Prostějov – Jihlava 2:4 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:4 (1:1)
FC Vysočina Jihlava
Čtvrtek 15.04.2021, 14:30 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítejte potřetí v tomto kalendářním měsíci na Stadionu Za Místním nádražím, kde se dnes odehraje utkání 18. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácím 1. SK Prostějov a hostujícím klubem FC Vysočina Jihlava.
     
    1. SK Prostějov

    Pro Hanáky je letošní duben příjemný hlavně v tom, že hned čtyři ze šesti utkání v tomto měsíci sehrají nebo sehráli doma. I když, jak se to vezme. Minulá domácí výhra 1:0 proti Dukle znamenala pro momentálně třetí celek tabulky teprve druhý triumf na vlastním hřišti. Naopak venku svěřenci Pavla Šustra, který poskládal velmi mladý, dravý a rychlý tým, ještě neprohráli a hned sedmkrát z devíti případu slavili zisk všech bodů!

    Modro-bílí v pěti jarních ligových střetnutích prohráli jen jedinkrát, v divoké domácí přestřelce s Vlašimí, která skončila lépe pro Středočechy poměrem 5:3. Prostějov nasázel soupeřům v těchto pěti duelech hned 12 fíků a po Hradci Králové a Líšni je třetím nejofenzivnějším mužstvem ligy. A stále reálně pomýšlí na postup, vždyť druhá Líšeň má jen o dva bodíky víc, ale o zápas více, Votroci na čele mají náskok pěti bodů. Právě vzájemný zápas obou těchto soků by mohl napovědět, který tým příští rok uvidíme o patro výš, navíc Hanáci dokázali Východočechy letos venku porazit!

    Poslední zápasy Prostějova:
    Táborsko – Prostějov 1:2
    Prostějov – Dukla Praha 1:0
    Prostějov – Vlašim 3:5
    Žižkov – Prostějov 1:2
    Varnsdorf – Prostějov 2:4

    Nejlepší střelci Prostějova:
    Jakub Matoušek – 7
    Jakub Kopřiva – 6
    David Píchal, Tomáš Zlatohlávek – 3
     
    FC Vysočina Jihlava

    Na rozdíl od svého dnešního soupeře, Vysočina už dávno ví, jak chutná postup a také už okusila prestiž a komfort nejvyšší soutěže. Jenže letos řeší úplně jiné starosti, protože momentálně se nachází pouze tři body nad sestupovými vodami. Jihlavská defenzíva je nebývale prostupná, však inkasovala po Vyšehradu druhý nejvyšší počet branek. Naopak na druhé straně hřiště se Vysočané na jaře v pěti duelech prosadili pouze třikrát, což jim nakonec vyneslo 4 body. Blamáží by se dal nazvat první jarní duel proti beznadějně poslednímu Vyšehradu, se kterým Jihlava doma remizovala 1:1.

    Trenér Aleš Křeček zkouší všechno možné, ale záchranářské starosti jeho tým čím dál více svazují. Během zimní přestávky zamířily na Vysočinu mladé pušky Vojtěch Patrák ze Sparty a Jakub Selnar z Plzně, gólově se zatím neprosadil ani jeden. A dlouho mlčel i nejlepší kanonýr loňské sezóny Stanislav Klobása, který protrhl střelecké trápení v minulém kole proti Třinci a zajistil pro Jihlavu 3 body zásahem v 86. minutě. Navíc Vysočinu opustil v zimě nejlepší střelec Tomáš Smejkal, kterého si vyhlédl Jablonec.

    Poslední zápasy Jihlavy:
    Jihlava – Třinec 1:0
    Líšeň – Jihlava 2:0
    Hr. Králové – Jihlava 4:0
    Jihlava – Ústí n. L. 1:2
    Jihlava – Vyšehrad 1:1

    Nejlepší střelci Jihlavy:
    Tomáš Smejkal – 4 (přestoupil do Jablonce)
    Vojtěch Křišťál, Lukáš Červ, Filip Vedral – 3
     
    A co se dá od dnešního duelu očekávat? Dle aktuální formy je jasným favoritem Prostějov, který ovládl i první letošní vzájemné měření sil. Výhru 2:1 v Jihlavě zajistili bleskovým obratem během dvou minut dva elitní kanonýři Hanáků, Jakub Matoušek a Jakub Kopřiva.

