Montreal – Calgary 1:4 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:4 (kon.)
Los Angeles – Vegas 2:6 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 15.04.2021, 01:40 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi St. Louis Blues a Coloradem Avalanche.
     
    St. Louis Blues

    Hokejisty St. Louis čeká ještě těžká bitva o postup do vyřazovací fáze. V dosavadních 41 zápasech vybojovali 44 bodů, na čtvrtém místě jsou o jediný bod před Kojoty z Arizony. Hokejisté Blues si na přelomu března a dubna prošli herní krizí, když prohráli sedm utkání v řadě. V posledních střetnutích ale výkony výrazně zlepšili a aktuálně drží tři vítězství za sebou, naposledy zvládli dvojutkání s Minnesotou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je David Perron se 40 body.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado je právem považováno za jednoho z největších favoritů na titul. V letošní sezóně sehráli 42 zápasů a v současnosti vévodí Západní divizi s čtyřbodovým náskokem na Vegas Golden Knights. Svěřenci kouče Bednara našli přemožitele v jednom z posledních devíti střetnutí, prohráli pouze vysoko 3:8 v Minnesotě. V doposud posledním utkání na domácím stadiónu porazili Arizonu výsledkem 4:2. Týmovou produktivitu vede Nathan MacKinnon s 52 body.
     
    Úvodní sestavy:

    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Krug, Dunn, Scandella, Parayko, Walman – Tarasenko (A), B. Schenn (A), Schwartz – Perron, R. O'Reilly (C), Blais – Hoffman, Bozak, Sanford – Kyrou, Barbašev, Clifford.

    Colorado Avalanche: Dubnyk (J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, Timmins, MacDonald – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Söderberg – Ničuškin, Jost, Saad – Compher, Bellemare, O'Brien.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Baker, Racicot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi St. Louis a Coloradem právě začal! Na buly byl úspěšnější specialista na tuto disciplínu Ryan O'Reilly, zaútočit tak mohou domácí.
     
    00:31
    A stalo se. Nejproduktivnější hráč týmu David Perron nahazoval puk z pravého kruhu před brány a byl to Marco Scandella, kdo touš tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    01:23
    Na druhou stranu vystartoval Nathan MacKinnon, ten pro změnu bodoval v deseti posledních střetnutích Jedenáctý zářez prozatím nepřidal, zápěstím mířil příliš vysoko.
     
    01:44
    V aktivním pojetí hry pokračovala i druhá lajna Avalanche. Od modré čáry střílel Cale Makar, Parayko jeho projektil ztečoval mimo tři tyče.
     
    02:03
    Blízko vedoucímu zásahu byl Tyler Bozak! Od Faulka dostal parádní nahrávku za obranu, křižným projektilem k levé tyči ale orazítkoval pouze brankovou konstrukci.
     
    02:32
    Blues se favorita nezalekli a pokračují ve vyvíjení tlaku. Jordan Kyrou pokusem z vrcholku levého kruhu neuspěl, Dubnyk zakročil vyrážečkou.
     
    03:13
    Devon Toews pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a po mantinelu vyhodil touš přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Elitní lajna Colorada si protáhne střídání.
     
    03:30
    Ale ne na dlouho. Nathan MacKinnon totiž na buly uspěl, načež kapitán Gabriel Landeskog poslal obloučkem puk alespoň do středního pásma.
     
    04:12
    Gólman Devan Dubnyk zapisuje druhý úspěšný zákrok v utkání. Od modré čáry střílejícímu Dunnovi zmenšil úhel a černou gumu udržel ve výstroji.
     
    04:44
    Vzápětí musel čtyřiatřicetiletý Kanaďan znovu do akce. Tentokráte proti pokusu Sanforda, který neudržel, dorážející Bozak však v dobré pozici minul.
     
    05:10
    Tyson Jost sice zvládl buly v útočném pásmu, ale puk za sebe poslal takovým způsobem, že projel přesně mezi oběma obránci. Keaton Middleton musel zacouvat.
     
    05:34
    Dění hry se posléze přesunulo opět do obranného pásma Colorada. Ivan Barbašev si našel prostor ke střele, avšak z velkého úhlu zasáhl pouze brankáře.
     
    06:01
    Rychlý protiútok rozjel po zisku kotouče Valerij Ničuškin. Osobní strážce Sammy Blais jej stíhal marně, forvarda ale dobrým obranným zásahem zastoupil Marco Scandella.
     
