Philadelphia – New Jersey 4:3 (3:2 po s.n.) | NY Rangers – Buffalo 6:3 (kon.) | Tampa – Columbus 4:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 4:1
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 26.04.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Finálová série se po dvou utkáních pod Ještědem vrací k zápasu číslo pět pod Javorový. Z dvou zápasů v Liberci domácí vyhráli jeden a hosté také jeden, série se tak do Třince vrací za stavu 3:1 na zápasy pro Oceláře. Série tak může již v pondělí skončit – o to využít hned první mečbol, neprodlužovat sérii a nevrátit Liberec do hry se budou snažit domácí hokejisté. Naopak hráči zpod Ještědu nemají na výběr, pokud nechtějí končit sezónu, musejí bezpodmínečně vyhrát. Toto veledůležité utkání číslo pět se bude hrát ve třinecké Werk areně před zraky několika stovek třineckých permanentkářů a dalších partnerů klubu. Úvodní buly bude vhozeno v pondělí 26. dubna 2021 v 17 hodin a zápas budou přenášet živě oba extraligoví vysílatelé, tedy ČT Sport a O2 TV Sport.
     
    Dosavadní zápasy finálové série

    Během téměř 130 minut hry padly v Liberci pouze čtyři branky, což je zásadně méně než v zápasech číslo jedna a dvě v Třinci, kdy jich bylo třikrát tolik. Oba týmy si čím dál víc uvědomovaly důležitost rozvíjející se série. Tygři věděli, že každé další zaváhání je přiblíží propasti v podobě stavu série 0:3 na zápasy, z níž se zatím nikdo v české extralize nedokázal dostat (ani soupeř hokejistů Liberce pražská Sparta). Oceláři si zpod Ještědu přivezli jedno vítězství a stačila jim na to jediná vstřelená branka v zápase číslo čtyři. Čtvrté utkání bylo zatím v celé sérii nejdramatičtější. Utkání za bezbrankového stavu dospělo do prodloužení (první takový případ v historii všech finále české extraligy). Brankářem, který nakonec udržel čisté konto (a podařilo se mu to popáté v tomto play off, čímž vyrovnal historický rekord Romana Málka z roku 2003), byl třinecký Kacetl. Kváča inkasoval v sedmdesáté minutě po jemné teči Stránského, který za jeho záda usměrnil Freibergsovo nahození.

    18. dubna 2021: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 6:2 (3:0, 3:2, 0:0)

    Branky a nahrávky:
    7. Freibergs (Martin Růžička, M. Adámek), 10. Kundrátek (M. Doudera, M. Stránský), 15. Hrňa (Freibergs, Martin Růžička), 26. M. Špaček (O. Kovařčík, Freibergs), 30. M. Stránský (Gernát, Martin Růžička), 36. M. Doudera (M. Kovařčík, M. Špaček) – 21. Birner (Gríger, Lenc), 29. A. Musil (Birner, A. Najman)

    19. dubna 2021: HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

    Branky a nahrávky:
    35. P. Vrána (M. Stránský, Martin Růžička), 39. Miloš Roman (Kundrátek, D. Musil), 60. Rodewald

    22. dubna 2021: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

    Branky a nahrávky:
    4. Kolmann (Rosandić, Birner), 17. Lenc (Birner), 60. Bulíř

    23. dubna 2021: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 0:1 po prodloužení

    Branka a nahrávky:
    70. M. Stránský (Freibergs, P. Vrána)
     
    Ohlasy z liberecké střídačky

    Liberečtí se ve finále play off tvrdě potýkají se zraněními a dalšími absencemi důležitých hráčů. Dlouhodobé potíže vyřadily z kádru obránce Šmída a elitního útočníka Filippiho, hrát nemůže ani Pavlík. Se zdravotními potížemi se v libereckých zápasech potýkali i Gríger s Birnerem, navíc kvůli disciplinárním prohřeškům museli vynechat zápasy i Musil s Jelínkem. „Vždycky je to komplikace, pokud vám vypadne hráč, zvlášť typu Michala Birnera,“ komentoval nucenou absenci svého klíčového forvarda během části čtvrtého zápasu trenér Augusta. „Věděl jsem, že máme bojovníky, porvali jsme se o to. Kádr nemáme tak široký, každý takový hráč chybí, ale klobouk dolů před ostatními, hráli jsme nesmírně vyrovnanou partii, chvílemi jsme sahali po vítězství,“ byl přesto spokojený s prezentací ostatních hráčů na ledě liberecký lodivod. Jakou sestavu zvolí pro zápas číslo pět a kolik času dostanou klíčoví hráči, uvidíme před a během pondělního utkání.

