Merab Dvališvili - Cody Stamann Vítěz: Dvališvili (kon.) | Sean Strickland - Krzysztof Jotko Vítěz: Strickland (kon.)
Ion Cutelaba - Dustin Jacoby Vítěz: Remíza (kon.) | Cub Swanson - Giga Čikadze Vítěz: Čikadze (kon.)
Dominick Reyes - Jiří Procházka Vítěz: Procházka (kon.)
konec
Cub Swanson - Giga Čikadze

Vítěz: Čikadze

Neděle 02.05.2021, 05:50 • UFC APEX, Las Vegas • UFC Fight Night
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: G. Čikadze (TKO) (05:55:28)
     
    Máme za sebou předposlední duel hlavní karty, který nakonec skončil po necelé minutě boje. Giga Čikadze totiž sáhl k výstavnímu round kicku, který soupeři vůbec nechutnal a Swanson šel k zemi. Giga Čikadze poté pokračoval v aktivitě a sudího donutil k předčasnému ukončení zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    01:03
    Giga Čikadze to poté zkoušel hodně tvrdým round kickem přesně pod ruce, což nakonec slavilo úspěch. Swanson šel totiž k zemi a Čikadze donutil sudího k ukončení zápasu.
     
    00:20
    První úder tohoto zápasu vyprodukoval Giga Čikadze, který se pokoušel o calf kick na pravou nohu.
     
    Začalo první kolo.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům bojových sportů! Nejprestižnější bojová organizace UFC má před sebou další turnaj, který ponese název UFC Fight Night. My se společně zaměříme pouze na hlavní kartu, která již tradičně čítá šest zápasů. Po delší době se navíc dočkáme českého zástupce, svůj druhý zápas v UFC má totiž před sebou Jiří Procházka, který se dokonce dostal k samotnému main eventu.

    Pochopitelně nepředbíhejme, pojďme si společně představit všechny zápasy hlavní karty. Jako první zavítáme do ženské muší váhy, kde se proti sobě představí Poliana Botelhová a Luana Carolinaová. Papírovou favoritkou bude prvně jmenovaná, nicméně obě zápasnice mají na svém kontě porážku v předchozím duelu a případná výhra může přinést psychickou vzpruhu. Následoval bude bantamová váha mezi světovou dvanáctkou Merabem Dvališvilim a Codym Stamannem. Papírově by se jednalo o zápas bez favorita, nicméně mnohem lepší formu má právě Dvališvili, který má na svém kontě pět výher v řadě, zatímco jeho soupeř zaznamenal porážku proti Jimmiem Riverovi a zajisté se jí pokusí odčinit. Polovinu hlavní karty poté uzavře souboj mezi Seanem Stricklandem a Krzysztofem Jotkem. Jedná se o zápas ve střední váze, přičemž oba borci mají velice podobné skóre. Kurzově je na tom lépe právě Strickland, který si narozdíl od svého soupeře připsal hned deset výher skrze KO/TKO. Druhou polovinu hlavní karty načne polotěžká váha, a sice souboj mezi Ionem Cutelabou a Dustinem Jacobym. V tomto duelu budeme favorita hledat opravdu těžko, Cutelaba své poslední dva zápasy prohrál, lepší formu tak má jeho soupeř, který bude útočit na pátou výhru v řadě. Hlavním předzápasem poté bude souboj v pérové váze mezi Gigou Čikadzem a Cubem Swansonem. První jmenovaný je světovou čtrnáctkou a na svém kontě má sedm výher v řadě. Swansom je na tom pozičně o jednu pozici hůře, nicméně má za sebou mnohem více zápasů a také skóre 27:11. Poprvé v historii se český zápasník představí v hlavním zápase celého turnaje. Jedná se o Jiřího Procházku, který z pozice světové pětky polotěžké váhy vyzve trojku Dominicka Reyese. Český fighter má zatím sebou jediný zápas v UFC, ve kterém si získal nespočet fanoušků, jako prvnímu se mu totiž povedlo via KO porazit Volkana Oezdemira a zároveň získal jedenáctou výhru v řadě. Na druhé straně se představí Dominick Reyes, který má v UFC mnohem větší zkušenosti, zatím nastoupil do osmi duelů, ve kterých si připsal šest výher. Reyes však potřebuje nastartovat formu, v posledních dvou zápasech prohrál. Jednalo se o duely proti Jonu Jonesovi a Janu Blachowiczovi. Bude slavit český samuraj, nebo mu "Devastaror" přesekne slušně rozjetou sérii výher?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.

    David Suchý

    thejrc.org