Villarreal – Dinamo Záhřeb 2:1 (kon.) | AS Řím – Ajax 1:1 (kon.) | Slavia – Arsenal 0:4 (kon.)
Manchester Utd. – Granada 2:0 (kon.)
konec
Manchester United
2:0 (1:0)
Granada CF
Čtvrtek 15.04.2021, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Evropská liga • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z odvetného utkání čtvrtfinále Evropské ligy mezi Manchesterem United a Granadou.
     
    Granada CF

    Španělská Granada v letošním ročníku prožívá parádní pouť Evropskou ligou. Po postupu ze základní skupiny si v jarní fázi poradila s Neapolí a s norským Molde. V domácí soutěži už to ze strany Granady taková sláva není. Po třiceti odehraných zápasech má na svém kontě třicet devět bodů a zatím drží osmou pozici španělské ligy. Na pohárové pozice už nyní ztrácí osm bodů. O víkendu však přerušila sérii čtyř porážek v řadě, když uspěla na hřišti Valladolidu.
     
    Manchester United

    Domácí Manchester United jde do dnešního souboje v mnohem lepší pozici. Po vypadnutí ze základní skupiny Ligy mistrů musel Manchester United na jaře odehrát Evropskou ligu. V prvním vyřazovacím kole vyprovodil ze soutěže Real Sociedad. V osmifinále už na United čekal mnohem těžší oříšek. Rudí ďáblové však vyřadili také AC Milán. V domácí soutěži patří slavnému týmu druhá pozice. O víkendu navíc zvítězil 3:1 na hřišti Tottenhamu.
     
    První zápas

    V úvodním duelu na půdě Granady zvítězil Manchester United 2:0. O branky se postarali Rashford a Bruno Fernandes.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelöf, Telles – P. Pogba (C), N. Matić, Fred – B. Fernandes – Greenwood, Cavani.
    Náhradníci: Grant, D. Henderson – A. Diallo, Elanga, D. James, Mata, Rashford, Shoretire, van de Beek, B. Williams, Fish.

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, J. Vallejo, G. Sánchez (C), Neva – Montoro, Gonalons – Kenedy, Y. Herrera, Machís – Soldado.
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Díaz, J. Molina, Puertas, N. Pérez, Ruiz, Suárez, Torrente.

    Rozhodčí: Kovacs – Marinescu, Artene.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Manchester United bude hrát v červeném, zatímco Granada bude hrát v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí Manchester United obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Slavný anglický celek bude hájit slibný výsledek z prvního utkání.
     
    2
    Victor Lindelöf se pustil do hlavičkového souboje na polovině hrací plochy. Domácí fotbalista si pomohl v souboji rukou a fauloval.
     
    3
    Bruno Fernandes táhl akci domácího celku po levé straně, jenže na polovině hřiště zapomněl míč za sebou a musel si pomoci přihrávkou do zadních řad.
     
    4
    Domácí celek se usadil na polovině Granady, jenže Manchester zatím kombinuje pouze v zadních řadách. Nikdo v černém akci soupeře neatakuje.
     
    5
    Paul Pogba poslal přihrávku na Fernandese, který dloubl míč do pokutového území, jenže nikdo v červeném na jeho pobídku nedosáhl.
     
    6
    Cavani dostal prudkou přihrávku do brejku na pravou stranu, jenže přihrávkou na Greenwooda poslal míč jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení a výrazně se přibližuje k postupu do semifinále! Pogba přizvedl centr z levé strany hlavou za sebe a osamocený EDINSON CAVANI z voleje rozvlnil síť!
    6. Edinson CAVANI - 1:0
     
    8
    Granada se ihned vydala do útoku se snahou o bleskovou odpověď. Nikdo v černém dresu španělského celku zatím neprocedil míč do šestnáctky.
     
    9
    Yangel Herrera se dostal do hlavičkového souboje na hranici velkého vápna, jenže svůj pokus hlavou poslal daleko vedle zadní tyčky.
     