    Bilance v Generali Česká play off: 15 zápasů, 9/6, skóre 36:30
    Bilance venku: 8 zápasů, 5/3, skóre 21:16
    Nejproduktivnější hráč: Michal Birner 16 (4+12)
    Nejlepší střelec: Michal Bulíř 8
    Nejlepší nahrávač: Radan Lenc, Michal Birner oba 12
    Nejproduktivnější obránce: Ronald Knot 7 (1+6)
    Vítězné góly: Petr Jelínek 2
    Góly v přesilovce: Michal Bulíř 4
    Body v přesilovce: Michal Birner 8 (1+7)
    Statistiky brankářů: Petr Kváča 15 z. – 9/6, úsp. 92,66 %, prům. 1,69 g/z, 3 SO
    Jaroslav Pavelka 1 z. – 0/1, úsp. 86,36 %, prům. 3,91 g/z, 0 SO
     
    Ohlasy z třinecké střídačky

    Třinecký trenérský tandem nebyl spokojen s předvedenou hrou ve čtvrtečním utkání číslo tři. „Inkasovali jsme laciné góly, které určily ráz utkání. My už pak tahali za kratší konec. Navíc jsme neodehráli dobře přesilovky, zápas se mi nehodnotí dobře. Představoval bych si, že budeme mít více střel, to byl dnes kámen úrazu,“ nebyl spokojený po prvním libereckém zápase trenér Varaďa. Ten nabádal své svěřence ke zcela jiné hře a podle vyjádření na páteční pozápasové tiskové konferenci to tentokrát vyšlo lépe. „Bylo na nás vidět, že výhru hrozně chceme. Nechyběla nám urputnost, důraz a hráli jsme jednoduše. Za náš projev jsme si zasloužili vstřelit na konci ten zlatý gól. Neskutečně si tohoto zápasu vážím, hlavně poté, co se nám příliš nepovedl minulý duel,“ nezapomněl třinecký trenér zdůraznit rozdíl oproti čtvrtečnímu utkání.

    Bilance v Generali Česká play off: 15 zápasů, 11/4, skóre 45:21
    Bilance doma: 8 zápasů, 7/1, skóre 30:8
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 15 (8+7)
    Nejlepší střelec: Martin Růžička 8
    Nejlepší nahrávač: Michael Špaček, Matěj Stránský oba 10
    Nejproduktivnější obránce: Ralfs Freibergs 9 (3+6)
    Vítězné góly: Martin Růžička 5
    Góly v přesilovce: Martin Růžička, Erik Hrňa oba 3
    Body v přesilovce: Martin Růžička 8 (3+5)
    Statistiky brankáře: Ondřej Kacetl 15 z. – 11/4, úsp. 95,24 %, prům. 1,19 g/z, 5 SO
     
    Liberci se po disciplinárním trestu vrátí do sestavy klíčový útočník a kapitán mužstva Petr Jelínek. Tygři ale museli přijmout v sobotu další disciplinární trest, už třetí ve finálové sérii – za filmování byl trestán Jaroslav Vlach. Trenér Patrik Augusta však nemusí mít starosti, že by útočníka musel v sestavě postrádat, Vlach dostal peněžitý trest.
     
    Pro zápasy číslo jedna až čtyři platilo, že do hlediště kromě partnerů klubu sedících v oddělených VIP sky boxech může až 300 fanoušků otestovaných PCR testy. V neděli přišla z tábora třineckého klubu zpráva, že výjimka byla upravena a počet takto testovaných fanoušků bude vyšší než v prvních čtyřech utkáních. Nicméně, pokud nepřijde oficiální informace během pondělí, návštěvu zápasu se dozvíme pravděpodobně až ze zápisu o utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc (A) – J. Vlach, P. Jelínek (C), Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Hynek, Lederer.
     
    Domácí trenér Václav Varaďa neměl žádný důvod sahat do vítězné sestavy, která uválčila zápas číslo čtyři. Nastupuje tedy v bráně opět s fantomem play off Ondřejem Kacetlem, stejnou šestkou beků i složením útočných formací. Stejně jako v pátek je třináctým útočníkem Chmielewski a mimo sestavu zraněný Jaroměřský a na pozici nehrajícího čtrnáctého forvarda Ondřej Kovařčík. Trenér hostujícího Liberce Patrik Augusta přivítal v sestavě po dvouzápasovém trestu kapitána Jelínka, ale musí se obejít bez klíčových útočníků Birnera a Grígera, kteří se potýkali se zdravotními problémy už během libereckých zápasů, dlouhodobě nehrají ani Filippi s Pavlíkem. V zadních řadách vypadl Hanousek a do sestavy se na pozici sedmého beka dostal Kunst. Útoky jsou poznamenány zásadními absencemi, na rozdíl od pátečního zápasu se ve čtvrté formaci objevuje navíc Průžek.
     
    Po ledě krouží první aktéři dnešního zápasu, tedy kvarteto rozhodčích. Hlasatel právě představuje sestavu domácího týmu. Předpokládám, že před úvodním buly ještě zazní státní hymna a pak bude následovat úvodní buly finále číslo pět Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2021.
     
