Opava – Bohemians 1905 1:1 (kon.) | Příbram – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
Ostrava – Brno 1:1 (kon.)
konec
FK Příbram
0:1 (0:1)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 01.05.2021, 15:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! FORTUNA:LIGA má na programu třicáté kolo, v něm se proti sobě také představí 1.FK Příbram a SK Dynamo Č. Budějovice.
     
    SK Dynamo Č. Budějovice

    Fotbalisté Českých Budějovic se drží na dvanácté pozici, kterou by jistě rádi vylepšili. Dynamo má na svém kontě dvaatřicet bodů, přičemž náskok na sestupové pásmo činí jedenáct bodů. České Budějovice ovšem prožívají velice špatnou formu, poslední ligovou výhru totiž zaznamenali v úvodu února. Od té doby uběhlo hned jedenáct zápasů, během kterých se Dynamu povedlo získat pouhé čtyři body. Dynamo naposledy dokázalo bodovat před jedenácti dny na domácím stadionu proti olomoucké Sigmě. V minulém kole pro změnu přišla letošní jedenáctá porážka, ta se uskutečnila proti druhému Jablonci, který si v boji o kvalifikaci Ligy mistrů odvezl velice důležité dva body. Dynamo by se rádo dostalo do psychické pohody, rozhodně by chtělo zvítězit.
     
    1.FK Příbram

    Soupeřem bude předposlední Příbram, která bude mít postupem času nůž na krku. Příbram se totiž nachází na již zmiňované sedmnácté pozici a na nesestupové místa poté ztrácí čtyři body. Domácí celek tohoto zápasu ovšem v posledních kolech začal bodovat, hned dvakrát totiž vyhrál z posledních tří duelů. Příbram si v minulém kole odvezla cennou výhru ze hřiště Karviné, jediná branka padla už ve dvanácté minutě. Příbram navíc dohrávala poslední dvacetiminutovku v početní nevýhodě, avšak i to zvládla a výrazně tak zamíchala s šancemi na postup. Příbram se na domácím stadionu trápí, z posledních pěti duelů zde získala pouze jediný bod, a to navíc při záporném skóre poměrem 3:13.
     
    Vzájemné zápasy

    CEB
    – PRI 2:1
    CEB - PRI 2:0
    PRI – CEB 2:0
    CEB – PRI 1:2
    CEB – PRI 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Šiman – Kvída, O. Kingue, S. Kingue, Mezera – T. Pilík, Zorvan, Tregler (C), Obdržal, Vávra – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Voltr, Vilotić, Soldát, Januška, Dočekal.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – P. Novák, Králik, L. Havel, Čolić – Mršić, Alvir, Havelka, M. Valenta, Čavoš (C) – Brandner.
    Náhradníci: Drobný – Diop, Ekpai, Kladrubský, Vais, Talovierov, Javorek.

    Rozhodčí: Machálek – Horák, Mikeska.
     
    Na poslední chvíli z hostující základní sestavy vypadl Javorek, kterého nahradil Valenta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    České Budějovice hned v úvodu tohoto zápasu rozjelo poklidnou rozehrávku, do které se zapojil také brankář Vorel, který to zkoušel nákopem na Brandnera.
     
    4
    Dynamu posléze nevyšla kombinace po levém křídle a míč se dostal až do zámezí. Domácí brankář Šiman si vyzkoušel úvodní odkop od branky, který odehrál na Pilíka.
     
    5
    Domácí posléze zahrávali standardní situaci, ke které se nakonec postavil zkušený Pilík. Jeho nabídka propadla až k Vorlovi, který výhozem rozehrál na Nováka.
     
    6
    Na dlouhou nohu to poté měl domácí Kvída, kterému se přesto povedlo odehrát míč. Příbram si posléze vybojovala další standardku, fauloval totiž Novák.
     
    7
    Pilík tak v krátkém časovém sledu zahrával druhou standardní situaci, kterou dokázal poslat k hranici malého vápna, kde ovšem na rohový kop zakročil Králik.
     
    8
    Úvodní rohový kop poté směřoval na přední tyč, kam si nabíhal Edrisa. Jeho hlavička z těžké pozice směřovala vysoko nad branku, Vorel nemusel zasahovat.
     
