Helas Brno – Svarog Teplice 2:3 (kon.) | FTZS Liberec – Chrudim 1:4 (kon.) | Slavia – Sparta 4:5 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
4:5 (1:1) Stav série: 1:1
Sparta Praha
Pátek 23.04.2021, 20:00 • SH Eden • Play off 1. futsal ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Série je srovnaná! Jiří Vokoun je střelcem vítězné branky a Sparta má první bod. Třetí utkání se opět odehraje v UNYP aréně v neděli od 20:15. (21:37:22)
     
    Konec zápasu.
    40. IGOR LEOVSKI - 4:5
     
    40
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesto domácí snižují! Ostrák propasíroval balon na IGORA LEOVSKIHO a je to opět jenom o jednu branku – 4:5. Asistence: Dominik Ostrák.
     
    40
    Slavia pokračuje v power-play, ale už nemá takový drajv jako před několika okamžiky.
    39. LUKÁŠ KŘIVÁNEK - 3:5
     
    39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Chyba Slavie v rozehrávce a je rozhodnuto! LUKÁŠ KŘIVÁNEK posílá Spartu opět do dvoubrankového vedení – 3:5.
    39. DOMINIK OSTRÁK - 3:4
     
    39
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tohle sehráli slávisté velice dobře. Daniel otočil hru na DOMINIKA OSTRÁKA, který se trefuje do horního patra branky. Gerčák na tuto střelu nedosáhl – 3:4. Asistence: Daniel.
     
    39
    Slavia zkouší hru v power-play!
     
    38
    Radim Záruba se pokusil překvapit Libora Gerčáka. Střela ale skončila mimo. Na druhé straně mohl vítězství potvrdit Křivánek, trefil ale pouze boční síť.
    37. JIŘÍ VOKOUN - 2:4
     
    37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Slávisté ztrácí nadějně rozehrané utkání. Jedno z mála zaváhání brankáře Karpiaka končí další brankou Sparty. Na zadní tyči se prosazuje JIŘÍ VOKOUN – 2:4!
    36. JIŘÍ VOKOUN - 2:3
     
    36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté poprvé vedou. Daniel ani Homola nedokázali zastavit pronikajícího JIŘÍHO VOKOUNA, který se štěstím propálil Karpiaka. Ten si sice na míč sáhl, ale nedokázal ho vyrazit mimo – 2:3.
     
    36
    Nejprve Jošt, následně Homola. Gerčák drží bezbrankový stav. Slavia se snaží uzmout vedení na svou stranu. Ani další rána Záruby ale nezamířila do sítě.
     
    36
    Leovski ztratil na polovině hřiště míč a branku mohl vstřelit Angellot. Karpiak si připisuje veledůležitý zákrok!
    35. CARLINHOS - 2:2
     
    35
    Sparta právě vstřelila branku!
    CARLINHOS s velkým štěstím propaluje brankáře Karpiaka. Spartě pomohla i teč branícího Ševčíka, který ztečoval míč za záda slovenského brankáře – 2:2.
     
    35
    Nedovolený zákrok Ševčíka na Fogacu. Standardní situaci mohl rozehrát Carlinhos, který ale pouze napálil Slováka Matúše Ševčíka.
    34. JAN HOMOLA - 2:1
     
    34
    Slavia právě vstřelila branku!
    Obrovská euforie v Edenu. Daniel s Homolou obrali o míč Maicona, následně Daniel předložil míč jako na zlatém podnose JANU HOMOLOVI, který posílá domácí celek podruhé do vedení – 2:1. Asistence: Daniel.
     
    32
    Na palubovce je Homola i Daniel. Nyní se ale obtočil kolem kapitána Slavie Lukáš Křivánek a zasahovat musel brankář Karpiak.
     
    31
    Marek Karpiak nyní vůbec neviděl. Vokounova střela ale zamířila mimo branku. Velké štěstí pro obranu domácího týmu.
     
    30
    Sláma byl důraznější než Angellot. Balon se ale odrazil za postranní čáru. Sparta je v posledních minutách aktivnější.
     
    29
    Po tvrdém souboji skončil na palubovce Jan Homola. Na lavičce Slavie tedy nyní hodně ošetřování. Vypadá to však, že Daniel bude připraven naskočit do dalších minut.
     
    28
    Maicon se dostal ke střele kolem Záruby a byla z toho nepříjemná situace pro Karpiaka, který si nebyl příliš jistý, jestli míč půjde opravdu vedle branky.
     
    28
    Daniel nyní špatně došlápl a kotník se mu nepříjemně zvrtnul. Severní Makedonec stoupl na nohu Maicona a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    27
    Angellot se snažil projít kolem Jana Homoly. Ten ho musel zastavit za cenu nedovoleného zákroku. Na druhé straně fauloval podobným způsobem právě Angellot Davida Jošta.
     
    26
    Igor Leovski nastřelil tyč! Homolova rozehrávka byla přesná, ale Leovski nerozvlnil síť za brankářem Gerčákem.
     
    25
    Slávisté mohli upalovat do rychlého kontru. Nakonec z toho byl však pouze nepřesný pokus Igora Leovskiho z druhé vlny. Na druhé straně nebyl úspěšný Jiří Vokoun.
     