    Zahájení zápasu se ještě o desítky sekund prodlužuje. Rozhodčí shledali část ledové plochy ve středovém kruhu jako nezpůsobilou a snaží se ji rychle opravit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Padlo úvodní buly utkání číslo pět finálové série. Mezi hole Petra Vrány a Adama Musila jej hodil hlavní rozhodčí Lacina. Vítězně ze souboje vyšel třinecký kapitán.
     
    00:12
    Obrovská šance hned na začátku utkání! Milan Doudera dostal nabito mezi kruhy zpoza branky, ale Kváču neprostřelil.
     
    00:35
    Hrňa vysunul najíždějícího Stránského, ale jeho zblokovaná střela těsně minula levou tyč.
     
    00:42
    Hrňova střela z vrcholu kruhu přinutila Kváču k dalšímu zákroku. Po přerušení se bude vhazovat z předbrankového místa pro vhazování.
     
    00:58
    Třinec pokračuje v tlaku. Kundrátek od mantinelu našel u pravé tyče Kurovského, ale tomu se puk zamotal mezi bruslemi.
     
    01:08
    Hosté budou hrát přesilovku! Oceláři se provinili faulem v útočném pásmu.
     
    01:33
    Prvním vyloučeným hráčem je Daniel Kurovský (TRI), který je vykázán za podrážení.
     
    01:38
    Oceláři vyhráli buly a Kundrátek hned po deskách posílá puk až za Kváčovu branku.
     
    02:09
    Lencovu střelu zblokoval Dravecký do rohu a Kundrátek opět vyhazuje.
     
    02:45
    Hrehorčák si to v oslabení namířil mezi Knota a Vlacha, kteří mu doslova nastavili závoru. Nakonec si hlavní rozhodčí Šír vybral Jaroslava Vlacha (LIB), kterému dává menší trest za nedovolené bránění.
     
    03:24
    Doudera posunul puk po modré na Špačka, jeho zblokovaná střela končí na zadním skle. Oba týmy střídají.
     
    03:48
    Hrňa si už v přesilovce probruslil až před Kváču, položil si jej na led, ale střelu z velkého úhlu nezvládl a poslal puk za třineckou branku.
     
    04:02
    Po vysoké holi Ocelářů se vhazovalo ve středním pásmu.
     
    04:29
    Hrňa měl opět hodně prostoru! Na volné levé křídlo mu poslal puk Stránský, ale do jeho střely tentokrát vložil hůl Rosandić.
     
    04:56
    Hosté se ubránili, ale Kváča musel řešit potíže před svou brankou. Naposledy přikryl puk před Vránou, který dorážel volný centr Růžičky do brankoviště zpoza branky.
     
    05:34
    Teď jsou s pukem na holi hosté. Po Kolmannově nahození ale nic nevymysleli, a tak Bulíř zahajuje další akci ze střední třetiny.
     
    05:49
    Kacetl přerušuje hru poté, co mu puk ze středního pásma vypadl z lapačky. Po delším čase se bude hrát před třineckou brankou.
     
    06:19
    Oceláři rychle otočili hru a kombinují v útočném pásmu.
     
    06:25
    Doudera už byl s pukem ve středním pásmu a píská se ofsajd. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    06:36
    Freibergs nahodil puk do útočného pásma. Za brankou jej zastavil Kváča, ale puk se dostal jen k Chmielewskému. Polský útočník jej ale na branku nedostal.
     
    07:19
    Oceláři kombinovali v útočném pásmu, ale po zblokované střele hru vyvezl Vlach s Najmanem a nakonec z toho byla nebezpečná střela Vlacha z předbrankového prostoru po přihrávce zpoza branky Kacetla.
     
    08:04
    Kundrátek získal na modré puk a bekhendem jej poslal na branku. Zblokovaný puk si uzmul Stránský a bekhendem po zemi jej poslal na Kváčovu branku. Liberecký brankář kotouč odrazil levým betonem.
     
    08:21
    Liberec rychle otočil hru a proti Rychlovskému zakončení se natahoval Vrána. Kacetl přikryl puk pod betony.
     
    08:51
    Vitásek vysunul Jelínka, ale ten skončil s pukem v rohu útočného pásma. Následná Najmanova střela byla zblokovaná a Třinec otáčí hru.
     
    09:34
    Oceláři drželi Tygry v útočném pásmu. Po Freibergsově nahození od modré dokonce Michal Kovařčík zvedal ruce, ale puk pouze klouzal po boční síti.
     
    09:37
    Zakázané uvolnění Liberce a vhazuje se před Kváčou.
     
    10:05
    Oceláři proti unavenému soupeři prostřídali, ale na modré čáře mále Kundrátek ztratil puk. Proti unikajícímu Najmanovi, ale zasáhl včas a vydloubnul puk od jeho hole.
     
    10:16
    Střela Davida Musila zblokovaná do sítě a vhazuje se před Kváčou.
     
    10:53
    Bulíř získal puk za třineckou brankou poté, co si nerozuměl úplně Marcinko s Gernátem, ale jeho centr před Kacetla nenašel žádného spoluhráče.
     
