Slavia – Sparta 2:1 (po pr.)
po prodl.
SK Slavia Praha
2:1 (1:1) Stav série: 2:2
Sparta Praha
Středa 28.04.2021, 20:00 • SH Eden • Play off 1. futsal ligy
Předzápasové kurzy
     
    Hotovo! Slávisté poráží Spartu po prodloužení 2:1. Vítěznou branku vstřelil Igor Leovski. Páté utkání se odehraje v pátek od 20:00 UNYP aréně! (21:48:16)
     
    Konec zápasu.
     
    50
    Velká obětavost hráčů Slavie, kteří padají do sparťanských střel. Jan Homola mohl trefit prázdnou branku, ale o kousek minul!
     
    49
    Radim Záruba měl velkou šanci rozhodnout definitivně. Střelu přes polovinu hřiště ale namířil neuvěřitelně do obou tyčí, od kterých se míč odrazil zpátky do hry.
     
    48
    Marek Karpiak musel vytáhnout parádní zákrok proti Carlinhosovi, který vypálil z prostoru přímo před sešívanou brankou.
     
    48
    Sparta jde do power-play!
     
    47
    David Jošt se dostal před brankáře Gerčáka a snažil se patičkou dostat míč do sítě. Sparta se dokázala s vypětím všech sil ubránit.
     
    46
    Sparta má čas na reakci do konce druhého prodloužení ještě pět minut. Slavia se nachází ale v psychicky lepší situaci. Za zmínku ale stojí také třetí utkání, kdy sešívaní vedli, a nakonec padli na pokutové kopy.
    44. IGOR LEOVSKI - 2:1
     
    44
    Slavia právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace reprezentantů Severní Makedonie. Daniel narazil míč IGORU LEOVSKIMU, který parádní ranou překonal Libora Gerčáka – 2:1. Asistence: Daniel.
     
    43
    Osobní souboj mezi Vokounem a Joštem byl vyhodnocen jako nedovolený ze strany domácího futsalisty. Třetí akumulovaný faul pro Slavii.
     
    42
    Slavia šturmuje! Další tvrdý projektil z futsalky Radima Záruby. Balon proletěl do sítě za brankou.
     
    42
    Další prověrka brankáře Gerčáka. Danielova střela skončila na Gerčákovi. Následně nastřelil břevno po rohovém kopu David Jošt!
     
    41
    Maicon si snažil přikrýt míč před Radimem Zárubou. Český reprezentant ho fauloval. Druhý akumulovaný faul Slavie, ty se totiž přenášejí ze druhého poločasu do následného prodloužení.
     
    41
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Stejně jako ve třetím zápase této série bude muset o vítězi střetnutí rozhodnout prodloužení. Obě strany měly své šance na rozhodnutí zápasu. Nakonec ale uvidíme dalších deset minut.
     
    40
    Druhý poločas skončil.
     
    40
    Radim Záruba mohl rozhodnout! Nastřelil ale pouze břevno za brankářem Liborem Gerčákem.
     
    40
    Carlinhos se dostal do další zajímavé střelecké pozice. Tvrdá střela levou nohou skončila vedle Karpiakovy branky.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    39
    Daniel nastřelil balon do předbrankového prostoru, kde se snažil prosadit Záruba. Carlinhos dokázala sešívaného futsalistu odclonit.
     
    38
    David Jošt se prosadil přes obránce Sparty. Gerčák zasahovat nemusel. Slavia je aktivnějším týmem v závěru druhé půle.
     
    37
    Zkušenosti nyní využil Daniel, který připravil o míč v souboji Jiřího Vokouna. Ten se ale za malou chvíli dostal k velké šanci. Český reprezentant ale nastřelil pouze tyč!
     
    36
    Jan Homola se blížil směrem k Gerčákově brance. Nakonec se k dorážce nedostal, avšak byl faulován Angellotem.
     
    35
    Hra se stále přelévá z jedné strany na druhou. Ani jeden celek nechce udělat v závěru čtvrtého duelu chybu. Slavia rozehrává na vlastní polovině.
     
    34
    Azem Brahimi faulován Matúšem Ševčíkem. První akumulovaný faul Slavie ve druhém poločase.
     
    33
    Jan Homola prošel jednoduše přes obranu Sparty. Libor Gerčák si ale střelu domácího kapitána pohlídal. Ani dorážka Ostráka nebyla přesná.
     
    32
    Za Radima Zárubu se dostal Brahimi, který si ale neporadil s balonem. Karpiak navíc dostal hostujícího hráče pod tlak. Domácí se dokázali ubránit.
     
    31
    Nedovolený zákrok Sparty. Maicon fauloval Daniela. Druhý akumulovaný faul pro hostující celek. Rozehrávat může Slavia.
     
