Villarreal – Osasuna 1:2 (kon.) | Valencia – Real Sociedad 2:2 (kon.) | Valladolid – Granada 1:2 (kon.)
Real Betis – Atlético 1:1 (kon.)
konec
Real Valladolid
1:2 (1:0)
Granada CF
Neděle 11.04.2021, 18:30 • Estadio Municipal José Zorrilla (Valladolid) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z utkání, které mělo své nezáživné, ale i strhující pasáže, je to vše. Děkujeme vám za pozornost a užijte si zbytek večera. Na viděnou. (20:36:54)
     
    V dalším kole se Valladolid představí na půdě osmnáctého Elche. Půjde tedy o pravou záchranářskou bitvu se vším všudy. Granada bude v domácím prostředí plnit roli papírového favorita proti poslednímu Eibaru.
     
    Granada si vítězstvím polepšila na osmé místo. Valladolid zůstává poté, co nevyhrál už čtyři kola v řadě, na sedmnácté, tedy první nesestupové pozici.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:15.
     
    Fotbalisté Granady se po dlouhých čtyřech měsících radují z venkovního vítězství, když v závěru střetnutí otočili výsledek na hřišti Valladolidu. Real šel do vedení krátce před pauzou, když Vallejův šlapák v pokutovém území potrestal bezpečně proměněnou penaltou Fabián Orellana. Druhá půle se dlouho nesla v nezáživném tónu, s blížícím se závěrem se ovšem začaly dít na Estadio Municipal José Zorrilla věci. Čtvrt hodiny před koncem dorážel Puertas Machísovu hlavičku do sítě z ofsajdu, po další akci už se ale hosté radovali. Foulquier našel přihrávkou zprava Jorgeho Molinu a ten střílel přesně k pravé tyči. V 86. minutě pak napřáhl z hranice šestnáctky Quini a umístěnou ránu poslal krásně pod břevno.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Domácí reklamovali Quiniho zákrok na Maranhãa, který se svalil na zem v šestnáctce. Následovala menší chvilka vzrušení a konzultace s VARem, následný hvizd ale znamenal nikoliv penaltu, nýbrž konec utkání.
     
    90+5
    A právě Jordi Masip teď přispěchal podpořit spoluhráče v útoku a zapojil se do akce po rohovém kopu, který centrem z levé strany rozehrál Nacho Martínez.
     
    90+5
    Již se rozeběhla pátá nastavená minuta. Valladolid měl k dispozici vhazování na útočné polovině, po chvíli byl ale nucen vrátit hru pod tlakem až ke svému brankáři.
     
    90+4
    Granada získala rohový kop. Rozehrála jej nakrátko a zvolila další spoření vteřinek v rohu hrací plochy.
     
    90+3
    Rui Silva se svou rozehrávkou logicky vůbec nespěchal. Poté odkopl balon na druhou polovinu, kde jej drží jeho spoluhráči. Avizované pětiminutové nastavení se překlopilo do své druhé půlky.
     
    90+2
    Valladolid je vývojem viditelně zaskočen. Domácí jsou v křeči, balon jim teď odskakuje od kopaček. Granada dohrává duel v naprostém klidu.
     
    90+1
    Fotbalisté Granady drží balon na útočné polovině a šetří vteřinky bráněním míče u rohového praporku.
     
    90
    Utkání bude nastaveno o pět minut.
     
    89
    Po vysokém centru do šestnáctky hlavičkoval Miguel Ángel Rubio vysoko nad branku. Domácí záložník to měl těžké, byl tísněn protihráči.
     
    88
    Valladolid už nemá mnoho času na nepříznivý stav reagovat. Teď bude Real každopádně zahrávat standardní situaci.
     
    86
    Granada právě vstřelila branku!
    Hosté otáčejí v závěru střetnutí stav a rázem vedou! QUINI si po přihrávce z pravé strany připravil míč na střelu a z hranice šestnáctky se krásně trefil do levé horní části branky. Jordi Masip plachtil vzduchem marně.
     
    85
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Jorge Molina, přichází Víctor Díaz.

    Filip Lefenda

    Branky: 41. Orellana (pen.) – 78. J. Molina (Foulquier), 86. Quini (Puertas)

    Karty:   62. Janko (RVL), 63. Alcaraz (RVL), 64. Masip (RVL), 69. Bruno González (RVL) – 34. J. Vallejo (GRN), 67. Suárez (GRN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:15.
    Real Valladolid: Masip (C) – Janko (85. Nacho Martínez), Bruno González, J. Sánchez (46. Rubio), Olaza – T. Villa (65. Hervías), Mesa, Alcaraz, Orellana – Guardiola (72. Maranhão), Kodro (85. Weissman).
    Náhradníci: Roberto – Maranhão, Hervías, Nacho Martínez, L. Pérez, Rey, Rubio, Rubio, Weissman.

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, J. Vallejo, G. Sánchez (C), Quini – Eteki (46. Y. Herrera), Gonalons (65. Suárez) – Machís, Vico (55. Montoro), Puertas – J. Molina (85. Díaz).
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Díaz, Y. Herrera, Marín, Montoro, Neva, N. Pérez, Quina, Suárez.

    Rozhodčí: C. Del Cerro – D. Medié, J. Méndez
    thejrc.org