AC Milán – Janov 2:1 (kon.) | Atalanta BC – Juventus 1:0 (kon.) | Bologna – Spezia 4:1 (kon.)
Lazio – Benevento 5:3 (kon.) | Turín – AS Řím 3:1 (kon.) | Neapol – Inter 1:1 (kon.)
konec
S. S. Lazio
5:3 (3:1)
Benevento Calcio
Neděle 18.04.2021, 15:00 • Stadio Olimpico, Řím (ITA) • Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto velmi zajímavého klání je to vše. Děkujeme vám za pozornost a užijte si, pokud možno, zbytek víkendu. Na viděnou. (17:11:30)
     
    Lazio se pátou výhrou v řadě přiblížilo páté Neapoli na rozdíl jediného bodu. V příštím kole se navíc oba celky utkají ve vzájemném střetnutí. Benevento zůstalo šestnácté a k dalšímu zápasu pocestuje už za tři dny do Janova na půdu tamějšího FC.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
     
    Fotbalisté Lazia splnili v utkání 31. kola Serie A roli papírových favoritů, skvěle rozehraný zápas si ale v závěru pořádně zkomplikovali. Skóre otevřeli domácí už v 10. minutě, kdy balon skluzem protlačil za záda Montipa Immobile. Jako poslední se ovšem míče dotkl Depaoli, a tak byl gól klasifikován jako vlastní. O jedenáct minut později už se kanonýr Lazia mohl z patnácté ligové trefy skutečně radovat. Immobile prošel u penaltového puntíku jako nůž máslem přes dva obránce a střílel nad ruce vybíhajícího Montipa. Ve 37. minutě zastavil hostující brankář za hranicí pravidel domácí přečíslení čtyři na jednoho a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil faulovaný Correa a bylo to už o tři branky. Benevento ale nesložilo zbraně a krátce před pauzou zásluhou krásné křižné trefy Saua snížilo.

    Do druhého poločasu vstoupilo Lazio bleskovým gólem. Correa přihrával z úhlu před branku a balon si srazil mezi nohama do sítě Montipò. Krátce před hodinou hry mohl zvyšovat na rozdíl čtyř branek Immobile, Montipò mu ale lapil pokutový kop. Ten se posléze kopal i na druhé straně a Viola si počínal o poznání lépe. V 66. minutě hlavičkoval po rohovém kopu o zem do branky Lapadula, video ale odhalilo předešlý faul Caldiroly a zásah neplatil. Pět minut před koncem řádné hrací doby už se aktivní Benevento z kontaktního gólu mohlo radovat naplno. Violův centr uklidil Glik hlavou do levé horní šibenice a drama bylo na světě. Následné šestiminutové nastavení bylo ve znamení hostující hry hop, nebo trop. Lazio dobře bránilo a kontrovalo rychlými útočnými výpady do otevřené obrany. Ten úplně poslední zakončil přízemní ranou pod padajícím brankářem Immobile. Následně rozhodčí foukl do píšťalky a poslal aktéry propršeného utkání do šaten.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+6. Ciro IMMOBILE - 5:3
     
    90+6
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají z rychlého výpadu do otevřené obrany pojistku. Zpočátku to vypadalo na přečíslení čtyř proti dvěma, poté se raději dva hráči Lazia na půlící čáře zastavili, na akci už to ale nemělo vliv. Marco Parolo předložil z levé strany kolmici před odkrytou část branky a CIRO IMMOBILE poslal míč po zemi pod padajícím Montipem do sítě.
     
    90+5
    Naplnila se pátá nastavená minuta. Po dvou zblokovaných pokusech z hranice šestnáctky pokračuje Benevento v obléhání domácího vápna.
     
    90+4
    Na druhé straně se hnalo Lazio do dalšího rychlého protiútoku. Ciro Immobile číhal osamocen u vzdálenější tyče, dostal ale zprava mizernou přihrávku, na kterou nemohl dosáhnout ani omylem.
     
    90+4
    Před branku Lazia přilétly v krátkém sledu hned dva vzdušné pasy. Domácí obrana byla ve vzdušných soubojích úspěšná.
     
    90+3
    Marco Parolo se pověsil na záda Bryana Daba. Jasné držení, po kterém přichází zasloužená žlutá karta a standardní situace Beneventa.
     
    90+2
    Po dlouhatánském nákopu Lorenza Montipa Luca Caldirola uvnitř pokutového území podběhl balon. Spoluhráči se drží za hlavu.
     
    90+2
    Další útočný výpad Lazia, které ale akci v závěru překombinovalo a musí se rychle vracet. K tomu vehementně nabádá i trenér Simone Inzaghi.
     
    90+1
    Nastavovat se bude rovnou šest minut nad rámec řádné hrací doby. Spousta času pohnout se skóre na jednu či druhou stranu.
     
    90
    Lazio se vydalo útočit do otevřených vrátek. Vedat Muriqi dostal po akci dva na dva balon na pravou stranu velkého čtverce, jeho rána ale byla zblokována.
     
    89
    Lazio se brání pouze za cenu dalekého odkopu až k protější brance. Kdo by to byl ještě před pár minutami řekl...
     
    88
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Jean-Daniel Akpa-Akpro, přichází Wesley Hoedt.
     
    87
    Benevento je nastěhováno na útočné polovině. Zdá se, že Lazio ještě čekají perné chvilky.
    85. Kamil GLIK - 4:3

    Filip Lefenda

    Branky: 10. Depaoli (vla.), 21. Immobile (S. Milinković-Savić), 37. Correa (pen.), 48. Correa (Immobile), 90+6. Immobile (Parolo) – 45. Sau (R. Insigne), 63. Viola (pen.), 85. Glik (Viola)

    Karty:   70. Akpa-Akpro (LAZ), 90+3. Parolo (LAZ) – 35. Montipò (BNT), 50. Schiattarella (BNT), 52. Glik (BNT)

    Neproměněná penalta: 56. Immobile (LAZ), brankář Montipò zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:11.
    S. S. Lazio: Reina – Marušić, Acerbi, S. Radu – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva (57. Parolo), Alberto (69. Akpa-Akpro, 88. Hoedt), Fáris (57. Lulić) – Correa (69. Muriqi), Immobile (C).
    Náhradníci: Alia, Strakoša – Akpa-Akpro, Cataldi, Escalante, Patric, Hoedt, Lulić, Muriqi, Musacchio, Parolo, Pereira.

    Benevento Calcio: Montipò – Letizia (57. Caldirola), Glik, Barba – R. Insigne, Depaoli, Schiattarella (C) (57. Viola), Ionita (78. Falqué), Improta – Gaich (57. Lapadula), Sau (46. Bryan Dabo).
    Náhradníci: Lucatelli, Manfredini – Caldirola, Bryan Dabo, Di Serio, Falqué, P. Hetemaj, Lapadula, Pastina, Tello, Viola.

    Rozhodčí: D. Ghersini (ITA)
    bahis siteleri