NY Islanders – NY Rangers 1:4 (kon.) | Buffalo – Washington 3:4 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 4:6 (kon.)
St. Louis – Minnesota 9:1 (kon.) | Vegas – Arizona 7:4 (kon.) | Anaheim – Colorado 0:2 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:2 (kon.) | Dallas – Florida 4:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:2 (kon.)
konec
New Jersey Devils
4:6 (1:2, 1:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Sobota 10.04.2021, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího zápasu NHL, v němž se proti sobě postaví New Jersey Devils a Pittsburgh Penguins.
     
    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI

    New Jersey Devils

    Pavel Zacha 24 bodů (10+14)
    Jesper Bratt 23 bodů (5+18)
    Ty Smith 21 bodů (2+19)

    Pittsburgh Penguins

    Sidney Crosby 44 bodů (15+29)
    Jake Guentzel 40 bodů (17+23)
    Kris Letang 32 bodů (7+25)

    BRANKÁŘI

    New Jersey Devils

    Mackenzie Blackwood 22 zápasů, 90,87% úspěšnost, 1 čisté konto
    Scott Wedgewood 12 zápasů, 90,66% úspěšnost, 2 čistá konta
    Aaron Dell 4 zápasy, 88,04% úspěšnost

    Pittsburgh Penguins

    Tristan Jarry 27 zápasů, 90,61% úspěšnost
    Casey DeSmith 16 zápasů, 91,80% úspěšnost, 2 čistá konta

    ABSENCE

    New Jersey Devils

    Nathan Bastian, Nico Hischier

    Pittsburgh Penguins

    John Marino, Brandon Tanev, Kasperi Kapanen, Jevgenij Malkin, Mark Friedman, Teddy Blueger
     
    Ve střetnutí Východní divize bude plnit roli favorita Pittsburgh, jenž na se nachází na třetím místě tabulky, když zaznamenal dvaapadesát bodů. Penguins kráčejí za postupem do vyřazovacích bojů, jelikož na pátou Philadelphii mají náskok deseti bodů a do konce základní části chybí přibližně dvanáct zápasů. V posledním střetnutí zastavili Tučňáci sérii dvou vysokých porážek, když předešlou noc zdolali Rangers. V dobrém světle se uvedl Radim Zohorna, který zaznamenal gól a asistenci, navíc se stal první hvězdou zápasu! Naopak New Jersey se krčí až na sedmé příčce, avšak před sezónou se čekalo mnohem více. Devils získali jen čtyřiatřicet bodů a ztrácejí na postupovou příčku Bostonu čtrnáct bodů. V posledním duelu New Jersey zastavilo sérii čtyř porážek, když si vyšláplo na zoufalé Buffalo. V dresu s ďáblem na hrudi si velmi dobře vede Pavel Zacha, jenž v posledním vystoupení vsítil dvě branky.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Pavel Zacha (NJD) 37 zápasů, 24 bodů (10+14)

    Radim Zohorna (PIT) 4 zápasy, 4 body (2+2)
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – P. K. Subban (A), D. Kulikov, Severson (A), R. Murray, Vatanen, T. Smith – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Zacha, Wood (A) – J. Boqvist, M. McLeod, A. Johnsson – Tyce Thompson, M. Malcev, N. Merkley.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rodrigues, McCann, Zucker – Lafferty, F. Gaudreau, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, R. Zohorna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    New Jersey Devils vyhrálo úvodní vhazování zápasu, ale přihrávku směřovalo nejprve za vlastní bránu. Následně přišlo nahození do útočného pásma, kde se kotouče chopil Kris Letang.
     
    00:51
    Na modré čáře neudržel kotouč Damon Severson, který s ním těsně zamířil do střední třetiny. Avšak přišla přihrávka podél mantinelu, a tak se píská ofsajd.
     
    01:11
    Z levého kruhu vystřelil Evan Rodrigues, jenž trefil jen prvního bránícího hráče, Devils otáčejí kormidlem hry na druhou stranu.
     
    02:00
    Frédérick Gaudreau přihrával před branku, ale spoluhráče nenalezl. Následně stejný hráč vystřelil z vrcholu kruhu, ovšem Mackenzie Blackwood zaznamenal snadný zákrok.
     
