Opava – Liberec 0:2 (kon.) | Slovácko – Brno 4:2 (kon.) | Teplice – Plzeň 0:1 (kon.)
Příbram – Bohemians 1905 1:4 (kon.) | Pardubice – Sparta 2:2 (kon.) | Slavia – Zlín 2:1 (kon.)
konec
FK Příbram
1:4 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Středa 21.04.2021, 15:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Fotbalisté Příbrami stále doufají v záchranu a uprostřed týdne je čeká důležitý zápas proti Bohemians 1905. Klub z hornického města se bude snažit navázat na plný bodový zisk ze Zlína a usilovat o druhé vítězství v řadě. Příbram v letošní sezóně nedokázala ani jednou vyhrát dva zápasy za sebou. Dočká se ve středu či ne?
     
    1.FK Příbram

    1.FK Příbram dokázala o víkendu ukončit sérii čtrnácti zápasů bez výhry a shodou okolností právě proti Zlínu, který podruhé v sezóně porazila nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácí hráči vyhráli první zápas od 12. prosince loňského roku, kdy na svém stadionu udolali Ševce 1:0 zásluhou vlastního gólu Petra Buchty. V posledním vzájemném střetnutí pak Příbrami pomohla penalta, kterou dvacet minut před koncem proměnil zkušený Tomáš Pilík. Příbram je aktuálně předposlední.
     
    Bohemians Praha 1905

    Do hornického města zavítají už ve středu odpoledne pražští Bohemians 1905 a domácí nečeká vůbec nic snadného. Bohemka neprohrála sedmkrát za sebou poté, co na konci února prohrála v Plzni 3:1. Pět z posledních sedmi střetnutí Bohemians 1905 ovšem skončilo nerozhodným výsledkem. Když už Klokani během avizované série bez prohry vyhráli, vždy udrželi čisté konto a vstřelili dvě branky. Bohemians porazili Karvinou a také Pardubice shodným výsledkem 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Šiman – Nový, Mezera, O. Kingue, S. Kingue – T. Pilík, Zorvan, Tregler (C), Soldát, Antwi – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Obdržal, Vávra, Dočekal, Januška, Kvída, Gabriel.

    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Köstl, Krch (C), Vondra – M. Dostál, Vaníček, Ljovin, Květ, V. Novák – Necid, Osmančík.
    Náhradníci: Kouba – Schumacher, Hronek, Keita, Puškáč, Bederka, Kosek.

    Rozhodčí: Petr Hocek. Asistenti: Petr Kotalík, Jiří Pečenka. Čtvrtý rozhodčí: Tomáš Ulrich. VAR: Karel Hrubeš. AVAR: Olga Zadinová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní snažení Bohemians 1905 skončilo nezdarem a na opačné straně poté mohla udeřit v úvodu zápasu Příbram, střela se ovšem mezi tři tyče nevešla. Odkop.
     
    3
    Pražský celek se nyní pokusil o odpověď a z útoku Bohemians 1905 byla střela, ani pokus hostí ale mezi tři tyče nezamířil a Jakub Šiman odkopával od brány.
     
    5
    Příbram se úspěšně ubránila poté, co se podél pravé postranní čáry snažil vydat směrem vpřed Martin Dostál. Bohemians 1905 mohli vzápětí vhazovat.
     
    6
    Tomáš Pilík ztratil míč nedaleko rohového praporku na vlastní polovině hřiště a Bohemians 1905 se dostali k nebezpečnému centru zleva, který domácí odvrátili.
     
    7
    K odraženému míči se po předchozím centru dostal Vladislav Ljovin a opřel se do něj, jeho pohotová přízemní střela zpoza šestnáctky ale minula levou tyč.
     
    8
    Vladislav Ljovin se znovu dostal do zakončení, když se v blízkosti šestnáctky pěkně uvolnil a jeho následná rána minula bližší pravý horní roh brány! Jakub Šiman se jen ohlédl a oddechl si.
    8. Hezká kombinace “klokanů”, nad pálil Levin
     
    10
    Fotbalisté Bohemians 1905 jsou tedy v úvodu zápasu aktivnějším týmem na hrací ploše a už si vytvořili dvě slibné příležitosti, zatím se ale nepotýkají s přesností.
     
    12
    Vojtěch Novák vyrážel na ose hřiště do rychlého protiútoku, jenže byl ve středovém kruhu faulován a všichni domácí hráči Příbrami se mohli vrátit za míč.
     