    29
    Dominik Ostrák vypálil směrem na Gerčáka. Další blok Carlinhose. Ani pokusy Křemena a Ševčíka nenašly cíl za brankářem Sparty.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Angellot (AC Sparta Praha).
     
    26
    Další velká šance Sparty! Lukáš Křivánek měl dost volného prostoru k zakočení. Branku Slavie ale přestřelil. Na druhé straně zase zasahoval Gerčák proti Joštovi.
     
    25
    Do utkání se dostal také Josef Gabčo, který ihned zaútočil a dostal se do zajímavé šance. Karpiak ale ani v tomto případě nelovil míč ze sítě.
     
    24
    Carlinhos neubránil na levé straně palubovky mladého futsalistu Situ. Sešívaný hráč se snažil doručit balon do předbrankového prostoru.
     
    23
    Sparta zatlačila Slavii na vlastní polovině. Až po minutě se dostali slávisté na útočnou polovinu. Velký podíl na tom má Zdeněk Sita. Ve hře se už také objevil Radim Záruba.
     
    22
    Azem Brahimi se mohl prosadit střelou z levé strany. Brankáře Marka Karpiaka dokázal obstřelit, nakonec ale míč zamířil vedle sešívané svatyně.
     
    21
    Nedorozumění v obranné fázi Sparty. Maicon a Libor Gerčák nechali projet balon do zámezí. Slavia se snaží napadat soupeře, ale zatím nepříliš úspěšně.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas skončil smírně. Sparta dlouho vedla po brance Křivánka. Nakonec ale v závěru první dvacetiminutovky vyrovnal Jan Homola. Druhý poločas začne přibližně ve 20:50.
     
    20
    První poločas skončil.
    20. JAN HOMOLA - 1:1
     
    20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí srovnávají krok v závěru první půle. Zavelel kapitán JAN HOMOLA, který prošel přes Křivánka a nedal Gerčákovi v brance Sparty šanci – 1:1. Asistence: Daniel.
     
    20
    Homola si zabíhal za Brahimiho. Nakonec ale zahrozil na druhé straně Vokoun. Slavia se dokázala ubránit. První poločas se chýlí ke konci.
     
    19
    Daniel si musel poradit s Angellotem na polovině hřiště. Už to vypadalo, že se nejproduktivnější hráč Sparty dostane k míči. Celá situace dopadla dobře pro domácí.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    18
    Jan Křemen se obtočil kolem Angellot a snažil se v pádu zakončit. Nakonec ale zamířil vedle branky. Slavia stále hledá cestu k brance Gerčáka.
     
    17
    Další akce Slavie. Po třetím faulu hostů zaútočil Leovski, který hledal na zadní tyči Daniela. Tomu se ale zakončení celé akce příliš nepodařilo.
     
    16
    Igor Leovski si připravil míč a parádní ranou nastřelil břevno! Balon mohl dorazit u pravé tyče Jan Homola, nebyl však příliš důrazný a Sparta tuto situaci přežila.
     
    15
    Matúš Ševčík dohrál u postranní čáry jednoho z protihráčů. Nedovolený zákrok byl ohodnocen žlutou kartou. Sparta ale rozehrávku standardní situace příliš účinně nevyužila.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Matúš Ševčík (SK Slavia Praha).
     
    14
    Angellot si připravil na útočné polovině palebnou pozici. Marek Karpiak byl pozorný, našel si balon a schoval do svých horních končetin.
     
    13
    Tohle nebyl úplně přesvědčivý zákrok Marka Karpiaka. Křivánkova střela prošla skrz jeho ruce, ale zamířila vedle branky. Další pokus stejného hráče Sparty zablokoval svým tělem kapitán Slavie Jan Homola.
     
    12
    Slavia se nastěhovala na polovinu Sparty. Žádná akce ale zatím nevede k ohrožení branky Libora Gerčáka.
     
    11
    Carlinhos byl blízko ke druhé trefě Sparty. Hostující futsalista překonal Karpiaka, toho ale zaskočil na brankové čáře Daniel!
     
    10
    Po přihrávce Ševčíka mohl vyrovnat Igor Leovski. Severní Makedonec svůj projektil ale vyslal vedle branky. Libor Gerčák si další zákrok nepřipsal.
     
    9
    Další faul Sparty. Hosté se ale rychle vrátili zpět k míči. Slavia je zatím trochu opařená. Svěřenci Beniho Simitčiho drží zápas zatím pevně ve vlastních rukách.
     
    7
    Daniel ztratil balon na útočné polovině a zahrozit mohl Angellot. Křižné zakončení skončilo mimo. Karpiak zasahovat v tento moment nemusel.
     
    6
    Bernardo se snažil přes Daniela dostat míč do předbrankového prostoru. Balon se odkutálel do zámezí. Sparta mohla rozehrávat roh, ale zahrozit nedokázala.
     