    06:28
    Skrytou střelu Jacoba MacDonalda vykopl Jordan Binnington reflexivně před sebe. Brandon Saad ve velkém předklonu dorážel nepřesně.
     
    07:22
    Výrazně o sobě dala vědět rovněž čtvrtá útočná formace St. Louis. Kyle Clifford clonil před bránou a Jordan Kyrou vystřelil do Dubnykova pravého betonu.
     
    07:52
    Kanadský obránce Colton Parayko cíleně nahazoval na teč, do míst, kde stál Zachary Sanford. Útočník změnil směr letu touše, ale ten i přesto proletěl vedle brány.
     
    08:20
    Další útočná akce Blues již skončila projektilem směřujícím mezi tři tyče. Postaral se o něj Jake Walman, Devan Dubnyk udržel černou gumu ve výstroji.
     
    08:44
    Útok Bednarových svěřenců zastavilo postavení mimo hru. Proti pravidlům se provinil Nazem Kadri, ten převzal kotouč až za útočnou modrou čárou.
     
    09:11
    I v pádu ještě dokázal André Burakovsky přenést hru na levou stranu na spoluhráče MacKinnona. Střílnou nahrávku před branku usměrnil Landeskog vedle pravé tyčky.
     
    09:30
    Kompletní elitní útok doplnil Mikko Rantanen. Finský útočník se proháčkoval středem až před ním stál poslední obránce, Faulka trefil do chráněných míst.
     
    10:02
    Skvělou práci odvedl Torey Krug. Nejenže si poradil s těžkým pasem od Perrona, ale i si popojel blíže k bráně. K dokonalosti chybělo jen přesné zakončení.
     
    10:10
    Krug ukázal, že umí zabojovat i do defenzivy. Udržel krok s rozjetým Saadem, jemuž v pravý čas zablokoval hokejku a znemožnil tak střelu.
     
    10:28
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Krátce poté, co se první třetina překlopila do své druhé poloviny, Colorado skóruje! PIERRE-ÉDOUARD BELLEMARE nejprve sám zastavil vyhození soupeře do středního pásma, aby posléze po přiťuknutí od O'Briena skóroval střelou z levého kruhu k protější pravé tyči! Asistence: Liam O'Brien a J. T. Compher.
    10:28 Pierre-Édouard BELLEMARE - 0:1
     
    11:30
    Domácí chtěli okamžitě odpovědět. Tylar Bozak už jednou brankovou konstrukci orazítkoval, tentokráte pálil zápěstím pouze do boční sítě.
     
    12:11
    Hokejisté Colorada rozjeli rychlý protiútok. Brandon Saad nastartoval motory po pravém mantinelu, přes Faulka se před bránu neprobil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:46
    O další kontr se přihlásil Jacob MacDonald. Středem našel Nathana MacKinnona, jehož štiplavý projektil zastavil Binnington v lapačce.
     
    13:14
    Postavení mimo hru, hokejisté v bílých dresech musí na okamžik přerušit snahy o navýšení skóre. Bez puku jedoucí Ničuškin byl rychlejší než Saad.
     
    13:40
    První přesilovou hru utkání si zahraje domácí St. Louis. Dvouminutový trest obdržel Ryan Graves, jenž u mantinelu přidržel Tarasenka.
     
    14:16
    Na ledě můžeme sledovat elitní přesilovou formaci Blues. Krátce po vhazování pálil příklepem ruský útočník Vladimir Tarasenko nad horní tyčku.
     
    14:49
    O další střelecký pokus se postaral Ryan O'Reilly, jenže ani on nemířil mezi tři tyče. Gólman mohl zůstat klidným, Jost pokus soka zblokoval do ochranné sítě.
     
    15:09
    Tak až Justin Faulk prověřil pozornost Devana Dubnyka. Kanadský strážce svatyně ovšem obdržel ránu přímo do výstroje, kde následně hrací předmět udržel.
     
    15:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, výsledková tabule opět ukazuje nerozhodné skóre. Bozak cílenou střílenou nahrávkou mezi kruhy našel hokejku VINCEHO DUNNA, za jehož pokusem k levé tyčce natahoval Dubnyk beton marně. Asistence: Tyler Bozak a Mike Hoffman.
    15:20 Vince DUNN - 1:1
     
    16:02
    Cale Makar vyslal průnikovou přihrávkou do přečíslení MacKinnona. Kanaďan vzal situaci na sebe, Landeskog čekal na nahrávku bez úspěchu. Binnington zasáhl lapačkou.
     
