepřináší a Johansson tak stále zůstává ve svém brankovišti.
     
    57:02
    Po jednom ze soubojů musel ven z hrací plochy Kempe, který hodně nešťastně narazil přímo na hranu mantinelu. Švéd se poté sotva doplazil na střídačku.
     
    56:17
    Petrohrad nyní chyboval a sledovali jsme rychlý protiútok, který středem ledové plochy táhl hostující Šalunov, který ovšem nedokázal najít spoluhráče.
     
    55:22
    Domácí obrana znovu hrála zodpovědně a okamžitě hrála puk ven z pásma. Do útoku se navíc dostával Galimov, který pouze protlačil touš k opačné brance.
     
    55:05
    Máme dokonce za sebou také poslední komerční přestávku. Po ní se znovu vhazovalo před brankářem Hellbergem, který nahození od modré vyrazil na sebe.
     
    54:22
    Po hodně dlouhé době zákrok pro domácího brankáře Hellberga, který musel jednat proti ráně z velké vzdálenosti, o kterou se postaral útočník a kapitán Andronov.
     
    53:50
    Do pásma poté zavítal také domácí Podkolzin, který ovšem neměl podporu spoluhráčů a CSKA Moskva se tak ubránilo.
     
    53:01
    Posléze to jednoduchým způsobem vyřešil domácí Ožiganov, který si nebral servítky a puk poslal přes všechny čáry.
     
    52:28
    CSKA Moskva si dalo znovu pozor na rozehrávku, při které Robinson vyvezl kotouč za modrou čáru, jenomže domácím se povedlo uhlídat prostor u své modré čáry.
     
    51:37
    Problémy měl s rozehrávkou hostující Gilmour, který poměrně dlouho vyčkával. Nakonec se mu povedlo rozehrát po mantinelu, kde našel volného Slepyševa.
     
    50:47
    Na druhou stranu se dostával domácí Burdasov, který neměl rychlost, a tak pouze nahazoval do pásma.
     
    50:00
    V posledních minutách jsme viděli celou řadu přerušení. Krátce po jednom z nich se vhazovalo po pravici brankáře Hellberga, úspěšnější byl domácí celek.
     
    49:12
    Je za námi předposlední komerční přestávka tohoto zápasu a začínají nám hodně výživné momenty. Petrohrad to bude mít zcela určitě ještě dost složité.
     
    48:05
    Marčenko nabízel kotouč k opačnému kruhu na Burdasova, který jedovkou dost možná rozezvučel horní brankovou konstrukci!
     
    47:57
    Až poté ho zpět do vlastního obranného pásma vyvezl Kuzmenko, který dal možnost svým spoluhráčům vystřídat. Mezitím CSKA Moskva aktivně napadá rozehrávku.
     
    47:02
    CSKA Moskva se ovšem povedlo přečkat toto oslabení, avšak kotouč je i nadále za hostující brankou.
     
    46:28
    K hodně nebezpečnému zakončení se před malým momentem dostal domácí Dyblenko. Jeho nástřel nakonec putoval hodně přesně, Johansson zasahoval.
     
    45:28
    Petrohrad se tak naprosto zdarma dostal k další přesilové hře, což by mohlo značit dvě pohodlné minuty. Nyní se domácí celek usadil v opačném pásmu.
     
    44:54
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    44:18
    Najednou to bude hodně zajímavé, rázem je to totiž o jednu branku. Petrohrad si tak tento zápas pořádně zkomplikoval, do konce totiž zbývá hodně času.
    43:37 Maxim ŠALUNOV - 2:1
     
    43:37
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Hostující celek se nastěhoval do pásma soupeře, kde díky dobrému napadání vybojoval kotouč zpět, přičemž si před brankáře sjel MAXIM ŠALUNOV, který neuvěřitelně přesným bekhendem zamířil pod břevno.
    Asistence: Maxim Mamin.
     
    43:13
    Až nyní se domácí komando nastěhovalo do pásma soupeře, kde se konečně usadilo. Z velkého úhlu to zkoušel Morozov, který ovšem trefil pouze Johanssona.
     
    42:26
    Petrohradu se přesilová hra zatím moc nedaří, domácí celek se ještě nebyl schopen dostat za modrou čáru. Nyní se povedlo bleskově vyhodit touš Okulovovi.
     
    41:01
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Pavel Karnauchov – 2 min., podrážení).
     
