Bordeaux – Rennes 1:0 (kon.) | Brest – Nantes 1:4 (kon.) | Dijon – Méty 1:5 (kon.)
Lorient – Angers 2:0 (kon.) | Nîmes – Remeš 2:2 (kon.) | Montpellier – Saint-Étienne 1:2 (kon.)
Monaco – Lyon 2:3 (kon.)
konec
AS Monaco
2:3 (1:0)
Olympique Lyon
Neděle 02.05.2021, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Jestli někomu chyběly akce v prvním poločase, věřím, že se v tom druhém nabažil do sytosti. Čtyři branky a několik zvratů ve vývoji. Lyon dokázal srovnat v 57. minutě po parádním sólu Depaye. O třináct minut později ale hřiště opustil Caqueret a zamířil do sprch. za dalších pět minut Lyon i v deseti šel do vedení, protože Marcelo krásně naskočil na míč z volného kopu Aouara a usměrnil ho do branky. V 86. minutě však brankář Lopes praštil skoro až boxerským direktem do hlavy při zákroku jednoho z hráčů Monaka a kopala se penalta, kterou Ben Yedder proměnil. Nerozhodný stav však už o tři minuty později odmítl Cherki, který na hřišti nebyl ani celou minutu a zápas gólem v 89. minutě rozhodl.

    Lyon tak už velice pravděpodobně připravil Monako o šanci na titul, protože na něj teď, tři kola před koncem, ztrácí pět bodů. Naopak se Lyon velmi přiblížil možnému postupu do Ligy mistrů, protože svého dnešního soupeře, který drží poslední postupovou příčku dotáhl na rozdíl jediného bodu. (23:01:13)
     
    Červenou kartu dostává Willem Geubbels (AS Monaco FC).
    Červenou kartu dostává Pietro Pellegri (AS Monaco FC).
    Červenou kartu dostává Mattia De Sciglio (Olympique Lyon).
    Červenou kartu dostává Marcelo (Olympique Lyon).
     
    Po zápase se na hřišti strhla obrovská rvačka a budou se udělovat červené karty! Sudí už odpískal.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sidibé si vzal míč na značce pro volný přímý kop na starost. Nacentroval ho do vápna, ale tam už ho nedokázal získat nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    90+2
    Ben Yedder byl Aouarem sražen k zemi ve slibné šanci. Budeme tak svědky volného přímého kopu proti brance Lyonu. Není to ale ani z daleka tak dobrá pozice, z jaké skóroval před chvílí hostující týmy.
     
    90+1
    Monako se ještě snaží utrhnout vedení na svou stranu, ovšem Lyon nyní brání, seč mu síly stačí. Všech jedenáct fotbalistů se zapojuje do defenzívy a plýtvá časem.
     
    90
    Sudí k této půli nastaví ještě pět minut.
    89. Rayan CHERKI - 2:3
     
    89
    Tak toto j opravu neskutečný závěr zápas! RAYAN CHERKI sotva přišel na hřiště, už dává svou branku, která opět přibližuje Lyon zpět k Lize mistru. Parádní kombinace a zakončení Cherkiho přilo ani ne minutu po jeho příchodu na plac. Lecomte byl zase bez šance. Asistence: Mattia De Sciglio.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Bruno.
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Karl Toko Ekambi, přichází Rayan Cherki.
    86. Wissam Ben Yedder - 2:2
     
    86
    Máme opět srovnáno! WISSAM BEN YEDDER penaltu s ledovým klidem proměnil. Lopes skočil k levé tyči, zatímco Ben Yedder mu míč dloubáčkem álá Panenka nadělil do středu branky.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Anthony Lopes (Olympique Lyon). Ten vrazil pěstí při zákroku v pokutovém území do soupeřova obličeje a může být rád, že nebude vyloučen.
     
    84
    Potvrzeno! Lopes úplně jasně trefil pěstí do hlavy soupeře a zavinil tak penaltu. Navíc by měl být potrestán i karetním trestem.
     
    82
    Obrovská šance domácího celku! Ben Yedder hlavičkoval míč, který vyrazil gólman, až do branky. Na čáře ho ale vykopl jeden z domácích hráčů! Monako se dožaduje penalty po zákroku gólmana a VAR bude zkoumat tuto situaci.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jorge, přichází Pietro Pellegri.
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Ruben Aguilar, přichází Willem Geubbels.
    78. MARCELO - 1:2

    Jiří Polášek

    Branky: 25. Volland (Ben Yedder), 86. Ben Yedder (pen.) – 57. Depay (Toko Ekambi), 78. Marcelo (Aouar), 89. Cherki (De Sciglio)

    Karty:   63. Fofana (ASM) – 31. Caqueret (LYO), 72. Kadewere (LYO), 85. A. Lopes (LYO)   70. Cornet (LYO)   ?. Geubbels (ASM), ?. Pellegri (ASM) – ?. De Sciglio (LYO), ?. Marcelo (LYO)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 23:16.
    AS Monaco: Lecomte – Sidibé, Maripán, Disasi (60. Badiashile) – Aguilar (80. Geubbels), Fofana (69. Ballo-Touré), Tchouaméni, Jorge (81. Pellegri) – Ben Yedder, Fàbregas (61. Matazo), Volland.
    Náhradníci: Majecki – Badiashile, Ballo-Touré, F. Luís, Geubbels, Matazo, Matsima, Millot, Pellegri.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer (29. Diomande), Marcelo, De Sciglio – Dubois (46. Kadewere), Mendes (88. Bruno), Caqueret, Cornet – Toko Ekambi (88. Cherki), Paquetá (75. Aouar), Depay.
    Náhradníci: Pollersbeck – Aouar, Diomande, Bruno, Gusto, Cherki, Kadewere, Özkacar, Soumaré.

    Rozhodčí: C. Turpin (Francie)
    thejrc.org