    16:27
    První útočná formace Avalanche vymyslela ještě jeden nebezpečný kontr. Od pravého mantinelu nahazoval Mikko Rantanen a bránící Parayko srazil touš těsně vedle pravé tyčky.
     
    17:03
    Hosté jsou po inkasované brance jasně lepším týmem. Tentokráte střílel od modré čáry Brandon Saad, Binnington kotouč vykopl pravým betonem.
     
    17:46
    Tyson Jost zabojoval, ale v rychlostním souboji nesmazal velkou ztrátu na Vinceho Dunna, rozhodčí proto musel zapískat zakázané uvolnění.
     
    18:21
    V souboji v rohu kluziště Jordan Kyrou marně bojoval proti dvojici obránců. Kotouč vyšťoural do střední třetiny Jacob MacDonald.
     
    18:44
    David Perron rychle vrátil hrací předmět do útočného pásma. Vystřelil příklepem ještě ve střední třetině, Dubnyk poslal puk do rohu kluziště.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:12
    Domácí sice dosáhli gólu, ale bylo jasné, že platit nebude. Muži v pruhovaném totiž přerušili hru a až poté Dubnykovi puk vypadl a Blais trefil prázdnou bránu.
     
    19:33
    Carl Söderberg se z pravého křídla natlačil před bránu a v pádu zakončoval na zadní, pravou tyčku. Puk prosvištěl těsně vedle brány, Binnington zasahovat nemusel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 8 – 10
     
    První třetina zápasu mezi St. Louis a Coloradem nabídla po jednom gólu na každé straně. Do vedení se dostalo favorizované Colorado zásluhou trefy Pierreho-Édouarda Bellemarea z 11. minuty, avšak domácí dokázali odpovědět, v 16. minutě vrátil skóre do vyrovnané podoby přesilovkovým zásahem obránce Vince Dunn. Sledujeme vyrovnanou bitvu, výsledek zatím odpovídá dění na ledě.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:36.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Ryan O'Reilly byl opět vítězem, v souboji kapitánů přetlačil Gabriela Landeskoga.
     
    20:22
    Ale byli to hosté, kteří zaútočili. Nathan MacKinnon v situaci dva na dva hledal Rantanena, pas na jeho osobu zastavil pozorný Justin Faulk.
     
    21:06
    Nazem Kadri zadovkou oslovil Jacoba MacDonalda. Tvrdou ránu od modré čáry podržel gólman Jordan Binnington v lapačce.
     
    21:36
    Nahrávka Tysona Josta po mantinelu našla svého adresáta. Conor Timmins nahazoval na teč, Valerij Ničuškin poslal puk po ledě těsně vedle pravé tyčky.
     
    22:05
    Ruský útočník Vladimir Tarasenko mohl střílet, ale ještě volil přihrávku napříč pásmem na Clifforda, kterou Makar zblokoval do ochranné sítě.
     
    22:27
    Brandon Saad nezvládl zpracování těžkého pasu Girarda, ale puk alespoň tečí zpomalil. Následně se vydal napadat Schwartze, ten rozehrál po mantinelu na Kruga.
     
    22:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté si berou zpět ztracený náskok! Nahození Timminse ztečoval O'Brien do tyčky, od níž se kotouč odrazil do Binningtonova levého betonu. Příkladně zabojoval J. T. COMPHER, jenž se zorientoval rychleji než gólman a pod jeho padajícím tělem poslal touš do sítě. Asistence: Liam O'Brien a Conor Timmins.
    22:52 J. T. Compher - 1:2
     
    23:30
    St. Louis tak musí podruhé v zápase dotahovat jednogólové manko. Smazat se jej okamžitě snažil Tyler Bozak, křižný projektil nenašel cíl.
     
    24:05
    Za vlastní brankou uklidnil situaci Cale Makar. pronásledoval jej Vladimir Tarasenko, ale až za bránu s bekem nejel, volil raději úprk na střídačku.
     
    24:33
    Rychlou akci Avalanche zakončil Brandon Saad. Ten obdržel ideální pas do hokejky mezi kruhy, pokusem ze zápěstí trefil brankářovu lapačku.
     