    40:40
    Poměrně rychle se nám přerušovalo, nicméně přesilová hra je u konce. Nyní je u kotouče hostující zadák Sergejev, který za brankou číhá na spoluhráče.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který pokračuje ve svém oslabení. Proto jsme sledovali vyhození daleko na druhou stranu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 16 – 13.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám znovu nabídla jedinou branku, o kterou se také v tomto případě postaral Petrohrad, který v úvodu druhé třetiny odskočil na rozdíl dvou branek. CSKA Moskva to v tomto duelu směrem dopředu zrovna moc nefunguje, v této periodě se nedostalo ani do jedné vyložené šance a v poslední třetině se tak bude pokoušet o menší zázrak.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:13
    CSKA se udržel ov pásmu soupeře, kde jsme sledovali nahrávku k zadní tyči, která byla pro Kempeho hodně nepřesná a prudká.
     
    39:00
    Poslední minuta třetiny.
     
    38:32
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vasilij Tokranov – 2 min., podrážení).
     
    37:12
    Jednoduchým nahozením po mantinelu to zkoušel domácí Ožiganov, který tak nahrával do mnohem bezpečnějšího prostoru, kde byl ovšem dohrán jeden z kolegů.
     
    36:57
    Je za námi první přesilová hra pro CSKA, která skončila na úspěchem. Domácí brankář Hellberg sice musel zasahovat, dorážka od Tělegina mířila nad branku.
     
    35:12
    Mamin se z levé strany pokoušel natlačit kotouč do branky, jenomže trefil před sebou stojícího protihráče. Domácí celek se brání naprosto ukázkovým způsobem.
     
    34:28
    CSKA Moskva se konečně dostalo na druhou stranu, kde se mu povedlo udržet touš. Nyní sledujeme kombinaci, brankář Samonov pozorně číhá na zakončení.
     
    33:40
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Jevgenij Timkin – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:08
    Do protiútoku se poté vydal domácí Kuzmenko, který přesto pouze prodlužoval podél hrazení. Jeho celek se k ničemu nedostal a hrát tak může opět soupeř.
     
    32:08
    Petrohradu se povedlo rozehrát zpoza vlastní branky. Také domácí celek to zkoušel nahozením na druhou stranu, se kterým si poradil brankář Johansson.
     
    31:16
    Nahození v podání hostujícího celku velice přesně zapadlo do lapačky brankáře Hellberga. To znamená, že bude následovat vhazování po jeho levé ruce.
     
    30:37
    Sám na sebe to před malým momentem vzal hostující Slepyšev, který se nakonec dostal do zakončení, které putovalo vedle.
     
    30:00
    Puk se od mantinelu odrazil zpět do hostujícího brankoviště, kde ho Johansson nepustil za svá záda!
     
    29:13
    CSKA Moskva se posléze pokoušelo rychle rozehrát do protiútoku, jenomže kotouč nakonec směřoval přes všechny čáry, což znamenalo zakázané uvolnění.
     
    28:48
    Johansson si připsal hodně složitý zákrok, avšak střelci se mu povedlo dokonalým způsobem zmenšit střelecký úhel. Nejspíše se jednalo o domácího Morozova.
     
    27:08
    Posléze se k zajímavému pokusu dostal hostující Robinson, který měl u levého kruhu poměrně dost času na zakončení, přesto trefil pouze hruď brankáře.
     
    26:17
    Je za námi první komerční přestávka druhé třetiny, po které se bude vhazovat před domácí brankářem, který si před malým momentem připsal další zákrok.
     
    25:07
    Hodně místa měl na druhé straně na zakončení domácí Morozov, který v době zakončení upadl na ledovou plochu a jeho pokus se tak snesl vedle svatyně.
     
    24:11
    Následně došlo k posunutí domácí branky, hra musela být proto znovu přerušena. Andronov posléze uspěl na vhazování, přičemž se dostal i k nahození.
     
    23:48
    Hostující celek to bude mít nyní nesmírně složité, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu přesto zbývá hodně času, výsledek se tak může obrátit.
    22:36 Malte STRÖMWALL - 2:0
     
    22:36
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí skórují také v úvodu druhé třetiny! Puk se totiž dostal k modré čáře, kde si k vrcholku levého kruhu sjel obránce Fantenberg, do jehož nabídky ještě velice šikovným způsobem vložil hokejku MALTE STRÖMWALL, kterému se tak povedlo překonat Johanssona.
    Asistence: Oscar Fantenberg, Vasilij Podkolzin.
     
    22:27
    Rychle musel jednat obránce Kiselevič, kterému se nakonec povedlo naprosto přesně rozehrát. Domácí brankář Samonov poté musel dvakrát vážněji zasahovat.
     