    10
    Aaron Wan-Bissaka dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně pobídkou na polovinu soupeře neoslovil nikoho v bílém. Granada míč dlouho neudržela.
     
    11
    Angel Montoro poslal přihrávku na pravou stranu, odkud Dimitri Foulquier odcentroval na malé vápno, ale pozorný Victor Lindelöf míč odehrál na roh.
     
    12
    Granada zahrávala rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, nicméně obrana Manchesteru United dokázala zakročit s velkým přehledem.
     
    13
    Rui Silva se musel zapojit do rozehrávky Granady. Gólman hostujícího celku nakopl míč levačkou na polovinu soupeře, ale zadáci United byli znovu pozorní.
     
    14
    Darwin Machís poslal přihrávku na pravou stranu, nicméně na jeho pobídku Dimitri Foulquier nedosáhl. Granada se obrala o slibnou šanci.
     
    15
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Granady zůstává po souboji s Cavanim ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    16
    Rui Silva prokázal fantastické čtení hry, když přečetl nákop za obranu hostujícího celku a před dobíhajícím Edinsonem Cavanim míč odkopl.
     
    17
    Angel Montoro se hnal s míčem vpřed po levém křídle, ale Aaron Wan-Bissaka se stačil vrátit a vrhl se mu pod nohy. Obránce United situaci ustál čistě.
     
    18
    Paul Pogba sice ustál dva souboje ve středu hrací plochy, ale podle rozhodčího si pomohl faulem a dostal žlutou kartu.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Roberto Soldado (Granada CF).
     
    21
    Roberto Soldado se krátce po obdržení žluté karty znovu provinil nedovoleným zákrokem. Hostující útočník by si na podobné zákroky měl dát pozor.
     
    22
    Granada zahrávala přímý kop, po kterém se k hlavičce ze značky pokutového kopu dostal Yangel Herrera, jenže poslal míč daleko mimo branku.
     
    23
    Angel Montoro prošel na polovinu Manchesteru United, jenže důrazný Fred se před něj natlačil tělem a vybojoval míč pro Manchester United.
     
    24
    Cavani se stáhl pro přihrávku na levou stranu, odkud levačkou odcentroval do pokutového území, jenže našel jen prvního zadáka v černém.
     
    25
    Cavani se stáhl pro míč na vlastní polovinu, kde si jej zpracoval hrudníkem a zapojil do rozehrávky spoluhráče z defenzivy. Granada je nyní poněkud ospalá.
     
    26
    Victor Lindelöf si skvěle splnil své defenzivní povinnosti. Domácí obránce se stáhl na hranici velkého vápna a zablokoval přihrávku na sprintujícího Soldada.
     
    27
    Mason Greenwood se z pravého křídla prosmýkl do pokutového území, jenže obránce Carlos Neva se mu postavil do cesty a vypíchl míč do bezpečí.
     
    28
    Nemanja Matić diriguje rozehrávku Manchesteru United na polovině soupeře. Srbský fotbalista hledal Greenwooda, ale mladý útočník si pomohl faulem.
     
    29
    Matič našel přihrávkou na střed hrací plochy Freda, ale vzrůstem malý fotbalista si netroufl na zakončení a raději roztáhl hru na pravou stranu.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a slavný anglický celek si stále drží těsný náskok. Granada by nyní potřebovala předvést neskutečný obrat.
     
    31
    Aaron Wan-Bissaka dostal přihrávku na pravou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním a napadající soupeř jej o míč obral. Gonalons poté vybojoval faul na svou osobu.
     
    32
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Jorge Molina.
     
    33
    Axel Tuanzebe vybojoval míč v pokutovém území a přenesl hru na levou stranu. Manchester United zatím nepouští Granadu do zakončení.
     
    34
    Bruno Fernandes potáhl míč do blízkosti velkého vápna, jenže ani portugalský tahoun si netroufl na centr do pokutového území.
     