    25:00
    Jaden Schwartz měl před sebou posledního obránce. Místo kličky nahrál z druhé vlny najíždějícímu Tarasenkovi, Dubnyk si mezeru mezi betony pohlídal.
     
    25:03
    Krátce po vhazování přišel nedovolený zákrok na Valerije Ničuškina. Fauloval Jake Walman, který inkasoval menší trest za hákování.
     
    25:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To bylo rychlé! Hosté znemožnili vyhození Faulkovi, načež se puku na modré čáře chopil Makar, ten přesunul hru na pravou stranu na MIKKA RANTANENA. Fin vypálil z první a trefil se mezi pravou ruku a beton gólmana. Asistence: Cale Makar a Nathan MacKinnon.
    25:17 Mikko RANTANEN - 1:3
     
    26:26
    Hokejisté Blues vystartovalo do protiútoku ve třech. Brayden Schenn našel napříč pásmem Sammyho Blaise, jenž rozezvučel mantinel za brankou.
     
    27:14
    Za hru v defenzivě zaslouží pochvalu Nazem Kadri. Do poslední chvíle vystál Parayka, kličku po levé straně očekával a vypíchl soupeři kotouč z pod hole.
     
    27:50
    Devan Dubnyk zatím v zápase působí jistým dojmem. Nyní povyjel proti Marcovi Scandellovi, jehož pokus do horních pater svatyně podržel v rukavici.
     
    28:21
    V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější bránící Cale Makar. Kanadský zadák nepřipustil Kyroua ke střele, zastavil ho čistým hitem.
     
    28:42
    Dubnyk spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou, když vyjel za branku a před forčekujícím Tarasenkem rozehrál druhou stranou na Girarda.
     
    29:11
    Sám proti třem měl Nathan MacKinnon minimální šanci na úspěch. Ale zabojoval, a to se cení. Hru otáčí na druhou stranu Torey Krug.
     
    29:44
    Útok Blues skončil ještě dříve, než začal. Krug hledal středem kapitána Ryana O'Reillyho, jenže forvard očekával nahrávku k mantinelu, kam si také sjížděl.
     
    30:10
    Střetnutí se přehouplo do své druhé poloviny. Favorizované Colorado vede rozdílem dvou branek a v prostředním dějství je zatím lepším týmem.
     
    30:26
    Skrze dvojici protihráčů proskočil do příležitosti Tyson Jost. Z bezprostřední blízkosti ovšem na Binningtona recept nenašel, trefil ho do výstroje.
     
    31:00
    A další útok Avalanche. Tentokráte v podání Carla Söderberga, který naznačil nahrávku mezi kruhy, ale místo toho zvolil překvapivé zakončení z úhlu. Trefil boční síť.
     
    31:17
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Bednara udělali další důležitý krok směrem vítězství. Minimálně polovina zásluh míří za Jostem, který na zádech udržel Kruga a šikovně se vyhnul i rozhodčímu. Vzápětí v mezikruží našel nikým neatakovaného BRANDONA SAADA, levé křídlo třetí lajny uspělo střelou na lapačku Binningtona. Asistence: Tyson Jost a Mikko Rantanen.
    31:17 Brandon SAAD - 1:4
     
    32:23
    Tyler Bozak vyrazil spolu s Marcem Scandellou do přečíslení dvou proti jednomu. Kanadský bek dostal puk ideálně do hole, ale vzápětí touš krajanovi nesmyslně vracel, Bozak už v těžké pozici promáchl.
     
    32:49
    Přesně to co chtěl, udělal Cale Makar. Přejel středovou čáru a o mantinel nastřelil puk za bránu soupeře. Následně mohl odjet vystřídat.
     
    33:23
    Na Colorado čeká druhá početní převaha. Povede si podobně jako v prvním případě? To se dozvíme za pár minut. I Jaden Schwartz je poslán na lavici hanby za hákování.
     
    33:54
    Parádní kombinaci hráčů Avalanche chyběla jen gólová tečka. Landeskog našel MacKinnona, jenž naše Rantanena, jeho pokus zamířil vedle pravé tyčky.
     
    34:38
    Přesilovka Colorada trvala jen něco málo přes minutu. Do čtyř poslal hru J. T. Compher, jenž při snaze zabránit Barbaševovi ve vyhození soka podrazil.
     