    21:17
    Poprvé se do útočného pásma dostalo také CSKA Moskva, který se ovšem k ničemu nedostalo. Znovu se tak vhazovalo ve středním pásmu, hosté nyní uspěli.
     
    20:47
    A moc nechybělo a domácí Kemppainen div nezasunul touš za dezorientovaného Johanssona!
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny znovu dopadlo lépe pro domácí celek, který se rychle dostal na druhou stranu, kde se mu daří pracovat s kotočuem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 4.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám zatím nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Vey. Sledovali jsme ale vyrovnanou podívanou, ve které byl ze začátku aktivnější Petrohrad, avšak postupem času se začalo snažit také CSKA, které zřejmě bylo směrem dopředu o trochu nebezpečnější, avšak na brankáře Samonova si zatím nepřišlo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:34
    Již nám běží poslední vteřinky první třetiny, na další změnu skóre to nevypadá. Kotouč se aktuálně nachází kolem domácího brankoviště.
     
    18:21
    K volnému kotouči se poté jako první dostal domácí Timkin, který ho okamžitě nastřeloval směrem na branku soupeře, kde musel zasahovat Johansson.
     
    17:09
    Petrohradu se první přesilová hra vůbec nedaří, za celou dobu se totiž nedostal k ničemu vážnějšímu. CSKA brání na jedničku, nyní znovu vyhodilo kotouč.
     
    16:17
    Hostujícímu celku se po vhazování povedlo odpálit kotouč za brankáře Samonova. Útočnou akci tak táhl domácí Morozov, který nyní operuje na druhé straně.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., hákování).
     
    14:13
    V posledních minutách sledujeme celkem dost osobních soubojů u mantinelu, přesto se zatím nevylučovalo. CSKA Moskva se rychle dostalo zpět za modrou.
     
    13:13
    Sudí signalizoval ofsajd domácích, který poté také odpískal. Je tu druhá komerční přestávka tohoto zápasu, po ní se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    12:24
    Andronov se sice dostal s pukem ven z pásma, jenomže tam čekala přesila protihráčů. Petrohrad se tak znovu nadechl k náporu, který i nadále pokračuje.
     
    11:47
    Na druhé straně pro změnu zahrozila domácí třetí formace, která div nedopravila touš do branky.
     
    11:24
    Do protiútoku se dostával hostující Loktionov, který si nakonec sjel se pukem až k pravému kruhu, odkud ovšem jen o vlásek netrefil vzdálenější konstrukci.
     
    10:14
    Petrohrad se po delší době na delší dobu dostal do pásma soupeře, Morozov ovšem s pukem nic nevymyslel.
     
    10:00
    Je za námi polovina první třetiny, která nám zatím přinesla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Linden Vey. Nyní jsou ale aktivnější hráči CSKA Moskva.
     
    09:08
    V krátkém časovém sledu tu bylo další ofsajdové postavení, znovu v podání hostujícího celku. Tentokráte za brankou nemohl hrát Tělegin, avšak do hry zasáhl.
     
    08:26
    Ven z branky poté musel domácí brankář Samonov, kterému se za brankou povedlo zachytit nahození, načež se mu podařilo rozehrát na hokejku Fantenberga.
     
    07:07
    Nyní jsme sledovali ofsajdové postavení v podání hostujícího Kempeho, který se výroku sudího hodně divil. Pokračovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    06:17
    CSKA Moskva to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může obrátit.
    05:19 Linden VEY - 1:0
     
    05:19
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Nejprve se do zakončení dostal Podkolzin, který ovšem neuspěl. Kotouč se ovšem znovu dostal před domácí branku, kde se nacházel LINDEN VEY, kterému se nadvakrát povedlo překonat brankáře Johanssona.
    Asistence: Malte Stromwall, Vasilij Podkolzin.
     
    05:02
    Hostující celek pouze nahazoval do pásma soupeře, kde ovšem jako první ke kotouči zavítal domácí obránce Ožiganov, který rozehrál směrem na Galimova.
     
    04:01
    Petrohrad se musel pro puk vracet za vlastní branku, kde nakonec chyboval a najednou se do zajímavé střelecké pozice dostal Mamin, který trefil brankáře do lapačky.
     
    03:31
    V krátkém časovém sledu další zákrok pro hostujícího brankáře. Ten si poradil s nahozením od červené čáry, následovat tak bude vhazování po jeho levici.
     
    02:29
    Na druhé straně velice nebezpečně nahazoval kotouč od modré čáry obránce Kirsanov. Brankář Johansson si připsal další zákrok, přičemž raději pozastavil hru.
     
