Ústí n. L. – Prostějov 1:2 (kon.) | Táborsko – Třinec 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Blansko 1:0 (kon.)
Jihlava – Vlašim 3:3 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
FK Blansko
Pátek 30.04.2021, 17:00 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek z Malšáku již úplně vše, děkuji vám za pozornost a budu se těšit zase někdy příště, na počtenou.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1.
    Střely mimo: 5:1.
    Rohy: 3:1. (19:16:07)
     
    Zápas Hradce s Blanskem končí! Votroci si připisují těsnou, nicméně velice důležitou výhru, která je zase posouvá o krok blíž k titulu a návratu do nejvyšší domácí soutěže. Východočeši byli po celé utkání o něco lepším celkem, měli převahu a vytvářeli si šance. Brankově ale svou dominanci vyjádřili pouze jednou a to z pokutového kopu, který v 78. minutě proměnil Pavel Dvořák. Pokud Líšeň zítra nevyhraje na Vyšehradě, získají tak v čele F:NL ještě větší náskok.

    To Blansko kleslo díky výhře Táborska nad Třincem 2:0 na 13. sestupovou příčku. Zabředá tak do ještě větších problémů a jeho sestup z druhé nejvyšší soutěže by tak nemusel být zapříčiněn pouze ekonomickou situací mančaftu. Moravané tak mohou pouze snít o lepších zítřcích.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Votroci kontrolují v závěru balón a hru, další akce už sice k šanci nepovede, ale Hradecké to trápit nebude. Zbyněk Proske končí zápas!
     
    90+2
    Hradečtí budou házet aut před svým pokutovým územím. Míč mířil samozřejmě co nejdál kupředu, kde se podařilo vybojovat další autové vhazování.
     
    90+1
    Votroci rozehrávají volný přímý kop z půlící čáry, Soukeník neuspěl ve středu hřiště v hlavičkovém souboji a Leibl musel hasit kontr soupeře faulem, za který vidí žlutou kartu. Vše proběhlo na půlící čáře.
     
    90
    Urma prodloužil výkop hlavou tak, že Halouska musel míč chytit. Sudí mezitím nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.
     
    90
    Jiří Kateřiňák získal míč a běžel s ním k lajně. Martin Sedlo na něj sáhl rukou a to stačilo k tomu, aby se hráč Hradce poroučel k zemi. Reichl vykopává z hranice šestnáctky.
     
    89
    Fotbalisté Blanska přichází se závěrečným náporem, nyní vhazují na levé lajně a snaží se míč dostat na osu hřiště. To se jim nepovedlo a aut bude mít protivník.
     
    88
    Král si došel pro faul Lhoteckého, Votroci rozehrají další standardní situaci z půlící čáry. Ta nakonec nebyla nebezpečná. Halouska vykopává od své klece.
     
    88
    Na zemi je Petr Kodeš, kterému na nohy pomáhá Tomáš Kepl. Defenzivný záložník Hradce bude schopen pokračovat. Vučić rozehrává od lajny až na hranici velkého vápna soupeře.
     
    87
    Další vhazování pro Votroky, kteří v závěru utkání zatím zkušeně kontrolují míč, který nechtějí za žádnou cenu předat soupeři. Kodeš šikovně prodloužil na Dvořáka, který ale dalšího volného spoluhráče nenašel.
     
    86
    Hradečtí drží míč daleko od své klece, souboj pětek vyzněl lépe pro Kepla, jenž v hlavičkovém souboji uspěl nad Soukeníkem.
     
    86
    Urma při kontru nedokázal prohodit Martina Sedla, ale získal alespoň aut, takže se Východočeši udrží vepředu na míči, což je pro ně podstatné.
     
    85
    Reichl s výkopem od své svatyně znovu příliš nespěchal. Kepl ve středu hřiště šikovně prodloužil na Vasiljeva, jenž ale neuspěl v osobním souboji s Janem Králem.
     
    84
    Hodně hlasitě se nyní ozval Michal Leibl, které fauloval snad Tarek Aggoun v osobním souboji na hranici šestnáctky Votroků.
     
    84
    Akce Hradeckých ale nakonec k zakončení nevedla a Halouska znovu vykopává od vlastní svatyně. Votroci faulovali a Moravané zahrávají standardku z poloviny hřiště.

    Petr Šatalík

    Branky: 78. P. Dvořák (pen.)

    Karty:   73. Vučić (HKR), 90+1. Leibl (HKR) – 34. Kopičár (BLA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:1.
    FC Hradec Králové: Reichl – F. Čech (46. Vučić), Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (61. Soukeník) – Prekop (61. J. Král), P. Dvořák, Vlkanova (C) (79. Kateřiňák) – Vašulín.
    Náhradníci: Ottmar – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Vučić, Záviška.

    FK Blansko: Halouska – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, Koraksić (66. Lhotecký), Vasiljev, R. Buchta (C) (80. Kepl) – Ngoma (66. Vlachovský), Žák.
    Náhradníci: Chmiel – Kepl, Ilko, Lhotecký, Feik, Bartolomeu, Vlachovský.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – David Hock, Jakub Mojžíš. Delegát fotbalové asociace: Jiří Kureš. Technický delegát: Martin Hrinko.

    Diváci: 50 (omezený počet návštěvníků)
    thejrc.org