Philadelphia – New Jersey 4:3 (3:2 po s.n.) | NY Rangers – Buffalo 6:3 (kon.) | Tampa – Columbus 4:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 4:1
Bílí Tygři Liberec
Pondělí 26.04.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:32 Vladimír DRAVECKÝ - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    57:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Liberecká power play končí brankou Ocelářů po 17 sekundách od buly. Hosté vyhráli buly, Knot se dostal k puku na modré čáře a jeho střelu zblokoval Rodewald. Kanadský útočník kotouč vyvezl až k odkryté liberecké brance, kde sice ztroskotal na tyčce, ale v zádech měl VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, který puk dorazil do sítě. Asistence: Jack Rodewald. Stav utkání 3:0.
     
    57:15
    Tygři se stěhují před třineckou branku v šesti. Kváča zůstal na střídačce.
     
    57:15
    Bílí Tygři si vybrali oddechový čas. Augusta ještě bude rýsovat záchrannou akci této finálové série.
     
    54:17
    Vylučuje se na třinecké straně. Za nedovolené bránění je vyloučen brankář Ondřej Kacetl (TRI) za faul na Jaroslava Vlacha. Trest odpyká Michal Kovařčík. Hra bude pokračovat po druhé komerční přestávce třetí třetiny.
     
    52:52
    Po Adámkově chybě v obranném pásmu byl sám před Kacetlem Adam Najman, jeho pokus byl ale nepřesný.
    51:17 Martin GERNÁT - 2:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři teď uzamkli Tygry před jejich brankou a mohli několikrát zakončovat. Nakonec se tak stalo až poté, co Růžička obral na pravém mantinelu libereckého bránícího hráče, přes Stránského se puk dostal k Michaela Špačkovi, který podržel puk, nabil na modrou Gernátovi a jeho granát tečuje do Kváčovy sítě MCHAL KOVAŘČÍK! Asistence: Martin Gernát, Michael Špaček. Stav utkání 2:0.
     
    49:48
    Hrehorčák unikal po pravé straně, před libereckou brankou udělal Rosandićovi otočku a po ní nepřesně pálil. Liberecký obránce Mislav Rosandić (LIB) následně Hrehorčáka vysokou holí zasáhl a Třinec tak má k dispozici přesilovku.
     
    49:27
    Rosandić ihned po buly pálil směrem na třineckou branku, puk se od bloku dostal k Vlachovi, jehož střelu z první Kacetl vyčíhl a nakonec i přikryl. Nebezpečná situace, domácí brankář toho moc neviděl!
     
    46:03
    Obrovský zmatek před Kváčou. Michal Kovařčík nahrával na levou stranu Rodewaldovi, kterému se v situaci dva na jednoho s rozhozeným Kváčou v brance zadrhl puk pod patkou hole. Následně je posunuta Kváčova branka a pokračovat se bude po komerční přestávce.
     
    44:29
    Dravecký vyvezl puk po Bulířově akci, Kurovský okamžitě ve středním pásmu poslal kotouč do jízdy Romanovi, jehož samostatný únik skončil na tyči, do níž nasměřoval puk!
     
    40:23
    Dobré střely Liberce! Nejprve pálil Knot od modré těsně nad Kacetlovu branku a následně z ideálního prostoru mezi kruhy prověřil třineckého brankáře Lenc!
     
    37:48
    Roman s Hrehročákem zatáhli útočnou akci a druhý jmenovaný střílel z hrany levého kruhu, Kváča byl na místě.
     
    37:03
    Stránský získal puk za brankou po souboji s Havlínem a Vrána nabil mezi kruhy Růžičkovi, jehož střela byla pro libereckou branku velmi nebezpečná!
     
    34:12
    Stránský získal puk ve středním pásmu a v akci tři na dva si jej vyměnil s Vránou a následně z úhlu vyzkoušel Kváčovu pozornost. Libereckému brankáři puk vypadl, ale mimo branku.
    29:07 Jack RODEWALD - 1:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dočkali v druhé početní výhodě. Vypadalo to, že Rosandić vyčistí puk z vlastního pásma, ten se ale dostal k Michaelu Špačkovi, který nešel ukvapeně do zakončení. Mezi kruhy jej přenechal JACKU RODEWALDOVI a ten z ideální pozici na slotu překonal Kváču. Asistence: Michael Špaček. Stav utkání 1:0.
     
    28:13
    Velký tlak Ocelářů nekončí brankou, ale dalším vyloučením! Velkou šanci měl střelou z první z levého kruhu Růžička a následně před brankou zaparkovaný Stránský, který nedokázal dorazit Hrňovu střelu z pravé strany. Následně Ondřej Vitásek (LIB) vyloučen za hákování Vrány v předbrankovém prostoru. Oceláři mají dvě sekundy přesilovky pět na tři a pak pokračuje klasická početní výhoda.
     
    27:17
    Rodewald unikal sám na Kváču, vypadalo to, že při zakončení byl lehce potažen, ale rozhodčí se rozhodli situaci nijak neřešit. Kváča akci i následně dorážky ustál a vhazovat se bude před libereckou brankou.
     
    26:15
    Faul v útočném pásmu Liberce a Oceláři budou hrát přesilovou hru. Za sekání je vyloučen Lukáš Pabiška (LIB). Třinec bude hrát proti čtyřem soupeřům po komerční přestávce.
     
    15:18
    Dalším vyloučeným hráčem je domácí Aron Chmielewski (TRI), který jde pykat za vysokou hůl. Je třeba říct, že hráči obou týmů se dívali po sudím Lacinovi kdože a za cože vlastně na trestnou jde.
     
    03:48
    Hrňa si už v přesilovce probruslil až před Kváču, položil si jej na led, ale střelu z velkého úhlu nezvládl a poslal puk za třineckou branku.
     
    02:45
    Hrehorčák si to v oslabení namířil mezi Knota a Vlacha, kteří mu doslova nastavili závoru. Nakonec si hlavní rozhodčí Šír vybral Jaroslava Vlacha (LIB), kterému dává menší trest za nedovolené bránění.
     
    01:33
    Prvním vyloučeným hráčem je Daniel Kurovský (TRI), který je vykázán za podrážení.
     
    00:12
    Obrovská šance hned na začátku utkání! Milan Doudera dostal nabito mezi kruhy zpoza branky, ale Kváču neprostřelil.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 30. Rodewald (Špaček), 52. M. Kovařčík (Gernát, Špaček), 58. Dravecký (Rodewald)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc (A) – J. Vlach, P. Jelínek (C), Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Lacina – Hynek, Lederer
    Třinec 4 1 Liberec
    #1 Neděle 18.04.2021 • 18:00
    Třinec - Liberec 6:2
    #2 Pondělí 19.04.2021 • 17:00
    Třinec - Liberec 3:1
    #3 Čtvrtek 22.04.2021 • 18:30
    Liberec - Třinec 3:0
    #4 Pátek 23.04.2021 • 17:00
    Liberec - Třinec 0:1 po prodl.
    #5 Pondělí 26.04.2021 • 17:00
    Třinec - Liberec 3:0
    thejrc.org