    01:47
    Kousek od modré čáry převzal nahrávku hostující Gilmour, který ovšem neměl čas na zakončení, a tak pouze prodlužoval za branku.
     
    01:11
    Na opačné straně napadal rozehrávku soupeře hostující Tělegin, kterému se nakonec nepovedlo vybojovat puk. CSKA Moskva nyní operuje za brankou.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se poměrně rychle dostal do pásma soupeře, kde zakončoval Burdasov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Ožiganov, Fantenberg, Dyblenko, Chafizullin, Tokranov, Antipin, Kirsanov – Kuzmenko, Burdasov, Kemppainen – K. Marčenko, E. Galimov, Ivan Morozov – Podkolzin, Vey, Strömwall – Cicjura, Kameněv, Švec-Rogovoj – Timkin.

    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Gilmour, Kiselevič, M. Robinson, Blažijevskij, Čajka – P. Karnauchov, Andronov, M. Kempe – Okulov, Šalunov, Mamin – Sošnikov, Loktionov, Slepyšev – Tělegin, Světlakov, Alexandr Popov – Sorkin..
     
    Průběh série

    V prvních dvou domácích utkáních CSKA potvrdilo, že jeho defenziva se překonává jen těžko. Úvodní střetnutí Nikitinovi svěřenci opanovali výsledkem 3:0. Druhé klání bylo o poznání vyrovnanější, vítězství 2:0 pojistil až střelou do prázdné brány Okulov. Série se následně přesunula do Petrohradu, kde byly k vidění gólové hody, opět s vítězným koncem pro moskevský celek, jenž slavil vítězství 5:2.
     
    CSKA Moskva

    CSKA Moskva je tým, který v základní části nasbíral nejvíce bodů a od úvodu sezóny potvrzuje, že je právem pasován do role největšího favorita na titul. V osmifinále hráli s městským rivalem Spartakem. Tomu nedala Nikitinova družina žádnou šanci, zvítězila ve všech čtyřech zápasech. Čtvrtfinále s Jaroslavlí již bylo pro CSKA o poznání těžší. Série měla maximální počet sedmi střetnutí, v tom posledním mužstvo z hlavního města zvítězilo na domácím ledě 2:0. Týmovou produktivitu vede Konstantin Okulov s 65 body.
     
    SKA Petrohrad

    Hokejisté Petrohradu obsadili v základní části druhé místo, lepší byl právě jen celek hlavního města CSKA, za nímž zaostali rozdílem devíti bodů. Svěřencům kouče Bragina se v osmifinále postavil do cesty běloruský tým Dinamo Minsk, který dokázali vyřadit v pěti utkáních. Ve čtvrtfinále svedli bitvu s moskevským Dynamem. Po úvodní porážce pořádně zabrali a následující čtyři střetnutí opanovali. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 46 body Vladimir Tkačov.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeji krásný čtvrteční večer! Vítám vás při sledování semifinále ruské KHL, u čtvrtého zápasu mezi Petrohradem a CSKA Moskva.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Vey (Strömwall, Podkolzin), 23. Strömwall (Fantenberg, Podkolzin), 60. Podkolzin (Chafizullin) – 44. Šalunov (Mamin)


    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Ožiganov, Fantenberg, Dyblenko, Chafizullin, Tokranov, Antipin, Kirsanov – Kuzmenko, Burdasov, Kemppainen – K. Marčenko, E. Galimov, Ivan Morozov – Podkolzin, Vey, Strömwall – Cicjura, Kameněv, Švec-Rogovoj – Timkin.
    CSKA Moskva: Lars Johansson (Šaryčenkov) – Ar. Sergejev, Dahlbeck, Gilmour, Kiselevič, M. Robinson, Blažijevskij, Čajka – P. Karnauchov, Andronov, M. Kempe – Okulov, Šalunov, Mamin – Sošnikov, Loktionov, Slepyšev – Tělegin, Světlakov, Alexandr Popov – Sorkin.

    Rozhodčí: Beljajev, Olenin – Lazarev, Judin

    Diváci: 9224
    Petrohrad 2 4 CSKA Moskva
    #1 Pátek 02.04.2021 • 18:30
    CSKA Moskva - Petrohrad 3:0
    #2 Neděle 04.04.2021 • 16:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:0
    #3 Úterý 06.04.2021 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 2:5
    #4 Čtvrtek 08.04.2021 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 3:1
    #5 Sobota 10.04.2021 • 16:00
    CSKA Moskva - Petrohrad 2:3 po prodl.
    #6 Pondělí 12.04.2021 • 18:30
    Petrohrad - CSKA Moskva 0:2
    ocianews.com