Getafe – Cádiz 0:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Alavés 0:0 (kon.) | Eibar – Levante 0:1 (kon.)
Real Madrid – Barcelona 2:1 (kon.)
konec
Real Madrid
2:1 (2:0)
FC Barcelona
Sobota 10.04.2021, 21:00 • Alfredo di Stéfano Stadium (Madrid) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě z dnešního nejzajímavějšího zápasu vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se na Vás těšit u dalších přenosů z LaLigy. (23:01:46)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:10.
     
    Real Madrid ovládl třetí El Clásico za sebou! Dnes zvítězil zejména díky povedené první půlhodině zápasu, kdy vsítil oba své góly, čímž si v konečném součtu zajistil výhru. Nejprve se elegantní patičkou prosadil Karim Benzema, o chvíli později pak díky šťastnému odrazu skóroval Toni Kroos. Bílý balet pak po zbytek duelu velmi dobře bránil náskok, který Barcelona dokázala jen snížit díky brance Oscara Minguezy. Katalánci však od vyrovnání nebyli vůbec daleko, protože v poslední minutě nastavení za Thibautem Courtoisem zvonila tyč, ale ta domácímu týmu nesebrala plný bodový zisk.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tak teď při domácím celku stáli všichni fotbaloví bohové! V posledních sekundách utkání se totiž rozezněla branková konstrukce po střele Ilaixe Moriby, následně ještě dorážel Marc-André ter Stegen, který podpořil ofenzivu, ale trefil se jen do obránce!
     
    90+3
    Marcelo to mohl zničehonic definitivně rozhodnout, protože sebral míč jednomu z obránců a mířil tak sám na brankáře, ale protihráč se stačil vrátit a nakonec mu vyrazil míč od kopačky!
     
    90+2
    Ilaix Moriba opravdu pozvedl ofenzivu svého týmu, protože je dost aktivní. Tentokrát tak pálil z hranice pokutového území, ale mířil jen nad horní tyč.
     
    90+1
    Lionel Messi samozřejmě i tentokrát pálil z přímého kopu, ale dnes očividně nehraje v největší pohodě, protože ani tentokrát neposlal míč mezi tři tyče.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Bílý balet hraje v posledních minutách hodně tvrdě, což se mu vymstilo! Casemiro totiž šlápl přímo na nohu Oscara Minguezy, takže je i druhá žlutá karta naprosto zasloužená!
     
    89
    Casemiro šel proti Lionelu Messimu dost tvrdým skluzem, kterému se argentinský hráč nedokázal vyhnout, takže brazilský záložník se musí smířit se žlutou kartou.
     
    88
    Real Madrid úspěšné drží soupeře na jeho polovině, Barcelona nyní bude vhazovat kousek od vlastního rohového praporku.
     
    87
    Marcelo svým autem vystavil spoluhráče docela zbytečně do těžké pozice, domácí tak nakonec museli uklidit míč mimo hrací plochu.
     
    86
    Kataláncům už opravdu dochází čas, protože do konce základní hrací doby už mají jen čtyři minuty. Pak se určitě bude konat nějaké nastavení, ale hosté už nemají času nazbyt.
     
    85
    Jordi Alba je ještě za své poznámky odměněn žlutou kartou.
     
    83
    Jordi Alba výborně získal míč po špatném zpracování soupeře, ale obhození brankáře se mu to nepovedlo. Balón následně zkoušel získat ještě Martin Braithwaite, kterého ale zatahal za dres Ferland Mendy, který ale dle sudího nefauloval!
     
    82
    Isco zatím v zápase nebyl moc vidět, nyní se ale zničehonic dostal k zakončení z hrany pokutového území, ale mířil jen příliš vysoko.
     
    81
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Pedri, přichází Trincão.

    Lukáš Mihal

    Branky: 14. Benzema (L. Vázquez), 28. Kroos – 60. Mingueza (Alba)

    Karty:   69. Nacho Fernández (REA), 89. Casemiro (REA) – 23. Pedri (BAR), 26. R. Araújo (BAR), 85. Alba (BAR)   90. Casemiro (REA)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:10.
    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez (43. Odriozola Arzallus), Militao, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Casemiro, Kroos (72. Isco) – Valverde (61. Asensio), Benzema (C) (72. M. Díaz), Vinícius Júnior (72. Marcelo).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Asensio, Isco, Rodrygo, M. Díaz, Odriozola Arzallus, Marcelo.

    FC Barcelona: ter Stegen – Mingueza, R. Araújo (72. Moriba), Lenglet – Dest (46. Griezmann), S. Busquets, F. de Jong, Alba – Messi (C), Pedri (81. Trincão) – O. Dembèlé (81. Braithwaite).
    Náhradníci: Tenas, Peña – Piqué, Griezmann, Puig, Braithwaite, Firpo, Roberto, Trincão, Umtiti, Moriba, Pjanić.

    Rozhodčí: Gil – Cebrián, De Francisco
    thejrc.org