    11:30
    Oceláři teď zpacifikovali dva náznaky útočné aktivity hostů, Rodewald pak zboural u střídačky i soupeře.
     
    12:52
    Náznaky nebezpečných akcí na obou stranách, ale oběma týmům k realizaci chyběl poslední krok, kdy došlo k chybě. Domácí nevyužili přečíslení po ztrátě puku Rosandićem na útočné modré, hosté zase nepřesnou přihrávkou zhatili akci tři na dva.
     
    13:26
    Hra bude pokračovat po druhé komerční přestávce první třetiny.
     
    13:51
    Oceláři rychle otočili hru, Kundrátek poslal puk na zadní hrazení, kde byl první Kurovský. Žádné ohrožení branky Liberce z toho ale nevzniklo.
     
    14:40
    Hrozilo přečíslení tři na dva pro Liberec, ale Šír skončil s pukem v rohu a následně jej v souboji osmadvacítek ztratil s Gernátem.
     
    15:18
    Dalším vyloučeným hráčem je domácí Aron Chmielewski (TRI), který jde pykat za vysokou hůl. Je třeba říct, že hráči obou týmů se dívali po sudím Lacinovi kdože a za cože vlastně na trestnou jde.
     
    15:48
    Oceláři dvakrát poslali puk až za Kváču a půlminutka Tygrům už z přesilovky uběhla.
     
    16:18
    Minuta pryč a Roman vyhazuje až ke Kváčovi. Hosté zatím neohrozili Kacetla.
     
    16:46
    Kombinace Najman Šír skončila v rohu a následně Marcinko s Kurovským vyvezli hru až do obranného pásma Liberce.
     
    17:23
    Až v úplném závěru, možná už za rovnovážného stavu, přišla jediná nepříliš nebezpečná střela Vitáska.
     
    18:14
    Liberecký Musil vybojoval puk u vlastní střídačky a vykombinoval situaci pro Bulíře. Liberecký forvard ale skončil na útočné modré u Adámka. Na druhé straně Růžička v pádu našel na levém kruhu Stránského, ale jeho střela se otřela o Adama Musila a skončila v ochranné síti.
     
    18:51
    Rodewald vybojoval v útočném pásmu puk, dal jej na modrou Špačkovi, který dával na lehkou teč před branku Michalu Kovařčíkovi. Ten byl ale bráněn těsně.
     
    19:25
    Dravecký získal na levé straně puk a projel až do vlastního zakončení. Zkoušel Kváčovu pozornost bekhendem, liberecký brankář vyrazil před sebe a následně puk vyčistili jeho spoluhráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka končí stejným stavem, s jakým páté finále začalo. Branku jsme zatím neviděli, i když jasně lepší byli domácí hokejisté. Velké šance Třince se koncentrovaly do úvodních minut, když nejprve hned po zahájení utkání neproměnil ze slotu šanci Doudera a následně si projel do samostatného zakončení Hrňa, položil si Kváču, ale nezvládl zakončení z velkého úhlu. Byli vyloučení celkem tři hráči – dva domácí, hosté nevyužili tři minuty dvanáct sekund klasické početní převahy, a jeden hokejista Liberce, domácí měli zkrácenou přesilovku. Hráli proti čtyřem jen něco přes minutu a velká šance v této pasáži byla výše popsaná akce Hrni.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:48.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 8:3
    Střely mimo 6:1
    Zblokované střely 8:3
    Hity 6:6
    Vhazování 10:6
    Trestné minuty 4:2
     
    Pomalu se na led vracejí aktéři dnešního zápasu, za devadesát sekund budeme pokračovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vhodil hlavní rozhodčí Šír mezi hole Vrány a Adama Musila. Stejně jako v první třetině uspěl Petr Vrána.
     
    20:32
    Knot se snažil dlouhým pasem vysunout Bulíře. Kotouč skončil na zadním hrazení, ale liberecký útočník byl u puku první. Následně Doudera s Růžičkou odzbrojili Musila u útočné modré čáry.
     
    21:32
    Úvod druhé třetiny je opatrný, víc drží puk na holích Liberec, ale Oceláři poměrně vysoko napadají. Byl tam náznak šance poté, co se Marcinko mohl zmocnit puku po nedorozumění před Kváčovou brankou, ale nic z toho nebylo.
     
    22:17
    Rodewald tahal akci po levém křídle, chtěl od červené nahodit za libereckou brankou, ale ohrozil Jakuba Štěpánka na třinecké střídačce. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:26
    Růžička otřel puk o Dernera a vhazovat se bude v útočném pásmu Třince.
     
    22:34
    Doudera šťouchl do puku v útočném pásmu a puk se nečekaně dostal k Růžičkovi. Ten neměl s kým kombinovat, a tak neúspěšně poslal z otočky puk na Kváču.
     
    23:10
    Růžička získal ve vlastním pásmu puk, posunul ho na Gernáta, který dloubáčkem ze středního pásma poslal na Kváču. Liberecký brankář přerušuje hru.
     