    35
    Po další rychlé akci si Bruno Fernandes naběhl na přihrávku na hranici velkého vápna a z voleje se opřel do míče. Jeho projektil skončil těsně nad břevnem!
    35. Fernandesův pokus
     
    36
    Fred potáhl míč do blízkosti velkého vápna, kde si jej přehodil na levačku, jenže jeho přízemní projektil prosvištěl daleko vedle levé tyčky.
     
    37
    Germán Sánchez nakopl míč na polovinu Manchesteru United, jenže Aaron Wan-Bissaka si dal na jeho pobídku pozor a odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    38
    Chybnou rozehrávku Granady vystihl dobře hrající Paul Pogba, který prošel do šestnáctky a chtěl si narazit míč s Cavanim. Útočník z Uruguaye mu ale nevrátil přesně.
     
    39
    Nemanja Matić našel obloučkem do pokutového území Cavaniho, který sklepl míč pro Fernandese, ale jeho projektil skončil vedle zadní tyčky.
     
    40
    Fred jako nejmenší hráč na hrací ploše uspěl v hlavičkovém souboji s Kenedym a míč posunul do zámezí. Fotbalisté Granady poté míč získali.
     
    41
    Aaron Wan-Bissaka vhazoval v blízkosti velkého vápna. Na jeho pobídku si naběhl Fernandes, který ukázal svou techniku s míčem a udržel jej pro domácí.
     
    42
    Nemanja Matić zariskoval při rozehrávce na vlastní polovině a málem nabídl střeleckou pozici Kenedymu. Překvapený hráč Granady o míč přišel.
     
    43
    Aaron Wan-Bissaka nepřesným přenesením hry našel jen hostujícího Herreru, který zkusil zakončit z velké vzdálenosti, ale poslal míč daleko od branky.
     
    44
    Greenwood si navedl míč do blízkosti velkého vápna, jenže zakončení levačkou se mu vůbec nepovedlo. Míč nabral opačnou rotaci a skončil vedle zadní tyčky.
     
    45
    Alex Telles si naběhl na přihrávku na levou stranu, jenže Dimitri Foulquier se mu postavil do cesty a nenechal domácího hráče odcentrovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Manchesteru United. Domácí hráči Granada prakticky k ničemu nepustili. Naopak z pvní šance udeřil v šesté minutě Edinson Cavani. Další obrovskou možnost měl Bruno Fernandes, ale jeho rána prolétla nad břevnem. Granada tak potřebuje vsítit tři branky, aby mohla postoupit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Donny van de Beek.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Luis Javier Suárez.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Kenedy, přichází Antonio Puertas.
     
    47
    Granada se hned v úvodu druhého poločasu vydala na polovinu domácího celku. Akci po levé straně táhl Machís, ale neobešel Wan-Bissaku.
     
    48
    Luis Javier Suárez napadal rozehrávku domácích zadáků. Victor Lindelöf však ukázal vysoké sebevědomí a stačil si pomoci malou domů.
     
    49
    Domácí celek se po změně stran nikam nežene. Fotbalisté Manchesteru United si jsou vědomi své dobré pozice a hrají s míčem na kopačkách.
     
    50
    Nemanja Matić pokazil rozehrávku na polovině hřiště, nicméně fotbalisté Granady se do útoku nedostali. Donny van de Beek si musel pomoci faulem.
     
    51
    Dimitri Foulquier dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže centrem do šestnáctky dostal Herreru do těžké pozice, ze které hlavičkoval do rukavic brankáře.
     
    52
    Fred poslal přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže Fernandese skvěle napadal Montoro, který mu včasným skluzem ukopl míč do autu.
     
    53
    David de Gea se musel zapojit do rozehrávky Manchesteru United. Domácí brankář nakopl míč na levou stranu, ale na jeho pobídku nikdo v červeném nedosáhl.
     
    54
    Axel Tuanzebe dohrál u postranní čáry Puertase a nabídl hostující Granadě rozehrávku přímého kopu. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.
     