    9
    Steve Kingue vyprodukoval zpětnou nahrávku přímo proti noze Šimanovi, který se pokoušel o odkop z jedničky. Míč ovšem poslal pouze ven z hrací plochy.
     
    10
    Příbram se po soupeřově ztrátě míče pouštěla do protiútoku, při kterém si o nahrávku na levém křídle řekl Vávra, který to měl na dlouhou nohu a proti Havlovi neuspěl.
     
    11
    Za padajícím míčem se dostával domácí Edrisa, který si věřil na souboj jeden na jednoho proti Králikovi. Hostující obránce byl úspěšnější a vybojoval odkop.
     
    12
    Následovalo vhazování z levé strany, ke kterému se nakonec postavil hostující Novák. České Budějovice se daleko nedostaly, neboť zasahoval Zorvan.
     
    13
    Šiman si nyní připsal další odkop od branky, který poslal až k hranici opačného pokutového území. Edrisa se do souboje vůbec nedostal, včas zakročil Králik.
     
    14
    Dynamo se kombinačně dostalo na útočnou polovinu, kde si mezi obránce seběhl Brandner. Ten se pokoušel o centr do šestnáctky, avšak nevybojoval ani roh.
     
    15
    Šiman si gestem ruky řekl o podporu spoluhráčů na druhé straně. Domácí se v tomto případě daleko nedostali, na opačné straně se přízemním pokusem prezentoval Novák, který protáhl Šimana.
    15. Novák přízemním pokusem protáhl Šimana
     
    16
    Hodně místa měl kolem sebe Havelka, kterému se nakonec povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde se Mršićovi povedlo vybojoval první rohový kop.
     
    17
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Čolič, který zvolil centr směrem do malého vápna, kde nejvýše do vzduchu vystoupal Simo Kingue.
     
    18
    Středem hrací plochy si to poté namířil Alvir, kterému se povedlo roztáhnout hru do strany. Po další nahrávce se ovšem napřáhl Čavoš, jehož ránu pod břevno Šiman vyrazil.
    18. Šiman ránu Čavoše dokázal vyrazit
     
    19
    České Budějovice se tak díky zvýšené aktivitě dostaly k dalšímu rohovému kopu. Ten se znovu nebezpečně snášel do malého vápna, kde Novák trefil soupeře.
     
    20
    Pořádnou práci nyní musel hostující brankář Vorel, kterému se nakonec povedlo udržet míč na hřišti a před napadajícím Edrisou odkopával do bezpečí.
     
    21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak to byla fotbalová nádhera! K rozehrávce standardní situace kousek za pokutovým územím se postavil BENJAMIN ČOLIĆ, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho technická rána se otřela o horní konstrukci, načež zapadla za bezmocného brankáře Šimana.
    21. Benjamin ČOLIĆ - 0:1
     
    23
    Příbram to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně obrátit.
     
    24
    Domácí se konečně dostali k pohledné kombinaci, která nakonec vedla až do pokutového území, kde Vávrovu přízemní nabídku zablokoval zadák Havel.
     
    25
    Pilík si poté vyzkoušel rozehrávku rohového kopu z levé strany. Jeho rozehrávka nakonec nic nepřinesla, i tak si Příbram vyzkouší další rozehrávku rohu.
     
    26
    Příbrami se nepovedlo zahrozit ani díky dalšímu rohovému kopu. Hlavní sudí si posléze všiml hry rukou v podání Edrisy, rozehrávat tak bude moci Dynamo.
     
    27
    S těžkou nahrávkou si poté dokázal poradit hostující Mršić, který si troufl na přenesení hry na pravou stranu. Po kombinaci to centrem zkoušel právě Mršić.
     
    28
    Dynamo nepřipustilo rychlý protiútok soupeře a znovu kombinovalo na polovině soupeře. Po ztrátě míče se k provedení autového vhazování postavil Mezera.
     
    29
    Šiman mohl znovu odkopávat od své branky. Jeho nákop se tentokráte snesl pouze na hlavu hostujícího Alvira, který hlavou odvracel na kopačku Obdržala.
     
    30
    Příbrami se směrem dopředu zatím moc nedaří a ani další útočná akce nepřinesla nic zajímavého. Následovat tak bude vhazování v podání obránce Čoliće.
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, která nám zatím nabídla jedinou branku. O tu se po necelé dvacetiminutovce postaral hostující Benjamin Čolić, který skvěle zahrál přímý kop.
     
