Dortmund – W. Brémy 4:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:1 (3:1)
Werder Brémy
Neděle 18.04.2021, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dortmundu, který svého soupeře podle předpokladů porazil, a sice poměrem 4:1. Druhý poločas byl o něco opatrnější, navíc jsme e dočkali ještě jedné branky. Werder se s výsledkem pokoušel něco udělat, při své největší šanci trefil pouze brankovou konstrukci. Borussia Dortmund měla i ve druhém dějství více ze hry, navíc se už moc nikam nehnala a dvoubrankové vedení dokázala navýšit ještě o jednu branku. (17:21:08)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:15.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Gebre Selassie se pokoušel odcentrovat z pravé strany, jenomže nabídku poslal k prvnímu protihráči, kterým byl Hummels, jenž se postaral o rozehrávku.
     
    90
    Nastavují se dvě minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erling Haaland, přichází Steffen Tigges.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Reinier.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Jean Manuel Mbom.
     
    87
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak je tu ještě jedna branka domácích! Dortmund zahrával rohový kop z pravé strany, na který si dokázal naskočit MATS HUMMELS. Ten hlavičkoval z velké vzdálenosti, míč se ovšem od Gebre Selassieho přeci jenom dostal za záda českého brankáře.
     
    87
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto, musíme ještě ale počítat s nastavením.
     
    86
    Hazard si tak dlouho naváděl míč na pravou nohu, až se mu povedlo odcentrovat přesně na hlavu Reyny, který z ideální pozice hlavičkoval nad.
     
    85
    Taktická žlutá karta pro Moisandera, který byl v souboji pozdě.
     
    85
    Hlavní sudí si poté všiml nedovoleného zákroku kousek od středového kruhu. Krátce po něm následovala strkanice, ve které se angažoval také Haaland.
     
    84
    Haaland si dokázal naskočit na standardní situaci, přičemž prudkou hlavičkou vyzrál na Pavlenku dnes potřetí, tato branka ovšem neplatí kvůli ofsajdu.
     
    83
    Na pořadu dne byl další rohový kop, kterého se od levého rohového praporku ujal právě Reus, jehož centr do bezpečí dokázal odklidit Moisander.
     
    82
    Haaland nyní zakončoval přímo doprostřed branky, načež se k odraženému míči dostal jeho kolega Reus, který ovšem nepropálil hostující obranu.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Dortmund i nadále vede o dvě branky, v posledních minutách je ale aktivnější Werder Brémy.
     
    80
    Nyní to nahrávkou mezi obránce nevyšlo domácímu Hazardovi, který tak našel pouze kopačku pozorného Moisandera, jenž přenášel hru kupředu.
     
    79
    Velice zkušeně to ovšem provedl domácí Can, který centrovanou nabídku hrudí zpracoval do rukavic brankáře Hitze, jenž výhozem oslovil volného Reynu.
     
    78
    Selke se před malým momentem zapojil do útočné akce, jenomže daleko se s míčem nedostal. To stejné se dalo říct o domácímu mužstvu.

    David Suchý

    Branky: 29. Reyna (Morey), 34. Haaland (pen.), 38. Haaland, 87. Hummels (T. Hazard) – 14. Rašica (M. Eggestein)

    Karty:   48. Dahoud (DOR) – 60. Friedl (BRM), 66. Veljković (BRM), 77. Groß (BRM), 85. N. Moisander (BRM)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 8:15.
    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (46. Ł. Piszczek), Akanji, Hummels, Guerreiro – Dahoud (61. Can), Brandt (74. T. Hazard) – Reyna, Bellingham, Reus (C) (88. Reinier) – Haaland (88. Tigges).
    Náhradníci: Bürki – Can, Tigges, N. Schulz, Reinier, Ł. Piszczek, Meunier, T. Hazard, Knauff.

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Groß, N. Moisander (C) – Gebre Selassie, M. Eggestein, Möhwald (59. Sargent), Friedl – Bittencourt (33. Schmid), Rašica (88. Mbom) – Osako (59. Selke).
    Náhradníci: Zetterer – Agu, Augustinsson, Schmid, Selke, Sargent, Mbom, Dinkci, Bargfrede.

    Rozhodčí: Dankert – Rohde, Hacker
    bahis siteleri