    V pěti předchozích ligových duelech ale 1. SK proti Vysočině nevyhrál a třikrát z těchto případů ani nebodoval. Vždy to ale byla porážka pouze o gól. Šestkrát z posledních sedmi letošních prostějovských zápasů se prosadili oba soupeři a vždy padly minimálně 3 branky. Ovšem Jihlava na druhou stranu jen jedinkrát z posledních deseti duelů dokázala skórovat více než jednou, což se stalo v prosinci proti Táborsku.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Schuster, Sus (C) – Koudelka, Omale, Kopřiva, Zapletal – Zlatohlávek, Píchal.
    Náhradníci: Bárta – Stříž, Dittmer, Sečkář, Jurásek, Spáčil.

    FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál, Štefánek, T. Vlček, Peřina – Lacko (C), Červ – Ritter, Shudeiwa, Patrák – Vedral.
    Náhradníci: Číž – Ševčík, Tureček, Klobása, Selnar, Pojezný, T. Svoboda.

    Rozhodčí: Dorušák – Hájek, Hurych.
     
    Podle kalendáře už je sice dávno jaro, ale v Prostějově to na tričko rozhodně není. I hráči na obou stranách, kteří se začínají trousit na hřiště, zvolili pro dnešní střet dlouhý rukáv.
     
    Trávník dokonce zkrápí i lehký déšť, který jistě ztíží podmínky pro obě strany. Uvidíme, která z nich se s tím vypořádá lépe.
     
    Hráči obou mužstev už jsou na hřišti a společně drží transparent s nápisem "Nechme děti sportovat". Tuto iniciativu podporuje i samotná LFA a jejím cílem je jediné, uvolnit vládní protiepidemicka opatření, aby se po dlouhé době mohly ke sportu vrátit i děti.
     
    Všichni účastníci také drželi minutu ticha za zesnulého dlouholetého fanouška 1. SK Prostějov p. Vykopala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kapitán Matúš Lacko se zhostil úvodního výkopu a Jihlava se ihned vrhla do útoku, její postup ale zastavil faul na Schustera.
     
    1
    Vysoko napadající Adam Ritter zahnal stopera Schustera do úzkých a zahrát si musel i prostějovský brankář Mucha.
     
    2
    Koudelka jemně lízl autové vhazování a nechal míč propadnout do vápna pro Píchala, ten byl ale pokrytý Štefánkem a nemohl pohodlně zakončovat.
     
    3
    Jihlavští dobře ubránili aut soupeře a následně i pokus Prostějova vybojovat roh. Dobrá obranná činnost hostů.
     
    4
    Štefánek předčil Píchala v hlavičkovém souboji a Vysočina toho chtěla využít k rychlému protiútoku. Postup Vedrala středem i Patráke po křídle ale prostějovská obrana dokázala eliminovat.
     
    5
    Zapletal si parádně počkal a vypíchl míč před napadajícím Patrákem, ale daleko se nedostal.
     
    5
    Následně u lajny podstoupil Omale souboj s Ritterem, který vyhrál nigerijský středopolař.
     
    6
    Jihlavští se vymanili z tlaku a přeci jen od lajny vydolovali zásluhou Rittera balón. Ten ale dlouho nevěděl, co si s ním počít a celou situaci zazdil.
     
    7
    Adam Ritter je s míčem okolo vápna aktivní, ale podruhé za sebou nedokázal zakončit, i když prostor k tomu měl. To mu okamžitě hlasitě vyčetl i jeho kouč Křeček.
     
    8
    Napotřetí už se hostující třicítka odhodlala přeci jenom ke střele, ale tentokrát to Ritter asi přeci jen uspěchal. Míč po zemi prolétl daleko kolem tyče a rozehrávat bude Mucha.
     
    8
    Pak se po delší době připomněl i Prostějov, když Koudelka centrem do vápna hledal hlavu Píchala nebo Zapletala. Nenašel ani jednu z nich.
     