    02:32
    Po vyhraném vhazování New Jersey vyprodukovalo zakončení, které ale zamířilo jen do lapačky hostujícího maskovaného muže.
     
    02:48
    Tentokrát to od modré čáry zkusil P. K. Subban, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Casey DeSmith vůbec nevěděl, kde se černá guma nachází, dobře to pro Penguins dopadlo.
     
    03:01
    Devils právě vstřelili branku!
    Ďáblové se ujímají vedení, když Jesper Bratt přihrával od mantinelu do brankoviště. Kotouč se povaloval vedle brankářovo betonu a MILES WOOD jej celkem snadno dopravil za brankovou čáru! Asistence: Jesper Bratt a Pavel Zacha.
    03:01 Miles WOOD - 1:0
     
    04:22
    New Jersey Devils se ujalo vedení, nutno říct, že tento soupeř nepřipadá do kategorie oblíbených na straně Pittsburghu.
     
    05:04
    Penguins se jen těžce dostávají do útočného pásma. Tentokrát se to nepovedlo čtvrté formaci, která se tak bude znovu bránit.
     
    05:43
    Radim Zohorna získal kotouč a chtěl přihrávat na střed, jenže přihrávka se mu nepovedla a Devils jsou znovu na tahu.
     
    06:26
    Autor zatím jediné trefy mířil do přečíslení, ale puk se ve vrstvě sněhu přibrzdil, a tak se Miles Wood ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    Střely na branku: 5:1.
     
    07:05
    Od modré čáry vystřelil Cody Ceci, jenž netrefil prostor branky. Následně si stejný obránce sjel o něco níže, ale trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    07:52
    Jack Hughes si najel až mezi kruhy a už chtěl vystřelit, avšak černá guma mu sjela z čepele a zamířila k zadnímu mantinelu.
     
    08:23
    Mackenzie Blackwood předvedl neuvěřitelný zákrok! Penguins jeli ve třech na jediného obránce a Jason Zucker přihrával na zadní tyč, kde se nacházel Jared McCann, který mířil do odkryté části branky. Domácí gólman ale zasáhl lapačkou!
     
    08:32
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    09:33
    Až k modré čáře si najel Sidney Crosby, jenž sám vystřelil. Ovšem jeho zakončení zamířilo vedle pravé tyče, Penguins dál kombinují!
     
    10:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci v posledních minutách ožili a přesilové hře vyrovnávají stav zápasu! Od modré čáry se znovu napřáhl Sidney Crosby, jehož pokus byl před brankou sražený. Volného puku se chopil JARED MCCANN, jenž jej uklidil pod víko, Mackenzie Blackwood byl tentokrát bezmocný. Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
    10:00 Jared MCCANN - 1:1
     
    11:36
    Damon Severson přihrával mezi kruhy, kde kotouč netrefil Jegor Šarangovič. Stejný hráč pak přeci vystřelil, ale jeho zakončení zamířilo jen do rohu hrací plochy.
     
    Střely na branku: 6:3.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:05
    Pittsburgh předvedl dlouhou přihrávku na pravou stranu, kotouč ale putoval jen na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravici hostujícího gólmana.
     
    12:24
    Další icing v podání Pittsburghu Penguins.
     
    12:32
    Velkou rychlost nalevo nabral hostující kapitán, který adresoval přihrávku na střed, avšak byla nepřesná. New Jersey Devils mohlo být v klidu.
     
    13:00
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Sami Vatanen – 2 min., podrážení).
     
    13:39
    Mezi kruhy se nacházel Evan Rodrigues, jehož zakončení domácí brankář vyrazil. Následně na modrou čáru přihrával nepřesně John Marino a Tučňáci pouští na led elitní přesilovkovou formaci.
     
    14:37
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Jared McCann a Mackenzie Blackwood vyrazil puk před sebe. Avšak Sidney Crosby černou gumu ve vzduchu netrefil.
     
    15:26
    Ve středním pásmu si mezi obránce najel Sam Lafferty, který tak sám mířil na branku. Zvolil zakončení pod břevno, jenomže Mackenzie Blackwood vytáhl další parádní zákrok lapačkou!
     
