PSG – Lens 2:1 (kon.) | Lille – Nice 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:0 (1:0)
OGC Nice
Sobota 01.05.2021, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že se Lille znovu vrátilo čela francouzské nejvyšší soutěže a odpovědělo na vítězství PSG, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:41)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž zvítězilo Lille, které bylo v prvním poločase opticky lepším mužstvem a první trefu zaznamenal Burak Yılmaz. Ovšem jinak domácí další velké příležitosti nepřidali. Celý duel ovlivnilo vyloučení Jordana Lotomby, který uviděl druhou žlutou a oslabil Nice, které do té doby nic moc nevymyslelo. Po vyloučení se hosté na malou chvíli nadechli, jenomže Lille se vzchopilo a zasadilo druhý zásah, když se prosadil parádním zakončením Zeki Çelik.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Z dálky se do míče chtěl opřít Jonathan Ikoné, jemuž pokus moc nevyšel. Míč vyletěl do vzduchu a rychle padal do levé části branky, avšak Walter Benítez se stihl vrátit a míč zastavit.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!

    Lille se dál drží na útočné polovině a užívá si konec zápasu. Nice už se soustředí na to, aby znovu nekapituloval.
     
    90
    Reinildo se snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu povedlo. Míč sice poslal ve skluzu před branku, jenomže Walter Benítez byl pozorný a balonu se sám chopil.
     
    89
    Základní hrací doba už téměř vypršela a stále vidíme průběžný stav 2:0! Lille tak pokračuje ve spanilé jízdě za titulem, ovšem nesmí klopýtnout, protože na zaváhání čekají PSG a Monaco, která kolo zítra dohrává.
     
    87
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Domagoj Bradarić.
     
    87
    Ještě jedno žluté potrestání uviděl Xeka (Lille), který šel do riskantní skluzu, v němž trefil soupeře. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než znovu trestat!
     
    86
    Koncovka zápasu je zatím v režii domácích hráčů, kteří se znovu nacházejí v kombinaci na útočné polovině. Nice dnes nemá dostatek sil ani hráčů na to, aby s výsledkem něco udělalo.
     
    85
    Jonathan Bamba si dal sice míč daleko od nohy, jenomže se mu následná klička povedla. Naopak Pierre Lees-Melou reagoval pozdě, a tak soupeři došlápl na kotník.
     
    84
    Nice opět balon dlouho neudrželo a muselo se zatáhnout do hlubokého bloku. Favorit zápasu výborně kontroluje koncovku zápasu a nedá se očekávat, že by se ještě dostal pod tlak soupeře.
     
    83
    Domácí mužstvo je dál u balonu, i když se stáhlo na vlastní polovinu hrací plochy. Ovšem po chvíli přišel velmi rychlý přechod, který pokazila nepřesná přihrávka na pravou stranu.
     
    81
    Lille kontroluje zápas, když znovu kombinuje na útočné polovině. Přihrávku před brankou převzal Jonathan David, který se utopil v kličkách, jelikož byl velmi dobře dostoupen soupeřem.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby, bude se jistě i něco nastavovat! Hráči v červených dresech dál míří za snadným vítězstvím.
     
    79
    Jeden z lékařů zdviženým palcem ukazuje směrem na střídačku, že je Xeka schopen pokračovat v duelu. Ošetřovaný hráč zamířil za postranní lajnu, a tak se může pokračovat ve hře.
     
    77
    Zakončení zpoza šestnáctky mířilo doprostřed branky, s čímž si Walter Benítez. Chvíli předtím byl ale nedovoleně zastaven střídající Xeka.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Pierre Lees-Melou.

    Michal Luxa

    Branky: 13. B. Yılmaz (David), 56. Çelik

    Karty:   21. Çelik (LIL), 87. Xeka (LIL) – 27. Claude-Maurice (NIC), 34. Lotomba (NIC)   48. Lotomba (NIC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:12.
    Lille OSC: Maignan – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Bamba, André, Soumaré (75. Xeka), Araújo (75. Ikoné) – David (87. D. Bradarić), B. Yılmaz (71. Yazıcı).
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Xeka, Djaló, Ikoné, Lihadji, Pied, Weah, Yazıcı.

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Saliba, Kamara (70. N'Soki) – Schneiderlin (C) – Atál (70. Pelmard), Claude-Maurice, Búdawí (76. Lees-Melou), Rony Lopes (52. Daniliuc) – Dolberg.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Daniliuc, Lees-Melou, Ndoye, N'Soki, Pelmard, Sellouki, Trouillet.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Mugnier
    thejrc.org