Everton – Tottenham 2:2 (kon.)
konec
Everton FC
2:2 (1:1)
Tottenham Hotspur
Pátek 16.04.2021, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2.2. Lépe a aktivněji do druhého poločasu vstoupil Everton, který se nakonec poprvé v tomto duelu dostal do vedení, které mu moc dlouho nevydrželo. Tottenham Hotspur se totiž postaral o rychlé vyrovnání, přičemž do konce zápasu zbývá ještě dost času na případnou další branku. Závěr zápasu patřil hostujícímu celku, který byl o něco aktivnější, jenomže před domácí obranu se nakonec neprobojoval do další vyložené šance. (22:53:50)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Dele Alli.
     
    90+2
    Míč se poté snesl ven z hrací plochy a vhazovat tak mohl hostující Aurier. Jeho nabídka měla najít Lamelu, před kterým ale zasahoval pozorný Sigurdsson.
     
    90+1
    Příliš ostrým způsobem poté vletěl do vzdušného souboje domácí Richarlison, který si v souboji o míč nakonec pomáhal loktem.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, poslední minuty jsou hodně zajímavé, ještě navíc musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, po kterém Everton dokázal ukořistit míč. Colemanova vzdušná nabídka pořádně zahnala k lajně Kinga.
     
    85
    A rozhodující branku měl na své noze střídající King, který mířil mezi nohy, s čímž Lloris počítal. Následná dorážka Richarlisona putovala nad.
     
    85
    Coleman se pokoušel o zakončení z velké vzdálenosti, které navíc putovalo hodně vedle hostující branky a brankář Lloris tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    84
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Oba celky se snaží hrát maximálně jednoduše, případná chyba může mít fatální následky.
     
    83
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Tom Davies, přichází Joshua King.
     
    82
    Do kombinace se před malým momentem zapojil také obránce Digne, kterému se povedlo přenést hru do volného prostoru, kde se nacházel zadák Keane.
     
    81
    A to přineslo protiútoku Tottenhamu, po kterém si našel střeleckou pozici kanonýr Kane, kterému se ovšem nepovedlo propálit pozorný blok domácích hráčů.
     
    80
    Pickfordovi se poté výhozem povedlo u postranní lajny najít osamoceného Allana, který zavezl míč na útočnou polovinu, kde se Everton moc dlouho neohřál.
     
    79
    Po vhazování měl příliš málo prostoru na práci s míčem hostující Son, který si troufl přenést hru na rychlonohého Lucase, kterého si dokázal pohlídat Godfrey.
     
    78
    Od své branky nyní mohl odkopávat domácí brankář Pickford, kterému se přenesení hry zrovna moc nepovedlo, míč totiž směřoval ven z hrací plochy.
     
    76
    Znovu do akce musel domácí lékařský personál, který si vzal do své péče Godfreye. Ten měl nějaký problém s rukou, nakonec by měl pokračovat ve hře.

    David Suchý

    Branky: 31. G. Sigurdsson (pen.), 62. G. Sigurdsson (Coleman) – 27. Kane, 68. Kane

    Karty:   21. Davies (EVE) – 7. P.-E. Höjbjerg (TOT)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:8.
    Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – Allan, Davies (83. J. King) – James Rodríguez, Iwobi (61. Coleman), G. Sigurdsson (C) – Richarlison.
    Náhradníci: Virginia, Olsen – Broadhead, Welch, Price, J. King, Nkounkou, John, Coleman.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Rodon – Aurier, Ndombèlé (64. Lamela), P.-E. Höjbjerg, Moussa Sissoko, Reguilón (64. Lucas Moura) – Son Hung-min, Kane (90+3. Alli).
    Náhradníci: Hart – Alli, Bale, Lamela, Lo Celso, Lucas Moura, D. Sánchez, Tanganga, Winks.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org