NY Islanders – NY Rangers 1:4 (kon.) | Buffalo – Washington 3:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Minnesota 9:1 (kon.) | Vegas – Arizona 7:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 0:2 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
3:4 (1:2, 1:1, 1:1)
Washington Capitals
Sobota 10.04.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:40 Tage THOMPSON - 3:4
     
    58:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    Osmdesát vteřin před třetí sirénou ještě zažehává jiskřička naděje pro nejhorší tým NHL! Rasmus Ristolainen na modré zastavil pokus o vyhození a okamžitě nahodil puk do ohně, kde ho TAGE THOMPSON hokejkou ztečoval mim dosah Vaněčkovy pravé nohy. Asistence: Rasmus Ristolainen.
    49:48 Jakub VRÁNA - 2:4
     
    49:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Potřetí zápase vedou Capitals o dvě branky. Deset minut před koncem už to vypadá na rozhodující náskok! Obklíčený Eller zvládl posunout puk k Schultzovi, který nabil JAKUBU VRÁNOVI a ten zprava parádně zavěsil pod střechu Tokarského brány. Tento jedenáctý gól v sezóně český útočník hodně potřeboval. Asistence: Justin Schultz, Lars Eller.
    30:08 Casey MITTELSTADT - 2:3
     
    30:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    V polovině základní hrací doby znovu dělí oba týmy jen jeden gól! První asistenci v sezóně bere Rasmus Asplund, který za bránou přetlačil Schultze. Rovněž poslal krátkou přihrávku na CASEYHO MITTLESTADTA, jenž zachoval chladnou hlavu a zprava uklidil puk k zadní tyči. Asistence: Rasmus Asplund, Rasmus Ristolainen.
    20:26 Justin SCHULTZ - 1:3
     
    20:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Další výtečný příspěvek z řad hostujících obránců! Lars Eller vyhrál vhazování nad Reinhartem a posunul puk pod sebe. JUSTIN SCHULTZ se nerozpakoval vystřelit a propálil vysoko postaveného brankáře. Asistence: Lars Eller.
    18:26 Henri JOKIHARJU - 1:2
     
    18:26
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak aspoň trochu veselý závěr první třetiny pro Buffalo! Dahlin přenesl hru na levou stranu, kde nechytatelnou střelu zápěstím z vrcholku kruhu ukázal HENRI JOKIHARJU. Vaněček předtím vychytal bekhend Okposa, ale v tomto případě už kapituloval. Asistence: Rasmus Dahlin.
    11:39 Alexandr OVEČKIN - 0:2
     
    11:39
    Washington právě vstřelil branku!
    Smolný okamžik pro Sabres a především mladého obránce Rasmuse Dahlina, který si nohou srazil do vlastní brány přihrávku ALEXANDRA OVEČKINA na Toma Wilsona. Tokarski nestihl zareagovat a podruhé loví puk ze své branky. Asistence: Brenden Dillon, John Carlson.
    02:39 Brenden DILLON - 0:1
     
    02:39
    Washington právě vstřelil branku!
    Jednoduchou akcí se Capitals ujímají vedení! Oshie z levého křídla vrátil puk k modré čáře. Justin Schultz ho tam přisunul k BRENDENU DILLONOVI a ten z jedničky propálil všechno i s brankářem Tokarskim. Asistence: Justin Schultz, T.J. Oshie.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 19. Jokiharju (Dahlin), 31. Mittelstadt (Asplund, Ristolainen), 59. Tage Thompson (Ristolainen) – 3. Dillon (J. Schultz, Oshie), 12. Ovečkin (Dillon, Carlson), 21. J. Schultz (Eller), 50. J. Vrána (J. Schultz, Eller)


    Buffalo Sabres: Tokarski (Ullmark) – Ristolainen (A), Bryson, Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Montour, Irwin – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Okposo (A), Sheahan, Ruotsalainen – Eakin, Rieder.
    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Orlov, J. Schultz, Dillon, Jensen, Chára – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sprong, Bäckström (A), Sheary – Oshie, Eller, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Charron, MacDougall – Tobias, Suchánek
    thejrc.org