    24
    Angellot je fantasticky technicky vybavený. Nyní si poradil se Ševčíkem. Na pomoc musel přispěchat Křemen. Slavia nastěhována na vlastní polovině.
     
    23
    Radim Záruba faulován na vlastní polovině. Druhý akumulovaný faul pro hostující tým.
     
    23
    Další šance Slavie. Nejprve Homola tváří v tvář nepřekonal Gerčáka. Brankáře Sparty poté nepřekonal ani Radim Záruba.
     
    22
    Nedovolený zákrok na Daniela. Slavia to mohla potrestat takřka ihned. Jošt vysunul reprezentanta Severní Makedonie. Daniel ale vystřelil mimo.
     
    21
    Komentátor České televize Jiří Štěpán se začátkem druhého poločasu promluvil o situaci mezi střídačkami, kde se měli před druhou půlí potkat David Frič a Josef Gabčo. Prý měl trenér domácího týmu něco pronést směrem k hráči Sparty. Následně bylo vzneseno obvinění z rasismu. Celou situaci řeší delegát svazu Radek Vencl.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:53.
     
    První poločas skončil smírně. Slavia šla po trefě Igora Leovskiho do vedení. Hosté ale dokázali po tlaku srovnat, když se prosadil Carlinhos.
     
    20
    První poločas skončil.
    20. CARLINHOS - 1:1
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté dávají první branku čtvrtfinálové série. Nedomluva mezi Danielem a Davidem Joštem znamenala druhou šanci pro CARLINHOSE, který tvrdou ranou prostřelil brankáře Karpiaka – 1:1. Bez asistence.
     
    19
    Sparta zavřela domácí tým na vlastní polovině. Křivánek se snažil přejít přes Daniela, jenž ho však o balon připravil.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    18
    Maicon na jedné straně. Ševčík na druhé. Oba pokusy zachytily brankáři obou týmů. Gerčák i Karpiak zatím drží své týmy. Karpiak ale navíc ještě neinkasoval. Křivánkova střela skončila po zásahu slovenského brankáře mimo.
     
    18
    Maicon prověřil Karpiaka tvrdou ranou. Brankář Slavie vyrazil míč do bezpečí. Sparta ale přidává a dostává v posledních vteřinách domácí celek pod tlak.
     
    17
    Azem Brahimi to zkusil na slovenského reprezentanta Ševčíka rychlostně. Kapitán hostů ale vycestoval s míčem mimo hrací plochu.
     
    16
    Zdeněk Sláma nedokázal uhlídat Angellota. Nejproduktivnější hráč Sparty se obtočil kolem slávistického hráče a vypálil. Karpiak se za balonem pouze ohlédl.
     
    15
    David Jošt čekal na zadní tyči na přihrávku Homoly. Balon se ale po práci hráčů Sparty k nejlepšímu střelci základní části nedostal.
     
    15
    Angellot si nyní na malou chvilku z rozhodnutí trenéra odpočine. Do hry se dostává Martin Hora. Zaútočila ale Slavia. Radim Záruba střílel hned dvakrát. Gerčák musel být připraven.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    13
    Dva souboje mezi Homolou a Angellotem, kteří si nedají nic zadarmo. Kolumbijský legionář byl úspěšnější, ale ani v jednom případě nezvládl ohrozit branku Slavie.
     
    12
    David Jošt se dostával po levé straně do úniku. Nepřešel ale přes hráz jménem Carlinhos. Zkušený futsalista Sparty si v defenzivní činnosti poradil výborně.
     
    11
    Jan Homola faulován na útočné polovině. Pátý akumulovaný faul pro Spartu. Hosté budou hrát zbytek první půle pod tlakem desetimetrového kopu, který by přišel po dalším faulu.
     
    10
    Další nedovolený zákrok. Tentokrát ze strany Angellota, který dohrál zkušeného Slámu. Čtvrtý akumulovaný faul pro hostující celek.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Jan Křemen (SK Slavia Praha).
    Žlutou kartu dostává Diego Fogaca (AC Sparta Praha).
     
    9
    Sparta nyní neunesla situaci! Svěřenci trenéra Beniho Simitčiho po závaru téměř dostali míč do sítě. Karpiak ale udržel balon před čárou. Následně se do velké strkanice aktivně zapojil Fogaca, který neudržel nervy na uzdě. Bude se žlutit.
     
    8
    Slavia je aktivní. Nejprve nepříjemný volej Záruby, poté zakončení Homoly po rohovém kopu. Libor Gerčák si poradil v obou případech.
     
    8
    Lukáš Křivánek se snažil prosadit střelou ze střední vzdálenosti. Karpiak ale stihl zasáhnout a vytlačil balon nad břevno.
     
    7
    Dobré zajištění ze strany Daniela! Křivánek se dostal přes Homolu, ale makedonský futsalista nepřipustil zakončení mladého českého futsalisty.
    6. IGOR LEOVSKI - 1:0
     
    6
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle vyšlo sešívaným parádně. IGOR LEOVSKI přešel přes tři hráče Sparty a následně z levé strany nekompromisně zavěsil. Gerčák zareagovat nestihl – 1:0. Asistence: Zdeněk Sláma.
     