    34:49
    Více volného prostoru chtěl jako první využít Mikko Rantanen. Dnes už dvoubodový Fin zatím na třetí zápis musí počkat, zápěstím vysoko přestřelil.
     
    35:12
    Pomalou nahrávku Josta po mantinelu sice Conor Timmins stihl, ale před Dunnem raději neriskoval a vyjel z útočného pásma.
     
    35:30
    Trest Schwartze je minulostí a St. Louis tak hraje svou první, byť zkrácenou přesilovku. Po střele Ničuškina začíná od vlastní brány.
     
    36:09
    Hokejisté v modrých dresech marně bojují o získání útočné třetiny. Nejprve narazil na Gravese útočník David Perron, následně neuspěl Ryan O'Reilly proti Girardovi.
     
    36:40
    Kratší oslabení zvládli hosté na jedničku, jejich náskok zůstává na třech gólech. J. T. Compher po svém návratu na led mohl v klidu odjet vystřídat.
     
    37:19
    Pěkným zákrokem se blýskl Devan Dubnyk. Rána Mikea Hofmanna nabrala velkou razanci a mířila pod břevno, gólman ji ramenem vyrazil nad.
     
    37:55
    Postavení mimo hru zastavilo další ofenzivní akci Blues. Kyle Clifford hledal rozjetého Braydena Schenna, ten byl ale v pásmu dříve než kotouč.
     
    38:21
    Gabriel Landeskog ukázal, že umí zabojovat i do defenzivy. Výborně vystál Faulka, jehož nakonec čistým způsobem i odzbrojil.
     
    38:44
    V rychlostním souboji Nazem Kadri přebruslil Tarasenka. Po levém mantinelu přenesl hru do středního pásma, lehkým obloučkem pak poslal touš za branku soupeře.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Zachary Sanford na sebe navázal dva hráče, aby posléze nabil na modrou čáru Toreymu Krugovi. Devan Dubnyk na tvrdý projektil dobře viděl, černou gumu odpálil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    39:45
    Domácí podnikli ve druhé dvacetiminutovce ještě jeden útočný výpad. Jmenovitě Jordan Kyrou, jenž skrze dvojici protihráčů neproskočil až před bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 24
     
    Colorado v prostředním dějství udělalo důležitý krok směrem k vítězství a pojištění si první pozice v Západní divizi. Skórovalo totiž třikrát, zatímco ani jednou neinkasovalo. Vedení hostům vrátil pohotovou dorážkou J. T. Compher, v přesilové hře posléze navýšil náskok Mikko Rantanen. Současnou podobu dal výsledku ve 32. minutě Brandon Saad, který těžil z výborné práce spoluhráče Josta. Pokud chtějí domácí ještě pomýšlet na bodový zisk, tak musí výrazně přidat a ideálně vstřelit brzký gól.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Hokejisté Colorada vstupují do třetí části se zdánlivě pohodlným tříbrankovým náskokem, které se ale St. Louis určitě pokusí smazat.
     
    40:53
    Ale zatím útočí hosté. Gabriel Landeskog schytal tvrdou ránu spoluhráče Makara, z otočky následně mířil naslepo a velmi nepřesně.
     
    41:20
    Devan Dubnyk se nenechal překvapit nahozením Barbaševa od pravého mantinelu. Černou gumu bezpečně zachytil do lapačky.
     
    41:44
    V obležení dvou protihráčů si Carl Söderberg počínal na jedničku s hvězdičkou. Posunul hrací předmět na spoluhráče Bellemare, jenž zápěstím těsně přestřelil.
     
    42:23
    Opět jsme měli možnost vidět pokus z nulového úhlu. Jaden Schwartz doufal, že si třeba brankář srazí puk sám do brány, což se nestalo.
     
    42:46
    Zákroky na kontě Devana Dubnyka přibývají. Nyní si kanadský gólman ve službách Avalanche hravě poradil s pokusem Scandelly od modré čáry.
     
    43:17
    Obtočení kolem brány vyzkoušel Jordan Kyrou. Kotouč chtěl zasunout k levé tyčce, v čemuž mu zabránil pozorný bek Cale Makar.
     
    43:56
    Kyle Clifford zabojoval, ale proti dvojici protihráčů neměl šanci na úspěch. Puku se nakonec chopil J. T. Compher, ten přenesl hru na Landeskoga.
     