    32
    Do protiútoku se dostával domácí Edrisa, který se již dostával za záda pomalého Havla. Ten si troufl na riskantní skluz, který se mu vyplatil a místo jisté červené karty z toho je náramný obranný zákrok.
     
    33
    Posléze se k odraženému míči jako první dostal domácí Vávra, který si ho navedl na levou nohu. Následnou nabídku odklízela obrana, posléze zakročil Vorel.
     
    33
    Po rohovém kopu se Příbram dožadovala pokutového kopu. Sudí celou situaci ještě přezkoumá. I tak se jednalo o slušnou šanci, ve které mířil vedle Mezera.
     
    34
    Sudí Machálek se běží podívat na video!
     
    35
    Po zhruba minutovém zkoumání je z toho penalta pro Příbram!
     
    36
    K rozehrávce pokutového kopu se nakonec postavil Tomáš Pilík, který zvolil zakončení k pravé tyči, kam se vrhl také Vorel, jenž penaltu zneškodnil.
    36. K pokutovému kopu se postavil Pilík, Vorel jeho zakončení zneškodnil!
     
    37
    Dynamo tak přečkalo kritický moment, nicméně obrovský kus práce odvedl brankář Vorel, kterému se penaltu povedlo zneškodnit a hosté tak stále vedou.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Valenta byl v souboji o míč příliš pozdě a byl mu odpískán nedovolený zákrok. Následovat bude standardní situace, ke které postavila dvojice Pilík – Vávra.
     
    42
    Ve vzdušném souboji se dokázal prosadit hostující Havel, který odklízel míč do zámezí. Po autovém vhazování ovšem hodně nepřesně nahrával Zorvan.
     
    43
    Směrem dozadu poté zapracoval domácí Steve Kingue, který za sebe nepustil Čavoše. Jako poslední se míče dotkl druhý jmenovaný, vhazovat bude Kvída.
     
    44
    Simo Kingue nedal soupeři šanci a za pomoci spoluhráčů dostal míč až za postranní lajnu.
     
    45
    V závěru prvního poločasu zahrávala Příbram zajímavou standardku pár centimetrů za pokutovým územím. Nakonec to na sebe vzal Pilík, který orazítkoval břevno.
     
    45
    Nastavují se tři minuty.
     
    45+1
    Kvída to poté ještě zkoušel centrem do pokutového území, kde nikoho nenašel a odkopávat bude brankář Vorel.
     
    45+2
    Vorel musel rychle z branky, za volným míčem se totiž pokoušel dostat rychlonohý Edrisa. Hostující brankář nakonec zvládl balón sevřít do svých rukavic.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se zhruba po dvaceti minutách hry postaral hostující Benjamin Čolić, který zužitkoval nabídnutý přímý kop. Zhruba deset minut před koncem poločasu měli domácí k dispozici pokutový kop, k jehož rozehrávce se nakonec postavil Tomáš Pilík, který nechal vyniknout brankáře. Tentýž hráč v koncovce poločasu orazítkoval břevno. Dynamo si tak jednobrankové vedení dokázalo udržet až do hvizdu konce poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Jako první se k volnému míči dostal domácí Simo Kingue, kterému se povedlo obelstít napadajícího protihráče, načež jsme sledovali odkop do bezpečí.
     
    49
    Míč se posléze snesl ven z hrací plochy a následovalo tak autové vhazování. Čolićovi přispěchal na pomoc Mršić, kterému se povedlo vrátit míč pod sebe.
     
    50
    Na útočné polovině se povedlo zakročit hostujícímu Čavošovi, který ovšem o míč přišel. Dobré napadání ovšem přineslo zisk míče a vhazovat bude Novák.
     
    51
    Po standardní situaci propadl míč směrem k Edrisovi, jenomže přesto to měl daleko od nohy. Jako první se tak k volnému předmětu dostal brankář Vorel.
     
    52
    Středem hrací plochy si to namířil domácí Zorvan, kterému se povedlo roztáhnout hru na pravou stranu. Centr nic nebezpečného nepřinesl, posléze vedle branky zakončoval Tregler.
    52. Tregler v dobré pozici minul bránu Vorla
     
    53
    Příbram si vybojovala další rohový kop, který sice nic nebezpečného nepřinesl. K odraženému míči se ovšem dostal Steve Kingue, který trefil pouze protihráče.
     
