Bělorusko – Švédsko 1:5 (kon.) | Česko – Německo cz 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Německo
Pondělí 26.04.2021, 23:10 • Frisco, Texas • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek noci a někdy zase u onlajnu na počtenou! (01:41:00)
     
    Střely na branku: 40 – 19!
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Česko – Tomáš Suchánek
    Německo – Nikita Quapp
     
    Dnešní utkání sledocalo v aréně 1400 diváků.
    Češi vstoupili do turnaje výhrou nad Německem
     
    Je konec! Češi nakonec potvrzují roli favorita a berou do tabulky první tři body. Nutno dodat, že je to naprosto zasloužený výsledek. Česká reprezentace byla jasně lepším týmem na ledě. V poslední třetině jsme se dočkali ještě dvou branek, po jedné na každé straně. Nejprve dostal Martin Ryšavý nabito na vrcholek kruhu a jeho rána projela přesouvajícímu se Quappovi pod betonem. Zdramatizovat utkání mohl Philip Feist, avšak tomu při trestném střílení kotouč ujel z hokejky. Němci se ale čestné branky přece jen dočkali, když přesilovou hru pět na tři využil Yannick Proske.
     
    Konec zápasu.
     
    59:29
    A ještě jsme mohli vidět branku na české straně! Šimon Slavíček se prokličkoval až před gólmana, ale na poslední chvíli byl od puku odstaven.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu!
     
    58:34
    Jenže Češi přistoupili zpět ke své aktivní hře a nepouštějí německého gólmana na střídačku. Drží kotouč v útočném pásmu a snaží se tam zápas dohrát.
     
    57:58
    Němci mají ještě dvě minutky času. Asi se nedá moc čekat, že by se ji povedlo srovnat, ale bez gólmana to ještě možná zkusí, uvidíme...
     
    57:18
    David Jiříček je na ledě!
     
    56:40
    Česku se povedlo vyhodit kotouč do bezpečí a celá formace stihla vystřídat. Vypadá to ale, že české hráče bude čekat ještě perných pár minutek...
     
    56:02
    Němci samozřejmě cítí šanci na vstřelení další branky, navíc mají k dispozici ještě klasickou početní výhodu. Podaří se jim zápas ještě zdramatizovat?
     
    55:39
    Puk čáru přešel, a tak branka platí!
     
    55:39
    V akci je ale ještě video. Nejspíše se zkoumá, jestli puk čáru opravdu přešel!
    55:39 Yannick PROSKE - 3:1
     
    55:39
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dvojnásobnou přesilovou hru němečtí hráči využívají a střílí první gól na turnaji! YANNICK PROSKE vyslal ránu z vrcholku kruhu a jeho rána propadla Suchánkovi mezi rukou a tělem. Po puku se ještě natahoval Philip Feist, ovšem za střelce branky je označen Proske. Asistence: Adrian Klein a Nikolaus Heigl.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu Česko (David Jiříček – 2 min., krosček).
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 21. Pajer (Kos, Brabenec), 36. G. Szturc, 50. Ryšavý (Moravec, Hamara) – 56. Proske (Klein, N. Heigl)


    Česko: Suchánek (Šatný) – Moravec, Jiříček, Pinkas, Svozil (A), Šedivý (C), Hamara, Ticháček – Marcel, G. Szturc, Chmelař – Marha, Brabenec, Kos – Ryšavý (A), Altrichter, Moravec – Skuhrovec, Slavíček, Kulich – Pajer.
    Německo: Quapp (Wolf) – Bettahar, Fischer, Klein (A), Mayr, Rausch, Winkelmann, Krenzlin – Rossmy (C), Zap, Lutz – Niedenz, van Calster, Proske (A) – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Grimm, Korte, Hauf – Feist.

    Rozhodčí: Schlittenhardt, Judakov – Briganti, Zunde

    Diváci: 1400
    thejrc.org