Žižkov – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Vyšehrad – Prostějov 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Třinec 1:0 (kon.)
Táborsko – Blansko 1:0 (kon.) | Vlašim – Varnsdorf 0:0 (kon.) | Jihlava – Dukla Praha 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
FK Třinec
Neděle 18.04.2021, 17:00 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z Malšáku již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou. (18:58:56)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:4.
     
    Duel mezi Votroky a Slezským Bílým Baletem skončil. Hradečtí v něm potvrdili pozici celku, který vede ligu. I v tomto utkání byli lepším týmem. Nelze však tvrdit, že by šlo o klasický souboj celku z vrchu tabulky s mužstvem, které hraje o záchranu. Celek Františka Straky měl kolem 60. minuty velice kvalitní pasáž hry, kdy na jistou dobu ovládl trávník a Východočechy přehrával. Po většinu duelu však byli přece jen lepší svěřenci Zdenka Frťaly. Ti měli v závěru střetnutí několik velkých šancí na to, aby definitivně výsledek zpečetili. To se jim však nepodařilo, a tak musí vzít za vděk hubeným, leč stále tříbodovým vítězstvím 1:0. O jedinou branku utkání se postaral již v první půli ranou z pokutového kopu Jakub Rada.

    Hradec tak znovu odskočil Líšni na čele F:NL, kterou nyní vede o tři body právě před brněnským celkem, na který má ještě zápas k dobru. Třinečtí musí mít rozporuplné dojmy. Neodehráli úplně špatný zápas s vedoucím týmem tabulky. Přesto klesli na sestupové pozice, jelikož Táborsko porazilo doma Blansko 1:0. Slezané jsou tak nyní dva body pod čárou ponoru a budou muset zabrat, pokud chtějí v druhé nejvyšší soutěži setrvat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Votroci se snaží držet míč u rohového praporku. Kvůli dokonalé práci Daniela Vašulína se jim to podařilo a získali další rohový kop.
     
    90+3
    Další šance Hradce! David Doležal se na ose hřiště dostal k míči a z hranice velkého vápna mohl pálit! Příliš ale otálel, balón nakonec posunul alespoň do strany, Vašulínova rána byla sražena na roh.
     
    90+2
    Daniel Vašulín vzal míč a hodil ho za reklamní banner, o nějž se opíral vystřídaný Vlkanova. Za to vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Reichl vykopává na pravou stranu hřiště, kde se prosadil Kodeš. Následně se Vašulín dostal k míči, který mu ale utekl do zámezí.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází David Doležal.
     
    90+1
    Sudí nastaví tři minuty. Janoščínův centr z levé strany nemohl mít uplatnění. Důvodem je útočný faul Třince.
     
    90
    Čech srazil nakopnutý balón k Janoščínovi, který ho ale následně nepropálil. Přesto získal pro svůj tým rohový kop.
     
    90
    Začala poslední minuta základní hrací doby. Votroci se neprosadili po levé straně a vysoký nákop musel následně odehrát Denis Donát, jemuž se to povedlo precizně.
     
    89
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Otto Urma, přichází Filip Novotný.
     
    88
    Obrovská šance Hradce na rozhodnutí utkání! Vašulín překonal Bedecse a šel sám na bránu. Ze strany neměl ideální palebnou pozici, nabíhal mu však Vlkanova. Útočník Hradce zvolil střelu, mířil ale nepřesně na zadní tyč!
     
    88
    Fotbalisté Třince znovu střídají. Ze hřiště jde Matěj Hýbl. Na ploše je teď David Gáč.
     
    87
    František Čech odkopl míč z nebezpečného prostoru daleko od své klece. Následně Imrich Bedecs nepochopil svého spoluhráče. Místo přihrávky do nohy poslal pas do běhu. Píská se aut pro Hradec.
     
    86
    Centr Adama Vlkanovy z pravé strany na malé vápno nebyl vůbec zlý. Daniel Vaušulín nebyl ale dost dlouhý na to, aby usměrnil míč do svatyně soupeře.

    Petr Šatalík

    Branky: 33. J. Rada (pen.)

    Karty:   44. Prekop (HKR), 54. Vlkanova (HKR), 75. Leibl (HKR), 90+2. Vašulín (HKR) – 42. Janoščín (TRI), 44. Javůrek (TRI), 49. Samiec (TRI)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 8:3. Rohy: 8:4.
    FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech, Donát, Leibl, Urma (89. F. Novotný) – Kodeš, J. Rada – Prekop (71. J. Král), P. Dvořák, Vlkanova (C) (90+1. D. Doležal) – Vašulín.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, D. Doležal.

    FK Třinec: Adamuška – Celba, Bedecs, Janoščín (C), Hýbl (88. Gáč) – R. Vaněk I., Habusta – Omasta, Weber (57. Mu. Tijani), Javůrek (70. Attah) – Samiec.
    Náhradníci: Pastornický – Buneš, Puchel, Bolf, Mu. Tijani, Attah, Gáč.

    Rozhodčí: Milan Matějček – Jakub Šimáček, Milan Flimmel. Delegát utkání: Petr Mikel. Delegát svazu: Martin Schröter.

    Diváci: Bez diváků
    bahis siteleri