    5
    Na palubovce zůstal ležet domácí Zdeněk Sláma. Vypadá to na potíže s kolenem. Uvidíme, jestli dokáže zkušený futsalista do zápasu ještě zasáhnout.
    4. LUKÁŠ KŘIVÁNEK - 0:1
     
    4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení! Přímočará akce Sparty končí v brance. Jiří Vokoun připravil parádní pozici pro LUKÁŠE KŘIVÁNKA, který propálil brankáře Karpiaka. Asistence: Jiří Vokoun.
     
    3
    Obrovská šance Azema Brahimiho, který se zjevil sám před brankářem Karpiakem. Výborný zákrok slovenského brankáře!
     
    3
    Parádní zisk domácích futsalistů na útočné polovně. Daniel připravil o míč Angellot, který sice disponuje výbornými kvalitami, občas ale není příliš důsledný v defenzivní práci.
     
    2
    První nedovolený zákrok si připsali hostující hráči. Rozehrávat bude moct Zdeněk Sita, který nahrazuje od začátku Radima Zárubu.
     
    1
    Na balonu začala domácí Slavia, která bude odvracet konec sezony. Velice vážně to bere Daniel, který vyrazil dopředu. Gerčák si připsal úspěšný zákrok.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Sláma, Homola (C), Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen

    AC Sparta Praha: Gerčák (Plecitý) – Brahimi (C), Angellott, Carlinhos , Diego, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Fejzullahi

    Rozhodčí: Chládek, Melničuk – Laštovička.
     
    Ohlasy před zápasem:

    David Frič (trenér Slavia): „Všechny zápasy zatím byly vyrovnané, troufnu si říct, že jsme ve dvou z nich byli lepším týmem, přesto jedna dva prohráváme. Ale to štěstí se k nám musí otočit, klukům jsem za jejich výkon poděkoval, ukážeme si chyby a ve středu do toho půjdeme s naprosto jasným cílem dovést sérii do pátého zápasu.“

    Beni Simitči (trenér Sparty): „Musíme si přiznat, že v neděli byla Slavia ve dvou třetinách utkání lepší. My jsme však potvrdili staré sparťanské rčení, že Sparta se nikdy nevzdává a místo kvalitou jsme se zpátky do hry dostali bojovností a urputností. Po vyrovnání na 4:4 jsem byl v klidu, věděl jsem, že to zvládneme, protože mentálně jsme na tom lépe než soupeř. Ve středu jdeme do Edenu tuto sérii ukončit!“

    zdroj: www.futsalliga.cz
     
    AC Sparta Praha


    Beni Simitči je možná překvapený, jak dokázala Slavia v prvních třech duelech čtvrtfinále vzdorovat. Sparta bude postrádat norského brankáře Kennetha Ragvaaga, který bude mimo hru z disciplnárních důvodů. Připraven ale bude kolumbijský kouzelník Angellot, jenž je také nejproduktivnějším hráčem Sparty v celé sezoně.
     
    SK Slavia Praha


    Domácí celek se bude snažit odvrátit konec sezony. Slávisté po výhře v úvodním duelu na Spartě ztratili po těsném výsledku oba následující zápasy a jsou v nepříjemné situaci. Celek trenéra Davida Friče je ale týmu v rudých dresech vyrovnaným soupeřem. Nejproduktivnějším hráčem Slavie v play-off je Daniel, který se dostal do zajímavé formy.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu. Dovolte mi, abych Vás pozval ke sledování utkání z nejvyšší futsalové české soutěže 1. FUTSAL ligy. Středeční večer nabízí čtvrtý zápas čtvrtfinálové série. Domácí SK Slavia Praha přivítá v derby tým AC Sparta Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Martin Kamenik

    Branky: 20. Homola (Daniel), 44. Leovski (Daniel) – 4. Křivánek (Vokoun)

    Karty:   15. Ševčík (SLA) – 27. Angellot (SPA)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Plíšek, Sláma, Homola (C), Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen
    Sparta Praha: Gerčák (Plecitý) – Brahimi (C), Angellott, Carlinhos , Diego, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Fejzullahi

    Rozhodčí: Chládek, Melničuk – Laštovička

    Diváci: -0-
    Slavia 3 2 Sparta
    #1 Úterý 20.04.2021 • 19:00
    Sparta - Slavia 0:1
    #2 Pátek 23.04.2021 • 20:00
    Slavia - Sparta 4:5
    #3 Neděle 25.04.2021 • 20:15
    Sparta - Slavia 5:5 po penal. (4:3)
    #4 Středa 28.04.2021 • 20:00
    Slavia - Sparta 2:1 po prodl.
    #5 Pátek 30.04.2021 • 20:00
    Sparta - Slavia 4:5
    thejrc.org