Rakousko – Česko cz 0:5 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) Stav série: 2:2
Rytíři Kladno
Čtvrtek 22.04.2021, 17:30 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Play-off Chance ligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné čtvrteční odpoledne z Jihlavy! Po prohře 2:5 ve třetím zápase Dukla ztratila možnost rozhodnout o postupu ve čtyřech zápasech a slavit jej na domácím ledě. Kladno bylo totiž ve třetím souboji lepším celkem a ukázalo, že rozhodně vůbec nic nebalí.

    Stav série je tak 2:1 a čtvrtý souboj bude možná klíčový pro celou sérii. V momentě, kdy Dukla vyhraje, pak již bude velice blízko tomu, aby došla mezi extraligovou smetánku. Pokud Kladno urve druhý souboj, pak bude ve velké psychické výhodě a navíc dostane výhodu domácího ledu v pátém zápase.

    Zápas začíná v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    PRVNÍ FINÁLOVÝ ZÁPAS

    RYTÍŘI KLADNO vs. HC DUKLA JIHLAVA 3:4p

    Branky a nahrávky: 32. Račuk (Melka, Marosz), 34. Machač (Š. Jelínek), 47. Plekanec (Frye) – 16. Vítězslav Brož, 37. T. Havránek (Čachotský, Strejček), 50. Strejček (Pekr, Čachotský), 62. Lichanec (Bilčík, Strejček)
     
    DRUHÝ FINÁLOVÝ ZÁPAS

    RYTÍŘI KLADNO vs. HC DUKLA JIHLAVA 1:4

    Branky a nahrávky: 26. Š. Jelínek (Kubík) – 5. Bukač (Pekr), 19. Pekr (Čachotský, Strejček), 39. Jiránek (M. Zadražil, Pekr), 50. T. Havránek
     
    TŘETÍ FINÁLOVÝ ZÁPAS

    HC DUKLA JIHLAVA vs. RYTÍŘI KLADNO 2:5

    Branky a nahrávky: 1. Lichanec (Čachotský, Strejček), 29. Pekr (M. Zadražil) – 11. Melka (Frye, Mikliš), 20. Machala (Plekanec), 28. Plekanec (Snuggerud), 36. Marosz (Plekanec, Snuggerud), 51. Marosz (Snuggerud)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, Bukač, T. Černý, Mareš, Bilčík (A), Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

    Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Mikliš, Frye, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Kubík, Marosz, Hlava – Melka, Pitule, Račuk (A) – Š. Jelínek, Machač, Bílek..
     
    Krásné odpoledne z krajského města Vysočiny! Do čtvrtého utkání vstoupí Jihlava s velkou ztrátou v obraně. Do zápasu totiž nemůže naskočit Daniel Kolář, jehož místo zabere Tomáš Černý. Oba týmy jsou již v kabinách, po ledě jezdí rolba a snaží se upravit led do takové podoby, aby to bylo co nejlepší do čtvrtého finálového souboje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Po vyhraném úvodním buly dostal Harkabus hned tvrdý hit od Frye. Jenže i tak se domácí dostali do útočného pásma a Košarišťan si zapsal první zákrok utkání.
     
    00:37
    Fronk už vypadal, že nakopne na pravém křídle přečíslení 2 na 1 a půjde do tandemu s Čachotským. Dobře ale vyjel obránce Kladna proti a srazil kotouč přes mantinel.
     
    00:59
    Čachotský předal ve středním pásmu na Lichance, který převzal puk a zajel s ním až za kladenskou branku. Jenže přišla ztráta a Sorokin byl v brejku 3 na 2 z levého kruhu zakončující, Žukov podržel Duklu betonem.
     
    01:46
    Zacharčuk ve středním pásmu naložil Eliášovi a zbavil ho tím i držení kotouče. Kladno se dostává okamžitě do útočného pásma a snaží se kombinovat.
     
    02:37
    Brož získal kotouč u mantinelu a křížem vyzval najíždějícího Čermáka, který se dostal do střeleckého pokusu, avšak tam došlo k zablokování vracejícím se bekem. Rytíři to zkusili pak dalším brejkem do otevřené obrany, ale je z toho ofsajd.
     
    03:14
    Žukov jel proti nahození za účelem rozehrávky, jenže zaváhal a daroval puk Machalovi. Nejproduktivnější plejer play off na kladenské straně ale toto nepotrestal a Jihlava vyhazuje.
     