    44:20
    Elitní lajna Colorada tentokráte neudeřila. Devon Toews sice našel MacKinnona, avšak pas na střed na Rantanena zastavil Barbašev.
     
    44:47
    Mezi dvěma soupeři si Brayden Schenn dokázal vytvořit prostor ke střele. Šiplavá rána zápěstím Dubnykovi vypadla z lapačku a proletěla vedle levé tyče.
     
    45:34
    Na druhou stranu rozjel brejk André Burakovsky. Sám akci začal, sám ji také zakončil, z úhlu napálil pouze boční síť. Binnington zasahovat nemusel.
     
    45:55
    Muži v pruhovaném museli přerušit hru, protože Devan Dubnyk vyrazil bránu ze svého postavení, potom si puk po chytrém nahození srazil za brankovou čáru. Rozhodčí nyní bude řešit, zda puk náhodou nepřešel za brankovou čáru ještě v době, kdy byla svatyně na své místě.
     
    45:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Porada rozhodčího u videa byla krátká, gól platí! Mezi střelce se zapisuje MIKE HOFMANN, právě on byl autorem šikovného nahození zpoza brány, které si Dubnyk sám srazil za záda. Asistence: Jordan Kyrou a Torey Krug.
    45:55 Mike HOFFMAN - 2:4
     
    46:30
    Domácí určitě cítí větší šance na bodový zisk a do ofenzivy se budou tlačit s ještě větší chutí. Colorado další kontr soupeře ubránilo.
     
    47:12
    David Perron neustál souboj s Mikem Rantanenem a skončil ve vlastní báně, kterou dostal ze svého postavení. Hra přerušena.
     
    47:35
    Nahození Calea Makara skončila za brankou Blues. Volného puku se chopil Marco Scandella, ten po mantinelu dostal předmět do střední třetiny.
     
    48:00
    Vhazování ve středním pásmu opanoval Nathan MacKinnon. Puk posunul na Makara, který zapojil do hry Toewse. Po jeho nahození elitní lajna střídá.
     
    48:33
    Čtvrtá lajna St. Louis je v utkání hodně vidět. Ivan Barbašev obdržel před branku nahrávku od Clifforda, z otočky pálil po ledě těsně vedle pravé čísti brankové konstrukce.
     
    49:00
    Tlak domácích stoupá, navíc budou hrát přesilovou hru. Kapitán Colorada Gabruiel Landeskog ve střední třetině zbytečně podrazil pod tlakem hrajícího Tarasenka.
     
    49:26
    Fantastický Samuel Girard! Jaden Schwartz z pravého kruhu prostřelil Dubnyka, ale obránce skvěle předpokládal, kam bude soupeř zakončovat a puk zastavil na brankové čáře.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Colorado stále vede, ale už jen o dva góly. Blues navíc hrají přesilovku a drží pozici v útočném pásmu.
     
    50:46
    Devan Dubnyk nepřipustil změnu stavu. Zkušený čtyřiatřicetiletý Kanaďan zůstal v pozoru při střele Walmana od levého mantinelu, puk raději přidržel.
     
    51:05
    A další zákrok pro Dubnyka. V době, kdy už byl na ledě i hříšník Gabriel Landeskog, brankář doklouzal k levé tyči, aby zastavil projektil vypálený Bozakem.
     
    51:39
    Rychlík Mie Hofmann na sebe navázal dva protihráče, načež na modrou přenesl hru na Marca Scandellu. Do dělové rány se položil Ničuškin, rychle letící puk mu přelomil hokejku.
     
    52:12
    Na ledě opět způsobila rozruch čtvrtá útočná formace Blues. Ve finále kombinace Jordan Kyrou nahrál na modrou Paraykovi, jehož dělová rána skončila na tvrzeném skle.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:46
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Cale Makar. Nejenže na zádech udržel Schwartze, ale i po mantinelu rozehrál na spoluhráče Girarda.
     
    53:05
    Velká komplikace pro domácí mužstvo. Špatné střídání a hra v šesti posílá hokejisty v modrých dresech do čtyř, týmový trest odpyká David Perron.
     
    53:39
    Po rychlé výměně puku střílel od modré čáry Cale Makar. Jordan Binnington mohl zůstat klidným, černá guma prosvištěla vedle levé tyče.
     
    54:18
    Colorado nikam nespěchá a s rozehrávkou si hodně hlídá, což je pochopitelné. Závěr zápasu se blíží a vedení je pouze dvougólové.
     