    23:18
    Kundrátek na modré čáře ztratil puk a vypadalo to na samostatný únik Bulíře! Ještě ve středním pásmu mu ale dlouhou hokejkou sebral kotouč Rodewald.
     
    24:16
    Kolmann ztratil v útočném pásmu puk, sebral ho Hrehročák, zatáhl akci po pravém křídle a v útočném pásmu předal na Romana. Ten ale při kličce ztratil kotouč.
     
    25:09
    Adámek teď ztratil u branky puk a už to vypadalo, že Dlouhý zpoza branky pošle puk do Kacetlova brankoviště. Tak se stalo, ale nebezpečná situace z toho nebyla. Situaci uklidnila Hrňova aktivita.
     
    25:55
    Aktivita první třinecké formace nepřinesla nebezpečnou situaci. Za brankou Kacetla následně před Pabiškou uklidil puk Doudera a čekal, až spoluhráči vystřídají.
     
    26:15
    Faul v útočném pásmu Liberce a Oceláři budou hrát přesilovou hru. Za sekání je vyloučen Lukáš Pabiška (LIB). Třinec bude hrát proti čtyřem soupeřům po komerční přestávce.
     
    26:22
    Gernát ztratil na modré čáře puk a Adam Musil jej vyvezl aspoň do středního pásma.
     
    26:39
    Hosté vyhazují tentokrát až za Kacetla a Třinec musí akci začínat od vlastní branky.
     
    27:02
    Marcinko zatlačil za brankou Rosandiće a puk vyplaval před branku pro Michala Kovařčíka, ale jeho střelu z úhlu Kváča ustál.
     
    27:17
    Rodewald unikal sám na Kváču, vypadalo to, že při zakončení byl lehce potažen, ale rozhodčí se rozhodli situaci nijak neřešit. Kváča akci i následně dorážky ustál a vhazovat se bude před libereckou brankou.
     
    27:23
    Hosté po vyhraném buly opět vyhazují a rozjíždět budou domácí od Kacetla.
     
    27:43
    Třineckému kapitánovi je písknuta přihrávka rukou, když posunul puk po ledě v rohu kluziště. Domácí hráč s tím nesouhlasí, nicméně na tom, že se bude vhazovat ve středním pásmu už nic nezmění.
     
    28:13
    Velký tlak Ocelářů nekončí brankou, ale dalším vyloučením! Velkou šanci měl střelou z první z levého kruhu Růžička a následně před brankou zaparkovaný Stránský, který nedokázal dorazit Hrňovu střelu z pravé strany. Následně Ondřej Vitásek (LIB) vyloučen za hákování Vrány v předbrankovém prostoru. Oceláři mají dvě sekundy přesilovky pět na tři a pak pokračuje klasická početní výhoda.
     
    28:42
    Třinec ale prohrál vhazování a už podruhé zahajuje akci z vlastního pásma.
     
    29:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dočkali v druhé početní výhodě. Vypadalo to, že Rosandić vyčistí puk z vlastního pásma, ten se ale dostal k Michaelu Špačkovi, který nešel ukvapeně do zakončení. Mezi kruhy jej přenechal JACKU RODEWALDOVI a ten z ideální pozici na slotu překonal Kváču. Asistence: Michael Špaček. Stav utkání 1:0.
    29:07 Jack RODEWALD - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:28
    Hosté po čase kompletní. Knot ze středního pásma nahazuje na zadní hrazení, po odrazu puk sbírá Kacetl.
     
    30:08
    Hosté jsou po inkasované brance aktivní, domácí ale dokáží velkou bojovností rychle dostávat puky z vlastního pásma. Musilova formace se snažila o rozruch ve třineckém obranném pásmu, ale třinecká čtvrtá formace dvakrát dostala puk do bezpečných vod.
     
    31:15
    Hosté bojovali v útočném pásmu o puk, ale následně Chmielewski rychle přesunul hru přes Kurovského do útočné zóny Třince. Tam došlo k dalším střetům a zpět před Kacetla.
     
    32:01
    Hra teď má strhující tempo a enormní intenzitu, liberečtí hráči se snaží puky okamžitě stěhovat do útočného pásma.
     
    32:10
    Po Knotově nahození od modré Kacetl přikrývá puk a hra bude pokračovat po komerční přestávce. Dá se předpokládat, že na ledě dojde trochu ke zklidnění.
     
    32:40
    Po vhazování v obranném pásmu Třince to vypadalo tak, že Oceláři dostali rychle puk do útočného pásma, odkud po Knotově vysunutí se hra stěhovala zase do třinecké zóny. Pak ještě jednou. Hru přerušil až ofsajd Liberce.
     
    33:16
    Čtvrtá třinecká pětka bojovala o puk v útočném pásmu. Od modré poslal puk z první na Kváču Gernát. Střela nebyla přesná a Kváča se po ní jen otočil.
     
    33:42
    Po zakázaném uvolnění, které se píská, i když Rosandić na modré mohl hrát, se bude vhazovat před Kacetlem.
     