    04:21
    Zbytečné vyloučení na jihlavské straně přináší Kladnu možnost vedení v přesilovce. Peter Lichanec (JIH) po souboji s Hlavou čapl hostujícího útočníka do kravaty a sundal mu helmu, jako jediný tak jde ven za hrubost.
     
    04:56
    Fronk dobře napadal a na modré získal puk, aby ho následně vyhodil přes všechny lajny až za Košarišťana. Hosté se však ale rychle vrací do útočného pásma.
     
    05:13
    Luc Snuggerud se napřáhl po vyhraném buly na modré a pálil na kasu, Žukov jeho zakončení ztlumil na betonech, vhazovat se pak bude po pravici domácího brankáře.
     
    05:38
    Plekanec měl na pravém kruhu možnost a servíroval na Marosze před brankou, kterému však kotouč prolétl pod hokejkou. Došlo tam však ke kontaktu se Žukovem a Machala mohl dorážet v nepřerušené hře do prázdné, jenže Mareš tam skočil doslova po hlavě a zabránil brance!
     
    07:11
    Tomáš Čachotský (JIH) byl proti rozjetému Bílkovi pomalejší a zahákoval jej zezadu za ruku. Proto další dvě minuty a Kladno má tak druhou přesilovou hru.
     
    07:37
    Luc Snuggerud si vyjel na modrou a dostal se do střelecké pozice, Žukov jeho nepříjemnou střelu vyrazil maskou. Tlak hostí ale nadále pokračuje a Jihlava je pod velkým náporem.
     
    08:26
    Plekanec vystřelil z ostrého úhlu na branku Dukly a Žukov nevěděl, kde má kotouč. Nakonec jej zachránil Bilčík, který přebral puk na hokejku a vyhodil až za branku Košarišťana.
     
    09:19
    Čachotský se na levém křídle nabídl pro přihrávku a dostal ji, čímž vzniklo přečíslení 2 na 1 s Lichancem. Přihrávka přes hokejku ale nebyla příliš přesná a Lichanec se do koncovky už nedostal.
     
    10:20
    Dundáček zaváhal jako poslední hráč a pustil Jelínka do samostatného úniku, který zakončoval hostující mládenec blafákem na bekhend. Žukov ale pokus lapil a vyrážečkou nakonec odeslal kotouč mimo nebezpečnou zónu!
     
    11:29
    Machala se nedostal v brejku do střelby a Čermák bleskově otáčel hru dopředu. Jenže v útočném pásmu z toho Jihlava nic nevytěžila a jede se opět na druhou stranu.
     
    13:02
    Černý neuspěl s přihrávkou podél mantinelu na Čachotského a tečovaný kotouč opustil hrací plochu. Proto přerušení hry a vhazování ve středním pásmu.
     
    13:38
    Čachotský byl rychlý na levém křídle a Eliáš mu přihrávkou dal prostor, zakončení však mířilo jenom do ramena Košarišťana. Ale je tu signalizována výhoda pro Jihlavu.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ondřej Mikliš – 2 min., držení).
     
    14:07
    Machala byl z ničeho nic zcela sám v útočném pásmu a mířil ke kotouči, aby se dostal do úniku. Žukov to vzal na sebe, vyjel proti a rybičkou vypíchl Machalovi kotouč z držení, a to navíc čistým způsobem!
     
    14:50
    Kladno se zatím duklácké přesilovce brání poměrně v pohodě, Jihlava se nedostala ještě ani k přímé střele na branku za necelých 50 sekund hry.
     
    15:17
    Košarišťan nepředvedl příliš jistý zákrok proti pokusu z levého kruhu a vysvobodil ho až hvizd rozhodčího, přičemž stále se ještě dalo hrát. Tak či tak, následuje přerušení a vhazování na levém kruhu.
     
    16:00
    Pekr dostal zadovku od domácího kapitána a snažil se překonat hostujícího gólmana dlouhou kličkou, ale nedotáhl to do gólového konce. Jihlava však má v současnosti herní převahu a tlačí hosty!
     
    16:55
    A to takovým způsobem, že hosté jenom vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    17:13
    Další zakázané uvolnění Kladna, tentokrát však hodně sporné. Melka byl na protějším křídle s Dundáčkem zhruba nastejno, rozhodčí se tak ale rozhodli a hra se stěhuje před Košarišťana.
     