    54:30
    Při vlastním oslabení vyrazil na zteč Colton Parayko. Po projetí přes útočnou modrou čáru vypálil dělovku, ta ovšem proletěla vysoko nad brankou.
     
    55:05
    David Perron je zpět na ledové ploše, snahy St. Louis v honbě za vyrovnáním mohou pokračovat. Domácí získali výhodu útočné třetiny.
     
    55:24
    Právě Perron z vrcholku pravého kruhu naznačil střelu, aby ve finále posunul touš na modrou napřáhnuvšímu Paraykovi. Tvrdou ránu zpacifikoval Dubnyk.
     
    55:46
    Bránění vítězství Coloradu ztížil Tyson Jost. Útočník nebyl pod tlakem, přesto ve vlastním obranném pásmu vyhodil puk mimo hru bez doteku tvrzeného skla.
     
    56:20
    Úvod početní nevýhody zvládli hráči v bílých dresech na jedničku. Nejprve vyhodil Cale Makar hned po vhazování, následně do útočného pásma Graves nepustil Tarasenka.
     
    56:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí využili přesilovku a dostali se na kontakt! MIKE HOFFMAN dostal nahrávku do pravého kruhu, odkud vypálil z první a Dubnyk měl v tomto případě smůlu, protože puk vyrazil za sebe a hrací předmět s odrazem od tyčky doletěl do brány. Asistence: David Perron a Vladimir Tarasenko.
    56:44 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    57:30
    Hokejisté Blues vybojovali pozici v útočném pásmu, což je signál pro Jordana Binningtona. Gólman opouští bránu, domácí zkouší powerplay!
     
    58:27
    Vyrovnat zkusil Vladimir Tarasenko, avšak pokus z pravé strany postrádal na razanci. Dubnyk betonem vykopl hrací předmět za branku.
     
    58:57
    Dalším, kdo pokusil štěstěnu, byl David Perron. Střílel pro změnu od levého mantinelu, ale ani on nebyl úspěšný, rozvlnil pouze boční síť.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:21
    Velkou chybu vyrobil Jaden Schwartz, jenž ve snaze nahrát na modrou čáru přihrál mimo dosah Parayka. Hra se na okamžik přesunula do středního pásma.
     
    59:54
    Pierre-Édouard Bellemare čistým způsobem obral kapitána Ryana O'Reillyho a bekhendem vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Domácí mají poslední útok, podmínkou je vyhrané buly.
     
    Konec zápasu.
     
    Colorado v utkání proti St. Louis potvrdilo roli favorita a na stadiónu soupeře získalo dva body do tabulky za těsné vítězství 4:3.

    Domácí vstupovali do závěrečného dějství s tříbrankovým mankem. Nevzdali se a koncovku duelu pořádně zdramatizovali. Dvakrát se ve třetí třetině prosadil Mike Hoffman, nejprve chytrým nahozením zpoza brány, vzápětí vstřelil gól v přesilové hře. Domácí si v posledních minutách vytvořili místy až drtivý tlak, ale ani při hře bez brankáře čtvrtý puk za Dubnyka nedostali.

    Svěřenci kouče Bednara zvítězili podeváté z posledních deseti zápasů a na čele Západní divize udrželi čtyřbodový náskok na Vegas. St. Louis zůstává čtvrté o bod před Arizonou.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 28 | Přesilová hra: 2/4 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 57:14
    Devan Dubnyk (COL) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 59:30

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Mike Hoffman (STL) – 2+1
    2. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
    3. J. T. Compher (COL) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:25:48)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Dunn (Bozak, Hoffman), 46. Hoffman (Kyrou, Krug), 57. Hoffman (Perron, Tarasenko) – 11. Bellemare (O'Brien, Compher), 23. Compher (O'Brien, Timmins), 26. Rantanen (Makar, MacKinnon), 32. Saad (Jost, Rantanen)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Krug, Dunn, Scandella, Parayko, Walman – Tarasenko (A), B. Schenn (A), Schwartz – Perron, R. O'Reilly (C), Blais – Hoffman, Bozak, Sanford – Kyrou, Barbašev, Clifford.
    Colorado Avalanche: Dubnyk (J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, Timmins, MacDonald – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Söderberg – Ničuškin, Jost, Saad – Compher, Bellemare, O'Brien.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Baker, Racicot
    thejrc.org