Burnley – Newcastle 1:2 (kon.) | West Ham – Leicester 3:2 (kon.) | Tottenham – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
Sheffield Utd. – Arsenal 0:3 (kon.)
konec
West Ham United
3:2 (2:0)
Leicester City
Neděle 11.04.2021, 15:05 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:58:44)
    Tomáš Souček a Vladimír Coufal nezapomněli na podvečerní pražské derby a hned po zápase vyslali do světa tuto zdravici.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 0:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:13.
     
    Situace na pohárových pozicích se ještě více zamotala. Leicester podruhé za sebou prohrál a zůstal třetí. Náskok na čtvrtý West Ham se ale zmenšil na jediný bod. Díky včerejším výhrám se navíc přiblížily i týmy Chelsea a Liverpoolu.
     
    West Ham odehrál svůj typický zápas. Spoléhal především na pozornou obranu a na dobrou efektivitu v proměňování šancí. Znovuzrozený Lingard otevřel skóre hned z první střely a těsně před pauzou přidal i trefu na 2:0. Po změně stran nahrál Souček na gól Bowenovi a vše začalo vypadat jednoznačně. Leicester se po neuznaném gólu Diopa ale zvedl a ještě domácím pořádně zatopil. Iheanacho v 70. minutě snížil a v první z šesti nastavených minut přiblížil hosty na rozdíl jediného gólu. Závěrečný nápor ale kladiváři ustáli a podruhé za sebou tak slaví výhru 3:2.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Balbuena prodloužil centr na Vardyho, který zleva nabízel míč Fofanovi. Hlavička francouzského obránce letěla vedle brány a to je definitivní konec hostujících naději!
     
    90+6
    Albrighton do vápna na Castagneho, jehož střela nemohla projít přes domácí bloky. Před koncem zápasu se bude konat ještě jeden roh, Schmeichel rovněž míří do šestnáctky.
     
    90+5
    Náběh Vardyho se minul s přihrávkou z hloubi pole. Łukasz Fabiański schoval míč do dlaní a minimálně na pár vteřin ulevil nervům domácích fanoušků.
     
    90+4
    Luke Thomas podpořil hostující útok a pomohl vybojovat rohový kop. Zleva centroval Tielemans, ale byl z toho vysvobozující odkop Masuaka.
     
    90+3
    Pro West Ham je to déjà vu jak vyšité. Stejně jako v minulém kole vedl 3:2, ale v posledních vteřinách mu vážně hrozí ztráta dvou bodů.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Arthur Masuaku (West Ham United).
    90+1. Kelechi IHEANACHO - 3:2
     
    90+1
    Leicester právě vstřelil branku!
    V první z šesti nastavených minut je tady kontaktní gól Leicesteru! Issa Diop nešikovně ztečoval Albrightonův pas z pravého křídla na KELECHIHO IHEANACHA, který u malého vápna využil nedostatečného důrazu obránce a zblízka uklidil míč do sítě.
     
    90+1
    Benrahma nechal míč za sebou, takže se nemohl konat rychlý brejk. Pak mu navíc nevyšla přihrávka na rozběhnutého Lingarda.
     
    90
    Další spolupráce mezi Pereirou a Albrightonem. Muž s jedenáctkou na zádech vybojoval rohový kop a sám jej rozehrál. Poněkolikáté ale našel jenom Tomáše Součka.
     
    89
    Chvíli po snížení Iheanacha to vypadalo pro City ještě nadějně. V posledních minutách ale Fabiański sbírá jeden míč za druhým a ukrajuje tím spoustu času.
     
    88
    Marc Albrighton krásně obešel Masuaka i Balbuenu. Zprava pronikl dovnitř šestnáctky, ale tam už neudržel stabilitu ani balón.

    Michal Břuchanský

    Branky: 29. Lingard (Coufal), 44. Lingard (Bowen), 48. Bowen (Souček) – 70. Iheanacho (R. Pereira), 90+1. Iheanacho

    Karty:   10. Souček (WHU), 30. Cresswell (WHU), 90+2. Masuaku (WHU) – 33. R. Pereira (LEC), 45+2. Fofana (LEC), 46. Ndidi (LEC)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 0:5. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 7:13.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Diop, Cresswell (53. Balbuena) – Souček, Noble (C) (82. Johnson) – Fornals, Lingard, Masuaku – Bowen (84. Benrahma).
    Náhradníci: Martin, Trott – Alves, Balbuena, Benrahma, Coventry, Fredericks, Johnson, Odubeko.

    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey (46. Thomas), J. Evans, Fofana – R. Pereira, Tielemans, Praet (59. Albrighton), Ndidi, Castagne – Iheanacho, Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Daley-Campbell, Fuchs, Leshabela, N. Mendy, Suengchitthawon, Tavares, Thomas.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Scholes
    thejrc.org