Philadelphia – New Jersey 4:3 (3:2 po s.n.) | NY Rangers – Buffalo 6:3 (kon.) | Tampa – Columbus 4:3 (po pr.)
po prodl.
Tampa Bay Lightning
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 26.04.2021, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:10 Victor HEDMAN - 4:3
     
    60:10
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to byla rychlovka! Tampa po deseti vteřinách prodloužení rozhoduje o svém vítězství! VICTOR HEDMAN dostal zpětnou Pointovu přihrávku mezi kruhy a přesnou ranou zápěstím do levého horního růžku nad Merzlikinsovu vyrážečku učinil za dramatickým duelem pověstnou tečku. Asistence: Brayden Point.
     
    53:37
    Po Vasilevského špatné rozehrávce se ke střele z mezikruží dostal Alexandre Texier. Zaváhání ruského brankáře pomohl napravit včasným blokem Erik Černák.
     
    52:22
    Jack Roslovic se dostal do samostatného nájezdu. Andrej Vasilevskij jeho střelu z pravé strany na bližší tyč vyrazil betonem.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Max Domi – 2 min., hákování).
     
    42:41
    Střídání v týmu Columbus Blue Jackets: ze hřiště odchází Joonas Korpisalo, přichází Elvis Merzlikins.
    42:41 Alex BARRE-BOULET - 3:3
     
    42:41
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa využívá přesilovou hru! Joonas Korpisalo si při zákroku pravděpodobně natáhl tříslo a nebyl schopen chytat. Naneštěstí pro něj i celý Columbus akce pokračovala. Ondřej Palát poslal kotouč na levou stranu, kde střílel do odkryté branky ALEX BARRE-BOULET a slaví svou premiérovou trefu v NHL. Pro finského brankáře naopak zápas skončil nešťastně. Asistence: Ondřej Palát a Victor Hedman.
     
    42:02
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Michail Grigorenko – 2 min., držení).
     
    41:46
    Ondřej Palát přihrával od zadního mantinelu před branku, kde číhal Brayden Point. Jeho rána byla Gavrikovem sražena do ochranné sítě.
    40:55 Eric ROBINSON - 2:3
     
    40:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté jdou podruhé do vedení! Střelu Maxe Domiho ještě stačil Andrej Vasilevskij vyrazit. Následně ale pálil z levého kruhu o vzdálenější tyčku ERIC ROBINSON, který zaznamenává svou druhou trefu v utkání. Asistence: Max Domi a Oliver Bjorkstrand.
     
    38:53
    Anthony Cirelli si píchl kotouč na střelu. Proti jeho křižné ráně ale vytasil Joonas Korpisalo reflexivně lapačku!
     
    37:28
    Yanni Gourde dostal pas za obranu, tváří v tvář ale nechal vyniknout Joonase Korpisala! Finský brankář nadále drží šance Columbusu.
     
    36:42
    Cam Atkinson posunul puk na rozjetého Nathana Gerbeho. Ten si na konci rychlého protiútoku vylámal zuby na pozorném Vasilevském, který zasáhl maskou.
     
    34:54
    Tyler Johnson dostal od zadního mantinelu nabito do obrovské šance. Z prostoru mezi kruhy ale vypálil bez přípravy vedle levé tyčky!
     
    29:11
    Obrana Columbusu teď absolutně zaspala a na Korpisala se ve vlastním oslabení řítil osamocený Blake Coleman! Finského brankáře ale ani nadvakrát v úniku nepřekonal! Ztroskotal v obou případech na pravém betonu.
     
    29:03
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Barclay Goodrow – 2 min., hákování).
     
    28:37
    Michail Grigorenko opustil trestnou lavici a ihned se dostal do samostatného úniku! Na konci akce ale střílel vedle levé tyčky.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Michail Grigorenko – 2 min., hákování).
    26:09 Mathieu JOSEPH - 2:2
     
    26:09
    Tampa právě vstřelila branku!
    Ondřej Palát založil přihrávkou na Braydena Pointa domácí přečíslení dva na jednoho. Centr první formace potáhl kotouč po pravé straně, počkal si, až mu k levé tyči sjede MATHIEU JOSEPH a poté mu předložil kolmici před odkrytou část klece. Asistence: Brayden Point a Ondřej Palát.
     
    20:43
    Z levé strany se opřel do puku Alex Killorn. Jeho ránu Korpisalo vyrazil k Tyleru Johnsonovi, který z úhlu orazítkoval tyčku.
    19:29 Eric ROBINSON - 1:2
     
    19:29
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hokejisté Blue Jackets otáčejí dvěma góly ze závěru třetiny skóre ve svůj prospěch! ERIC ROBINSON se za brankou zbavil Yanniho Gourdea a zasunul zpoza klece kotouč mezi betony zaskočeného Andreje Vasilevského. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Max Domi.
    17:16 Michail GRIGORENKO - 1:1
     
    17:16
    Columbus právě vstřelil branku!
    Teď už se ale hosté radují. Po tečované přihrávce zpoza branky se do kotouče opřel mezi kruhy MICHAIL GRIGORENKO a mířil nad lapačku Vasilevského k pravé tyči. Asistence: Vladislav Gavrikov a Mikko Lehtonen.
    11:52 Ondřej PALÁT - 1:0
     
    11:52
    Tampa právě vstřelila branku!
    Brayden Point našel bekhendovou přihrávkou zpoza branky u pravé tyče ONDŘEJE PALÁTA a ten střílel pohotově pod víko. Český útočník se bodově prosazuje v pátém utkání za sebou! Asistence: Brayden Point.
     
    05:52
    Yanni Gourde se zničehonic objevil sám s pukem před Korpisalem. Ten jeho zakončení z bezprostřední blízkosti vyrazil vedle levé tyče.
     
    04:56
    Rychlou přesilovkovou souhru Tampy Bay zakončoval u pravé tyče Ondřej Palát. V dobré pozici ale po Barre-Bouletově kolmici minul odkrytou branku!
     
    04:16
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Jack Roslovic – 2 min., hrubost).

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 12. Palát (B. Point), 27. M. Joseph (B. Point, Palát), 43. Barre-Boulet (Palát, Hedman), 61. Hedman (B. Point) – 18. Grigorenko (Gavrikov, Lehtonen), 20. Robinson (Bjorkstrand, Domi), 41. Robinson (Domi, Bjorkstrand)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák (A), Hedman, D. Savard (A), McDonagh, L. Schenn, Sergačjov – Barre-Boulet, B. Point, Palát – Coleman, Gourde, Goodrow – T. Johnson, Cirelli (A), Killorn – M. Joseph, Colton, Maroon.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (43. Merzlikins (A)) – S. Jones, Del Zotto, Lehtonen, Gavrikov, Bayreuther, Kukan (A) – Atkinson, Roslovic, Laine – Bjorkstrand, Domi, Robinson – Gerbe, Texier, Matteau – Grigorenko, Dunne, MacInnis.

    Rozhodčí: Lambert, L'Ecuye – Racicot, MacPherson

    Diváci: 4200
    ocianews.com