    13
    Martin Dostál se snažil vybojovat míč na pravé straně útočné poloviny hřiště, jenže Emmanuel Antwi ho před ním stačil odkopnout a byl nepříjemně nakopnut.
     
    14
    Pavel Osmančík spěchal za diagonálním pasem, aby se na pravé straně šestnáctky pokusil něco vymyslet, měl k němu ale dále a kopalo se pouze od domácí brány.
     
    15
    Antonín Vaníček nyní napřáhl k prudké střele zpoza šestnáctky a vypadalo to, že Jakub Šiman bude muset řešit první nepříjemnou střelu, míč byl ale zablokován.
     
    16
    Edrisa Lubega spěchal za kolmou přihrávkou a u pravé postranní čáry byl sestřelen Romanem Květem. Karta.
     
    19
    Roman Květ letos kroutí v dresu Bohemians 1905 druhou sezónu poté, co strávil čtyři roky právě v Příbrami. V sezóně 2018/2019 s ní absolvoval baráž.
     
    20
    Emmanuel Antwi se neohroženě řítil na pravé straně šestnáctky mezi dvojici protihráčů, jeho zakončení ze vzduchu ale zamířilo vysoko nad bránu hostů z Prahy.
    20. Hosté přežili šanci Antwiho
     
    22
    Jiří Mezera obstaral na levé straně útočné poloviny Příbrami autové vhazování a po zbytečné ztrátě mohl z podobného místa vhazovat Martin Dostál. Skóre 0:0.
     
    23
    Filip Zorvan si navedl míč z levé strany na osu hřiště a poté chtěl kolmou přihrávkou vysunout Emmanuela Antwiho, Klokani ale jeho úmysl dobře a včas přečetli.
     
    25
    Tomáš Necid se málem dostal uprostřed šestnáctky do zakončení po sklepnutí Martina Dostála po centru z pravé strany, bohužel pro hosty ale vzápětí fauloval.
     
    26
    Pavel Osmančík vyrážel na ose hřiště do rychlého protiútoku a u středového kruhu ho fauloval Karel Soldát. Domácí fotbalista byl potrestán žlutou kartou.
     
    29
    Vojtěch Novák se teď málem dostal do zakončení v blízkosti levé tyče, kde prokázal obrovskou dravost a touhu po vstřelení gólu, Příbram se ale opět ubránila.
     
    31
    Antonín Vaníček nyní předvedl na levém křídle nádhernou individuální akci, když pláchl dvěma protihráčům a mezi čtyřmi hráči Příbrami napřáhl v blízkosti šestnáctky k diagonální přízemní střele, která poté minula vzdálenější pravou tyč!
    31. Vaníček se po individuální akci dostal ke střele
     
    33
    Emmanuel Antwi vybojoval na opačně straně hřiště standardní situaci a rána Martina Nového z volného přímého kopu minula vzdálenější pravý horní roh brány pražských Bohemians!
     
    35
    Fotbalisté Příbrami rozehráli na levé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se dostal k hlavičce Edrisa Lubega, míč ale těsně minul vzdálenější pravou tyč! Další šance nevyužita.
     
    35
    A rychle na opačnou stranu, kde na ose hřiště pěkně vypálil z dálky Roman Květ a jeho prudká přízemní střela těsně minula levou tyč brány!
     
    38
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a Antonín Vaníček rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, po kterém se pískal ofsajd – 0:0.
     
    39
    Filip Zorvan se ocitl na pravém křídle v obležení dvou protihráčů a málem předvedl nepřesnou přihrávku, jeho spoluhráč ale stačil udržet míč na hrací ploše.
     
    40
    Edrisa Lubega si teď na přední pravé tyči skvěle naskočil na centr Tomáše Pilíka z rohového kopu a jeho následný pokus hlavou minul vzdálenější levý horní roh brány! Stále je to bez branek.
    40. Lubega opět nebezpečný po rohu
     
    42
    Edrisa Lubega se málem dostal po centru Martina Nového z pravé strany k hlavičce na přední tyči, míč ale těsně před ním odvrátil Daniel Köstl. Rohový kop.
     