    55
    Následný přímý kop se španělskému celku vůbec nepovedl. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale David de Gea míč zalepil v rukavicích.
     
    56
    Nemanja Matič prošel s míčem na polovinu soupeře, jenže rozehrávkou na levou stranu nenašel spoluhráče.
     
    57
    Bruno Fernandes chtěl poslat přihrávku na pravou stranu, jenže jeho pobídka skončila u vracejícího se obránce v černém dresu hostující Granady.
     
    58
    V pokutovém území si na krásný centr z pravé strany naskočil Edinson Cavani, jenže míč trefil místo hlavy pouze ramenem. Míč poté skončil vedle branky.
     
    59
    Herrera se tlačil za přihrávkou do pokutového území, jenže se po míči natahoval marně a jen upadl. Rozehrávat se bude od branky domácích.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek si stále hlídá těsný náskok. Granada se navíc ani po změně stran prakticky nedostává do šancí.
     
    61
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Daniel James.
     
    62
    Germán Sánchez dohrál soupeře skluzem a vidí žlutou kartu.
     
    63
    Zadáci Manchesteru United kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu v ofenzivě zrovna nehýří pohybem.
     
    64
    Germán Sánchez se jako stoper vydal na polovinu soupeře, nicméně přihrávkou na levou stranu dal zadákům United čas, aby se srovnali.
     
    65
    Dimitri Foulquier dostal prostor na pravém křídle, odkud odcentroval do velkého vápna, jenže jeho pobídku bez problémů zneškodnil Victor Lindelöf.
     
    66
    Angel Montoro se stáhl pro míč na vlastní polovinu, otočil se a rozehrál na pravou stranu. Nikdo v tmavém dresu Granady se však nenabízel směrem vpřed.
     
    67
    Germán Sánchez se otočil na hranici velkého vápna a dostal se do zakončení levačkou. Jeho projektil v pádu však prolétl daleko vedle zadní tyčky.
     
    68
    Puertas se pustil do souboje s Tuanzebem a podle rozhodčího si počínal nedovoleným způsobem. Manchester United bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    69
    Donny van de Beek dostal přihrávku na polovinu soupeře, prvním dotykem se zbavil obránce, jenže Fernandese už zahnal pryč z trávníku.
     
    70
    Rui Silva se musel zapojit do rozehrávky Granady. Hostující brankář rozehrál na pravou stranu a Dimitri Foulquier rozběhl další útok španělského celku.
     
    71
    Mason Greenwood napadal rozehrávku soupeře až u brankáře Silvy. Hostující gólman si s domácím mladíkem nelámal hlavu a rozehrál na levou stranu.
     
    72
    Luis Javier Suárez odcentroval z pravé stran do velkého vápna. Yangel Herrera se poté opřel do odraženého míče, ale trefil Tuanzebeho.
     
    73
    Bruno Fernandes se na polovině soupeře chytrou zasekávačkou zbavil soupeře a byl faulován. Rozhodčí tentokrát neudělil žlutou kartu.
     
    74
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Bruno Fernandes, přichází Juan Mata.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Carlos Neva (Granada CF).
     
    75
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Carlos Neva, přichází Víctor Díaz.
     
    77
    Yangel Herrera se vrátil na vlastní polovinu, kde před Matou uspěl v hlavičkovém souboji a odehrál míč na polovinu United.
     
    78
    David de Gea přečetl přihrávku mezi obránce domácího celku a schoval míč do rukavic. Gólman domácího celku poté nakopl na pravou stranu.
     
    79
    Tuanzebe diriguje rozehrávku Manchesteru United, jenže nikdo v červeném dresu domácího celku nyní zrovna nehýří pohybem a aktivitou.
     
    80
    Další akci domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si při náběhu za obranu nedal pozor Daniel James.
     
    81
    Fred dostal prostor na polovině Granady, jenže místo průnikové přihrávky poslal pobídku na levou stranu, kde neměl svého spoluhráče.
     