    17:58
    Třetí icing Kladna v řadě. Zatímco Dukla posílá na led potřetí novou lajnu, Kladno má přetíženou třetí pětku, která je tam přes minutu.
     
    18:18
    Marek Račuk (KLA) míří na trestnou lavici. Nikoliv však na dvě minuty, ale rovnou na deset. Schytal totiž desítku za pěkná slova vůči sudímu Pražákovi a zbytečně oslabuje svůj tým.
     
    18:42
    Bilčík získal v souboji kotouč na svoji hokejku a vyhodil alespoň do středního pásma. Tohle Jihlavě pro tento moment opravdu stačí.
     
    19:33
    Zakázané uvolnění Jihlavy. Závěr třetiny je skutečně často kouskovaný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nabídla naprosto vyrovnaný hokej na obě strany, přičemž o něco málo více gólovek však mělo Kladno. Jenže Jihlavu podržel skvěle v kritických případech Maxim Žukov, Jihlava však předvádí oproti třetímu zápasu naprosto odlišnou bojovnost a hostům nedaruje ani centimetr prostoru navíc. Rytířům navíc bude po velkou část druhé třetiny chybět Marek Račuk, který dostal desítku (hokejovou, nikoliv točenou) za nesportovní chování.

    Střely na branku: 5 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Zachary Frye (KLA) po 24 sekundách míří k Račukovi na trestnou lavici. Důvodem je zahákování Illéše u vlastní branky, Dukla má tak další přesilovou hru.
     
    20:50
    Černý zavezl do pásma a předal na modrou, kde probíhá výměna kotouče mezi Čachotským a Pekrem.
     
    21:28
    Další chyba jihlavských ve vlastní přesilovce a Machala s Plekancem letěli do brejku 2 na 1. Zakončujícím byl z levého kruhu Machala, jeho pokus však parádně zastavil Žukov vyrážečkou, od níž se puk odrazil do ochranné sítě!
     
    21:57
    Harkabus si nezpracoval od Dundáčka přihrávku nakrátko a Kladno vyhazuje puk. Zatím se dalšímu oslabení naprosto bez problémů brání.
     
    22:46
    A také se i stalo, Jihlava stále na přesilovkový zásah v tomto utkání čeká.
     
    23:26
    Eliáš šel do sprinterského souboje s Plekancem, ale neuspěl. Hosté se snaží okamžitě přejít dopředu, berou to ale způsobem nahození do útočného pásma.
     
    24:14
    Illéš vybojoval puk zpod Zacharčuka u domácí střídačky a nakopl tím situaci 3 na 1, kterou i sám zakončoval. Jelínek však puk zblokoval a Košarišťan jej raději přikryl v lapačce.
     
    24:52
    Strejček vyzval křížem na pravé straně Lichance, slovenský útočník ale nedojel puk a vzniklo z toho nakonec zakázané uvolnění jihlavského týmu.
     
    25:33
    Melka si stáhl kotouč na pravý kruh a z otočky zády k brance nahrál Miklišovi, který střílel od modré, Žukov lapačkou přikryl kotouč a přerušil hru.
     
    26:48
    Ofsajd Kladenských, respektive Mikliše, zastavuje snažení Rytířů v rámci přechodu do útočného pásma.
     
    27:35
    Zacharčuk odstavil Čermáka za brankou Kladna čistým způsobem a domácí útočník bolestivě narazil zády do mantinelu. Dnešní zápas zkrátka bolí oba týmy...
     
    28:28
    Bílek se nabízel do otevřené obrany Jihlavy na potenciální únik, skvěle se ale vrátil Strejček a zablokoval přihrávku na dlouholetého Kladeňáka. Na druhé straně střílel z kontru Pekr, Košarišťan zasahuje lapačkou.
     
    29:03
    Havránek nezpracoval ideálně přihrávku křížem na levý kruh a Frye zakončoval rychlý protiútok. Už si dokonce vymíchal i Žukova, měl před sebou odkrytou část branky, jenže trestuhodně kasu vůbec netrefil!
     
    30:04
    Další nápor v útočném pásmu Kladna končí zásahem Žukova, který si tímto připsal 15. zákrok v dnešním zápasu.
     
    30:49
    Jihlava hraje poměrně otevřený hokej a na její branku šel další brejk. Kubíkovu střelu k tyčí však vytěsnil Žukov a nabídl dorážku pro Hlavu, který ale napálil kotouč baseballovým způsobem a logicky nedovoleně vysokou holí.
     