    33:58
    Rosandić zastavil na modré puk po vyhození Adámka a ihned jej poslal na Kacetla. Domácí brankář svižnou střelu ztlumil na hrudi a přerušil hru. Následně před Kacetlem vznikla drobná rozmíška, která byla ukončena domluvou.
     
    34:12
    Stránský získal puk ve středním pásmu a v akci tři na dva si jej vyměnil s Vránou a následně z úhlu vyzkoušel Kváčovu pozornost. Libereckému brankáři puk vypadl, ale mimo branku.
     
    34:25
    Kundrátek pálí od modré těsně nad. Následně puk vypadl mimo kluziště a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    35:07
    Další zakázané uvolnění Třince po aktivitě Liberce v útočném pásmu.
     
    35:25
    Kolmann se dostal k puku na modré čáře a poslal jej příklepem na třineckou branku. Jeho střela byla ale hodně nepřesná a nepomohlo ani clonění jeho spoluhráčů před brankou.
     
    35:52
    Kacetl přikrývá puk lapačkou a přerušuje další aktivitu Liberce v útočném pásmu.
     
    36:13
    Kurovský šikovně získal puk a zatáhl jej do útočného pásma. Vznikla z toho po spolupráci s Rodewaldem střela obránce od modré čáry, která měla potenciál být nebezpečná.
     
    36:39
    Po aktivitě čtvrté třinecké útočné formace v útočném pásmu přikrývá puk a přerušuje hru Kváča.
     
    37:03
    Stránský získal puk za brankou po souboji s Havlínem a Vrána nabil mezi kruhy Růžičkovi, jehož střela byla pro libereckou branku velmi nebezpečná!
     
    37:30
    Po další třinecké aktivitě ještě střílel Stránský, nyní Oceláři zahajují další útok od vlastní branky.
     
    37:48
    Roman s Hrehročákem zatáhli útočnou akci a druhý jmenovaný střílel z hrany levého kruhu, Kváča byl na místě.
     
    37:55
    Kacetl přerušuje hru po aktivitě Bulíře na druhé straně hřiště.
     
    38:02
    Vlach pálil těsně vedle ihned po vyhraném buly v útočném pásmu. Liberec má území.
     
    38:25
    Oceláři se osvobodili a Tygři začínají akci od Kváči.
     
    39:00
    Oceláři se ubránili další útočné aktivitě Tygrů a Špaček s Kovařčíkem obrátili hru na druhou stranu. Michal Kovařčík neviděl cestu do liberecké branky a nabil na levý kruh Douderovi, jeho střelu z první Kváča přikryl.
     
    39:11
    Marcinko vybojoval puk na Knotovi, ale pak se sám utopil v kličkách v rohu.
     
    39:33
    Třinec přesunul hru do útočné třetiny...
     
    39:54
    Lenc získal puk u třinecké střídačky a poslal jej na spoluhráče. Ve druhé třetině se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme se už branky dočkali, ale zatím jenom jedné. V sedmé minutě byl vyloučen Pabiška a těsně před koncem jeho trestu ještě přibyl na trestné lavici Vitásek. Domácí využili druhou početní výhodu, když se z mezikruží prosadil Jack Rodewald. Další průběh třetiny byl vyrovnaný, i když víc nebezpečných situací jsme počítali před libereckou brankou. Hosté ale drží do třetí třetiny hratelné skóre, zároveň to však znamená, že se musí vydat ze všech sil proti Třineckým, kteří budou hájit jednobrankový náskok.
     
    Třetí třetina začne cca v 18:37.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 18:11
    Střely mimo 9:3
    Zblokované střely 13:8
    Hity 8:13
    Vhazování 23:13
    Trestné minuty 4:6
     
    Na světelné tabuli zbývají dvě minuty do zahájení třetí třetiny a aktéři dnešního zápasu se vracejí na led. Jako první čtveřice rozhodčích.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    První buly třetí třetiny vhodil jako na začátku sudí Lacina mezi hole Vrány a Musila. Vítězně z tohoto střetu vyšel Adam Musil.
     
    40:23
    Dobré střely Liberce! Nejprve pálil Knot od modré těsně nad Kacetlovu branku a následně z ideálního prostoru mezi kruhy prověřil třineckého brankáře Lenc!
     
    41:05
    Mezihra pro Třinec a následně útočnou akci Liberce zahájil Bulíř. Kolmannovo lehké nahození od modré viděl Kacetl na poslední chvíli, ale puk možná vůbec nemířil do branky.
     
    41:20
    Vlach pálil od modré, Kacetl vyrazil. Následně v rohu kluziště bojuje o puk Jelínek.
     
    41:47
    Oceláři se dostali zpod tlaku, Špaček vyvezl puk a následně Kovařčík atakoval Kváču za jeho brankou. Hostující brankář situaci bez potíží zvládl.
     
    42:17
    Od začátku třetí třetiny je to boj. Teď po šavlované u třinecké střídačky končí puk na ní a vhazovat se bude před třineckou brankou.
     
