Fulham – Wolverhampton 0:1 (kon.)
konec
Fulham FC
0:1 (0:0)
Wolverhampton Wanderers
Pátek 09.04.2021, 21:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Anglická Premier League má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Fulham FC a Wolverhampton Wanderers.
     
    Wolverhampton Wanderers

    Na opačné straně stojí Wolverhampton Wanderers, kterému se letos moc nedaří. Wolverhamptonu totiž momentálně patří až čtrnáctá pozice a od sestupového pásma ho dělí devět bodů. Domácí celek tohoto zápasu naposledy dokázal vyhrát v polovině února, od té doby přišla na řadu pětizápasová série, během které se mu povedlo získat dva body. V minulém kole si Wolverhampton Wanderers připsal letošní třináctou ligovou porážku, bylo tomu tak v domácím souboji proti aktuálně čtvrtému West Hamu. Ten dokonce vedl už o tři branky, nicméně Wolverhampton Wanderers zabral a povedlo se mu snížit na rozdíl jediné branky.
     
    Fulham FC

    Na opačné straně stojí Fulham, kterému se letos rovněž vůbec nedaří. Fulham momentálně okupuje osmnáctou pozici, což by v konečném důsledku znamenalo sestup do druhé nejvyšší soutěže. Fulham od sedmnáctého Newcastlu aktuálně dělí tři body, nicméně druhý jmenovaný celek má ještě jedno utkání k dobru. Fulham z posledních pěti ligových duelů dokázal vyhrát jedinkrát, na svém kontě tak aktuálně má tři porážky v řadě. Poslední vítězství přišlo před necelým měsícem, tehdy se Fulhamu velice překvapivě povedlo uspět na půdě Liverpoolu, který prohrál díky jediné brance.
     
    Úvodní sestavy:

    Fulham FC: Aréola – Aina, T. Kongolo, J. Andersen (C) – Tete, Lemina, Reed, A. Robinson – Loftus-Cheek, A. Mitrović, Decordova-Reid.
    Náhradníci: Fabri – Adarabioyo, Bryan, M. Hector, Cavaleiro, Maja, Anguissa, Onomah, Ream.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – N. Semedo, Coady (C), Saïss, Aït-Nouri – Dendoncker, Neves – Traoré, Podence, Neto – José.
    Náhradníci: Ruddy – Gibbs-White, Hoever, Kilman, Vitinha, Boly, F. Silva, L. Richards, Moutinho..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal hostující brankář Patrício, kterému se povedlo roztáhnout hru na levou stranu, odkud to Ait-Nouri zkoušel nákopem na Podenceho.
     
    4
    Wolverhampton Wanderers si hned v úvodu tohoto zápasu vybojoval standardní situaci, ke které se nakonec postavil Semedo, po jehož centru mířil hlavou vedle José.
     
    5
    Posléze následovalo autové vhazování z levé strany, po kterém se do kombinace zapojil také hostující Saïss, který ovšem nakopával na hlavu Leminy.
     
    6
    Na útočnou polovinu se poté s míčem dostal hostující Ait-Nouri, který se ovšem daleko s míčem nedostal, neboť ho dokázal zastavit Loftus-Cheek.
     
    7
    Fulhamu se konečně trochu povedlo uklidnit míč na vlastní polovině, načež jsme sledovali nabídku na pravé křídlo, kde si Tete nevymodlil zisk standardky.
     
    8
    Do kombinace se snad poprvé v tomto duelu zapojil také domácí brankář Aréola. Po jeho nahrávce to nákopem zkoušel Kongolo, který našel pouze Coadyho.
     
    9
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí, z čehož se vyklubalo autové vhazování pro Robinsona, který se pokoušel najít Reida.
     
    10
    Hlavní sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku, po kterém se na zemi zjevil hostující Ait-Nouri. Napadající Mitrović šel do souboje příliš agresivně.
     
    11
    Také Wolverhampton Wanderers poměrně pohodlně pracoval s míčem na vlastní polovině, načež si o nahrávku řekl Semedo, který nakonec o balón přišel.
     
    12
    Posléze se do vzdušného souboje dostával hostující José, kterému se nakonec povedlo uspět, jenomže jako první se k volnému míči dostal Robinson.
     
    13
    Posléze na vlastní polovině vybojoval míč zpět hostující Semedo, kterému se povedlo na druhé straně oslovit Nevese, jenž ještě hledal Dendonckera.
     
    14
    Traoré si nevěřil na výpad po levém křídle, místo toho nahrávkou hledal vedle postaveného Nevese, kterému se povedlo přenést hru do volného prostoru.
     