    32:09
    A opět Žukov, který se zorientoval v předbrankovém prostoru a přikryl lapačkou proti zakončení Hlavy. Trend častých přerušení pokračuje i nadále a dá se říct, že první branka rozhodne.
     
    32:28
    Kladno má k první brance v zápase na další dvě minuty o něco blíže. Jágra za jihlavskou brankou podrazil Daniel Bukač (JIH) a míří na trestnou lavici.
     
    33:19
    Rozhodčí Petružálek vstoupil do přesilové hry Kladna přerušením hry a vykázal hru do středního pásma. Důvod? Jaromír Jágr byl zaparkován víceméně v Žukovovi, aniž by mu k tomu kdokoliv pomohl.
     
    34:04
    Frye měl opět volno na levém křídle a vypálil, Žukov střelu však viděl a sebral čistě lapačkou, navíc přerušil.
     
    35:03
    Čachotský dostal puk za branku Košarišťana nahozením, za kterým se i vydal. Proti třem obráncům to měl však příliš složité a Dukla couvá zpátky do obranné fáze.
     
    35:36
    Jakub Suchánek (KLA) ve snaze dostat se na puk podrazil Zadražila a už putuje na trestnou lavici, jinou, než na kterou chodil v jihlavském dresu.
     
    36:32
    Dundáček nedosáhl na dlouhou přihrávku od Harkabuse na modrou a došlo k vyhození až k domácí brance.
     
    36:59
    Tvrdý hit schytal Fronk od Račuka poblíž pravého kruhu. I díky tomu nakonec hosté dostali hru daleko od branky a vypadá to, že přesilovou hru ubrání.
     
    37:48
    Suchánek si zpracoval sraženou střelu od modré a po nástupu na led vyjel do brejku 3 na 1. Na levé straně našel ideálně Kubíka, kterému stačilo jenom zakončit. Jenže mu ve finální fázi sjel puk z hole a ke střele ani nedošlo!
     
    38:46
    Jihlava stupňuje v poslední minutě tlak a Kladno se směrem dopředu dostává jenom sporadicky. Domácí střídačka navíc reklamuje faul loktem na Jiránka, hra ale pokračuje dále.
     
    39:56
    Zachary Frye (KLA) se pár sekund před koncem třetiny dopustil sekání a míří na trestnou. Čtyři sekundy před koncem tak Jihlava bude rozehrávat v útočném pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani druhá třetina branku nenabídla a začíná být jasné, že první gól dost možná rozhodne. Kladno bylo v této pasáži lepší, mělo 12 střel na branku, ani z jedné příležitosti ale nedostala kotouč do branky. Dukla funguje opět především na bázi bojovnosti, která je podpořená opět parádním výkonem brankáře Žukova. Čeká nás opravdu zajímavá třetí třetina, která začne zhruba za 11 minut.

    Střely na branku: 15 – 21 (10 – 12)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Přesilovka Dukly ve třetí třetině začíná a Pekr hned zakončoval z křídla, Košarišťan vyráží a spoluhráči vyhazují přes všechny čáry za branku Žukova.
     
    41:27
    Dundáček se rozhodl střelecké mlčení v přesilovce prolomit a od modré napřáhl, jenže jeho pokus kryje spolehlivě domácí brankář.
     
    41:49
    Jiránkovi se nabídla dorážka v předbrankovém prostoru sedm sekund před koncem přesilovky, zblízka to ale pro hostujícího brankáře nepředstavovalo žádné nebezpečí.
     
    42:28
    Jágr již v plném počtu se vymotal na pravém kruhu do zakončení zápěstím, Žukov jeho pokus vyrazil maskou. V druhé vlně pálil od modré Zacharčuk a Žukov si nebyl vůbec jistý, kde puk má, pomohlo mu až přerušení hry.
     
    43:45
    Strejček se natlačil před Jelínka a dostal kotouč do bezpečí, střídající Zadražil ale již nedokázal dlouhou přihrávku jakkoliv dojet. Na druhé straně šel do otevřené obrany právě Jelínek a vybojoval si faul.
     
    44:18
    Chybu Bilčíka při přebrání útočníků musel hasit Jan Strejček (JIH), který podsekl Jelínka v jízdě. Jasné dvě minuty.
     