    Střely na branku: 6:5.
     
    15:53
    Na druhé straně se za obranou nacházel Jesper Bratt, který se rozvlnil v ramenou a položil si Caseye DeSmitha. Jenomže bez zakončení góly nepadají, blafák do forhendu nevyšel!
     
    16:15
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Miles Wood – 2 min., podrážení).
     
    17:23
    Sidney Crosby přihrál mezi kruhy, kde se nacházel pohotový Jake Guentzel. Jeho zakončení mířilo k pravé tyči, avšak domácí brankář vytasil zákrok betonem.
     
    19:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Mackenzie Blackwood byl tentokrát bezmocný! BRIAN DUMOULIN jen nahazoval černou gumu proti brance a Janne Kuokkanen se pokoušel zakončení zastavit. Jenže jej tečoval tak nešťastně, že puk zapadl k pravé tyči. Asistence: Cody Ceci a Sam Lafferty.
    19:14 Brian DUMOULIN - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    New Jersey Devils sice lépe vstoupilo do zápasu a zásluhou Milese Wooda se ujalo vedení. Jenomže Ďáblové poté předvedli zbytečná vyloučení a Penguins s nutnou dávkou štěstí otočili stav zápasu na svou stranu. O vyrovnání se postaral v přesilové hře Jared McCann a na konci třetiny otočil průběžný výsledek šťastným nahozením Brian Dumoulin. Jinak ale Mackenzie Blackwood předvedl dva opravdu skvělé zákroky, avšak ani to na vedení Devils nestačilo.

    Střely na branku: 7:9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Sidney Crosby přihrával přes celou šířku na Bryana Rusta, který nezpracoval kotouč. Následně se o vyhození pokusil P. K. Subban, avšak puk ještě stihl nahodit za branku Brian Dumoulin.
     
    21:35
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Michael Matheson, jehož zakončení Mackenzie Blackwood vyděl a vyrazil jej do strany.
     
    22:08
    Z modré čáry si podél mantinelu níže sjel Damon Severson, jehož pokus nenalezl cestu mezi tři tyče hostující branky.
     
    23:16
    Radim Zohorna a Colton Sceviour kombinovali v rohu hrací plochy, čímž dostali soupeře pod tlak. Ďáblové následně vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    23:57
    Bryan Rust převzal na ose přihrávku od svého kapitána a mezi bruslemi si kotouč protáhl před sebe- Jenže místo zakončení mu černá guma utekla za branku.
     
    24:42
    Z ostrého úhlu to zkusil Sam Lafferty, ovšem Mackenzie Blackwood byl výborně postaven. Následnou přihrávku mezi kruhy zachytil Frédérick Gaudreau, jenomže domácí brankář byl znovu na správném místě.
     
    Střely na branku: 7:12.
     
    25:02
    Pittsburgh předvedl nepřesnou rozehrávku, která zamířila jen na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před branku Tučňáků.
     
    25:39
    Devils právě vstřelili branku!
    Hostující mužstvo nebylo schopno vyhodit puk z pásma, a tak je znovu vyrovnáno! Jegor Šarangovič z otočky prověřil brankáře Caseye DeSmitha, jenž si poradil také s následnou dorážkou. Ovšem poté z úhlu trefil kolem první tyče otevřenou část branky JACK HUGHES. Asistence: Janne Kuokkanen a Jegor Šarangovič.
    25:39 Jack HUGHES - 2:2
     
    27:06
    New Jersey je polité čerstvou vodou a vyrovnávací gól vrátil Devils chuť! Z pravého kruhu vyslal štiplavý pokus Pavel Zacha, jenže Casey DeSmith byl připravený zasáhnout.
     
    Střely na branku: 11:12.
     
    28:21
    Aktuálně je domácí mužstvo lepším týmem na hrací ploše, Penguins se přestal dařit přechod přes střední pásma a navíc přicházejí zbytečné ztráty.
     
    29:03
    Obrovskou šanci na vstřelení branky spálil Jesper Boqvist! Z osy pálil Damon Severson, jehož pokus byl vyražen do strany, Jesper Boqvist už mířil do prázdné brány. Jenže spektakulární zákrok předvedl Casey DeSmith, jenž se lvím skokem vrátil do branky a letící kotouč pod břevno vyrazil! To byl spíše fotbalový zákrok brankáře!
     