    9
    Trenér Jihlavy své svěřence nabádal k "dlouhým balónům", ale Červ to vzal možná až příliš doslovně a nakopl míč tak daleko, že ho nemohl nikdo z jeho spoluhráčů zachytit.
     
    10
    Po chvíli se to ale mnohem lépe z pravé strany podařilo Lackovi, který ve vápně našel Patráke. Ten si míč zpracoval hlavou a shodil si ho na kopačku, jeho střele ale chyběla potřebná razance. Zatím ale největší příležitost zápasu.
     
    11
    Rychlá akce domácích, při které si Zapletal narazil míč s Kopřivou. Druhý jmenovaný rychlým pasem po zemi hledal svého parťáka ve vápně, dobře ale zakročil navrátivší se Křišťál.
     
    12
    Hra se odehrává spíš u levé postranní čáry z pohledu Prostějova, nikdo s hráčů se nemůže dostat s míčem na osu hřiště.
     
    13
    Dittmer se trochu zapomněl při napadání a nevyvinul na gólmana Muchu při rozehrávce dostatečný tlak, což mu trenér Křeček hned vysvětlil a upozornil ho na to.
     
    14
    Stejný muž ve spolupráci se svými asistenty musel krotit emoce bující u kapitána Matúše Lacka, který konfrontoval sudí ohledně některého z jejich výroků.
     
    15
    Jihlava bude zahrávat první roh a právě Lacko může tentokrát ukázat své fotbalové dovednosti při jeho exekuci.
     
    16
    Mezitím je Fares Shudeiwa ošetřován u postranní čáry, protože utržil v jednom ze soubojů úder, který mu lehce roztrhl obočí.
     
    16
    Jeho spoluhráči s rohem nenaložili moc dobře, protože Lacko svůj centr dost přetáhl.
     
    17
    Fares mezitím vyfasoval kolem hlavy pevný obvaz, aby mohl pokračovat ve hře.
     
    18
    Ritter s Lackem rozehráli roh na krátko a kombinují v blízkosti praporku.
     
    18
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A tato varianta se ukázala jako nejlepší možná! Jihlavští si několikrát vyměnili míč na krátké vzdálenosti a poté Ritter vypálil do tyče a skládal hlavu do dlaní. K odraženému míči se ale dostal RÓBERT ŠTEFÁNEK, poslal ho razantně k tyči a dostává svůj tým do vedení.
     
    19
    Prostějov se hned snažil reagovat, Kouselka nejprve hledal centrem Píchala a když ho nenašel, odražený balón hned napálil na branku. Dobře ale zasáhl Vlček a jeho pokus zablokoval.
     
    20
    Rohový kop z pravé strany Jihlavě znovu vůbec nevyšel, bude zřejmě muset spoléhat na tuto herní situaci z opačného rohu, od kterého vznikla předešlá gólová situace.
     
    21
    Omale padl na zem v souboji s Patrákem, bylo ale spíše jeho vlastním přičiněním a rozhodčího neobměkčil ani hlasitým výkřikem.
     
    23
    O chvíli později David Píchal naprosto zbytečně a bezmyšlenkovitě zajel do Červa a okamžitě od sudího obdržel kartu a od trenéra Šustra kartáč.
     
    24
    Ve vzduchu zatím jasně kraluje Jihlava, což potvrdil Štefánek, který hlavičkou předčil Koudelku.
     
    24
    Na dlouhý Štefánkův nákop si naskočil Patrák, ale Bala stál přímo u něj a pokryl ho.
     
    25
    Právě oběť předchozího ataku Lukáš Červ si to zřejmě chtěl se soupeři vyřídil osobně a po střetu právě s Píchalem obdržel žlutou kartu i on.
     
    25
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A tato situace se stala Jihlavě osudnou! Na Koudelkův přímý kop sice defenzíva Vysočiny dokázala perfektně zareagovat a na dvakrát míč odvrátila, ten se ale nakonec odrazil k JAKUBU KOPŘIVOVI a ten ho nekompromisně z dálky napálil do sítě a potvrdil statut elitního kanonýra při absenci Jakuba Matouška.
     
    26
    Začínáme tedy od nuly a znovu se potvrdilo, že ve většině zápasů Prostějova se letos prosazují oba týmy.
     
    27
    Prostějovská obrana dobře komunikuje s brankářem Muchou a i když jihlavští forčekující útočníci jí nedají spát, zatím to zvládá bez problémů.
     