    44:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A právě už tahle přesilovka stála Jihlavu inkasovaný gól! Snuggerud v klidu přesunul kotouč na levý kruh, kde se pohyboval JAROMÍR JÁGR. Relativně nebráněn se odhodlal ke střele a zápěstím propálil Žukova – 0:1! Asistence: Luc Snuggerud, Tomáš Plekanec.
    44:32 Jaromír JÁGR - 0:1
     
    45:34
    Marosz tělem parádně odstavil Čachotského, do zakončení se však nedostal, neboť byl odtlačen až do oblouku.
     
    45:59
    Čachotský pak na druhé straně nalétl do útočného pásma a střílel z první, jenže napálil jenom levou tyč branky Kladna!
     
    47:06
    Dobrý tah v útočném pásmu předvedla čtvrtá formace Dukly. Dundáček od modré našel mezi kruhy Čermáka, který se do toho opřel, jenže to bylo sraženo jenom do ochranné sítě.
     
    47:22
    Luc Snuggerud dostal tečovaným kotoučem zblízka do obličeje a po chvilce opouští ledové kolbiště s krvavou stopou na obličeji a na ledě. K tomu je nutný i úklid.
     
    48:03
    Jiránek nahodil křížem do útočného pásma, kam se dostal jako první Zadražil a zpátky přesunul hru na modrou. Mezitím však došlo k zákroku a bude se vylučovat, avšak na straně Jihlavy.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Zadražil – 2 min., sekání).
     
    49:16
    Fronk dobře odpracoval oslabení, z čehož profitoval Illéš, který se dostával do střeleckého pokusu na pravém kruhu, klička však byla navíc a nedošlo tak ani k zakončení.
     
    50:18
    Nicolas Hlava (KLA) připravuje Kladno o zbytek přesilové hry. Přišel o helmu, i tak se ale zapojil do hry a dal krosček Černému. Dostává tak dvě minuty za hrubost.
     
    51:08
    1:10 5 na 3 pro Duklu! Andrej Košarišťan (KLA) šel netakticky do souboje s Čachotským a z jedničky poslal puk do ochranné sítě v oblouku. Proto dostává dvě minuty za zdržování hry, které odsedí Šimon Jelínek.
     
    51:26
    Pekr zkoušel přehrát křížem na Čachotského, který ale puk nezachytil přesně na střelu. Dukla ale tlačí a snaží se dostat do zakončení, které by znamenalo vytoužené srovnání.
     
    51:58
    Černý měl napřaženo odkudsi z Koberovic a vypálil golfem, Košarišťan ale drží kotouč pevně ve výstroji a přerušuje. Z přesilovky zbývá Dukle 20 sekund.
     
    52:26
    Harkabus zachránil situaci a po výměně s Havránkem pálil do odkryté části branky, jenže Košarišťan se přesunul včas a zákrokem vyrážečkou drží nadále vedení Kladna!
     
    53:43
    Rytíři uklidnili hru, přesunuli se do útočného pásma, což jim vyhovuje. Jihlava nevyužila další početní výhodu a čas na srovnání se krátí.
     
    54:38
    Machala byl v honbě za kotoučem později, proto pískáno zakázané uvolnění hostům.
     
    55:13
    Pitule přebíral puk v útočném pásmu a chystal se jít do zakončení, ale nakonec ho zastavil čárový rozhodčí, který signalizoval (a posléze odpískal) ofsajd.
     
    56:08
    Podruhé za krátkou dobu je kotouč mimo ledovou plochu, tentokrát v první řadě sektoru A, který je určen v době, kdy mohou fanoušci na stadion, na sezení.
     
    56:59
    Dlouhý souboj o puk u mantinelu nakonec ukončuje rozhodčí a za místo vhazování určuje pravý kruh z pohledu kladenského pásma.
     
    57:56
    Jihlavě se v posledních minutách nedaří dostat do útočného pásma, Kladno dobře brání střední pásmo. Dá se tak očekávat, že zanedlouho přejde Dukla do hry bez brankáře.
     
    58:56
    A je to tady, Jihlava to zkouší bez brankáře!
     
    59:23
    Hlava vyhodil ze středního pásma alespoň za branku Dukly. To teď hostům stačí.
     
    59:40
    20 sekund před koncem je poslední možnost, jak to pro Duklu nějak srovnat! Zachary Frye (KLA) vyhodil kotouč při obraně až na tribunu a jde ven na dvě minuty. Dukla pak bere oddechový čas!
     
