Chelsea – Manchester City 1:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
1:0 (0:0)
Manchester City
Sobota 17.04.2021, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:34:04)
     
    Prvním finalistou nejstarší klubové soutěže je londýnská Chelsea, která zaskočila favorizovaný Manchester City především skvělou defenzivní hrou, ve Wembley vydřela vítězství 1:0.

    The Blues skórovali už v sedmé minutě, ale zásah Zijacha neplatil po ofsajdové postavení asistujícího Wernera. Marocký reprezentant se nenechal jedním neúspěchem rozhodit a v 55. minutě vstřelil gól znovu, tentokráte už regulérní. Opět těžil z nahrávky Wernera, v pádu dokázal poslat balón do prázdné brány. Zijach měl další velkou příležitost v 59. minutě, ale vychytal jej Steffen.

    Manchester City s blížícím se koncem základní hrací doby přitlačil na pilu, ale na skvěle propracovanou defenzivu Londýňanů recept nenašel. V nastavení naopak přidal pojistku Christian Pulisic, jenže ani tak kvůli ofsajdu neplatila. Litovat ale americký fotbalista nemusel, jeho tým i tak postoupil.

    Chelsea se ve finále utká s vítězem duelu Leicester – Southampton, který se odehraje v neděli, začátek střetnutí je naplánován na 19:30. Hrát se bude také ve Wembley.
    Wembley je modré, Chelsea vyřadila silný Manchester City
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 8:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Londýnský klub dělí posledních pár vteřin od postupu do finále FA Cupu. V pokutovém území soupeře fauloval Rúben Dias, za odměnu obdržel kartónek žluté barvy.
     
    90+4
    Guardiolova družina zahrávala standardku v podobě rohového kopu. Phil Foden našel na zadní tyči Laporteho, Kepa míč pouze vyrazil. Do bezpečí míč odpálil pohotový Kurt Zouma.
    90+3. Pulisic se radoval z gólu jen chvíli, v době nahrávky stál v postavení mimo hru
     
    90+3
    Chelsea slavila druhý gól a tím pádem pojištění vítězství, avšak jen pár sekund. Christian Pulisic si krásně pohrál s dvojicí protihráčů a i bezchybně zakončil na zadní tyč, jenže míč převzal v postavení mimo hru.
     
    90+3
    Poprvé o sobě dal výrazně vědět francouzský obránce Kurt Zouma. Výborně vystoupil před Gabriela Jesuse a hlavou poslal míč mimo šestnáctku.
     
    90+2
    Potrestaný fotbalista žlutou kartou i na druhé straně. Aymeric Laporte přispěchal do střetu s Césarem Azpilicuetou pozdě, španělského soka dohrál zbytečně.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Žlutou kartu vyfasoval kapitán The Blues César Azpilicueta, jenž musel Fodena faulovat, pokud protihráči nechtěl umožnit slibný průnik po levé lajně.
     
    89
    Defenzivní práce Chelsea zaslouží pochvalu. Soupeř sice drží kulatý nesmysl na svých kopačkách, ale na hradbu konkurenta stále hledá recept marně.
     
    88
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Thiago Silva, přichází Kurt Zouma.
     
    87
    Bojovník Thiago Silva ulehl na trávník a drží se za záda. Za postranní čárou už v dresu čeká Kurt Zouma, po ošetření brazilského stopera nastoupí do hry.
     
    86
    Odvážný Emerson proběhl kolem trojice soupeřů, nad síly italského reprezentanta byl až čtvrtý konkurent Aymeric Laporte. Manchester může pokračovat v honbě za vyrovnáním.
     
    85
    Gabriel Jesus obdržel centr, ale bránící Reece James ho vyvedl z míry. Místo zakončení Brazilec nahrál pod sebe Sterlingovi, jenž levačkou vypálil nad bránu.
     
    84
    Do defenzivy příkladně zabojoval Kai Havertz, jenž střede zapojil do hry Christiana Pulisice. Američan si sám zamotal balón mezi nohama, čehož využil Mendy.

    Milan Huppert

    Branky: 55. Zijach

    Karty:   34. R. James (CHE), 90. Azpilicueta (CHE) – 63. Fernandinho (MAC), 90+2. Laporte (MAC), 90+5. Rúben Dias (MAC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 8:12.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Silva (88. K. Zouma), Rüdiger – R. James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount (70. Pulisic), Zijach (79. Emerson) – Werner (79. Havertz).
    Náhradníci: Caballero – M. Alonso, Emerson, Gilmour, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Pulisic, K. Zouma.

    Manchester City: Steffen – Cancelo, Rúben Dias, Laporte, B. Mendy – Rodri, Fernandinho (C) – F. Torres (64. Gündoğan), De Bruyne (48. Foden), Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Ederson – N. Aké, Foden, Gündoğan, Mahríz, B. Silva, Stones, Walker, Zinčenko.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Robathan.
    bahis siteleri