Sparta – Slavia 0:1 (kon.) | Chrudim – FTZS Liberec 11:2 (kon.) | Svarog Teplice – Helas Brno 3:2 (kon.)
konec
Sparta Praha
0:1 (0:1) Stav série: 0:1
SK Slavia Praha
Úterý 20.04.2021, 19:00 • UNYP Arena, Praha 9 • Play off 1. futsal ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Marek Kapriak výkonem á la Dominik Hašek v Naganu vychytal Slavii první výhru ve čtvrtfinále. Ostatně Slavia vítězí v úvodu čtvrtfinále stejným poměrem jako čeští hokejisté ve finále olympijského turnaje v roce 1998. Takový výkon brankáře v play-off snad nejvyšší česká futsalová soutěž nepamatuje!
     
    37:29
    Angellot posunul míč na levou stranu, střelu Vokouna vykopl Karpiak pravou nohou u přední tyče. Následně mohl svůj úžasný výkon korunovat gólem do prázdné brány! Míč se zastavil na levé tyči v jeho pohledu.
     
    36:29
    Už to vypadalo na ztrátu Vokouna, ale ten přihrál pod sebe Angellotovi. Následovalo roztažení hry Carlinhosem na pravou stranu a narážečka s Fogacou. Loženka ze středu brankoviště přes Zárubu už šla do sítě a protipohybu Karpiaka, ten až zázračně levou rukou uhájil svou bránu.
     
    36:14
    Vokoun si vzal dres brankáře, Sparta hraje powerplay!
     
    34:50
    Z lavičky Slavie se spustila vlna nevole! Jošt zaútočil na pravé straně a u přední tyče udělal stahovačku proti Gerčákovi. Hosté se dožadovali krátké penalty za Brahimiho zákrok zezadu.
     
    34:05
    Tohle není vůbec ideální stav pro hosty! Záruba zasáhl rozehrávajícího hráče do nohy a na světě je pátý faul Slavie. Skoro šest minut bude hrozit sešívaným dlouhá penalta, pět faulů se přenese i do prodloužení.
     
    32:21
    Gualdova nahrávka na polovině hřiště na Vokouna byla krátká a balón sebral Leovski. Jeho zakončení z levé strany na dlouhou nohu skončilo vedle zadní tyče.
     
    29:19
    Brahimi se rozeběhl do brejku tři na jednoho, nahrál na levou stranu do tutovky Angellotovi. U něho byl pozdě Jošt ve skluzu, ale hosty zachránil fantom dnešního zápasu Marek Karpiak svou levou vykopnutou nohou.
     
    27:22
    Po hrubce Jošta se dostal k balónu Angellot, hodil si ho zleva na střed, ale jeho velkou šanci vytáhl perfektní Karpiak.
     
    21:19
    Daniel udělal chybu a Angellot se zjevil ve velké šanci na levé straně, Karpiak ale vyběhl na šest metrů a zneškodnil loženku kapitána kolumbijské reprezentace.
    19:41 ŠEVČÍK - 0:1
     
    19:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Daniel podržel míč na levé straně a přihrál mezi dvojicí českých reprezentantů Vokounem a Křivánkem nabíhajícímu Křemenovi a ten proti Angellotovi na posledním bekovi nahrával špičkou sálovky MATÚŠI ŠEVČÍKOVI, jenž ze sedmi metrů vsítil do prázdné branky nesmírně důležitý gól do šatny! Asistence: Jan Křemen.
     
    17:50
    To je paráda, co předvádí Karpiak! Angellot se otočil kolem Křemena na levé straně, ale slovenský gólman vyrazil rukama jeho křižný tvrdý pokus.
     
    15:14
    Záruba zachytil nahrávku a rozeběhl se na pravé straně. Carlihnos šel do skluzu a jeho střelu z úhlu vykopával Vokoun. Trenér Frič se ještě zlobil a dožadoval odpískání faulu Carlinhose.
     
    11:45
    Slavia si nedala pozor na nahrávku na pravou stranu do běhu Gualdovi a ten sám před Karpiakem zakončoval křížem do pravé ruky zatím jednoznačně nejlepšího hráče hostů.
     
    10:34
    Dobře sehraný volný přímý kop Angellotem na pravou stranu, Křivánek levačkou z první minul poloprázdnou branku.
     
    00:32
    Homola měl obrovskou šanci, odběhl na levou stranu brankoviště při rozehrávce Zárubovy standardky, ale minul branku.
     
    00:30
    Krásný průnik Daniela! Prošel přes tři hráče, nasadil jesle Brahimimu, položil na palubovku Brahimiho a Gualda (SPA) jej fauloval zezadu těsně před brankovištěm.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se utkání odehraje bez diváků.

    Vít Muzikář

    Branky: 20. Ševčík (Křemen)

    Karty:   1. Gualda (SPA)


    Sparta Praha: Gerčák (Rakvaag) – Brahimi (C), Angellot, Carlinhos, Fogaca, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Hora, Gabčo, Fejzullahi.
    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Záruba, Homola (C), Daniel, Jošt – Křemen, Sláma, Leovski, Ševčík – Vaktor, Plíšek, Ostrák, Sita.

    Rozhodčí: Kaštánek, Matyš – Cichra

    Diváci: -0-
    Sparta 2 3 Slavia
    #1 Úterý 20.04.2021 • 19:00
    Sparta - Slavia 0:1
    #2 Pátek 23.04.2021 • 20:00
    Slavia - Sparta 4:5
    #3 Neděle 25.04.2021 • 20:15
    Sparta - Slavia 5:5 po penal. (4:3)
    #4 Středa 28.04.2021 • 20:00
    Slavia - Sparta 2:1 po prodl.
    #5 Pátek 30.04.2021 • 20:00
    Sparta - Slavia 4:5
    bahis siteleri