    43
    Následný rohový kop domácích fotbalistů poté žádné nebezpečí nepřinesl, stejně jako následný přízemní centr z levé strany, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    45
    Karel Soldát si chtěl v blízkosti šestnáctky vytvořit prostor na střelu, jenže dohrál tělem Antonína Vaníčka a rozhodčí odpískal faul. Zatím hrajeme bez branek.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Bohemians 1905 měli příležitosti jako první, jenže obě jejich střely skončily nepřesně a Příbram poté v závěru poločasu začala nepříjemně utahovat šrouby, Edrisa Lubega ani Martin Nový se ale prosadit nedokázali. Po poločase. 1.FK Příbram 0 Bohemians Praha 1905 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Tomáš Necid, přichází David Puškáč.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Pavel Osmančík, přichází Ibrahim Keita.
     
    46
    Edrisa Lubega si zpracoval dlouhý kolmý pas v blízkosti půlící čáry na prsa, zároveň ale zahrál rukou, a tak byl jeho následný sprint k bráně Bohemians zbytečný.
     
    47
    Vojtěch Novák dobře napadal rozehrávku Příbrami na levém křídle, jenže to přehnal s důrazem a tělem poslal k zemi domácího obránce Martina Nového. Přerušení.
     
    48
    Olivier Kingue se pěkně a pohotově opřel do míče po odvráceném centru Tomáše Pilíka ze standardní situace a jeho střela byla sražena na rohový kop.
     
    50
    Střídající David Puškáč se ocitl na pravé straně šestnáctky úplně sám, přízemní střelou ovšem vybíhajícího Jakuba Šimana překonat nedokázal!
     
    51
    A znovu David Puškáč, který tentokrát po nádherném centru Antonína Vaníčka z pravé strany hlavičkoval do břevna! Další příležitost!
     
    52
    Příbram se nyní dostala v blízkosti pravého rohového praporku k přízemnímu centru, který byl na přední tyči odvrácen. Útok domácích zastavil faul Martina Nového.
     
    54
    Emmanuel Antwi namazal míč hlavou na kopačku Antonína Vaníčka, který podél pravé postranní čáry vyrazil do rychlého protiútoku a byl ostře faulován Jiřím Mezerou, který mu postavil do cesty koleno. Žlutá.
     
    56
    Antonín Vaníček je ošetřován a v dnešním zápase s největší pravděpodobností dohrál. Protesty hostů a volání po červené kartě nic nepřineslo. Nyní střídání.
     
    57
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Antonín Vaníček, přichází Till Schumacher.
     
    58
    Bohemians právě vstřelili branku!
    IBRAHIM KEITA si naběhl uprostřed šestnáctky na výbornou přihrávku Davida Puškáče z levé strany a přízemní střelou bez přípravy zamířil k pravé tyči! Je to 0:1! Asistence: David Puškáč.
    58. Ibrahim KEITA - 0:1
     
    61
    Martin Nový si naběhl na diagonální centr a v blízkosti pravé tyče se pokusil o pohotový volej, který byl sražen na rohový kop. Poté už nebezpečí nepřišlo.
     
    62
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905: ze hřiště odchází Vojtěch Novák, přichází Daniel Kosek.
     
    63
    Jan Vondra byl před pár okamžiky faulován Tomášem Pilíkem a vzápětí se na levém křídle dostal k prudkému přízemnímu centru, který byl sražen na rohový kop.
     
    65
    Fotbalisté Příbrami se nyní nemohou dostat k míči, protože Bohemians 1905 bez problému kombinují ve středu hrací plochy a kontrolují tak vývoj střetnutí.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Stanislav Vávra.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Josef Obdržal.
     
    67
    Till Schumacher nasadil v blízkosti levého rohového praporku jesle jednomu z hráčů Příbrami a poté posílal míč před bránu, pas byl ale odvrácen na rohový kop.
     
    68
    Rohový kop fotbalistů Bohemians 1905 vzápětí žádné nebezpečí nepřinesl, ale neznamená to, že by to hráči Příbrami měli v pokutovém území nikterak jednoduché.
     
    69
    David Puškáč se ocitl na levé straně šestnáctky ze střeleckého úhlu, a tak alespoň prudkým stříleným centrem z brankové čáry vybojoval rohový kop.
     
    70
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Fotbalisté Příbrami předvedli hodně špatný odkop a JAN VONDRA je za to teď potrestal nádhernou přízemní střelou, která z hranice šestnáctky zamířila ke vzdálenější levé tyči!
    70. Jan VONDRA - 0:2
     
    72
    V akci se dnes představí ještě dva celky z Prahy. Od 17:00 hodin hraje Sparta, která se bude snažit potvrdit tři body z Letné v Pardubicích, zatímco Slavia ve večerním utkání hostí Zlín, který Příbram porazila.
     