    15
    Semedo se pokoušel dostat směrem do pokutového území, jenomže ještě před samotnou hranicí ho fauloval Robinson a následovat bude standardka.
     
    16
    Jenomže Netovi se rozehrávka vůbec nepovedla, míč se tak snesl daleko ven z hrací plochy. To znamená, že od své branky bude moci rozehrávat Aréola.
     
    17
    Tetemu se ještě povedlo udržet míč na hrací ploše, což následně vedlo k centrované nabídce směrem do pokutového území, se kterou si poradil Coady.
     
    18
    Míč se znovu dostal ven z hrací plochy, což v tomto případě znamenalo rozehrávku od domácí branky. Aréolovi se ke spolupráci přihlásil osamocený Kongolo.
     
    19
    Centrovaná nabídka z pravé strany měla najít domácího Mitroviće, který měl ovšem k míči hodně daleko. Od své branky tak bude rozehrávat Patrício.
     
    20
    Znovu se k míči dostal hostující brankář Patrício, kterému se výhozem povedlo vyhodit na vedle postaveného Saïsse, jenž to zkoušel dalekonosným pasem.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Sledujeme vyrovnanou podívanou, zatím bez šancí.
     
    22
    Patrício znovu rozehrával od své branky, načež jsme sledovali prudkou nabídku směrem na opačnou polovinu, kde ovšem zasahoval domácí Kongolo.
     
    23
    Na opačné straně se do šestnáctky snášela vzdušná nabídka, která se ovšem snesla pouze na kopačku pozorného Coadyho, který rychle odvracel.
     
    24
    Wolverhampton Wanderers pohodlně pracoval s míčem na vlastní polovině, načež to nákopem za obranu zkoušel Ait-Nouri, který nakonec našel Traorého.
     
    25
    Následoval rohový kop z levé strany, který se snášel směrem na přední tyči. Tam se ovšem nacházel pouze Andersen, který odvracel míč do zámezí.
     
    26
    Po jednom ze soubojů byl do nohy zasažen hostující Neto, který nakonec nemohl pokračovat v běhu. Dle sudího se ale nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    27
    Fulham přesto sportovním způsobem odevzdal míč soupeři, který tak pokračoval v kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojil také Dendoncker.
     
    28
    Tutovka pro domácí! Do pokutového území totiž přiletěla vzdušná nabídka z levé strany, na kterou si dokázal naskočit Loftus-Cheek, jenž hlavičkoval kousek vedle.
    28. Loftus-Cheek hlavičkoval vedle.
     
    29
    Máme za sebou první vyloženou šanci tohoto zápasu, domácí celek se ovšem nedokázal prosadit a brankář Patrício tak bude rozehrávat od své branky.
     
    31
    Domácí se znovu nastěhovali do opačného pokutového území, kde e povedlo poprvé zakončit Mitrovićovi, jehož rána ovšem putovala vysoko nad branku.
     
    32
    Fulham se poměrně jednoduše dostal zpět k volnému míči, načež to přesným pasem zkoušel na druhou stranu Aina, který přesně našel Robinsona.
     
    33
    Je za námi třetina hry, před malým momentem skončil v bolestech na zemi hostující Neto, který nakonec musel být ošetřován, avšak na střídání to nevypadá.
     
    33
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Pedro Neto, přichází João Moutinho.
     
    34
    Tak přeci jenom se muselo střídat. Netovo zranění nakonec bylo natolik vážné, že mu nedovolilo pokračovat ve hře a do konce se tak dostává Moutinho.
     
    35
    Moutinho se ihned s míčem dostal na útočnou polovinu, kde se mu povedlo oslovit vedle stojícího Coadyho, jehož nákop velice přesně našel Traorého.
     
    37
    Ke svému prvnímu střeleckému pokusu se dostal také hostující Traoré, který se sice s míčem dostal do šestnáctky, avšak z této pozice mířil daleko vedle.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Z vlastní poloviny se o provedení vhazování mohl postarat domácí Robinson. Jeho vzdušná nabídka dokázala najít Reida, který prodlužoval na Mitroviće.
     
    42
    Do pokutového území domácích přiletěl pohledný centr, který se přesto snesl pouze na hlavu pozorného Podenceho. Fulham si poté pomohl nedovoleně.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu, který rozhodně nebyl atraktivní. Oba celky předváděly celou řadu nepřesností, proto se Fulham nyní snaží uklidnit hru.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+1
    Na jistotu to poté odkopem předvedl hostující Moutinho, kterému se na pravém křídle povedlo najít Semeda, jenž se nedostal za záda protihráče.
     