    29:49
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Radim Zohorna – 2 min., sekání).
     
    29:56
    Po českém souboji se na trestnou lavici pakoval Radim Zohorna, jenž fauloval pronikajícího Zachu! Na úvod oslabení vyhazuje přes celé kluziště Brian Dumoulin.
     
    30:24
    Casey DeSmith zaznamenal další zákrok, když si pohlídal zakončení z vrcholu levého kruhu. Čtveřice bránících Tučňáků míří na střídačku.
     
    31:01
    Z levé strany to zkoušela jednička draftu Jack Hughes, který ale trefil jen prvního bránícího hráče. Puk byl sražen k mantinelu a Devils dál kombinují.
     
    31:42
    Také Andreas Johnsson se nacházel před prázdnou brankou! Avšak jeho zakončení si cestu za brankovou čáru nenašel, nutno říct, že to bylo znovu z obrovského úhlu.
     
    32:51
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Marcus Pettersson a Mackenzie Blackwood vyrazil černou gumu před sebe. Tam se ji chopil Jared McCann, který mířil znovu jen do brankáře, ovšem času na lepší zakončení měl dost!
     
    Střely na branku: 15:15.
     
    33:33
    Skvělou přihrávku dostal mezi kruhy Jesper Bratt, který okamžitě vystřeli, jenomže jeho pokus zamířil pouze vedle pravé tyče.
     
    34:00
    Pavel Zacha se ve středním pásmu ujal puku a mířil do přečíslení. Ovšem český útočník byl dojet obráncem, jenž mu znemožnil vystřelit.
     
    34:35
    Oba brankáři předvádí parádní představení, tentokrát byl na tahu gólman Devils! Mackenziemu Blackwoodovi vypadl kotouč za lapačky, a tak se k zakončení dostal Sam Lafferty. Ovšem domácí maskovaný muž se ještě natáhl a chytil černou gumu znovu lapačkou!
     
    Střely na branku: 16:18.
     
    35:08
    Sledujeme další zakázané uvolnění hostujícího mužstva, Devils se tak vracejí do nebezpečného prostoru.
     
    35:14
    Frédérick Gaudreau znovu vyhodil na icing, jelikož Sam Lafferty byl pomalejší než obránce, který to měl ke kotouči o trochu blíže.
     
    35:25
    Nahozením od modré čáry se předvedl Jesper Boqvist, jehož snažení buď bylo tečované nebo zasáhl Casey DeSmith. Ať tak či onak, černá guma zamířila kousek vedle levé tyče.
     
    36:50
    Vyhození po mantinelu se snažil zachytit Bryan Rust, ovšem od jeho brusle zamířila černá guma na hostující střídačku.
     
    37:30
    Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jenž se zakončením chvíli počkal a poté trefil soupeře, od kterého kotouč zamířil jen do ochranné sítě.
     
    37:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins se znovu vracejí do vedení a znovu je to na konci třetiny! Od levého mantinelu vystřelil Kris Letang, jehož pokus vyrazil před sebe Mackenzie Blackwood. Plachtící puk pak ve vzduchu trefil COLTON SCEVIOUR, jenž předvedl parádní zručnost – 2:3. Asistence: Kris Letang a Mark Jankowski.
    37:38 Colton SCEVIOUR - 2:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hokejově bylo ve druhé části lepší domácí mužstvo, které bylo polito živou vodou díky vyrovnávacímu gólu, o který se postaral Jack Hughes. Jenže nadšení postupně vyprchávalo a Pittsburgh se vracel do hry. V závěru se Tučňáci znovu ujali vedení, když se mezi střelce zapsal také Colton Sceviour. Sledujeme velmi zajímavé utkání a musím přiznat, že velmi dobře se prezentuje Pavel Zacha, kterého je především plné útočné pásmo New Jersey.

    Střely na branku: 16:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Sidney Crosby přihrával před branku, kde už operoval Bryan Rust, ovšem ten černou gumu netrefil. Následně Devils najeli do ofsajdu, hra se vrátí do neutrální zóny.
     