    28
    Vysočina dostala možnost přímého kopu z uctivé vzdálenosti, kterou ale exekutor vůbec neodhadl a daleko překopl koncovou čáru.
     
    29
    Jenže Jihlava se při napadání nehodlá vzdát a tentokrát Mucha neodkopl balón ideálně a ten nakonec končí rohem pro soupeře.
     
    30
    Napoprvé to Lacko zkusil nízkým centrem, druhý jeho pokus už byl o poznání vyšší. A i když nejprve ho Prostějov odvrátil, Peřina se do míče trefil hlavou perfektně a Mucha se musel hodně obracet, aby míč vyškrábl z rohu. Skvělý save.
     
    31
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Aleš Schuster, přichází Michal Stříž.
     
    31
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Zapletal, přichází David Jurásek.
     
    32
    Kouči Pavlu Šustrovi se nelíbila hra jeho svěřenců a tak se ji rozhodl občerstvit dvojitým střídáním. Uvidíme, jaký to bude mít efekt.
     
    32
    Zatím nevalný, právě Stříž totiž trochu zmatečně zakopl míč, o který bojovali ve vápně Ritter s Patrákem. Byla tam ale ještě teč, takže rozehrává Mucha.
     
    33
    Jurásek se Střížem vedli velmi rychlý útok po křídle, který ale zarazil perfektním obranným skluzem Červ.
     
    34
    Prostějov zkrátil a zrychlil svou kombinaci a nese to ovoce. Křišťál musel Koudelku zastavit jen za cenu faulu.
     
    35
    Nakonec se ale SK nedostal ani za půlku a Jihlava ho dnes drží hodně zkrátka. Hanáci vůbec nemohou rozvinout svou rychlou hru, která je zdobí v letošní sezóně.
     
    36
    Fares Shudeiwa parádně zatáhl po levé straně a skvěle uvolnil Patráka. Ten se stihl s míčem otočit a zakončit, ale byl tísněný Balou a střela mu možná i proto tolik nevyšla.
     
    37
    Píchal se dobře vymotal kolem Peřiny, ale druhý pokus o jeho obejití mu nevyšel.
     
    38
    Nejprve to vypadalo na roh Prostějova, jeho hráči ale sportovně přiznali, kdo se míče dotkl jako poslední, a této možnosti se vzdali. Tak to má být.
     
    39
    Dvojice útočníků Patrák s Ritterem je hodně vidět, tentokrát pálil první jmenovaný a byla to poměrně svižná a nebezpečná rána, Mucha ale byl přesně tam, kde měl být.
     
    40
    Zato Hanáci už branku Lancmana notnou dávku minut vůbec neohrozili.
     
    41
    Kopřiva nestihl míč v souboji s Červem a po odehrání ho zbytečně srazil rukama na zem. Standardka pro Jihlavu, ale z uctivé vzdálenosti.
     
    42
    Vše vykrystalizovalo v centr Rittera, který vysokým míčem hledal vytáhlého Křišťála. Dříve ale hlavou zasáhl Stříž a nebezpečí zažehnal.
     
    43
    Prostějov se po hodně dlouhé době dostal ke střele přímo ze hry, která vyplynula z rychlého kontru. Píchal se po svém průniku rozhodl zakončovat sám, ale pokud chtěl uspět, měl mířit mnohem přesněji. Lancman neměl se zákrokem sebemenší problémy.
     
    44
    Zlatohlávek ve vápně trochu zazmatkoval a místo střely ještě hledal Koudelku. K tomu míč nedoputoval, ale odrazil se k Omalemu, jenž ho napálil daleko mimo branku Jihlavy.
     
    45
    Červ trefil šlapákem zezadu Koudelku a koledoval si o druhou žlutou. Ještě poslední přímák pro Prostějov, který zahraje právě domácí "Koudy".
     
    45
    Jeho nízký kroucený centr ale trefil pouze bránící hráče a vypadá to, že stav po první půli, ke které se přidá minuta, bude smírný.
     