    54
    Po jednom z předchozích soubojů skončil na zemi jeden z domácích hráčů. Vypadá to na kapitána Treglera, zcela určitě se ale nejedná o nic vážnějšího.
     
    55
    Z vlastní poloviny mohl volný kop rozehrávat domácí Mezera. Po jeho vysokém nákopu se k volnému míči dostal Vávra, který se ale nedostal mezi přesilu.
     
    56
    České Budějovice se znovu dokázaly ubránit, navíc to bylo se ziskem autového vhazování. K němu se znovu postavil Čolić, kterému přispěchal na pomoc Alvir.
     
    57
    Na levém křídle si o nahrávku řekl domácí Mezera, který se ovšem nezbavil napadajícího protihráče. Místo toho jsme sledovali zadovku na Obdržala.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Josef Obdržal (1.FK Příbram).
     
    59
    Edrisa si seběhl pro míč volného prostoru, jenomže v souboji jeden na jednoho se nedokázal prosadit. Následný centr pro změnu odvracel pozorný Králik.
     
    60
    Na pravé straně to narážečkou zkoušel zatím nevýrazně hrající Brandner, který trefil před sebou stojícího protihráče navíc z toho bude vhazování pro domácí.
     
    61
    Je za námi necelá hodina hry, která nám stále nabídla jednu branku. Druhý poločas zatím patří domácím hráčům, kteří se marně pokouší dostat do šancí.
     
    62
    Edrisa si píchl míč k lajně, jenomže poté nedokázal pokračovat v běhu. Následovat bude autové vhazování, ke kterému se znovu postavil hostující Čolić.
     
    63
    Nakonec nabídka směřovala na Alvira, kterému se povedlo prodloužit míč za sebe. Tam sváděl osobní souboj kolega Havelka, který se nedostal přes Treglera.
     
    64
    České Budějovice se po dalším autu přeci jenom dostaly na druhou stranu, kde se ovšem v obraně povedlo zakročit Kvídovi, který následně vracel míč brankáři.
     
    65
    Vorel musel rychle odkopávat, v době rozehrávky ho totiž napadala hned dvojice domácích hráčů. Míč směřoval ke středovému kruhu, kde ho vybojoval Havelka.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Filip Havelka, přichází Dame Diop.
     
    67
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Josef Obdržal, přichází Tomáš Dočekal.
     
    68
    Čolić si v krátkém časovém sledu vyzkoušel další dva auty. Po tom druhém to nabídkou do šestnáctky zkoušel Valenta, kterému se nepovedlo oslovit Diopa.
     
    69
    Zorvan se pokoušel na levém křídle najít Mezeru, který se nakonec dostal k centrované nabídce do pokutového území, kterou si ovšem dokázal najít Havel.
     
    70
    Edrisa si seběhl pro padající míč, který se mu nepovedlo sklepnout ke svým spoluhráčům. Místo toho si pomohl nedovoleně, u šestnáctky totiž fauloval Mršiće.
     
    70
    Znovu z toho byl přímý střelecký pokus. Znovu to na sebe vzal Benjamin Čolić, který zakončoval placírkou na stranu brankáře, jenomže míč nakonec putoval vedle.
    70. Čolič ze standardní situace mířil vedle
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. České Budějovice stále vedou o jednu branku a svého soupeře drží daleko od své branky.
     
    72
    Kvída pozdě fauloval u postranní lajny a vyfasoval žlutou kartu.
     
    73
    Nahrávka podél autové lajny měla směřovat na hostujícího Diopa, jenomže míč se celým objemem dostal ven z hrací plochy, domácí tak budou moci vhazovat.
     
    74
    Další karta pro změnu putuje na konto Martina Králika.
     
    75
    Sledovali jsme vysokou centrovanou nabídku do pokutového území domácích. Tam si na nahrávku nabíhal Alvir, před kterým ve vzduchu zakročil Samo Kingue.
     
    76
    Míč se podle pomezního sudího dostal celým objemem ven z hrací plochy. Dynamo se tak ujalo dalšího vhazování, při kterém to Novák zkoušel nabídkou dopředu.
     