    5
    Velká šance hostující Sparty! Maicon se otočil v předbrankovém prostoru k brance Slavie a jen o kousek minul Karpiakovu bránu!
     
    4
    Sparta se začíná osmělovat a dostávat do tlaku. Obrana v čele s brankářem Karpiakem zatím dokázala odolat.
     
    3
    Další ztráta Sparty na vlastní polovině. Tentokrát mohl zaváhání trestat kapitán domácího týmu. Homola ale zamířil pod tlakem mimo.
     
    2
    Záruba vybojoval balon po nepřesné rozehrávce. Fogaca nabídl Slavii zajímavou možnost. Střela českého reprezentanta Záruby ale k brankáři Gerčákovi nedoputovala.
     
    1
    Na konci první minuty zastavil nedovoleným zákrokem kapitána Sparty Brahimiho kapitán domácích Jan Homola. První akumulovaný faul pro Slavii.
     
    1
    Sparťanští futsalisté začali zápas na balonu. Rychlou rotací se svěřenci trenéra Simitčiho snaží zaskočit obranu Slavie. Zatím marně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Záruba, Homola (C), Daniel, Jošt – Křemen, Sláma, Leovski, Ševčík – Vaktor, Plíšek, Ostrák, Sita

    AC Sparta Praha: Gerčák (Rakvaag) – Brahimi (C), Angellot, Carlinhos, Fogaca, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Hora, Gabčo, Fejzullahi

    Rozhodčí: Černý O. – Čep, Šenkýř.
     
    Ohlasy před zápasem:

    David Frič (trenér, SK Slavia Praha): „První zápas musíme zanalyzovat a najít to, co je třeba zlepšit bez ohledu na to, že jsme vyhráli. Sparta měla celou řadu šancí, do kterých ji nesmíme pustit. Jsme si vědomi toho, že kvalita v soubojích jeden na jednoho je na straně soupeře. Uvidíme, jakou stanovíme taktiku, je možné, že některé věci změníme. Sparta nás možná trochu podcenila a to se jim už ve druhém zápase určitě nestane.“

    Beni Simitči (trenér, AC Sparta Praha): „Pevně věřím, že si kluci najdou cestu ke vstřelení branek proti autobusu Slavie. Trochu mi to připomíná první zápas po restartu, kde jsme my doma pořád útočili, ale i přesto nás porazili a my je potom v Edenu porazili. Pevně věřím, že to stejné bude v pátek a my potom otočíme sérii. Věřím klukům, že to zvládnou.“

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    AC Sparta Praha


    Fanoušci pražské Sparty nemohli být po prvním utkání série příliš spokojeni. Celek v rudých dresech se více tlačil do zakončení, přesto žádnou branku vstřelit nedokázal. Beni Simitči ale uvedl, že Sparta druhé utkání zvládne a sérii otočí. Jestli se to opravdu povede uvidíme v následujících dnech.
     
    SK Slavia Praha


    Slávisté zvládli první utkání v UNYP aréně díky skvělému výkonu brankáře Marka Karpiaka, který vychytal hned několik velkých šancí Sparty. Slovenský reprezentační brankář tak nastoupil do závěrečné fáze sezony ve velmi dobré formě. Jedinou branku červenobílého týmu vstřelil na konci prvního poločasu po přihrávce Jana Křemena Matúš Ševčík, další slovenský reprezentant.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu. Dovolte mi, abych Vás pozval ke sledování čtvrtfinálového utkání z nejvyšší futsalové české soutěže 1. FUTSAL ligy. Páteční večer nabízí tři zápasy čtvrtfinálových sérií. V jedné z nich přivítá domácí SK Slavia Praha v derby tým AC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Kamenik

    Branky: 6. Leovski (Sláma), 34. Homola (Daniel), 39. Ostrák (Daniel), 40. Leovski (Ostrák) – 20. Carlinhos, 35. Carlinhos, 36. Vokoun, 37. Vokoun, 39. Křivánek

    Karty:   10. Křemen (SLA) – 10. Fogaca (SPA)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Záruba, Homola (C), Daniel, Jošt – Křemen, Sláma, Leovski, Ševčík – Vaktor, Plíšek, Ostrák, Sita
    Sparta Praha: Gerčák (Rakvaag) – Brahimi (C), Angellot, Carlinhos, Fogaca, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Hora, Gabčo, Fejzullahi

    Rozhodčí: Černý O. – Čep, Šenkýř

    Diváci: -0-
    Slavia 3 2 Sparta
    #1 Úterý 20.04.2021 • 19:00
    Sparta - Slavia 0:1
    #2 Pátek 23.04.2021 • 20:00
    Slavia - Sparta 4:5
    #3 Neděle 25.04.2021 • 20:15
    Sparta - Slavia 5:5 po penal. (4:3)
    #4 Středa 28.04.2021 • 20:00
    Slavia - Sparta 2:1 po prodl.
    #5 Pátek 30.04.2021 • 20:00
    Sparta - Slavia 4:5
    bahis siteleri