    45+1
    Hra se odehrává v poklidu ve středu hřiště a vypadá to, že se tam i dohraje.
     
    45+1
    Nakonec to ještě Lacko dlouhým centrem zkusil, ale našel jen rukavice Muchy a první půle tímto končí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Prvních 45 minut a jedna navíc je za námi a Prostějov může být nakonec za remízu rád. Mnohem více ze hry a také víc příležitosti si dokázala navzdory všem předpokladům a tabulkovému postavení vypracovat Jihlava. Vysočany poslal do vedení ranou k tyči Róbert Štefánek, na tento zásah dokázal neméně povedenou střelou odpovědět Jakub Kopřiva. Jinak se ale hrálo převážně před brankou Hanáků, kteří budou muset změnit úplně vše, pokud chtějí v dnešním zápase uspět a udržet se ve hře o postup.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Tomáš Zlatohlávek uvedl míč poprvé do hry ve druhém půli, oba trenéři si zatím další svá střídání pošetřili.
     
    47
    Koudelka tak dlouho otálel s přihrávkou, až ho zezadu odzbrojil Fares Shudeiwa a poslal míč do autu.
     
    48
    Hrozící nebezpečí zažehnal jihlavský brankář včasným vyběhnutím a odkopem.
     
    48
    Obrovská šance Hanáků hned zkraje druhé půle! Omale dobře vyhrál souboj ve středu hřiště a narýsoval milimetrový pas na kopačku Zlatohlávka. Ten úplně osamocený v pokutovém území stihl zamířit a opřel se do míče, skvělým zákrokem se ale blýskl gólman Lancman.
     
    49
    Jihlava se poprvé dostala za půlící čáru a hned z toho bude slušná možnost. Křišťál totiž vybojoval faul a přímý kop z dobré pozice.
     
    51
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A Vysočina tuto možnost beze zbytku využívá. Krásný centr z přímého kopu se snesl za zeď přímo na nohu Červa. Ten na chvíli míč podržel na tyči a prostřelil Muchu, míč pak za jeho záda definitivně doklepl FILIP VEDRAL a Jihlava znovu vede!
     
    53
    Fares Shudeiwa zajel do soupeře víc, než by bylo zdrávo a odnese si z tohoto duelu další žlutou kartu.
     
    53
    Centr Koudelky nevyšel dle představ, Omalemu to ale stejně moc nevadilo. Soustředil se hlavně na to, jak se co nejefektněji skácet ve vápně v souboji se Štefánkem, ale ani tentokrát mu to sudí Dorušák nespolkl.
     
    54
    Po slušném začátku poločasu se znovu otěží zápasu chopila Jihlava. Vedral ale soupeře tak dlouho motal, že se zamotal sám a míč ve vápně ztratil.
     
    55
    Pavel Šustr své hráče nabádá k pohybu, ale v poměrně chladném dubnovém odpoledni zkrátka Hanáci nemohou rozhýbat nohy.
     
    56
    Jihlava poprvé od 2. prosince vstřelila víc jak jednu branku a chtěla by si tento stav pohlídat.
     
    57
    Ve středu hřiště zůstal po souboji ležet Vojtěch Patrák, který ho nakonec opustil až za asistence lékaře.
     
    59
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Lubomír Machynek, přichází Michal Sečkář.
     
    59
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Jiří Spáčil.
     
    60
    Podruhé v zápase Prostějov dvakrát střídá, uvidíme, jaký to bude mít vliv na předváděnou hru. Jejich soupeř je totiž zatím předčil snad ve všem.
     
    61
    Vojtěch Patrák nakonec nebyl schopen pokračovat v zápase a tak ho střídá nejlepší střelec loňské sezóny Stanislav Klobása.
     
    62
    Mucha vyběhl hodně vysoko a okamžitě toho mohli využít Klobása s Faresem. Rána Druhého z nich byla zablokována, ale Jihlava z toho aspoň vytěžila roh.
     
    63
    S tím hosté příliš valně nenaložili, na dlouhý míč si jako první naskočil gólman Mucha a rukavicí míč poslal do bezpečí.
     