    45+1
    To je neskutečné! Hostující celek se sice dočkal branky, jenomže ta nakonec neplatí. Zmařil jí snad milimetrový ofsajd v podání Podenceho.
    45+1. Neuznaná branka hostů - ofsajd.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme hodně bojovnou podívanou, jenž nabídla celou řadu osobních soubojů, na druhou stranu jsme se dočkali jediné šance, kterou měl na svědomí domácí Loftus-Cheek. Fulham zřejmě byl směrem dopředu o něco aktivnější, jenomže stejně jako soupeř, se zatím nedokázal prosadit. Wolves se v závěru poločasu sice střelecky prosadil, Josého branka ovšem neplatila kvůli milimetrovému ofsajdu Podenceho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu to pasem za soupeřovu obranu zkoušel hostující Moutinho, jehož nabídka se ovšem snesla pouze do rukavic brankáře.
     
    49
    Následovala rozehrávka od hostující branky, po které to pasem podél autové lajny zkoušel obránce Semedo, kterému se povedlo najít pouze protihráče.
     
    50
    Wolverhampton Wanderers pokračoval v kombinaci, po které se vydal s míčem na polovinu soupeře, kde se ovšem povedlo nahrávku vystihnout Reedovi.
     
    51
    Na pravém křídle poté operoval aktivně hrající Podence, který si nakonec přehodil míč do pozice pro centr, avšak znovu našel pouze protihráče.
     
    52
    Znovu se do rozehrávky svého celku zapojil brankář Patrício. Wolverhampton Wanderers pronikl na druhou stranu, kde ovšem rychle narazil Traoré.
     
    53
    Napadající Reid se pokoušel vybojovat míč zpět, jenomže se mu to nakonec nepovedlo. Následovalo tak autové vhazování, ke kterému se postavil Semedo.
     
    54
    Posléze se do akce zapojil také pomezní sudí, který si velice přesně všiml ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel hostující obránce Andersen.
     
    55
    Znovu se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Aréola, kterému se povedlo jednoduše roztáhnout hru na pravou stranu, kde se nacházel volný Loftus-Cheek.
     
    56
    Do protiútoku se poté pokoušel dostat hostující Traoré, který ovšem po souboji s protihráčem skončil na zemi, avšak dle sudího se jednalo o čistý souboj.
     
    57
    Ve středu hrací plochy poté operoval domácí Reid, kterému se šikovně povedlo přenést hru do volného prostoru, kde se nacházel osamocený Tete.
     
    58
    Aréola mohl znovu rozehrávat od své branky, přičemž se mu u postranní lajny povedlo najít obránce Kongola, který do rozehrávky zapojil také Andersena.
     
    59
    Andersen to zkoušel přenesením hry na levou stranu, kde si s těžkou nahrávkou nakonec dokázal poradit Robinson, avšak nepřesně centroval Lemina.
     
    60
    Patrício tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž ani v tomto případě nemusel zasahovat. Posléze se mu po zemi nakrátko povedlo najít Dendonckera.
     
    61
    Fulham si vybojoval standardní situaci z velice zajímavé pozice. K rozehrávce se nakonec postavil Reed, jehož nabídka doputovala na hlavu protihráče.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry, která nám stále nepřinesla ani jednu branku. Sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, jenomže tomu chybí vyložené příležitosti.
     
    63
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Ruben Loftus-Cheek, přichází André Anguissa.
     
    64
    Mitrović se dostal k hlavičce, jenomže ta byla hodně slabá. Nakonec se snesla pouze do rukavic brankáře Patrícia, který poté vyhodil na obránce Semeda.
     
    65
    Domácí celek pokračoval v kombinaci na vlastní polovině. Poté zpětnou nahrávku vyprodukoval Aina, kterému se povedlo najít obranného kolegu Kongola.
     
    66
    Obrannou povinnost si poté splnil střídající Zambo, kterému se povedlo vypíchnout míč do zámezí. To znamená, že bude moci vhazovat zadák Semedo.
     
    67
    Traoré měl proti sobě hned dvojici protihráčů, proto se logicky nemohl prosadit. Následovat tak bude odkop od branky, Aréola zřejmě rozehraje nakrátko.
     
    68
    Wolverhampton Wanderers kombinoval na levém křídle, načež kousek od pokutového území skončil na zemi Traoré, který vybojoval zajímavou standardku.
     
    69
    K rozehrávce se nakonec postavil Saïss. Jeho rána pochopitelně směřovala přímo na branku, jenomže o dobrý metr netrefila pravou šibenici.
    69. Saïss mířil vedle.
     
    70
    Zambo se sympatickým způsobem dostal až do pokutového území, kde to zkoušel dělovkou, díky které vybojoval rohový kop zleva.
     