    82
    Aaron Wan-Bissaka na pravé straně získal míč a přehodil si jej na levačku. Jeho přízemní pobídku však obrana Granady odehrála do bezpečí.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Mason Greenwood, přichází Amad Diallo.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Aaron Wan-Bissaka, přichází Brandon Williams.
     
    84
    Donny van de Beek si pohybem řekl o přihrávku za obranu Granady, jenže Fred jeho směrem poslal pobídku pozdě a trefil jen obránce.
     
    85
    Alex Telles si dal pozor na centr z levé strany, dostal se tělem před soupeře a nechal míč prolétnout mimo velké vápno.
     
    86
    Angel Montoro si dělal prostor na pravé straně, jenže přízemním centrem poslal míč do nohou obránce. Granada se snaží alespoň o sympatický zásah.
     
    87
    Juan Mata dostal přihrávku na hranici velkého vápna a patičkou poslal míč za sebe. Dobíhající Daniel James však zakončit nedokázal.
     
    88
    David de Gea si zakřičel na Tuanzebeho, aby k němu pustil míč. Gólman domácího celku poté nakopl míč na pravé křídlo, ale tam neměl spoluhráče.
     
    90
    Diallo se hnal vpřed s rychlým brejkem, jenže neustál souboj s obráncem a skončil na trávníku. Nedovolený zákrok se nepíská.
     
    90
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Manchester United v samotném závěru přidává ještě jednu branku. Do pokutového území přiletěl prudký centr z levé strany. Mata na jeho pobídku sice nedosáhl, ale JESUS VALLEJO si míč nešťastně srazil do vlastní branky!
    90. Jesús VALLEJO - 2:0
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Domácí fotbalisté už se nikam neženou a snaží se dohrát dnešní duel s míčem na kopačkách. Manchester United se může těšit na semifinále.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Manchester United i v dnešním souboji potvrdil roli favorita a poráží Granadu 2:0. Domácí hráči Granadu prakticky k ničemu nepustili. Naopak z pvní šance udeřil v šesté minutě Edinson Cavani. Další obrovskou možnost měl Bruno Fernandes, ale jeho rána prolétla nad břevnem. Po změně stran si slavný anglický celek většinu času hlídal své vedení. V závěru si navíc nešťastnou vlastní branku vstřelil Jesús Vallejo.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
     
    V semifinále se Manchester United utká s AS Řím.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:54:43)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 6. Cavani (P. Pogba), 90. J. Vallejo (vla.)

    Karty:   18. P. Pogba (MAN) – 20. Soldado (GRN), 62. G. Sánchez (GRN), 75. Neva (GRN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 0:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (83. B. Williams), Tuanzebe, Lindelöf, Telles – P. Pogba (C) (46. van de Beek), N. Matić, Fred – B. Fernandes (74. Mata) – Greenwood (83. A. Diallo), Cavani (61. D. James).
    Náhradníci: Grant, D. Henderson – A. Diallo, Elanga, D. James, Mata, Rashford, Shoretire, van de Beek, B. Williams, Fish.

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, J. Vallejo, G. Sánchez (C), Neva (75. Díaz) – Montoro, Gonalons (32. J. Molina) – Kenedy (46. Puertas), Y. Herrera, Machís – Soldado (46. Suárez).
    Náhradníci: A. Escandell, Fabrega – Díaz, J. Molina, Puertas, N. Pérez, Ruiz, Suárez, Torrente.

    Rozhodčí: Kovacs – Marinescu, Artene
    08.04.2021
    Granada - Manchester Utd. 0:2

    Branky: 31. Rashford (Lindelöf), 90. B. Fernandes (pen.)

    Karty:   51. D. Duarte (GRN), 89. Brice (GRN) – 8. P. Pogba (MAN), 40. McTominay (MAN), 72. Maguire (MAN), 84. N. Matić (MAN)

    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:12.
    bahis siteleri