    64
    Sečkář vymyslel nádherný a hlavně přesný míč, který dopadl po přeletu půlkou hřiště přímo na nohu Juráska. Ten si ho přehodil na levačku a ihned vypálil, chybělo mu ale pár centimetrů k tomu, aby trefil alespoň tyč.
     
    65
    Obránce Štefánek se na jednu chvíli ocitl sám na hrotu a okamžitě ho trenér Křeček nabádá k tomu, aby "nikam nechodil a hlavně si to odbránil".
     
    66
    Prostějovští rychle přesunuli hru ke gólmanovi Lancmanovi, ale jejich nepřesná kombinace k zakončení nevedla.
     
    67
    Ritter zajel ve vzájemném souboji do Omaleho, který tomu zase znatelně přidal. I tak ale jihlavský forvard obdržel další žlutou kartu.
     
    68
    Píchal si také u postranní čáry zahrával, když zezadu šlápl na kopačku Peřiny. Je z toho standardka, kterou rozehraje Lacko.
     
    69
    A neudělal to vůbec špatně! Zakroutil míč přímo do ohně a ten se klidně mohl odrazit jinak než metr od tyče, kde nakonec skončil.
     
    70
    Trenér Křeček komunikuje se Štefánem ohledně střídání, které každou chvíli přijde.
     
    71
    Vypadá to na Křišťála, který už se jen tak plouží po hřišti.
     
    71
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Tohle se už domácím bude těžko obracet! STANISLAV KLOBÁSA se totiž prosazuje ve druhém zápase po sobě, když si zpracoval míč na prsa a parádně se do míče opřel a napálil ho přímo k tyči. Využil také nedostatečně zformované prostějovské obrany. Krásná rána a vedení o dva góly pro Jihlavu.
     
    73
    Křišťál už doslova nemohl udělat ani krok, a proto ho nahrazuje Tomáš Svoboda.
     
    74
    Sus si musel při souboji s rychlonohým Ritterem pomoct rukama a rozhodčí mu okamžitě po tom ukázal žlutou kartu.
     
    75
    Poslední záchranná akce pro Hanáky, Kopřivu střídá čerstvý Adam Dittmer.
     
    76
    Píchal ukázal, že mu jsou rychlé nohy k užitku i v obraně, když čistě odzbrojil Peřinu.
     
    76
    Nízký centr od Stříže dvakrát mířil právě na Davida Píchala, ani jednou k domácímu hrotu ale míč nedoputoval.
     
    77
    Rychlá kombinace sice vynesla Prostějovu na chvíli držení míče, jenže neposunula je o nic blíž brance Jihlavy.
     
    78
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Prostějov to ale přeci jen zkusí! Z nenápadně vyhlížející situace se prosazuje DAVID JURÁSEK, který tečoval pas od Omaleho zakroutil mimo dosah brankáře Lancmana. Znovu mu k tomu ale dopomohla nedostatečně zformovaná a neaktivní obrana soupeře.
     
    79
    Je vidět, že Jihlava se začala strachovat o výsledek a najednou přenechala iniciativu svému soupeři, který je najednou u všech míčů dřív.
     
    80
    Jurásek zahrával přímý kop ze slušné pozice, míč ale narval bodlem a nedodal mu potřebnou výšku, takže Prostějov příležitost ani nezakončil.
     
    81
    Spáčil skolil Farese, ale k údivu hostující lavičky se hraje dál.
     
    82
    Dittmer zřejmě doplatil na svou nezkušenost. Neodhadl totiž situaci a i když mohl střílet, ještě se snažil si míč srovnat a pak už bylo pozdě bycha honit.
     
    83
    Neskutečnou šanci právě spálil Stanislav Klobása! Po rohu zasáhla prostějovská defenzíva dobře, ale tím pro ni situace skončila. Obránci ponechali v malém vápně úplně osamoceného klobásu, který měl čas si rozmyslet, kam to Muchovi pošle. Nakonec ho ale trefil do nohy, fantastický save drží Hanáky ve hře.
     
    84
    Vysoký roh na druhé straně v podání Koudelky dopadl pouze na hlavu Štefánka.
     
    86
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Matúš Lacko, přichází Miroslav Tureček.
     
    86
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Fares Shudeiwa, přichází Jakub Selnar.
     