    71
    Fulham si tak vyzkoušel svůj druhý dnešní rohový kop. Reed to zkoušel nabídkou na přední tyč, kde se ovšem nejvýše do vzduchu dostal Semedo.
     
    73
    Ze druhé vlny se do míče opřel domácí Lemina, kterému střela zrovna moc nesedla. Pro volný předmět si poté dokázal seběhnout hostující brankář Patrício.
     
    74
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Daniel Podence, přichází Morgan Gibbs-White.
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Harrison Reed, přichází Josh Maja.
     
    75
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba posledních dvacet minut. V posledních minutách je sice aktivnější Fulham, jenomže k žádným šancím to nevede.
     
    76
    Reid se sympaticky s míčem dokázal uvolnit až do prostoru pro zakončení, jenomže střela mu vůbec nesedla, neboť putovala poměrně daleko vedle branky.
     
    77
    Hodně prostoru měl k centrované nabídce domácí Robinson, kterému se povedlo prudce poslat míč do malého vápna, kde Wolverhampton Wanderers odvracel.
     
    78
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers: ze hřiště odchází Willian José, přichází Fábio Silva.
     
    79
    Wolverhampton Wanderers se konečně dostal k opačnému pokutovému území, kde se do zakončení dostával Dendoncker, který svůj pokus poslal nad branku.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Fulham se nyní s míčem usadil na polovině soupeře, kde si vybojoval další vhazování.
     
    82
    Následoval rohový kop z levé strany, který se ovšem snesl pouze na hlavu připraveného Saïsse. Hostující obránce bez problémů odvracel mimo šestnáctku.
     
    83
    Wolves aktivně napadalo rozehrávku soupeře, čímž jí vytlačilo až ke středovému kruhu. Středopolař Lemina ovšem přesto dokázal přenést na kolegu Ainu.
     
    83
    Robinson se nakonec do míče opřel pravou nohou, jenomže jeho pokus směřoval doprostřed branky.
     
    84
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Ivan Cavaleiro.
     
    85
    Aréola si dával s odkopem od své branky poměrně dost načas, přesto se mu na druhé straně povedlo najít Zambu, který prodlužoval za sebe.
     
    87
    Na jistotu se posléze povedlo zakročit domácímu Kongolovi, který dokonce míč odvracel daleko na opačnou polovinu, kde se k němu dostal hostující Semedo.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná to skončí bezbrankově. Jakákoliv chyba nyní může mít až fatální následky.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Vracející se Silva nakonec poslal k zemi protihráče a Fulham tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    90+2
    K rozehrávce se nakonec postavil střídající Cavaleiro, který to zkoušel centrem pravou nohou, jenž ovšem doputoval do rukavic brankáře Patrícia.
     
    90+2
    Wolves právě vstřelili branku!
    V samotném závěru zápasu je tu branka Wolverhamptonu! Sudí ponechal výhodu a mezi obránce se vydal ADAMA TRAORÉ, který to musel vzít na sebe. Míč si v pokutovém území potáhl na pravou nohu a poté se mu povedlo zakončit přesně pod břevno. Pro Traorého se jedná o branku po 49 zápasech!
    90+2. Adama TRAORÉ - 0:1
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:8.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Wolves poměrem 1:0 I druhý poločas se hodně podobal tomu prvnímu, znovu jsme sledovali dost nezáživnou podívanou, která za celý druhý poločas přinesla minumum šancí. V tomto duelu byl směrem dopředu aktivnější domácí Fulham, který se ovšem trápil při přechodu do šestnáctky. Wolverhampton Wanderers nebyl daleko od branky v koncovce prvního poločasu, nakonec se regulérní trefy dočkal v závěru poločasu druhého, kdy rozhodl o své výhře. (22:53:52)

    David Suchý

    Branky: 90+2. Traoré (F. Silva)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:8.
    Fulham FC: Aréola – Aina (84. Cavaleiro), T. Kongolo, J. Andersen (C) – Tete, Lemina, Reed (74. Maja), A. Robinson – Loftus-Cheek (63. Anguissa), A. Mitrović, Decordova-Reid.
    Náhradníci: Fabri – Adarabioyo, Bryan, M. Hector, Cavaleiro, Maja, Anguissa, Onomah, Ream.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – N. Semedo, Coady (C), Saïss, Aït-Nouri – Dendoncker, Neves – Traoré, Podence (74. Gibbs-White), Neto (33. Moutinho) – José (78. F. Silva).
    Náhradníci: Ruddy – Gibbs-White, Hoever, Kilman, Vitinha, Boly, F. Silva, L. Richards, Moutinho.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Robathan
    thejrc.org