    74
    Hlavní rozhodčí jde zkoumat video, protože Jaroslav Tregler zřejmě zahrál v pokutovém území rukou! Potvrzeno. Kope se penalta!
     
    75
    Bohemians právě vstřelili branku!
    ROMAN KVĚT nyní zamířil z pokutového kopu neomylně do pravého horního rohu brány a během oslavy gólu poté označil hráče domácí 1.FK Příbrami za, slušně řečeno, homosexuály!
    75. Roman KVĚT - 0:3
     
    76
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Emmanuel Antwi, přichází Stanislav Gabriel.
     
    77
    Bohemians právě vstřelili branku!
    IBRAHIM KEITA se podruhé v zápase prosazuje proti svému bývalému týmu, když si na přední tyči naběhl na krásný centr Romana Květa z levé strany a hlavou zamířil do brány! Další krásná akce hostí a čtvrtý gól. Asistence: Roman Květ.
    77. Ibrahim KEITA - 0:4
     
    79
    Příbram právě vstřelila branku!
    Stanislav Vávra se dostal uprostřed šestnáctky ke střele, která byla zablokována, k dorážce se ale dostal EDRISA LUBEGA a po zemi z blízkosti zamířil ke vzdálenější levé tyči! Čestná branka.
    79. Edrisa LUBEGA - 1:4
     
    82
    Fotbalisté Bohemians 1905 vstoupili do druhého poločasu mnohem aktivněji a hodně jim pomohlo dvojité střídání o přestávce. Ibrahim Keita dva góly.
     
    83
    V zápasech obou týmů během posledních týdnů příliš mnoho branek nepadá, proto jsem nesmírně rád, že jsme se dnes už dočkali pěti gólů. Přijde další branka?
     
    84
    Bohemians 1905 si po dnešním utkání upevní pozici ve středu tabulky, zatímco Příbram zůstane předposlední a ani dnes nedokáže vyhrát poprvé dvakrát v řadě.
     
    86
    Klokani zároveň vyhrají oba dva vzájemné zápasy, v domácím prostředí totiž vyhráli 2:1 a dnes vedou v Příbrami vysoko 4:1. Remíza by byla více než zázrak.
     
    88
    Výsledky fotbalistů pražského celku jsou o to cennější, že je trápí rozsáhlá marodka. Bohemians 1905 ovšem mají dost široký kádr a situaci zvládají velice dobře.
     
    89
    Utkání už se pouze dohrává, Bohemians 1905 se ovšem stále snaží hrát aktivně a útočit, zatímco Příbram čeká na rychlý protiútok, aby pak udeřila.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Daniel Köstl si srovnal míč na pravé straně hřiště na levačku a zpoza šestnáctky napřáhl k prudké střele, která zamířila nad bránu domácího Jakuba Šimana.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Hostující trenér Luděk Klusáček udělal o přestávce mistrovský tah, když sáhl ke dvojitému střídání a dvojice Ibrahim Keita a David Puškáč se postarala o úvodní gól, po kterém se rozsypal pytel s brankami. První jmenovaný muž dnes nakonec vstřelil dva góly, zatímco další bývalý hráč 1.FK Příbrami Roman Květ společně s Janem Vondrou jeden. Za domácí poté už pouze korigoval skóre Edrisa Lubega. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 1 Bohemians Praha 1905 4. (16:52:33)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 79. Lubega – 58. Keita (Puškáč), 70. Vondra, 75. Květ (pen.), 77. Keita (Květ)

    Karty:   26. Soldát (PRI), 54. Mezera (PRI) – 16. Květ (BOH)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:9.
    FK Příbram: Šiman – Nový, Mezera, O. Kingue, S. Kingue – T. Pilík, Zorvan (66. Vávra), Tregler (C), Soldát (66. Obdržal), Antwi (76. Gabriel) – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Obdržal, Vávra, Dočekal, Januška, Kvída, Gabriel.

    Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Köstl, Krch (C), Vondra – M. Dostál, Vaníček (57. Schumacher), Ljovin, Květ, V. Novák (62. Kosek) – Necid (46. Puškáč), Osmančík (46. Keita).
    Náhradníci: Kouba – Schumacher, Hronek, Keita, Puškáč, Bederka, Kosek.

    Rozhodčí: Petr Hocek. Asistenti: Petr Kotalík, Jiří Pečenka. Čtvrtý rozhodčí: Tomáš Ulrich. VAR: Karel Hrubeš. AVAR: Olga Zadinová
    ocianews.com