    86
    Dvojité střídání dodá sil Jihlavě v bránění hubeného náskoku, kapitán Lacko předal pásku Klobásovi.
     
    87
    Pavel Šustr posílá i obránce Michala Sečkáře dopředu, nic jiného Hanákům už nezbývá.
     
    88
    Jihlava dělá vše, co je v silách jejích hráčů, aby soupeře udržela co nejdále od své branky. Zatím se to daří.
     
    89
    Stříž vyběhl pozdě a prohrál souboj, jenže Selnar nedošel s vybojovaným míčem ani za půlící čáru.
     
    90
    Selnar využil rychlých nohou a hlavně dostatku sil a zahnal Prostějovské až k jejich bráně. Tohle nevypadá dobře s jejich nadějemi na body.
     
    90+1
    Bude se hrát ještě tři minuty, což čtvrtý rozhodčí indikoval na světelné tabuli.
     
    90+1
    Vlček to proti Sečkářovi udělal nejlépe, jak mohl a skluzem dostal míč do autu a pozdržel útok soupeře.
     
    90+2
    Lancman nezachytil Koudelkův centr do rukavic, ale atakoval ho při tom Píchal a rozhodčí to vyhodnotili jako faul.
     
    90+3
    Nesoulad při rozehrávce zapříčinil, že se Prostějov vůbec nedostal za půlku při snaze naposledy zaútočit a jeho osud je zpečetěn.
     
    90+3
    Klobás ještě srazil Píchala a i on is odnese žlutou památku na tento zápas.
     
    90+4
    Poslední šance pro Prostějov. Jihlava chvíli zdržovala hru, a tak se přidává minuta navíc. Mucha už je taky ve vápně a čeká na rozehrávku Koudelky.
     
    90+4
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Střídající JAKUB SELNAR ukořistil míč a spolu s Klobásou uháněl vstříc prázdné brance. Měl dost času aby poslal míč do odkryté sítě z dálky a je rozhodnuto.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Prostějov opět potvrdil, že domácí prostředí mu letos vůbec nesvědčí. V první půli byl hodně pasivní a za remízu ještě mohl být rád. A i když začali Hanáci druhý poločas obrovskou neproměněnou šancí, góly začala sázet Jihlava. Nejprve po skvěle sehrané standardce skóroval Filip Vedral po pasu od Červa, 20 minut poté nechytatelnou ranou k tyči zvýšil Stanislav Klobása. Pak se Vysočina začala trochu strachovat o výsledek a povolila ještě teči Davida Juráska, aby prošla do branky. V poslední minutě nastavení pak podpořil útok u brankář Mucha, místo vyrovnání ale s míčem unikl Jakub Selnar a poslal ho do prázdné branky. Prostějov si tak znovu zkomplikovat cestu za postupem, naopak Jihlava zůstává nadále nad sestupovými příčkami.
     
    S těmito slovy už se s vámi z Prostějova loučím, ale srdečně vás zvu ke sledování našich dalších přenosů z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. (16:28:39)

    Adam Kodet

    Branky: 25. Kopřiva, 78. Jurásek – 18. Štefánek, 51. Vedral, 71. Klobása, 90+4. Selnar

    Karty:   23. Píchal (PRO), 74. Sus (PRO) – 25. Červ (JIH), 53. Shudeiwa (JIH), 67. Ritter (JIH), 90+3. Klobása (JIH)


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (59. Sečkář), Bala, Schuster (31. Stříž), Sus (C) – Koudelka, Omale, Kopřiva (75. Dittmer), Zapletal (31. Jurásek) – Zlatohlávek (59. Spáčil), Píchal.
    Náhradníci: Bárta – Stříž, Dittmer, Sečkář, Jurásek, Spáčil.

    FC Vysočina Jihlava: Lancman – Křišťál (73. T. Svoboda), Štefánek, T. Vlček, Peřina – Lacko (C) (86. Tureček), Červ – Ritter, Shudeiwa (86. Selnar), Patrák (61. Klobása) – Vedral.
    Náhradníci: Číž – Ševčík, Tureček, Klobása, Selnar, Pojezný, T. Svoboda.

    Rozhodčí: Dorušák – Hájek, Hurych

    Diváci: 0.
    thejrc.org