    59:44
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ohromná euforie na domácí střídačce, 15 sekund před koncem Dukla srovnává! Byla to opravdu nepřehledná situace v předbrankovém prostoru, k dorážce se dostal JIŘÍ FRONK po střele Čachotského a propálil Košarišťana – 1:1! Asistence: Tomáš Čachotský.
    59:44 Jiří FRONK - 1:1
     
    59:55
    Pět sekund před koncem je tu úmyslný ofsajd Kladna. Hra se tak stěhuje zpátky před Košarišťana. Že by se stal absolutní zázrak?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Neskutečná radost na domácí střídačce po konci třetí třetiny, neboť 15 sekund před koncem dostal kotouč do branky Jiří Fronk a Jihlava odpověděla tak na branku z 45. minuty, kterou zajistil v přesilové hře Jaromír Jágr. Už to tak vypadalo, že to bude po čtyřech zápasech 2:2, Jihlava to ale odmítla a bude bojovat dále!

    Střely na branku: 28 – 25 (13 – 4)
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:36
    Snuggerud pálil od modré a Dundáček srazil jeho pokus do protipohybu Žukova, ruský brankář však v poslední chvíli dokázal vytrčit beton a zasáhnout!
     
    61:27
    Melka měl naprosto volnou pravou stranu, kterou využil ke střele. Žukov to ztlumil nadvakrát ve své výstroji, Kladno vstoupilo do třetiny ve velkém stylu.
     
    62:07
    Pekr se dostal přes Snuggeruda a zakončoval přes hokejku bránícího Američana. Kotouč byl i kvůli tomu sražen mimo tři tyče.
     
    62:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    V Jihlavě je hotovo po necelých třech minutách prodloužení! Všechno začalo chybou Dundáčka, který se nepohodl se Žukovem a započaly tak mírné zmatky. Skončily až v momentě, kdy tu bylo přečíslení 2 na 1. které zakončoval ADAM KUBÍK tak, že se z levého kruhu trefil přesně do bližšího vinglu – 1:2! Asistence: Ondřej Mikliš.
    62:48 Adam KUBÍK - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    A je po dešti. Kabinou Jihlavy sice jistě zavládla euforie v čase 59:44 po srovnávací brance Jiřího Fronka, ale nakonec to bylo pro Duklu smutné. Protože z prodloužení uplynuly jenom necelé tři minuty a po zmatcích v obraně z toho bylo přečíslení 2 na 1, které zakončil přesně do branky Adam Kubík. Kladno tak vyrovnalo sérii na 2:2, přičemž v dnešním zápase mělo sice více šancí, Jihlava ale měla velkou oporu v brankáři Žukovovi, který předvedl opět několik parádních zákroků.

    Střely na branku: 28 – 28
     
    Tak či tak, za tohoto stavu je jasné, že se série na Duklu ještě jednou vrátí. A to v úterý, kdy teoreticky může jeden tým už po konci slavit. Do té doby se s vámi z Jihlavy loučíme a přejeme vám krásný víkend. Carpe diem! (20:21:57)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 60. Fronk (Čachotský) – 45. Jágr (Snuggerud, Plekanec), 63. Kubík (Mikliš)


    HC Dukla Jihlava: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, Bukač, T. Černý, Mareš, Bilčík (A), Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.
    Rytíři Kladno: Košarišťan (Brízgala) – Mikliš, Frye, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Kubík, Marosz, Hlava – Melka, Pitule, Račuk (A) – Š. Jelínek, Machač, Bílek.

    Rozhodčí: Petružálek, Pražák – Kreuzer, Polonyi
    Jihlava 3 4 Kladno
    #1 Sobota 17.04.2021 • 18:00
    Kladno - Jihlava 3:4 po prodl.
    #2 Neděle 18.04.2021 • 18:00
    Kladno - Jihlava 1:4
    #3 Středa 21.04.2021 • 17:30
    Jihlava - Kladno 2:5
    #4 Čtvrtek 22.04.2021 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:2 po prodl.
    #5 Neděle 25.04.2021 • 17:00
    Kladno - Jihlava 1:2
    #6 Úterý 27.04.2021 • 17:30
    Jihlava - Kladno 1:3
    #7 Čtvrtek 29.04.2021 • 17:00
    Kladno - Jihlava 5:2
    bahis siteleri