    77
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Šiman, který na jistotu rozehrál nakrátko po zemi. Jeho celek se urychleně dostal k opačné šestnáctce.
     
    77
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Karel Soldát.
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Emmanuel Antwi.
     
    78
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matěj Valenta, přichází Maxym Talovierov.
     
    79
    Hodně nepovedeně před malým momentem zakončoval domácí Dočekal, jehož rána sotva doskákala směrem do zámezí. Pokračovat se bude odkopem od branky.
     
    80
    Příbramští jsou v posledních minutách o poznání aktivnější. Zorvan to zkoušel centrovanou nabídkou z pravé strany, jenomže tu zablokovala pozorná obrana.
     
    81
    Dynamo dnes funguje skutečně na jedničku a svého soupeře sotva pouští do zakončení. Nyní si ovšem nedovoleně pomohl Diop, který fauloval protihráče.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá zhruba poslední desetiminutovka. České Budějovice stále vedou o jednu branku, nicméně v koncovce to budou mít ještě dost složité.
     
    83
    V obraně se nyní povedlo trochu kostrbatě zakončit hostujícímu Králikovi, který byl ještě poměrně značně atakován Edrisou. Následně k míči zavítal brankář Vorel.
     
    84
    Novák si dával s provedením vhazování celkem dost načas. Nakonec si na jeho nabídku nabíhal na opačné straně zatím nevýrazný Diop, kterého předskočil Simo Kingue.
     
    85
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jaroslav Tregler, přichází Radek Voltr.
     
    85
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Matej Mršić, přichází Jonáš Vais.
     
    87
    Dynamo se dokázalo s míčem usadit na opačné polovině, kde rozjelo kombinaci, při které si do pokutového území seběhl Diop, s jehož jedovkou si Šiman poradil.
    87. S jedovkou Diopa si Šiman musel poradit!
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dynamo hraje v závěru zápasu hodně zkušeně, nicméně ještě musíme počítat s nastavením.
    89. Úplně volný Vais pouze překopl bránu Šimana
     
    89
    Žlutou kartu obdržel také hostující trenér David Horejš.
     
    89
    Diop ve vzduchu fauloval protihráče a také on vyfasoval kartónek žluté barvy.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Nyní se povedlo zakročit domácímu Soldátovi, který ovšem odvracel pouze do zámezí. Dynamo tak nebude s rozehrávkou autu nikam spěchat.
     
    90+2
    Sledovali jsme hodně důrazný souboj mezi Soldátem a Brandnerem. Oba kohouti nakonec skončili na zemi a sudí okamžitě přivolal lékařské personály.
     
    90+4
    Za zdržování hry vyfasoval kartu také hostující brankář Vorel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:22.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama, které svého soupeře porazilo výsledkem 1:0. Ve druhém dějství jsme nesledovali zrovna atraktivní podívanou, za celou dobu jsme se totiž dočkali jediné vyložené šance. Směrem dopředu byla ovšem aktivnější Příbram, která se horko, těžko dostává do střeleckých pozic. Dynamo dnes předvedlo velice zodpovědný výkon, a to zejména směrem dozadu. Ve druhém dějství se hosté moc netlačili do pokutového území, spíše se soustředili na udržení vedení. (16:55:08)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 21. Čolić

    Karty:   58. Obdržal (PRI), 72. Kvída (PRI) – 74. Králik (CEB), 89. Diop (CEB), 90+4. Vorel (CEB)

    Neproměněná penalta: 36. T. Pilík (PRI), brankář Vorel zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:22.
    FK Příbram: Šiman – Kvída (77. Soldát), O. Kingue, S. Kingue, Mezera – T. Pilík, Zorvan, Tregler (C) (85. Voltr), Obdržal (67. Dočekal), Vávra (77. Antwi) – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Antwi, Voltr, Vilotić, Soldát, Januška, Dočekal.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – P. Novák, Králik, L. Havel, Čolić – Mršić (85. Vais), Alvir, Havelka (66. Diop), M. Valenta (78. Talovierov), Čavoš (C) – Brandner.
    Náhradníci: Drobný – Diop, Ekpai, Kladrubský, Vais, Talovierov, Javorek.

    Rozhodčí: Machálek – Horák, Mikeska
    thejrc.org