    40:48
    Miles Wood získal kotouč a přihrával před branku, kde se u pravé tyče nacházel Pavel Zacha. Český útočník se snažil něco vymyslet, ale byl brankáři až příliš blízko.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:40
    Od modré čáry vystřelil Michael Matheson a Mackenzie Blackwood puk zastavil a snažil se jej schovat pod lapačku. Ovšem kotouč ještě stihl odehrát Zach Aston-Reese.
     
    42:26
    Za hostující obranou se nacházel Jegor Šarangovič, který už téměř stál, a tak jej dojel Kris Letang. Zkušený obránce soupeře obtěžoval a donutil ho jen k posunutí puku do brankoviště, Casey DeSmith se o zbytek už postaral.
     
    43:05
    Mezi kruhy se nacházel osamocený Janne Kuokkanen, který mířil pod horní tyčku. Avšak hostující brankář byl znovu připravený zasáhnout.
     
    43:12
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Miles Wood – 2 min., hákování).
     
    44:06
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Miles Wood byl znovu na trestné lavici a Pittsburgh odskakuje do dvoubrankového vedení! Z vrcholu pravého kruhu se napřáhl BRYAN RUST, jehož milimetrově přesná střela zamířila od tyče za brankovou čáru. Mackenzie Blackwood toho moc neviděl, protože na hranici brankoviště skvěle operoval Jake Guentzel. Asistence: Jared McCann a Sidney Crosby.
    44:06 Bryan RUST - 2:4
     
    45:47
    Michael McLeod zahrál po přihrávce rukou, a tak je hra znovu přerušena. Devils by potřebovali rychle vsítit kontaktní branku.
     
    46:11
    Před branku se snažil procpat Michail Malcev, jemuž ale byla cesta zaterasena. A tak se domácí útočník musel vrátit zpátky za branku.
     
    46:50
    Z levé strany vystřelil Bryan Rust, jehož pokus srazil do rohu hrací plochy P. K. Subban. Domácí mužstvo tak znovu může otočit kormidlem hry.
     
    47:47
    Střeleckou pozici si dlouho hledal Jesper Bratt, který si najel až k modré čáře. Následně nahození ale bylo nepřesné a zamířilo k zadnímu mantinelu.
     
    48:39
    Do útočného pásma se chtěl velmi rychle vrátit Jesper Boqvist, který se ale ocitl v ofsajdovém postavení. Po komerční přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    Střely na branku: 20:22.
     
    49:46
    Na ose hrací plochy se nacházel Jack Hughes, jenž už chtěl vystřeli, ale měl kolem sebe tři soupeři, ti mu to znemožnili!
     
    50:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že o vítězi už je rozhodnuto! John Marino posunul po mantinelu kotouč za branku, odkud mezi kruhy okamžitě přihrával Jake Guentzel. A jelikož se v dobré pozici nacházel jeden z nejlepší hokejistů světa, tak je z toho pátá branka Pens! SIDNEY CROSBY totiž zamířil přesně k levé tyči a zaznamenal šestnáctou trefu v této sezóně. Asistence: Jake Guentzel a John Marino.
    50:02 Sidney CROSBY - 2:5
     
    50:59
    Zakončením od levého mantinelu se prezentoval Michail Malcev, na pokusu ruského hokejisty si pochutnal Casey DeSmith.
     
    51:34
    Devils právě vstřelili branku!
    Kuriózní branka a rozdíl ve skóre se opět tenčí na dva zásahy! JESPER BOQVIST přihrával z rohu před branku, kde se nacházel osamocený Kris Letang, jenž bruslí poslal černou gumu do šibenice. Casey DeSmith byl v tomto okamžiku bezmocný a málem roztřískal svou širokou hůl o branku, ovšem nervy udržel na uzdě! Bez asistence.
    51:34 Jesper BOQVIST - 3:5
     
    53:00
    Na levé straně nabral velkou rychlost Frédérick Gaudreau, kterého chvíli předtím nastřelil soupeř. Hostující útočník se hnal ze strany sám na brankáře, ale Mackenzie Blackwood byl úspěšnější.
     