    42:32
    Oceláři vyvezli na chvíli puk do neutrální zóny, ale o další útočnou aktivitu se snaží Bulíř.
     
    43:17
    Marcinko rozbil další útočnou akci hostů a následně s Hrňou odvezli puk až za Kváčovu branku. Další aktivitu Třince zhatila nepřesná přihrávka Kundrátka na Musila.
     
    43:58
    Špaček nabil na modrou Freibergsovi, který poslal puk na libereckou branku. Hosté opět obracejí do třineckého pásma.
     
    44:07
    Úmyslný ofsajd vrátí hru před Kváču.
     
    44:29
    Dravecký vyvezl puk po Bulířově akci, Kurovský okamžitě ve středním pásmu poslal kotouč do jízdy Romanovi, jehož samostatný únik skončil na tyči, do níž nasměřoval puk!
     
    45:05
    Liberec žije a opět zatáhl hru před Kacetla. Na druhé straně se rýsovala akce dva na jednoho Stránského s Růžičkou, první jmenovaný ale nedosáhl na puk.
     
    45:46
    Jelínek získal za brankou puk, tam jej ale zpacifikovali Adámek s Kovařčíkem.
     
    46:03
    Obrovský zmatek před Kváčou. Michal Kovařčík nahrával na levou stranu Rodewaldovi, kterému se v situaci dva na jednoho s rozhozeným Kváčou v brance zadrhl puk pod patkou hole. Následně je posunuta Kváčova branka a pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    46:12
    Liberec vyhrál buly před svou brankou a okamžitě obrátil směrem ke třinecké brance. Knot ihned po vjetí do útočného pásma poslal puk na Kacetla, který přerušuje hru.
     
    46:38
    Knot zavezl od vlastní branky puk až do střední třetiny, kde jej ale ztratil. Domácí zase kontrovali aktivitou Musila, který nahodil za Kváčovu branku.
     
    47:13
    Domácí aktivně napadají. Ve středním pásmu teď Dravecký zastavil Musila a poslal puk za Kváčovu branku.
     
    48:04
    Třinečtí teď pobyli v útočném pásmu, ale vozili puk po mantinelech. Na druhou stranu jej následně vyvezl Jelínek, ale skončil u třinecké střídačky, kde mu stopku vystavil Gernát.
     
    48:20
    Puk na třinecké střídačce, vhazuje se před brankou Třince.
     
    48:35
    Šír si to šinul na vrchol kruhu do dobré střelecké pozice, tam byl zablokován, ale do puku se ihned opřel za ním najíždějící Vitásek. Jeho ránu odrazil Kacetl do ochranné sítě.
     
    48:46
    Marcinko vybojoval puk po vyhraném buly v obranném pásmu a vysunul najíždějícího Kurovského. Ten to zkoušel efektivně, ale poslední klička před únikem sám na brankáře mu nevyšla.
     
    49:21
    Vitáskova ztlumená rána došla před Kacetla, domácí brankář vyřešil i ošemetnou situaci při dorážkách, kdy se tam natahoval Adam Musil.
     
    49:27
    Rosandić ihned po buly pálil směrem na třineckou branku, puk se od bloku dostal k Vlachovi, jehož střelu z první Kacetl vyčíhl a nakonec i přikryl. Nebezpečná situace, domácí brankář toho moc neviděl!
     
    49:48
    Hrehorčák unikal po pravé straně, před libereckou brankou udělal Rosandićovi otočku a po ní nepřesně pálil. Liberecký obránce Mislav Rosandić (LIB) následně Hrehorčáka vysokou holí zasáhl a Třinec tak má k dispozici přesilovku.
     
    50:05
    Třinec držel útočné pásmo, ale následně Vránova přihrávka po hrazení byla příliš prudká. Hrňa na druhé straně nezachytil.
     
    50:39
    Lenc podržel puk v útočném pásmu a Třinec otáčí hru.
     
    51:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři teď uzamkli Tygry před jejich brankou a mohli několikrát zakončovat. Nakonec se tak stalo až poté, co Růžička obral na pravém mantinelu libereckého bránícího hráče, přes Stránského se puk dostal k Michaela Špačkovi, který podržel puk, nabil na modrou Gernátovi a jeho granát tečuje do Kváčovy sítě MCHAL KOVAŘČÍK! Asistence: Martin Gernát, Michael Špaček. Stav utkání 2:0.
    51:17 Martin GERNÁT - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    52:12
    Liberec samozřejmě neskládá zbraně, hosté jsou nastěhovaní v útočném pásmu, ale zatím spíše honí puky po hrazeních.
     
    52:36
    Adam Musil v tísni před Rodewaldem poslal puk po zemi na Kacetla, který zasáhl pouze instinktivně.
     
    52:52
    Po Adámkově chybě v obranném pásmu byl sám před Kacetlem Adam Najman, jeho pokus byl ale nepřesný.
     
    53:10
    Třinečtí v útočném pásmu. Freibergs dostal dvakrát nabito na modrou čáru, ale jeho dvě bomby mířily nejprve do Kváči a následně mimo.
     