    53:55
    Z osy hrací plochy vystřelil Evan Rodrigues, jenž si odstoupil od bránících hráčů. Jeho zakončení mířilo do horní poloviny branky, ovšem domácí brankář zasáhl ramenem a puk zůstal chvíli ležet v brankovišti.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:06
    Z levého kruhu nepřesně vystřelil Jesper Bratt. Puku se poté chopil Pavel Zacha, avšak kombinace Devils už netrvala dlouho.
     
    56:05
    New Jersey se ještě snaží s výsledkem něco udělat a dopomohla tomu "vlastní" branka Letanga. Devils se znovu usadili v útočné třetiny, avšak Casey DeSmith na pokus od modré čáry velmi dobře viděl.
     
    Střely na branku: 24:26.
     
    56:30
    Mackenzie Blackwood míří na střídačku a domácí to zkusí se šesti hráči v poli! Následuje vhazování před brankou Pittsburghu!
     
    57:06
    Penguins se zmocnili puku a jejich kapitán nahodil černou gumu za branku. Po vystřídání vystřelil Frédérick Gaudreau, jenž trefil prvního bránícího hráče.
     
    58:02
    O pravého mantinelu vystřelil Janne Kuokkanen, jehož pokus zkrotil Casey DeSmith. Toho následně sekl Michael McLeod, a tak se hostující brankář ohnal vyrážečkou.
     
    58:15
    Jesper Boqvist se snažil přihrát na modrou čáru, ale puk se podařilo hostům srazit na tribunu. Branka New Jersey Devils je dál prázdná!
     
    58:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Další vlastní branka a je znovu oč hrát! Brian Dumoulin se nacházel v nesnázích a místo po mantinelu přihrával přes brankoviště, kde si kotouč do brány srazil Casey DeSmith. Autorem gólu je označen MILES WOOD. Bez asistence.
    58:24 Miles WOOD - 4:5
     
    59:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Drama je u konce, Penguins znovu vyhrají! Jake Guentzel se zmocnil kotouče a posunul jej do útočného pásma. Celou akci dojel BRYAN RUST, který neměl problém trefit odkrytou bránu. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.
    59:36 Bryan RUST - 4:6
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavé střetnutí, které nám nabídlo deset branek a vítězství Pittsburghu, jenž byl ve třetí části lepším týmem. Když už to vypadlo, že nebude o co hrát, tak si Pens dali dva góly a rázem byl rozdíl ve skóre o jedinou trefu. Ovšem v závěru zápasu dal střetnutí definitivní tečku Bryan Rust, jenž trefil opuštěnou klec Devils.

    Střely na branku: 29:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 13:7.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Mackenzie Blackwood (NJD) 21 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,77%, čas 56:36

    Casey DeSmith (PIT) 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,21%, čas 60:00
     
    Hvězdy zápasu

    1. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    2. Bryan Rust (PIT) 2+1
    3. Jack Hughes (NJD) 1+0
     
    Československá stopa

    Pavel Zacha (NJD) 0+1, 7 střel, +1 účast, čas 20:21

    Radim Zohorna (PIT) 0+0, 0 střel, 0 účast, čas 12:57
     
    S konstatováním, že Pittsburgh přehrál New Jersey, se loučím a přeji vám příjemný vstup do nového dne, nebo dobrou noc, pokud se chystáte zrovna ke spánku. (03:47:05)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Wood (Bratt, Zacha), 26. J. Hughes (Kuokkanen, Šarangovič), 52. J. Boqvist, 59. Wood – 10. McCann (Crosby, Rust), 20. Dumoulin (Ceci, Lafferty), 38. Sceviour (Letang, Jankowski), 45. Rust (McCann, Crosby), 51. Crosby (Guentzel, Marino), 60. Rust (Guentzel, Letang)


    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – P. K. Subban (A), D. Kulikov, Severson (A), R. Murray, Vatanen, T. Smith – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Zacha, Wood (A) – J. Boqvist, M. McLeod, A. Johnsson – Tyce Thompson, M. Malcev, N. Merkley.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rodrigues, McCann, Zucker – Lafferty, F. Gaudreau, Aston-Reese – Sceviour, Jankowski, R. Zohorna.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Morton – Daisy, Sericolo

    Diváci: 3 600
    thejrc.org