    54:08
    Liberec je v obrovském tlaku před třineckou brankou, ale cesta do třineckého brankoviště je velice složitá.
     
    54:17
    Vylučuje se na třinecké straně. Za nedovolené bránění je vyloučen brankář Ondřej Kacetl (TRI) za faul na Jaroslava Vlacha. Trest odpyká Michal Kovařčík. Hra bude pokračovat po druhé komerční přestávce třetí třetiny.
     
    54:20
    Marcinko vyhrál buly. Musilovo vyhození po hrazení zachytil Knot.
     
    54:38
    Druhé vyhození Kundrátka už Knot nezachytil. Hosté začínají od své branky.
     
    54:51
    Lenc musel při vjezdu do útočného pásma trochu ustoupit před Draveckým a Bulíř mu vjel do ofsajdu.
     
    55:04
    Po Musilově přihrávce z rohu Knotovi přeskakuje puk hokejku a kotouč končí ve středním pásmu.
     
    55:31
    David Musil s Douderou vyhazují puk a Rodewald s Romanem zdržují hosty forčekingem.
     
    56:00
    Lencova střela zblokovaná, domácí opět vyhazují.
     
    56:17
    Kacetlovo vyloučení gólem neskončí, hosté pokračuji v boji proti pěti Ocelářům.
     
    56:45
    Michal Kovařčík nabral puk ve středním pásmu, zavezl do útočného pásma a po zblokované střele se bude vhazovat před Kváčou.
     
    57:15
    Nahození od modré chtěl v brankovišti dorážet Vitásek. Kacetl byl rychlejší a přikrývá puk.
     
    57:15
    Bílí Tygři si vybrali oddechový čas. Augusta ještě bude rýsovat záchrannou akci této finálové série.
     
    57:15
    Tygři se stěhují před třineckou branku v šesti. Kváča zůstal na střídačce.
     
    57:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Liberecká power play končí brankou Ocelářů po 17 sekundách od buly. Hosté vyhráli buly, Knot se dostal k puku na modré čáře a jeho střelu zblokoval Rodewald. Kanadský útočník kotouč vyvezl až k odkryté liberecké brance, kde sice ztroskotal na tyčce, ale v zádech měl VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, který puk dorazil do sítě. Asistence: Jack Rodewald. Stav utkání 3:0.
    57:32 Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:05
    Přerušená hra. Vypadá to na nějaký technický problém před libereckou střídačkou, na led míří techničtí pracovníci třineckého stadionu. Těžko se divit, domácí fanoušci již slaví.
     
    58:30
    Liberec to ještě zkouší dopředu, ale Ocelářům bude stačit pouze vytahovat puky. Podle mého názoru se už hraje pouze o šesté čisté konto Kacetla v play off.
     
    58:59
    Kacetl sebral nahození ze středního pásma a chtěl rychle rozehrát. Hra byla přerušená.
     
    59:32
    Hra přerušená. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:51
    Zápas končí!
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třinecké Werk areně přes omezený počet diváků, který dnešní utkání mohl vidět, ovládla obrovská euforie. Hráči naskákali na led, radují se členové realizačního týmu, trenéři a na druhé straně je samozřejmě velký smutek. Tak to již v takových zápasech bývá.

    Ve třetí třetině hosté vsadili vše na poslední kartu, nic jiného jim nezbývalo a za to jim třeba dát obrovský kredit. Třinečtí ale přidali dvě branky – prosadil se při přesilovce tečí Gernátovy střely Michal Kovařčík a do prázdné branky dorazil Rodewaldovu aktivitu Vladimír Dravecký. Oceláři tak ovládli finálovou sérii 4:1 na zápasy a jsou potřetí ve své klubové historii extraligovými mistry!
     
    Extraligová sezóna 2020-21 končí konstatováním, že mistry se stali třinečtí Oceláři, druhé místo získali hráči Liberce a bronzoví jsou hokejisté Sparty Praha. My se s vámi loučíme, z Werk areny se přihlásíme v srpnu u přípravných zápasů, věříme, že i u utkání Champions Hockey League, a od září i u extraligového hokeje. Do té doby mějte pěkné dny! (19:20:25)

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 30. Rodewald (Špaček), 52. M. Kovařčík (Gernát, Špaček), 58. Dravecký (Rodewald)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc (A) – J. Vlach, P. Jelínek (C), Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Hynek, Lederer
    Třinec 4 1 Liberec
    #1 Neděle 18.04.2021 • 18:00
    Třinec - Liberec 6:2
    #2 Pondělí 19.04.2021 • 17:00
    Třinec - Liberec 3:1
    #3 Čtvrtek 22.04.2021 • 18:30
    Liberec - Třinec 3:0
    #4 Pátek 23.04.2021 • 17:00
    Liberec - Třinec 0:1 po prodl.
    #5 Pondělí 26.04.2021 • 17:00
    Třinec - Liberec 3:0
    thejrc.org